Προς το περιεχόμενο

ΣΣΑΣ

SaTsO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετω τα μελη του σαιτ σαν νεο μελος ας μου επιτρεψετε καποια λαθη εαν προκειται να κανω....λοιπον διαβασα ενα παλιο αρθρο οπου αναφεροσασταν καποιοι περι σχολες ΣΣΑΣ και τα πλεονεκτηματα -μειονεκτηματα των σχολων .θα εκλιπαρουσα οποιονδηποτε γνωριζει οτιδηποτε τσεκαρισμενο για τις σχολες αυτες...ειναι αληθεια οτι σου θυσιαζει τα φοιτητικα χρονια ειμαι υποψηφιος φετος και σκεφτομαι να δηλωσω για αυυτο...ευχαριστω :rolleyes:

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τις απαντησεις που ψαχνεις δεν νομιζω να τις βρεις εδω. οκ πληροφοριεσ θα παρεις αλλα η επιλογη ειναι δικη σου. γνωμη μου ειναι πως φοιτητικα χρονια σε στρατιωτικες σχολες απλα δεν υφιστανται.

Δημοσ.

Aν έχεις τη στρατιωτική ζωή στο αίμα σου,οκ.Αλλά αν θες να "κοπροσκυλιάσεις",,,,αχαλίνωτα,ε,τότε τί σου λέει η λογική σου.Καλά θα είναι στη ΣΣΑΣ ;

Δημοσ.
χαιρετω τα μελη του σαιτ σαν νεο μελος ας μου επιτρεψετε καποια λαθη εαν προκειται να κανω....λοιπον διαβασα ενα παλιο αρθρο οπου αναφεροσασταν καποιοι περι σχολες ΣΣΑΣ και τα πλεονεκτηματα -μειονεκτηματα των σχολων .θα εκλιπαρουσα οποιονδηποτε γνωριζει οτιδηποτε τσεκαρισμενο για τις σχολες αυτες...ειναι αληθεια οτι σου θυσιαζει τα φοιτητικα χρονια ειμαι υποψηφιος φετος και σκεφτομαι να δηλωσω για αυυτο...ευχαριστω :rolleyes:

ΚΑΛΑ

Έχει σίγουρα και καλά λεφτά

ΚΑΚΑ

Θα κάνεις τον γύρο της Ελλάδας με μετακομίσεις κάθε 3-4 χρόνια και τα παιδιά σου δεν θα κάνουν ποτέ φίλους!

Διαλέγεις και παίρνεις !

Δημοσ.

γνωριζετε την σχολη αχιωματικων ελληνικης αστυνομιας?προσφερει περισσοτερεσ ανεσεις η εχει και αυτο με τη σειρα τοθ τα δικα του κακα?σε σχεση παντα με ΣΣΑΣ ευχαριστω.

Δημοσ.

Ας γράψω κι εγώ τη γνώμη μου.Θα ήθελα να κάνω μια παράκληση βέβαια πρώτα.Σαφώς και είναι επιθυμητό να γράφουν όλοι τη γνώμη τους αλλά τουλάχιστον να μην προβάλουν πληροφόριες που ίσως είναι λαθεμένες.

(αμάθεια>ημιμάθειας άλλωστε).

Στο θέμα μας.Δεν θα σου πω αν είναι καλή η κακή απόφαση διότι αυτό είναι δικό σου θέμα.

Προσπάθησε να καταλάβεις με τι θες να ασχοληθείς.Τι σου αρέσει και τι όχι.Αν θες καριέρα ή όχι.

Η σσας έχει κάποια καλά ότι παίρνεις χαρτί πανεπιστήμιου και αυτό σημαίνει ότι μετά τη συμπλήρωση των υποχρεωτικών χρόνων στο στράτευμα μπορείς να παραιτηθείς,να έχεις το πτυχίο και να ασχοληθείς με το επάγγελμα.Τώρα, μένεις μέσα στη σχολή (σσας) και βγαίνεις και "πηγαίνεις" στη σχολή.Γενικά απο τις στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές είναι η πιο χαλάρη σε θέματα αγγαρείας,πειθαρχίας κλπ κλπ.

Όσο για τις μεταθέσεις δεν είναι απαραίτητο ότι θα μετακινήσε ανά 3 χρόνια.Διότι οι της σας προορίζονται ορισμένες οργανικές θέσεις.Έτσι πιστεύω ότι Αθήνα-Θεσσαλονική πρέπει να πηγαίνουν.Στην τελίκη σίγουρα στα αστικά κέντρα.

Ο μισθός είναι ικανοποιητικός.Ξεκινάς με τα 900-1000ε βασικό μισθό και προχώρας.Ανεβαίνουν τα χρόνια,παιδιά,βαθμός ανεβαίνει και ο μισθός.

Κάτι άλλο δεν νομίζω να θέλεις σε πληροφοριακό επιπέδο εκτός του ότι είναι αρκετά υψηλές βαθμολογικά.

Τώρα έθιξες θέμα αξιωματικών Ελ.Ασ. με Σσας.Διαφορετική τα πράγματα σίγουρα.Είσαι μεσά στη σχολή και μετά το 3ο έτος βγαίνεις το καλοκαίρι για πρακτική.Μισθολογικά πρέπει να ισχύουν τα ίδια πράματα πάνω κάτω με κάθε επιφύλαξη.

Θίγοντας το θέμα καριέρας σε αστυνομία-στρατό.Τα πράματα είναι απλά.Είσαι άξιος προχωράς.Φτάνεις σε ένα κάποιο επίπεδο.Αν έχεις κομματικές διασυνδέσεις προωθήσε.Αν όχι μένεις στάσιμος.Απλά.

Γενικά έχουν το καλό ότι προσφέρουν μονιμότητα και μισθό από την πρώτη μέρα(μέσα στη σχολή μην φανταστείς τρελά λεφτά 90ε/μήνα).

Υ.γ.1]Σε σχέση με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη τα επαγγέλματα αστυνομικού-στρατιωτικού είναι αρκετά καΚοπληρωμένα σε σχέση με ότι προσφέρουν.

Υ.γ2]Εγώ κάθισα τα σκέφτηκα όλα τα πάραπανω και κάποια άλλα πράματα και δεν ακολούθησα το δρόμο του στρατού-αστυνομίας.(Καλύτερα :P )

Υ.γ3]Μην ξεχνάς ότι το επάγγελμα του αστυνομικού αυτή τη στιγμή δεν έχει και το καλύτερο '"respect" στην κοινωνία.

Αν ξέχασα τίποτα πες μου.Αν μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως.

Δημοσ.

...δεν ξέρω αν ο αρχικός poster ήθελε πληροφορίες σχετικά ΚΑΙ με την αποκατάστασή του ΚΑΤΟΠΙΝ της σχολής, πάντως εγώ Dr_adre ,να πω ότι "έμεινα" στην ερώτηση του "ειναι αληθεια οτι σου θυσιαζει τα φοιτητικα χρονια ;" .Επίσης,απ΄ότι "ξέρω",οι σχολές της αστυνομίας είναι πιο "νορμάλ" απ' ότι οι στρατιωτικές-και ΕΙΝΑΙ πιο "λογικό"...Όσο αφορά το πως "περνάς" δηλαδή.

Δημοσ.

Στο τελευταίο που ρωτάς μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε διότι δεν τα έχουμε ζήσει από κοντά.Δεν παύει να είναι όμως έγκλεισμός.

Όσο για το άλλο που ρωτάς σου λέω μια φράση που μου είπε ένας φίλος μου που είναι σσε: " άντε να τέλειωσω τη σχολή για να ξαναξεκινήσω τη ζωή μου,τώρα είναι λες και έχω πατήσει το στοπ". ;) .Kαλημέρα.

Δημοσ.

Στη ΣΣΑΣ μπαίνουν για όλους τους κλάδους, άρα το αν θα πας σ.ξ π.ν ή π.α μετράει πολύ. Επίσης μετράει η ειδικότητα. Αν είσαι στο Οικονομικό και Σ.Ξ. ετοιμάσου να πάρεις παντού μεταθέσεις, μόνο που θα είναι σε στρατηγεία. Οι μεταθέσεις πηγαίνουν 2 το πολύ 3 χρόνια σε παραμεθώριο και αν πας αθήνα μένεις μέχρι 5 χρόνια. Οργανικές στο σ.ξ δε νομίζω να παίζουν με την έννοια του δημοσίου. Σε αεροπορία θα παίρνεις μεταθέσεις με βραδύτερους ρυθμούς (2-3 συνολικά). Νομίζω ότι πολύ σούπερ είναι η στρατολογία, εκεί δε θα έχεις καμία κανονική επαφή με το στρατό, άσε που μπορείς να βγεις και στα κανάλια ( θυμάστε το σκάνδαλο με το ΡΟΥΦ:) ). Για τη σχολή, έχοντας περάσει ΥΕΑ θα σου πω ότι μετράει αν θα κοιμάσαι μέσα ή έξω. Επίσης συνηθίζεις με τον καιρό, αλλά λογικά είναι η μέρα με τη νύχτα αν το συγκρίνεις με το uni που αν στη βαρέσει κοπροσκυλιάζεις τρελά. Δε σημαίνει όμως ότι αν τελειώσεις θα λες "πέρασα χάλια". Θέμα γούστου. Αν δε χρωστάς μαθήματα το καλοκαίρι - πάσχα - χριστούγεννα την κάνεις. Αν σε ενδιαφέρει ο "συμφοιτητής" σου να έχει πλούσια (σωματικά) προσόντα καλύτερα να πας και ΣΑΝ, στον ηλεκτρικό είχα πιάσει (αλλά μόνο ως εκεί) κουβέντα (και αυτό μόνο ως εκεί) :) από ΣΑΝ 2-3 φορές. ΣΟΥΠΕΡ. Αν έχεις δουλειά με αρκετά λεφτά, αν θές να είσαι καρα-μάχιμος σε εταιρία και αν έχεις αλλεργία με το να σου δίνουν εντολές - διαταγές μην πας. Δε θα την παλεύεις στη σχολή. Φίλος μου την έκανε από ΣΣΑΣ με το που μπήκε. Στατιστικά οι περισσότεροι τα καταφέρνουν, είναι να μην το έχεις στο αίμα σου.

Δημοσ.

καταλαβα οποτε αστο....χαχαχα ατερ τπτ απο αξιωματικων και τα σχετικα γνωριζεις?οτι ξερεις.... δοκτορ αντρε ευχαριστω πολυ.απο τι καταλαβα οπως ειπε και ο πρωτος ΣΣΑΣ και φοιτιτικη ζωη δεν υφιστανται....ειμαι αναμεσα σε ΣΣΑΣ αξιωματικων και οδοντιατρικη στο χαρακτηρα μου ταιριαζει το τελευταιο πιο πολυ..απλα εχω υποπσιν μου τα αλλα λογω τησ αποκαταστασης και των.χρηματων αλλα οπωσ λετε τα λεφτα δενε ιναι ικανοποιητικα....αμα ισχυει και αυτο τοτε ..οδονταιτρικη σοθρχομαι ετσι θα χω και ελευθερο χρονο με τους φιλους.... παντως συνεχιζετε να στελνετε τα παρακολουθω ολα με προσοχη κα ιτελοσ ευχαριστω για το ενδιαφερον...

Δημοσ.

Τουλάχιστον στην οδοντριατική θα έχεις να προσφέρεις και κάτι ουσιώδες στην κοινωνία. ;)

Δημοσ.

Από τα λίγα που μου έχει διηγηθεί κολλήτός μου φίλος απόφοιτος Ιατρικής Θεσσαλονίκης (κάνουν μάθημα μαζί με τους ΣΣΑΣίτες) θα σου πω μόνο αυτό.

Μπορείς να κατεβείς σε εξεταστική (Μιλάμε για Ιατρική έτσι !) και ταυτόχρονα να κάνεις περίπολα και υπηρεσίες ? (ω ναι, τουλάχιστον τότε 1994-2000 κάνανε).

Δημοσ.

φυσικα και κανουν ακομα υπηρεσιες σε ολες τις στρατιωτικες σχολες. γερμανικο σκοπετακι και 8 το πρωι εξετασεις για να γουσταρουμε.

Δημοσ.

ημουν και εγω σε αυτο το τρυπακι πριν απο ενα χρονο φιλε αλλα τλκ διαλεξα κατι που κατα την γνωμη μου μου πηγαινει περισσοτερο (Η/Υ) γιατι ειχα ενα θειο στρατιωτικο (ικαρων) και δεν ηθελα με τπτ να γινω σαν και αυτον...μιλα poscaman... δεν ηθελα να μου δινουν και εντολες (πιο πολυ να δινω εγω) και καταλαβαινεις ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...