liopyr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 sasu gadesu! Nαι το ξέρω, αλλά δεν έπεσα στην παγίδα να την ανοίξω τουλάχιστον...
com_hs Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ε όχι και τούρκικα ρε παιδί μου μάθε κάτι άλλο τα τούρκικα απαγορεύονται
alieus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ε, λίγο τα σύνορα της αγάπης, λίγο οι σειρήνες του Αιγαίου, λίγο τα τσιφτετέλια από το πρωί μεχρι το άλλο πρωί σε ΤV και ράδια, πολύ θέλει; Έρχεται και η...μπούρκα σε λίγο να δέσει το γλυκό...
nikos_e34 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 μπορω να μαθω γιατι σβηνετε μνματα απο το θρεντ χωρις ειδοποιηση??εστω και ενα ΠΜ φτανει
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 μπορω να μαθω γιατι σβηνετε μνματα απο το θρεντ χωρις ειδοποιηση??εστω και ενα ΠΜ φτανει Προσοχή: Γράψτε μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες. Τα μηνύματα γραμμένα με greeklish διαγράφονται Το γράφει πάνω από ΚΑΘΕ reply box. Λυπάμαι, δεν υπάρχει η δυνατότητα να στέλνουμε pm σε κάθε μέλος για να του θυμίζουμε τα αυτονόητα.
nikos_e34 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 μαλιστα..μονο που δεν ειχα γραψει σε γκρικλις αλλα τεσπα οτι πεις μεγαλε
Fidelio Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Ε, λίγο τα σύνορα της αγάπης, λίγο οι σειρήνες του Αιγαίου, λίγο τα τσιφτετέλια από το πρωί μεχρι το άλλο πρωί σε ΤV και ράδια, πολύ θέλει; Έρχεται και η...μπούρκα σε λίγο να δέσει το γλυκό...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2008 μαλιστα..μονο που δεν ειχα γραψει σε γκρικλις αλλα τεσπα οτι πεις μεγαλε Το προηγούμενό σου post (που σβήστηκε): shinkou hadou-kenshorryou reppa shoryuken tzogoula epiases gomeno tourko,ellina mousoulmano tis rodopis h exeis rizes tourkikes? Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Μεγάλε.
tzogoula Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Το προηγούμενό σου post (που σβήστηκε): Μερικές φορές καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. Μεγάλε. πρεπει να χεις γκομενο για να μαθεις μια ξενη γλωσσα???? μα τι νοοτροπια ειναι αυτη?? προτιμω να μαθω τη γλωσσα μιας χωρας που συνορευει με την δικη μου παρα καποια ασχετη..ετσι απλα
Lucifer Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Ε, λίγο τα σύνορα της αγάπης, λίγο οι σειρήνες του Αιγαίου, λίγο τα τσιφτετέλια από το πρωί μεχρι το άλλο πρωί σε ΤV και ράδια, πολύ θέλει; Έρχεται και η...μπούρκα σε λίγο να δέσει το γλυκό... Θλιβερό. Σε κάνει να εύχεσαι να γεννιόμασταν στείροι. Κατά τα άλλα τζογούλα, καλός φίλος Τουρκικής καταγωγής (Γερμανικής υπηκοότητας) στην ίδια ερώτηση απάντησε "veeery simple". Έχει πρόγραμμα το πανεπιστήμιο Αθηνών, μια 300άρα τον χρόνο αν μένεις εδώ.
agpr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 tzogoula, τα τουρκικά δεν ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών. Αυτό σημαίνει πως είναι εντελώς ξένα ως προς τη δομή, τη γραμματική και το λεξιλόγιο σε σχέση με τα ελληνικά ή τις άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Ωστόσο έχουν αυστηρά δομημένη γραμματική με πολύ λίγες εξαιρέσεις, επομένως μαθαίνεται εύκολα, αν βέβαια αφιερώσεις το χρόνο που απαιτεί.Στην αρχή θα σε δυσκολέψουν η αρμονία φωνηέντων, η τοποθέτηση του ρήματος στο τέλος της πρότασης και κυρίως η προσφυματική της λογική. Η καμπύλη μάθησης της θα έλεγα πως είναι αρκετά απότομη στην αρχή, αλλά εξειρετικά ομαλή στη συνέχεια.
soturin Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 sasu gadesu! να υποθέσω πως αυτά ανήκουν στη γλώσσα που με ενδιαφέρει εμένα. Έχουμε μια εξήγηση του τι σημαίνει?? πάντως δεν καταλαβαίνω τη λογική "σιγά τη δύσκολη γλώσσα, τα ελληνικά είναι πιο δύσκολα". Πρώτον είναι μητρική μας γλώσσα, την ακούμε από τότε που γενιόμαστε. Δεύτερον κάθε μέρα διαπιστώνω ότι ούτε αυτή δεν γνωρίζει ο κόσμος και αναφέρομαι κυρίως στη γραφή. για τα τούρκικα νομίζω έχω ακούσει καλά πράματα στη λογική που ανέφερθηκε ήδη (ινδοευρωπαϊκή οικογένεια) αλλά και ότι οι επιρροές της στη δική μας έχει ένα σωρό ευχάριστες "εκπλήξεις" κυρίως σε επίπεδο λεξιλογίου
alieus Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2008 Είχα φίλο Τουρκόφωνο Έλληνα από τα βάθη της ανατολής που μου είπε ότι η Τουρκική είναι τόσο σύνθετη αρπακολατζίδικια και φτιαχτή γλώσσα που τα συνθετικά ορυκτέλαια μπροστά της ωχριούν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.