Προς το περιεχόμενο

Αν σε πιασουν χωρις διπλωμα....

hackfree3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες οδηγω μηχανακι 125cc και εχω ασφαλεια και αδεια κυκλοφοριας αλλα δεν εχω διπλωμα.θα το βγαλω σε ενα μηνα περιπου.αν μου κανουν ελεγχο τη επιπτωσεις θα εχω? ποσο προστιμο κ.λ.π?

Δημοσ.
παιδες οδηγω μηχανακι 125cc και εχω ασφαλεια και αδεια κυκλοφοριας αλλα δεν εχω διπλωμα.θα το βγαλω σε ενα μηνα περιπου.αν μου κανουν ελεγχο τη επιπτωσεις θα εχω? ποσο προστιμο κ.λ.π?

Στα π@π@ριΑ σου, αφου θα βγάλεις σε 1 μήνα δίπλωμα. Κατ ' αρχάς,τις περισσότερες φορές που σε ποιάνουν με παπί χωρίς δίπλωμα σου παίρνουν τα στοιχεία και σου δίνουν ένα χαρτί και συ υποτίθεται οτι πρέπει να περιμένεις εξώδικο το οποίο 9 στις 10 φορές δεν έρχεται γιατί η όλη διαδικασία έχει πολύ χαρτούρα και απλά βαριούνται να την κάνουν.

Άμα τώρα τύχει και πέσεις σε κάναν "μερακλή" και σε γράψει κανονικά, μετά από έναν περίπου χρόνο θα γίνει δικαστήριο στο οποίο εφ' όσον έχεις βγάλει δίπλωμα όλα οκ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εμένα με σταματήσανε στις 4 το πρωί στη θεσσαλονίκη, όταν ήμουν 16 χρονών και η απάντηση που μου έδωσε το "όργανο της τάξης" ήταν η εξής:

"Τώρα πρέπει να σε πάμε στο τμήμα, να σε κάνουμε μήνυση, χαρτιά ιστορίες, γάμησε τα , που να τρέχουμε τώρα πρωινιατικα.... Άντε σπίτι τώρα και να μη σε ξαναπετύχω με το αμάξι"

• Super Moderators
Δημοσ.

Το σημαντικότερο είναι το εξής: αν πάθεις κάτι με το μηχανάκι, δεν σε καλύπτει η ασφάλειά σου.

Αν σε πιάσουν, έχεις κερδίσει ένα δικαστήριο, η έλλειψη διπλώματος είναι ποινικό αδίκημα.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι τι θα σε κάνει η αστυνομία κτλ... Οι ασφάλειες είναι πάντα το πρόβλημα... Σε καθρέφτη να βρεις από άλλον δεν θα ξεμπλέξεις εύκολα.

Κάνε ένα μήνα υπομονή κι εσύ...

Δημοσ.

Επίσης αν το μηχανάκι δεν είναι στο όνομά σου, και γίνει κάτι όπως είπε ο super mod, κερδίζει και ο ιδιοκτήτης του ένα δικαστήριο (αστική ευθύνη).

Αν κάνω λάθος paredwse, διόρθωσέ με.

Δημοσ.

Μπορεί να είμαι λίγο offtopic αλλά μιας και ανέφερε κάτι παρόμοιο ο Achilles έχω μια απορία.

Οδηγώ αμάξι το οποίο είναι στο όνομα του πατέρα μου. Αν γίνει ατύχημα στο οποίο δε φταίω τι αντιμετώπιση θα έχω από ασφαλιστικές και νόμο;

Δημοσ.

Νομίζω ότι αν γίνει ατύχημα και δεν έχεις υπαιτιότητα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αρκεί να είσαι εντάξει από δίπλωμα, ασφάλεια. Μόνο σε περίπτωση που έχεις υπαιτιότητα εσύ, φέρεις ως οδηγός ποινική ευθύνη και ο ιδιοκτήτης του οχήματος αστική ευθύνη.

Δημοσ.

@thread starter: ok, ας βγάλουμε από την εξίσωση την πιθανότητα να κάνεις κάποια χοντρή μαλακία η οποία ίσως στοιχήσει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε πρόστιμο, γιατί να μην περιμένεις; Ένας μήνας είναι στο κάτω κάτω.

@bolec: ήσουν απλά τυχερός. Και ακόμα περισσότερο όσοι βρέθηκαν στην ίδια πορεία με εσένα.

Δημοσ.

το μηχανακη ειναι στο ονομα μου,και η ασφαλεια επισης απλα την αλλη βδομαδα θα παω να γραφτω για διπλωμα,και καθε φορα που το βλεπω παρκαρισμενο και μονο του το λειπαμε και το βγαζω βολτα...φοραω και κρανος να μην δωσω στοχο...δεν κανω τιποτα τρελο ισα ισα οδηγω δεξια λωριδα και παρα πολυ προσεκτικα.και οι αποστασεις που διανυω ειναι κεντρο καλαμαρια το μεγιστο.που να περνω λεωφορειο.και ακομα για να παω στο τει με το λεωφορειο κανω καπου 1 ωρα,ενω με τη μηχανη(ενα σκτουτερακι ειναι 125cc)λεω να πηγαινω σταθμο και να το παρκαρω εκει και μετα περνω το λεωφορειο.μου βγαινει πολυ ποιο γρηγορα.καταλαβαινετε ποσο απαραιτητο ειναι για μενα.απλα ρωτησα ποιο ειναι το χειροτερο που μπορω να παθω για να δω αν αξιζει να παρω το ρισκο μεχρι να παρω το διπλωμα

Δημοσ.
το μηχανακη ειναι στο ονομα μου,και η ασφαλεια επισης απλα την αλλη βδομαδα θα παω να γραφτω για διπλωμα,και καθε φορα που το βλεπω παρκαρισμενο και μονο του το λειπαμε και το βγαζω βολτα...φοραω και κρανος να μην δωσω στοχο...δεν κανω τιποτα τρελο ισα ισα οδηγω δεξια λωριδα και παρα πολυ προσεκτικα.και οι αποστασεις που διανυω ειναι κεντρο καλαμαρια το μεγιστο.που να περνω λεωφορειο.και ακομα για να παω στο τει με το λεωφορειο κανω καπου 1 ωρα,ενω με τη μηχανη(ενα σκτουτερακι ειναι 125cc)λεω να πηγαινω σταθμο και να το παρκαρω εκει και μετα περνω το λεωφορειο.μου βγαινει πολυ ποιο γρηγορα.καταλαβαινετε ποσο απαραιτητο ειναι για μενα.απλα ρωτησα ποιο ειναι το χειροτερο που μπορω να παθω για να δω αν αξιζει να παρω το ρισκο μεχρι να παρω το διπλωμα

Σε καταλαβαίνω, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει να ρισκάρεις. Ένας μήνας είναι, θα περάσει. Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια. Και όπως λέει και ο πατέρας μου: Λείψε από κακιά στιγμή να ζήσεις χίλια χρόνια.

Δημοσ.
Μπορεί να είμαι λίγο offtopic αλλά μιας και ανέφερε κάτι παρόμοιο ο Achilles έχω μια απορία.

Οδηγώ αμάξι το οποίο είναι στο όνομα του πατέρα μου. Αν γίνει ατύχημα στο οποίο δε φταίω τι αντιμετώπιση θα έχω από ασφαλιστικές και νόμο;

Κι εγώ το αμάξι που έχω είναι στο όνομα του πατέρα μου. Η ασφάλεια κι αυτή. Όμως με έχει δηλώσει και εμένα σαν οδηγό του αμαξιού στην ασφάλεια με μια μικρή επιβάρυνση. Οπότε ότι κι αν γίνει, φταίω-δεν φταίω, εγώ είμαι καλλυμένος. Το ποσό που πλήρωσε για να είμαι κι εγώ στην ασφάλεια είναι νομίζω 50-100 ευρώ για εξάμηνο στην ιντερσαλόνικα.

Δημοσ.
απλα ρωτησα ποιο ειναι το χειροτερο που μπορω να παθω για να δω αν αξιζει να παρω το ρισκο μεχρι να παρω το διπλωμα

για μένα, το χειρότερο που έχεις να πάθεις είναι να εμπλακείς σε ατύχημα. Ακόμα κι αν δεν φταις, την πάτησες άσχημα. Αν πχ χωθεί μπροστά σου μια στραβή, κουτσή, χαζή γιαγιά και την σεντράρεις, η ασφάλειά σου δεν σε καλύπτει γιατί δεν έχεις δίπλωμα, και μετά τρέχεις και δεν φτάνεις.

Κι εγώ το αμάξι που έχω είναι στο όνομα του πατέρα μου. Η ασφάλεια κι αυτή. Όμως με έχει δηλώσει και εμένα σαν οδηγό του αμαξιού στην ασφάλεια με μια μικρή επιβάρυνση. Οπότε ότι κι αν γίνει, φταίω-δεν φταίω, εγώ είμαι καλλυμένος. Το ποσό που πλήρωσε για να είμαι κι εγώ στην ασφάλεια είναι νομίζω 50-100 ευρώ για εξάμηνο στην ιντερσαλόνικα.

έχω την εντύπωση ότι η ασφάλεια αφορά το όχημα, ανεξάρτητα από το ποιός οδηγάει. Παλιά δήλωνες συνασφαλισμένους οδηγούς στο αυτοκίνητο (πριν 10 χρόνια μην πω). Τώρα νομίζω πως δεν χρειάζεται ούτε να δηλώσεις ποιός οδηγάει, αλλά ούτε και να πληρώσεις παραπάνω.

Δημοσ.
Το σημαντικότερο είναι το εξής: αν πάθεις κάτι με το μηχανάκι, δεν σε καλύπτει η ασφάλειά σου.

Αν σε πιάσουν, έχεις κερδίσει ένα δικαστήριο, η έλλειψη διπλώματος είναι ποινικό αδίκημα.

Κυριε Παρεδωσε νομιζω οτι ξεχασες κατι.

Αν η Αδεια της Μηχανης ειναι στο ονομα του πατερα σου η της μητερας σου μετα απο κανα 2 ετη θα ερθει μια μυνηση για παραχωρηση μηχανης σε ανιλικο.

Ο μπαμπας σου θα πληρωσει κανα 400 ευρω.Τοσο ηταν 2002.Ειμαι παθως

Δημοσ.
Κυριε Παρεδωσε νομιζω οτι ξεχασες κατι.

Αν η Αδεια της Μηχανης ειναι στο ονομα του πατερα σου η της μητερας σου μετα απο κανα 2 ετη θα ερθει μια μυνηση για παραχωρηση μηχανης σε ανιλικο.

Ο μπαμπας σου θα πληρωσει κανα 400 ευρω.Τοσο ηταν 2002.Ειμαι παθως

Το πρόστιμο είναι για εξαγορά ποινής η οποία μετατρέπεται σε αναστολή.

Που σημαίνει ότι αν για κακή του τύχη ο ιδιοκτήτης (μπαμπάς) φάει και καμιά άλλη ποινή για οποιονδήποτε λόγο μέσα σε 3-4 χρόνια (όσο διαρκεί η αναστολή) θα μπει φυλακή χωρίς εξαγορά....

Επίσης hackfree3 δε μας τα λες καλά. Χωρίς δίπλωμα δεν σε ασφαλίζει η ασφαλιστική.

Εκτός αν δεν τους είπες ότι δεν έχεις δίπλωμα, οπότε μιλάμε και για απάτη εκτός των άλλων αν γίνει κάτι. Χαλάρωσε λιγάκι και κάτσε να φτιάξει και ο καιρός λίγο. Δεν χάθηκε ο κόσμος, δεν θα χαθούν τα γκομενάκια σε ένα μήνα:-)

Δημοσ.

Bασικά δεν προτείνεται να το οδηγείς χωρίς δίπλωμα, αλλά επειδή πιτσιρικάς δούλευα delivery 3 χρόνια χωρίς δίπλωμα, είχα φάει συνολικά 5-6 μυνήσεις...

Από αυτές τελικά μου ήρθε μόνο μία (με 2 χρόνια καθυστέρηση) να παρουσιαστώ στο δικαστήριο, και αφού πήγα και περίμενα 5 ώρες να φτάσει στο νούμερό μου, βγαίνει ένας μπ..αστυνομικός από την αίθουσα και λέει:

-Όσοι είστε εδώ για υποθέσεις διπλωμάτων μπορείτε να φύγετε...

Αθώοι... :lol:

Άδειασε o τόπος 10'' , αθωώθηκαν όλοι, είχαν δεν είχαν δίπλωμα...

Βασικά από το παραπάνω περιστατικό δεν προτείνω στον φίλο να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα φυσικά, απλά έχω μπόλικο ελεύθερο χρόνο στην δουλειά μου και γράφω καμμία μλκ να περάσει η ώρα.... :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...