Προς το περιεχόμενο

με τι φωτιστικό μπορώ να εχω οικονομία στην Δεη;;

kiss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

θέλω να σας κάνω μια απλή "κάπως" ηλεκτρολογική ερώτηση σε συνάρτηση με την οικονομία. :fear:θέλω να αγοράσω ένα καλό φωτιστικό για το σαλόνι. Υπάρχουν τα ίδια μοντέλα με μετασχηματιστή στα 12V και αυτά χωρίς μετασχηματιστή. Μιλάμε για φωτιστικό με 10 λαμπτήρες από αυτές τις νέες λαμπτήρες G 9 (αν δεν κάνω λάθος) Το ερώτημα μου είναι με πιο θα έχω οικονομία στη κατανάλωση του ρεύματος;;;; Με τον μετασχηματιστή μιας και το μετατρέπει σε λίγα volt, ή δεν έχει σχέση αυτό;;;; Ξέρω ότι κάνει αυτό με το μετασχηματιστή κάπου στα 100Ε παραπάνω, αλλά δεν με πειράζει γιατί άμα κάνει οικονομία, αυτομάτως θα υπάρξει απόσβεση από τον λογαριασμό της ΔΕΗ.:confused::confused:

Τι να πάρω;;;;:shifty:

Δημοσ.

Οι λάμπες λένε πόσο ρεύμα θα καταναλώνεις και όχι ο μετασχηματιστής. Επίσης θέλεις να βάλεις φωτιστικό ή να έχεις φωτισμό; Έχω βάλει στο σπίτι μία λάμπα ανά δωμάτιο η κάθε μία καίει 30 βατ και αποδίδει φωτισμό κλασσικής λάμπας 150, με θερμοκρασία χρώματος 4000 K. Δε χρειάζεται να σου πω πώς μέσα είναι σαν μέρα :)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντήσετε. Κοιτάτε. Φτιάχνω το σπίτι μου το σαλόνι και το φωτιστικό αυτό που θέλω είναι με κάτι κρυσταλλάκια "σβαρόσκι" πάνω. Αυτά τα φωτιστικά παίρνουν τις "ψείρες" λαμπτήρες.... Δηλαδή 10 Χ 60W η 10 Χ 40W υπάρχουν

Το ερώτημα μου είναι, με μετασχηματιστή;;;; ή όχι;;;;

Γενικά ο μετασχηματιστής σε μια λαμπτήρα φέρνει οικονομία;;;

Δημοσ.

όχι. Ο μετασχηματιστής δεν φέρνει οικονομία. Κοιτάς μόνο τα συνολικά watt κατανάλωσης της λάμπας. Μια λάμπα 60 w καταναλώνει το ίδιο είτε στα 12 είτε στα 220 v. Δεν ξέρω κιόλας αν με τον μετασχηματισμό του ρεύματος υπάρχουν και τίποτα απώλειες. Αν ξέρει κανένας ηλεκτρολόγος ας πει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...