Προς το περιεχόμενο

Dawn of War 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 676
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εννοειται οτι πρεπει να εχεις retribution. Αφου μεσω steam γινεται η δουλεια. Το πρωτα ειναι που δεν χρειαζονται. Επισης μαζι με τον απιθανο (πραγματικα ομως) tau commander για last stand θα εχουμε και 2 skin packs για IG και Chaos. Word bearers FTW!!

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Το'πα και το'κανα, ξαναέβαλα το Dawn of War, παίζω το original campaign και θα συνεχίσω το expansion. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που ασχολήθηκα και είχα ξεχάσει πόσο ωραίο παιχνίδι είναι.

Το Steam κάτι πρέπει να κάνει με το Windows Live που απαιτεί υποχρεωτική εγκατάσταση και offline προφίλ για να σώζεις στο single player, είναι πραγματικά απαράδεκτο. Με την THQ χρεωκοπημένη πάντως δε βλέπω να γίνεται κάτι, ενώ υπάρχει και αμφιβολία για το κατά πόσο θα συνεχίσει να υπάρχει single player. Τέλος πάντων.

Όλη αυτή η Κτηνώδης Δύναμη Ογκώδης Άγνοια των Space Marines, ο φανατισμός, η λατρεία της μάχης και της βίας και η αντρίλα εν γένει είχα ξεχάσει πόσο μου έδιναν στα νεύρα. Κόψτε κάτι...

Το real time squad - based στυλ μου φαίνεται αρκετά χύμα σε σχέση με τα TBS και τα πιο πειθαρχημένα strategy τύπου European Escalation που παίζω κατά κόρον τα τελευταία χρόνια (ακόμα και το Jagged Alliance πχ) αλλά παραμένει διασκεδαστικό. Πολλές φορές ψάχνω το pause για να δώσω εντολές :P . Ενοχλητικό επίσης που στο τέλος πολλών από RTS γίνεται ουσιαστικά action brawler, αλλά τι να κάνεις...

Αυτό που δε θυμάμαι καθόλου είναι το εξής. Αν χάσεις κάποια αποστολή τι συνέπειες έχει? Οι μέρες του παιχνιδιού κυλάνε κανονικά και νομίζω πως από ένα σημείο και μετά πνίγεσαι στις αποστολές και πρέπει να διαλέξεις, αλλά μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πώς πάει? Επίσης το XP και τα awards που παίρνεις στο τέλος μιας αποστολής πού χρησιμεύουν?

Δημοσ.

Το να μην καταφερεις να κανεις τις υπο-αποστολες ουσιαστικα δυσκολευεις το παιχνιδι σου με το να χανεις assets (και συνεπως χρηση συγκεκριμενων items) οπως επισης και το να μην παιρνεις το εξτρα XP και τα ποιο καλα rewards του παιχνιδιου. Το infestation meter σε καθε πλανητη δειχνει ποσο ποιο δυσκολο θα ειναι ενας χαρτης αν αποφασισεις να τον κανεις σε εκεινον τον πλανητη. Ειναι δυσκολοτερος τοσο απο αποψη ποσοτητας αντιπαλων οσο και δυναμης και αυτο δεν ισχυει μονο για τους Tyranids.

Το δυσκολοτερο faction που εχεις να αντιμετωπισεις ομως ειναι οι πουστοspace elves. Μιλαμε απιστευτα levels of hack οι τυποι στο original campaign. Απαξ και σου την πεσει ομαδα απο seer council ή warp spider exarchs και απο πισω κανα bright lance για τους χαρακτηρες σου σε terminator armor και thule θα δεις τα ραδικια αναποδα σε χρονο DT. Οι Tyranids ναι μεν ειναι επικυνδινοι αλλα το γεγονος οτι θα βρισκονται μαζι τους πολλες μοναδες "commanders" σημαινει και οτι θα εχεις ευκολη δουλεια με το να τους τρως κατα ομαδες απο το psychic backlash. Απλα πρεπει να κανεις focus fire εκει που πρεπει καθε φορα. Οι Orcs απο την αλλη δεν ειναι προβλημα αν εχεις μαζι σου εναν anti-vehicle χαρακτηρα και κατα προτιμηση τον δικο σου commander με ενα rocket launcher.  

Επισης σε αντιθεση με το Chaos Rising και Retribution στο original campaign ο Cyrus κοβει κωλους αν τον χρησιμοποιησεις σωστα. One man army buffer/debuffer και single target sniping/building demolition. Επισης παρα το γεγονος οτι το παιχνιδι προδιαθετει τον Tarkus για ranged mode ειναι σαφεστατα προτιμοτερο να τον κανεις melee για παρα πολλους λογους και να γινει ο main melee unit της ομαδας. Το ιδιο και ο FC που ειναι καλυτερα να τον εχεις ranged παρα melee επισης για πολλους και διαφορους λογους. 

Δημοσ.

Για να μην δώσω spoiler θα προσθέσω και τις εφιαλτικά δύσκολες και χαοτικές τελικές μάχες αλλά γενικά το game είναι απόλαυση.

Δημοσ.

Χμ, έκανα τον Tarkus ranged και τον Commander Melee. Νομίζω το ίδιο λάθος είχα κάνει και την πρώτη φορά που το έπαιζα (απλή αριθμητική είναι αγόρι μου, ο ένας έχει squad ο άλλος είναι μόνος του, πού κολλάς!?). Μόλις πήγα στο δεύτερο πλανήτη και δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά είναι ήδη level 4 και οι δύο, οπότε δύσκολα να αλλάξω κάτι. Αν πάει καλά ίσως τους κάνω ανάμικτους και τους πόντους του ranged να τους αξιοποιεί κάπως το bolt pistol. Θα δούμε.Αν στραβώσει αρκετά το πράγμα θα έχω Αυτόν Με Τα Jetpack σαν εναλλακτική, αλλά δεν παίρνει XP εύκολα. Ο Cyrus όντως ήταν πολύ χρήσιμος, ειδικά τώρα που πήρε και ένα sniper rifle και προβλέπεται να κάνει ομορφιές.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως στο Dawn of War 2: Chaos Rising, πάλι το γνωστό κλισέ που μου την είχε δώσει

Κάποιος προδίδει την ομάδα. Ή διαλέγεις εσύ έχοντας κάποιον έστω και λίγο corrupted ή σου βάζει το game by default.

Και η κουλαμάρα είναι ότι, canon είναι ο Avitus που πέφτει στο Chaos και μιας και είναι ο άγριος / angry της παρέας, κολλάει μια χαρά.

Αν όμως δεν έχεις κανέναν corrupt, by default μπαίνει ο Techmarine Martellus που από την μία είναι "wtf?" από την άλλη, οι Techmarines έχουν δική τους θρησκεία με τον Machine God και είναι από τους πιο δύσκολους να γίνουν corrupt. -_-

Εκεί το σκ@τωσε το θέμα η Relic.

Και μετά στο Retribution, φυσικά ο Avitus λείπει και ο Martellus είναι βασικός. (άλλωστε, Steven Fuckin' Blum τον κάνει voice, όπως και τον Cyrus και άλλους μάλλον που δεν θυμάμαι)

PS. Force Commander με ό,τι καλύτερο Thunder-Hammer ή γενικά melee βρει. Δεν θυμάμαι skills, αλλά δεν κάθεται μακριά από την μάχη.

• 1 χρόνο αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

5085afa32b067107277ad9aa5b50ef4fb901711a

Για το πρώτο Dawn of War. :P

Έβλεπα αυτό το άρθρο στο PC Gamer (αχ, Inquisition Mod πριν βγουν κανονικά οι Grey Knights στο παιχνίδι, ήταν από τα αγαπημένα μου) και είδα βίντεο από το Ultimate Apocalypse mod:

98a.jpg

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εν ετη 2016 παιζεται το παιχνίδι? Εχει γερασει καλά? Το εχω στην συλλογη μου αλλα ποτε δεν το επαιξα και με ξύνει ... Σε ποιο επίπεδο δυσκολίας λέτε?

• Moderators
Δημοσ.

Το 1 ήταν πιο καλό στο ότι μπορούσες να έχεις μεγαλύτερους στρατούς, αλλά και το 2 έχει φάση, ειδικά για το customisation των heroes με τα items.

Δεν θυμάμαι για vanilla 2 και Chaos Rising, αλλά στο Retribution παίζει και co-op campaign. :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Προτιμούσα το 2, οι marines είχαν περισσότερη προσωπικότητα, αλλά και το 1 συμπαθητικό ήταν (και για μένα, που τα RTS... με ten foot pole, που λέγαμε και στο χωριόμ', αυτό κάτι σημαίνει).

Ελαφρώς off topic, μια tbs Necromunda, πολλά ζητάω; 

• Like 1
Δημοσ.

Εν ετη 2016 παιζεται το παιχνίδι? Εχει γερασει καλά? Το εχω στην συλλογη μου αλλα ποτε δεν το επαιξα και με ξύνει ... Σε ποιο επίπεδο δυσκολίας λέτε?

Τεχνικά δεν έχει κανένα πρόβλημα, αν και η σειρά πέρασε πολλά με το κλείσιμο του Games for Windows Live και την προσβασιμότητα στο Steam. Τώρα έχουν λυθεί. Γραφικά επίσης παραμένουν πολύ καλά, στέκεται πολύ άνετα.

Τώρα, σα gameplay...Θεωρώ καλύτερα RTS των τελευταίων πολλών χρόνων τα European Escalation και Company of Heroes. Το Dawn of War 2 στέκεται ένα σκαλί πιο κάτω αν και κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι squad-based RTS όπου χειρίζεσαι ομάδες στρατιωτών, με αρκετή τεχνική να χρειάζεται ομολογουμένως και τον εκάστοτε χαμό (ειδικά αν πηγαίνεις για badges), αλλά κάνει αυτό το συγκεκριμένο υβριδικό πράγμα. Δεν έχει διοίκηση μεγάλων στρατών, σχηματισμούς, ιδιαίτερη τακτική, αλλά έχει μπόλικα αντικείμενα, μικρές συμπλοκές, ήρωες με εξοπλισμό και ικανότητες κλπ. Είναι πολύ καλό παιχνίδι και ίσως το καλύτερο/ πληρέστερο Warhammer game στην αγορά, αλλά σε δεύτερο και τρίτο playthrough έπιασα τον εαυτό μου να κουράζεται από τη ρουτίνα και την επανάληψη, καθώς και από κάποιες αβαρίες κατά τη γνώμη μου στον τρόπο που εξελίσσεται το campaign.

Σίγουρα αξίζει τον κόπο και ενδεχομένως να κολλήσεις, αλλά να ξέρεις τι να περιμένεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...