Προς το περιεχόμενο

Μερικά απλά επιπλάκια

ata1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά χρειάζομαι δυο πραγματάκια σε έπιπλα να έρθουν οικονομικά οπότε χρειάζομαι συμβουλή από κάποιον που να έχει ασχοληθεί τι λύσεις υπάρχουνε(επαρχία).

Το πρώτο είναι ένα όπως στο σχέδιο

zy9zdlosayqbowjsyefe_thumb.jpg

με παράλληλες σανίδες και εκεί που έχει διαγώνιες ραφάκια. Θέλω πολύ ελαφριά κατασκευή.

Το δεύτερο που ψάχνω είναι κάποιο τρόπο να κάνω προέκταση το γραφείο μου για να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας. Αυτή τη στιγμή έχω ένα κλασσικό γραφείο με τα συρτάρια δεξιά μπορώ κάπως να κάνω γωνία? Μήπως συμφέρει να πάρω μια γωνία καινούρια όλη. Πόσο λέτε να πάει δεν με πειράζει ας έχει και πόδια μόνο κάτω.

Δώστε καμιά ιδέα παιδιά γιατί έδωσα λεφτά για ανακαίνιση και δεν μου πέτυχαν τα χρώματα και ψάχνω κάποιες οικονομικές λύσεις να δώσουν μερικές διαφορετικές πινελιές

Δημοσ.

οι λύσεις είναι να βρεις έναν καλό ξυλουργό και να του πεις ακριβώς τι θες.

Μετά υπάρχει το ΙΚΕΑ.

(στο http://www.IKEA.gr, μπορείς να κατεβάσεις και τον φετινό κατάλογο)

Δημοσ.

Ο καλός ξυλουργός θα κάνει καλή βαριά κατασκευή με το ανάλογο κόστος βέβαια.

Εγώ θέλω κάτι τελείως απλό και είπα αν έχει πέσει το μάτι σας πουθενά στο internet σε κανένα μαγαζί με απλά επιπλάκια.

Τα έπιπλα τα θέλω για επαρχία, Θεσ/κη ΙΚΕΑ πηγαίνω αλλά δεν χωράνε στο αυτοκίνητό μου! Εδώ Praktiker, Alex PAck κτλ έχουμε

Δημοσ.

το praktiker και το alex pack έχουν κάποια επιπλάκια. Όχι όμως πολλά πολλά. Γραφείο ίσως να βρεις. Στο ΙΚΕΑ έχεις πιο καλές πιθανότητες να βολευτείς. Μπορείς να τα μεταφέρεις με μεταφορική, πληρώνεις όμως εσύ τα έξοδα μεταφοράς.

τέλος, στο praktiker έχουν ξυλεία (μελαμίνες, mdf, και σουηδική ακόμα) με την οποία μπορείς να αυτοσχεδιάσεις αν πιάνουν τα χέρια σου.

Δημοσ.
Ο καλός ξυλουργός θα κάνει καλή βαριά κατασκευή με το ανάλογο κόστος βέβαια.

Εγώ θέλω κάτι τελείως απλό και είπα αν έχει πέσει το μάτι σας πουθενά στο internet σε κανένα μαγαζί με απλά επιπλάκια.

Τα έπιπλα τα θέλω για επαρχία, Θεσ/κη ΙΚΕΑ πηγαίνω αλλά δεν χωράνε στο αυτοκίνητό μου! Εδώ Praktiker, Alex PAck κτλ έχουμε

Καλά τι αμάξι έχεις και δε χωράνε τα έπιπλα από το ΙΚΕΑ? Εγώ έχω ένα seat ibiza και πήγα στο χωριό γραφείο, συρταριέρα ρούχων, 2 καρέκλες και βιβλιοθήκη.

Δημοσ.

Γωνίες έχουν έτοιμες πολλά επιπλάδικα (επώνυμα και μη).

Πρέπει να βρεις το ίδιο χρώμα και ξύλο με το γραφείο σου, και να μετρήσεις το ύψος.

Συνήθως έχουν ρυθμιζόμενα πόδια μεταλλικά ή πλαστικά, αλλά έχουν κάποιο συγκεκριμένο ύψος και εύρος ρύθμισης. Την πρόσθετη γωνία θα χρειαστεί να την ενώσεις με το γραφείο με μεταλλικές γωνίες από κάτω .

Για ιδιοκατασκευή , αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις και κάποια εργαλεία,

βρες κάποιο "φτιάξτο μόνος σου" που θα σου κόψουν και ξύλα στις διαστάσεις που θέλεις και θα στα τρυπήσουν κιόλας αν χρειάζεται, ή πήγαινε σε κανένα praktiker και πάρε ξύλα τα οποία θα τα φέρεις στις ακριβείς διαστάσεις μόνος σου.

Γενικά τα μεγάλα μαγαζιά (ΙΚΕΑ,praktiker κλπ) βγάζουν συνήθως σαβούρες σε πολύ καλές τιμές (διαλύονται αν πας να τα μοντάρεις 2η φορά) , αλλά αν θέλεις κάτι της προκοπής δεν είναι και τόσο φτηνά. Εγώ προτιμώ να τα δώσω στον μαραγκό της γειτονιάς μου παρά να μου τα παίρνουν οι πολυεθνικές.

Και δεν είναι υποχρεωτικό να σου φτιάξει βαρύ έπιπλο ο μαραγκός. Τα υλικά και την ποιότητα την καθορίζεις εσύ. Το μαόνι δεν είναι το ίδιο με το mdf και το νοβοπάν.

Ότι πληρώσεις παίρνεις.

Δημοσ.

Να προτείνω και εγώ τη λυση ξυλουργού, αφου γυρισα ολα τα γνωστα καταστηματα, εκατσα και εφτιαξα το γραφειακι μου σε mspaint, το πήγα στον ξυλουργο και μου το ετοιμασε ετσι οπως το ζητησα. Εχεις αλλωστε πολλες επιλογες σε ποιοτητα ξυλου. φινιρισματος κ.τ.λ. να κοντρολαρεις την τιμη.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συμφωνώ με τον Κfyros.

Tις καλύτερες και τις πιο πρωτότυπες βιβλιοθήκες μου τις έχω φτιάξει μόνος μου. Πάρε καμιά ιδέα από κανένα περιοδικό, αγόρασε τα υλικά από ένα "φτιαξ' το μόνος σου", πάρε τ' αλφάδια σου και τα μπλακ εν ντέκερ σου και φτιάξ' το.

Τώρα μου έχει μπει μία ιδέα για μία στρογγυλή με ομόκεντρους κύκλους ή κάτι σε αυτή τη μορφή περίπου με σκέψη να χρησιμοποιήσω κάτι σαν εύκαμπτο πλαστικό υλικό προσθέτοντας ενδιάμεσα τα ράφια. Όποιος έχει καμία ιδέα για το είδος του υλικού που μπορώ να χρησιμοποιήσω ας την ρίξει. Πρέπει να είναι αρκετά παχύ (3-4cm) αλλά εύκαμπτο.

post-2153-129062961614_thumb.jpg

Επισκέπτης
Δημοσ.

Y.Γ

Τώρα ο φίλος που ψάχνει τα ράφια του, μετά ο gponiris που θα θέλει να βάλει πλακάκια, να κάνει αμμοβολή και να μονώσει την ταράτσα, λίγο εγώ με τις βιβλιοθήκες μου, λίγο ο καθένας με την καταστροφική μαστοριά του αφού όλο και κάποιο φλοτέρ από το καζανάκι θα χαλάσει, δε λέω, ενδιαφέροντα χόμπυ. Αλλά πολύ σκόρπια εδώ μέσα. Καλή ιδέα δεν είναι ένα τοπικ "ΦΤΙΑΞ' ΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ" να τα συγκεντρώνουμε όλα; Δεν είναι καλή στρατηγική να σκορπίζεις τα εργαλεία σου. Μετά πρέπει να τα ψάχνεις, τις πιο πολλές φορές ανεπιτυχώς.

Επισκέπτης
Δημοσ.
ρε παιδιά τι είναι αυτά τα "φτιάξ' το μόνος σου";;; Μαγαζιά με αυτό το όνομα; Πού;;;

Το "φτιαξ το μόνος σου" για εμένα προσωπικά είναι σχήμα λόγου. Αγοράζω και από αυτήν την επωνυμία, αλλά η πιο συνήθης και εύκολη τακτική είναι να πάω στον ξυλουργό της γειτονιάς και να του ζητήσω τα κομμάτια που θέλω να μου κόψει. Αυτό μπορεί να γίνει και στο ΙΚΕΑ φυσικά, αλλά μετράνε πολύ και οι ανθρώπινες... σχέσεις.

- "Έλα ρε κυρ-Παντελή δώσ' μου ένα εικοσάρικο"

- "Ένα εικοσάρικο για ένα εικοσάλεπτο; Δηλαδή 480 στο οχτάωρο, δηλαδή 12000 το μήνα..."

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

σωστος ο aigeas!μολις σημερα ηθελα να ρωτησω για κατασκευη ντουλαπας και τοποθετηση κουζινας....αντε ρε παιδια!φτιαξτε ενα τοπικ για τους λατρεις της δημιουργιας!aigeas εγραψες παλι..που να απευθυνθω μπας κ γινει αυτο το τοπικ?παω να ριξω αλλο ενα για τη στιγμη,γιατι ο χρονος περναει κ με εχει πιασει ταση da vinci

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...