ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 σας παρακαλώ λύστε μου αυτή την απορία: το πόσα ψηφία μπορεί να χωράει το ένα sms εξαρτάται από τη γλώσσα γραφής, το είδος κινητού, το είδος συμβολαίου ή απ΄όλα αυτά μαζί? αν θέλετε γράψτε τί κινητό έχετε και πόσα ψηφία παίρνει σε ελληνικά/αγγλικά το κάθε μήνυμα να δούμε ...
antonl Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2008 Από όσο ξέρω είναι 160 χαρακτήρες/sms και εξαρτάται μόνο από την κωδικοποίηση (της γλώσσας) που χρησιμοποιείται.
andr3as Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Αν έχεις πρόβλημα με των αριθμό των χαρακτήρων στα μηνύματα και έχεις ΝΟΚΙΑ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στις ρυθμίσεις και στην υποστήριξη χαρακτήρων και να αλλάξεις από πλήρες σε περιορισμένο...
ssonic Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Όπως είπαν και τα παιδιά από πάνω. 160 χαρακτήρες είναι και αν έχεις πρόβλημα κάνε αυτό που προτείνει ο andr3as.
JohnDodger Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Έχω πρόβλημα χαρακτήρων αλλά το κινητό είναι Sony Ericsson...
alexnir Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Έχω πρόβλημα χαρακτήρων αλλά το κινητό είναι Sony Ericsson... μονο κεφαλαια, χωρις Τ9 και χωρις τονισμενα γραμματα και θα εχεις και 160 χαρακτηρες. βεβαια θα βοηθουσε αν ελεγες και το μοντελο πχ αν ειναι UIQ 3 ισως καμια αναβαθμιση απο SE να σου ελυνε το προβλημα
spor_os Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Η λύση στα SE είναι η απενεργοποίηση των εθνικών χαρακτήρων. Read the manual
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Η λύση στα SE είναι η απενεργοποίηση των εθνικών χαρακτήρων. Read the manual δηλαδή η λύση είναι να γράφουμε σε greeklish ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
africa_twin Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2008 δηλαδή η λύση είναι να γράφουμε σε greeklish ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια Δεν κατάλαβες μάλλον... Δεν χρειάζεται να γράφεις greeklish απλά απενεργοποιείς την επιλογή από τις ρυθμίσεις μηνυμάτων για την υποστήριξη των εθνικών χαρακτήρων όπως πολύ σωστά γράφει ο spor_os
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 thnx! παίζουν και τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ-μικρά μου λένε κάποιοι ....
kfyros Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Στην πράξη υποστηρίζονται 160 χαρακτήρες των 7bit ή 70 χαρακτήρες των 8bit. Οι πολύγλωσσες γραμματοσειρές είναι 8bit (έχουν διαφορετικά set χαρακτήρων για κάθε γλώσσα , πχ ελληνικά και αγγλικά). Αν πληκτρολογήσεις έστω και ένα χαρακτήρα 8bit σε ένα SMS, αυτόματα όλο το μήνυμα μετατρέπεται σε 8bit και επειδή είναι προκαθορισμένου μεγέθους αρχείο, μειώνεται η χωρητικότητα σε χαρακτήρες από τους 160 στους 70. Οι 7bit γραμματοσειρές δεν είναι πολύγλωσσες, αλλά έχουν ένα set χαρακτήρων και that's it. Μια γραμματοσειρά 7bit δεν έχει 1 ελληνικό και 1 αγγλικό set χαρακτήρων αλλά 1 set με ανάμικτα ελληνικά και αγγλικά. Συνήθως μία 7bit γραμματοσειρά υποστηρίζει πλήρως αγγλικά (κεφαλαία και πεζά) και μόνο στα κεφαλαία έχει και ελληνικά. Αυτό γίνεται γιατί έχουν πάρει την αγγλική γραμματοσειρά των 7bit και έχουν προσθέσει μόνο τους κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στο αγγλικό αλφάβητο (ΠΘΣΔΦΓΞΛΨΩ) λόγω περιορισμένου μεγέθους. Οι κοινοί κεφαλαίοι χαρακτήρες και στα δύο αλφάβητα είναι αγγλικοί ( ΕΤΥΙΟΠΑΗΚΖΧΒΝΜ) . Στην πράξη χρησιμοποιώντας μια 7bit γραμματοσειρά γράφεις μισά ελληνικά μισά αγγλικά (ούτε καν greeklish) αφού οι μισοί χαρακτήρες είναι αγγλικοί και οι μισοί ελληνικοί. Γι αυτό υπάρχει πρόβλημα με τα contacts σε κινητά που δεν υποστηρίζουν 8bit γραμματοσειρές , όταν αυτά μεταφέρονται στο PC (σε outlook ή σε άλλο Mail client), και δεν μπορείς να κάνεις αναζήτηση χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικά στο PC... Πλέον όμως σχεδόν όλα τα κινητά υποστηρίζουν 8bit fonts .
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2008 Απο Νοκια 6300 μου στελνουν μηνυματα με ελληνικα μικρα με 160 χαρακτηρες. Τα λαμβανω κανονικα στο Samsung E840 μου. Αλλα δε μπορω να γραψω κι εγω μικρα, που τοσο θελω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.