alex_frend Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Γεια σε όλους.. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο να φτιάξω ένα πρόγραμμα client/server επικοινωνίας στο διαδύκτιο με χρήση γλώσσας Borland C++ και αν γίνεται με χρήση VCL για Interface (όχι Delphi)? Έχω ψάξει αρκετά αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν καταλαβαίνω. Για παράδειγμα, είναι υποχρεωτική η χρήση της WinSock? Υπάρχει μέσα στον Builder αυτή η βιβλιοθήκη? Ποια είναι τα απαραίτητα components? Θα εκτιμούσα την κάθε βοήθεια..
Directx Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2008 Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτά τα VCL components που διευκολύνουν την χρήση WinSock και την ανάπτυξη Internet client/server εφαρμογών - αλλά αν διαθέτεις τον C/C++ Builder 6, ρίξε μια ματιά στα Indy Clients & Servers αλλά και εκείνα τα component που υπάρχουν στο Internet tab. Επίσης ψάξε στο δίκτυο για Delphi client/server - αν εξαιρέσεις τα τις PASCAL ο κώδικας με τα VCL components είναι ίδιος. Υ.Γ. Φυσικά δεν είναι απαραίτητη η χρήση του δύστροπου WinSock αφού τα παραπάνω components καλύπτουν σχεδόν κάθε περίπτωση.
GeorgeTokas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2008 Εχω δημοσιεύσει μια σειρα από 3 άρθρα στο http://www.bcbjournal.com Κανε μια βόλτα και δες. Ο C++ Builder Pro & Ent έχει στα examples ένα chat client + server.. Αυτά τα είδες; Τά άρθρα που "προτείνω" είναι πιο προχωρημένα πάντως. Περιγράφω server side user class... Γιώργος Τόκας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.