warewolf Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Εδώ και ένα χρονο σχεδον εχω μπει στο ιδιοκτητο της forthnet. Κλειδωνα παντα με ADSL2+ modulation από 21 μεχρι 23 Mbit. Διαβαζοντας κατά καιρους για την forthnet σε άλλες περιοχες τα οσα προβληματα ειχαν αλλοι (αποσυνδεσεις κ.τ.λ.) θεωρουσα τον εαυτο μου τυχερο (και ημουν) με παρα πολύ σπανιες αποσυνδεσεις. Από τις 30 Μαρτιου όμως αρχισαν συνεχεις αποσυνδεσεις. Η δεν συνδεομουν καθολου, η όταν συνδεομουν μετα από 2-3 λεπτα εχανα τη συνδεση. Θεωρησα σωστο να περιμενω μερικες ημερες εως σημερα, σε περιπτωση οπου ηταν γενικο προβλημα της περιοχης μου (αμπελοκηποι, αλεξανδρας&κηφισιας) και ολες αυτές τις ημερες δοκιμασα 3 διαφορετικα modem , εκανα ελεγχο σε ότι με αφορουσε (pc, καλωδια, κ.τ.λ.) χωρις κανενα αποτελεσμα. Σημερα το πρωι τους πηρα τηλεφωνο και μια κοπελια ( τεχνικος) με ρωτησε αν ειχα το τελευταιο filmware περασμενο. Της απαντησα ότι από πλευρας μου είναι όλα ενταξει, και για να μην σας κουρασω με λεπτομερειες απαντησα σε αρκετες ερωτησεις της ώστε να βεβαιωθει ότι εχω ελεγξει και πραξει τα δεοντα από πλευρας μου. (με ρωτησε καμια 10αρια φορες αν τα κουτακια του οτε, γραφουν ΟΤΕ επανω, ή τιποτα. ! …;;; (θα εννοουσε τις πριζες τηλεφωνου) Μου ζητησε υστερα να αποσυνδεσω όλα τα καλωδια , σπλιτερ, φιλτρα, modem ώστε να μεινουν οι γραμμες του σπιτιου μου χωρις τιποτα επανω τους. (μιλουσαμε στο κινητο μου). Τελικα, μετα από λιγη αναμονη μου ειπε ότι βλεπει ότι η γραμμη μου είναι βραχυκυκλωμενη και ότι την επομενη εβδομαδα θα ερθει τεχνικος για ελεγχο. Εχω τις παρακατω αποριες και θα ηθελα την αποψη σας : 1) αν ηταν βραχυκυκλωμενη η γραμμη, θα εμπαινα (εστω και για ελαχιστα λεπτα) στο ιντερνετ ? επισης θα λειτουργουσε το τηλεφωνο μου ? (δεν σταματησε να λειτουργει από την ημερα του προβληματος) 2) εδώ και αρκετο καιρο στον από κατω οροφο της πολυκατοικιας μου κανουν Ανακαινιση τον χωρο και φοβαμαι μηπως με τα πολλα σκαψιματα που ακουω Χτυπησαν τιποτα καλωδια του οτε. 3) δεν γνωριζω την πολιτικη της forthnet σε αυτόν τον τομεα. Τον τεχνικο θα τον πληρωσω, ή πρεπει να αποδειχτει ότι φταιει το διαμερισμα μου, ενώ αν φταιει κατι εξω στον δρομο δεν θα με χρεωσουν κατι ? Να σημειωσω, ότι κάθε φορα που προσπαθουσα να συνδεθω, πότε κλειδωνα σε 21, πότε μεχρι και 6 Mbit δοκιμασα και PPPOE-PPPOA GMT, ADSL2, ADSL2+ και τα υπολοιπα σχετικα με ολους τους πιθανους συνδιασμους. Δεν εχει καμια σημασια, που κλειδωνω, το modulation, noise margin και attenuation αφου, ότι τιμες και να παρω (πότε σταθερες, πότε αλλαζουν κάθε φορα με την συνδεση-αποσυνδεση), ΠΑΝΤΑ θα αποσυνδεθω σε 2-3 λεπτα. Τελος, τις περισσότερες φορες οι τιμες εχουν ως εξης: Downstream margin: από 2-3 εως 9 Upstream margin: από 6 εως 9 Down line attenuation απο16 εως 24 Upsteam attenuation από 9 εως 74
warewolf Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2008 να συμπληρωσω οτι απο εχτες το βραδυ που ποσταρα το πιο πανω, δεν εχω αποσυνδεθει ακομη, αλλα στην καρτελα του linksys status/dsl connection/ dsl modulation mode: γραφει not trained και οχι το mode που εχει επιλεγει.(απο το setup, επελεξα adlsl2) ρε παιδια με δουλευουν ? αν ηταν βραχυκυκλωμα θα συνεβαιναν ολα αυτα ? επισης δοκιμασα στο setup μολις τωρα το adsl2+ και ιδου τα αποτελεσματα: DSL Status: Up DSL Modulation Mode: ADSL2+ DSL Path Mode: INTERLEAVED Downstream Rate: 20234 Kbps Upstream Rate: 1020 Kbps Downstream Margin: 8 db Upstream Margin: 13 db Downstream Line Attenuation: 17 Upstream Line Attenuation: 7 δεν ξερω αν θα παραμεινω online ή θα με πεταξει παλι, αλλα σε περιπτωση οπου το προβλημα διορθωθηκε (24 ωρες μετα το τηλεφωνημα που τους εκανα) αυτο σημαινει οτι μου ελυσαν το προβλημα και δεν ηταν βραχυκυκλωμα ? σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να ξανακαλεσω και να ζητησω να ΜΗΝ ερθει τεχνικος ? να σημειωσω οτι υστερα απο 5-6 ωρες συνεχιζω να ειμαι χωρις προβλημα, δοκιμαζοντας τη γραμμη με 600 συνδεσεις στο mtorrent. μαλλον, 24 ωρες μετα την τηλεφωνικη επικοινωνια μου μαζι τους κατι διορθωσαν. (δεν ξερω τι.!) επισης, στο τηλεφωνο εκαναν να μου απαντησουν μονο 30 sec. (ηταν 9 το πρωι). ρε, μπας και βελτιωνονται ????
giota38 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ. Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που η γραμμή έγινε PSTN. Φαινόταν ότι είχα αποσυνδέσεις ενώ εγώ έβλεπα ότι είχα σύνδεση αλλά έτρεχε σαν την χελώνα. Να φανταστείς για να ανοίξει το google έκανα ένα τέταρτο. Ήρθε τεχνικός (ο οποίος δεν πληρώνεται από εμάς) έγινε μια αλλαγή στο προφίλ για να μπορώ να δουλεύω κι έστειλαν τη βλάβη στον ΟΤΕ. Από τον ΟΤΕ είπαν ότι το έφτιαξαν βέβαια είχα κάποια στιγμή πάλι πρόβλημα αλλά ήταν στιγμιαίο. Αυτή τη στιγμή κατεβάζω στο 1MB. Επειδή μέχρι να βρουν το πρόβλημα άλλαξα 5 modem/router δύο εκ των οποίων ήταν linksus έφτασα στο συμπέρασμα ότι με ένα καλό routeraki σταθεροποιείται καλύτερα η γραμμή σου. Γνώμη μου είναι να έρθει ο τεχνικός μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν έχεις προβλέψει π.χ. κάποια δική σου γραμμή στην οποία κάποιος ηλεκτρολόγος έχει κολλήσει γραμμή ρεύματος. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Εγώ μόνο με τον τεχνικό, ο οποίος ήταν ένα εξαίρετο παληκάρι παρεπιπτόντως, κατάφερα να βρω τι ακριβώς γινόταν με τη γραμμή μου και να λυθεί το πρόβλημα.
giota38 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Υ.Γ. Πρόσεχε γιατί μπορεί τώρα να είσαι on-line αλλά αν υπάρχει βραχυκύκλωμα θα σε πετάξει έξω.
warewolf Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 οσον αφορα τη γραμη μου ηταν παντα pstn και δεν εγινε ποτε καποια αλλαγη σε αυτη εδω και 3 χρονια. ειμαι ο ιδιος ηλεκτρολογος και ειμαι βεβαιος οτι στο διαμερισμα μου δεν υπαρχει προβλημα (ολα εχουν ελεγχθει διεξοδικα) ουτε καποιες αλλαγες σε καλωδια κ.τ.λ. εχουν υπαρξει. τα τρια modem που εχω δοκιμασει (linksys,siemens,crypto) ειναι αυτα που δινει η forthnet και ολα παρουσιαζουν την ιδια εικονα. ειτε κανενα δεν δουλευει, ειτε οταν διορθωνεται το προβλημα δουλευουν και τα τρια μια χαρα. επισης, μεχρι εχτες βραδυ, εδω και 1,5 μερες το προβλημα οπως ξαφνικα ειχε εμφανιστει, εξαφανιστηκε. συγχρονιστηκα στα 21 Mbbs κατεβαζα με 2,4 Μbyte/sec οπως πρωτα και δεν ειχα καμια αποσυνδεση. (ουτε ακομα και με 600 συνδεσεις στο mtorrent). απο εχτες το βραδακι, αρχισε να με πεταει και παλι, ξαναεμπαινα συνεχιζα για καμια ωρα και μετα τα ιδια. απο σημερα το πρωι, με πεταει καθε 10-15 λεπτα (ισως χειροτερεψει) και συγχρονιζομαι στα 10 Μbps. ειχα την εντυπωση οτι 24 ωρες μετα την τηλ. επικοινωνια μου μαζι τους διορθωσαν το προβλημα. τους εστειλα μαλιστα και ευχαριστηρια επιστολη. βιαστηκα. ξανα τα ιδια και δεν εχω ιδεα σε ποσο καιρο θα ερθει τεχνικος. ειμαι 1000% σιγουρος οτι δεν φταιει κατι σε εμενα, (pc,modem, γραμμη εντος σπιτιου, φιλτρα κ.τ.λ.) ειλικρινα, ξεκινησα με ADSL απο τοτε που βγηκε το 384 Κbps, συνεχισα με 1 και 2 Mbit μεχρι και σημερα με 24 (σχεδον 1 χρονο) και δεν ειχα ποτε αποσυνδεσεις. ειμαι πεπεισμενος, οτι το προβλημα ειναι σε αυτους και οχι στο διαμερισμα μου. τελος, κατι σημαντικο. οταν ανοιγω το τηλεφωνο, ειτε εχω ειτε δεν εχω συνδεδεμενο ρουτερ στη γραμμη, ακουω εντονα παρασιτα (χρατς χρουτς) μεσα στη γραμμη. πότε πότε εξασθενουν, πότε δυναμωνουν.
giota38 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Αγαπητέ μου αυτή τη γραμμή την έχω εγώ 27 χρόνια και ξεκινησα με dial up. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μέχρι που μπήκα στο 2play. Μετά αρχίζει το πρόβλημα. Απλά να ξέρεις ότι από δω και πέρα θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα μέχρι να μάθει επιτέλους η εταιρεία ποιό είναι το πρόβλημα και να το διορθώσει. Γιατί πιστεύω ότι ή γνωρίζουν ποιο είναι το πρόβλημα και δεν μπορούν να κάνουν κάτι οπότε την πατήσαμε ή ότι ψάχνονται ακόμη οπότε κάποια στιγμή θα δούμε φως. Όσο για το modem εγώ αυτά τα άλλαξα όλα και αυτό που σταθεροποιεί λιγάκι είναι το d-link G264T. Και μην νομίζεις ότι είναι προσωπικό όλοι τα ίδια προβλήματα έχουμε. Καλώς ήρθες στον κόσμο της forthnet.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 αν και τα ποστς ειναι λιγο τεραστια με τα υπαρχον firmware τοθ λινκσυς αν διαβασα σωστα πιο πανω υπαρχουν καποια 8εματα αποσυνδεσεως.σε λιγες μερες 8α βγει αλλο firmware kai διορθωνει αρκετα.
warewolf Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 σημερα μεταξυ 12και 3 περμενα τον τεχνικο ο οποιος και ηρθε. απο το πρωι ομως σημερα εμπαινα πλεον κανονικα στο ιντερνετ χωρις αποσυνδεσεις και αμεσως. οταν ηρθε ο τεχνικος του το ειπα, και αυτος μου ειπε οτι ναι μεν εχω ιντερνετ γιατι κατι εκαναν στα μηχανηματα τους, αλλα εχω και βραχυκυκλωμα στο σπιτι. και ετσι αρχισε να ψαχνει. για να μην τα πολυλογω, ειπε οτι εγταιγε το καλωδιο μεσα στον τοιχο απο την κεντικη πριζα του σαλονιου μεχρι το γραφειο που ειναι το pc. εγω τον ρωτησα αφου εχω βραχυκυκλωμα γιατι μεχρι σημερα το πρωι δεν εμπαινα (εδω και 10-15 μερες και τωρα μπαινω. ειπε οτι κοιτανε και τα μηχανηματα τους πριν ερθουν σπιτι και κανουν τις απαραιτητες διορθωσεις. αποτελεσμα: ενω εδω και ενα χρονο συγχρονιζουμουν στα 23 Mbps τωρα με εριξαν στα 16 Mbps και μου ειπαν ολα καλα, δεν θα ξανα αποσυνδεθεις. οταν εγω γεματος απορια τον ρωτησα, τι επισκευη ειναι αυτη ? ποναει ποδι, κοψει ποδι ? γιατι πλεον δεν θα συγχρονιζομαι στα 23 (αρα θα εχω χαμηλοτερο downloading) ? ουτε εγω μετακομοισα απο το dslam μακρυτερα ουτε αυτο απο μενα (του ειπα). δεν μου απαντησε, μαζεψε τα εργαλεια του λεγοντας μου οτι πρεπει να νιωθω και τυχερος που δεν αποσυνδεομαι πλεον. ξερει καποιος απο εδω μεσα να μου πει γιατι μου εκαναν υποβιβασμο στον συγχρονισμο, και δεν μπορουν να με ξανασυγχρονισουν ξανα στα 23 Mbps ? αποδειχτηκε οτι το διαμερισμα μου δεν εφταιγε η καλωδιωση. τι συναιβη σε αυτους και δεν μου το λενε ? πιταρισμενο dslam ? μπηκα σε καμια μαυρη λιστα ? αναβαθμιζονται και οταν τελειωσουν καποτε θα επανελθω ? γιατι ρε γαμωτο 1 χρονο στο ιδιοκτητο συγχρονιζομουν στα 23 και κατεβαζα με 2,4 μεγαμπαιτ, και τωρα με εριξαν στα 16 ? αν ξερει καποιος το λογο που το κανουν αυτο ας απαντησει. (εχω ακουσει και για αλλους οπου τους κατεβασαν στο συγχρονισμο, ειναι μαλλον παγια τακτικη τους) αρα το αποδεχομαι απο εδω και στο εξης ? περιμενω εξηγησεις και συμβουλες.
JohnnyDragon Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Τα ίδια και σε μένα.... δες μία τι έπαθα εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=248106 Με τη διαφορά ότι εγώ δεν είδα ποτέ πάνω απο 6ΜΒ και δεν ήρθε ποτέ τεχνικός στο χώρο μου...
alcemist Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Σε τρεις φίλους στην περιοχή μου (Πατήσια - Γαλάτσι) + ένας εγώ τέσσερις συνέβει ακριβώς το ίδιο μέσα σε ένα χρόνο. Σε όλους υπήρχε βραχυκύκλωμα/βλάβη της γραμμής και σε όλους υποβίβασαν την ταχύτητα. Αβίαστα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα ότι η κυρά-forthnet προσπαθεί να μας ρίξει τις ταχύτητες λόγω ανύπαρκτων βλαβών ή -και αυτό θα ήταν χειρότερο- αντιμετωπίζει μαζικά τεχνικά προβλήματα λόγω ίσως των πολλών συνδρομητών της και τα αντιμετωπίζει με τον τρόπο αυτό. Δεν βλέπω πως όλη αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είναι τυχαία.
plato Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ποια 16 και 8 ρε μαγκες? Το εγραψα και αλλου, ειμαι στο ιδιοκτητο της forthnet (μονο adsl) και πανω απο 500 kb/s δεν ειδα ΠΟΤΕ. Πιανω κατι 400αρια και πολυ μου ειναι απο οτι καταλαβα απο τη φιλτατη forthnet αφου 3 φορες μου εσπασαν τα νευρα στην αναμονη για να μου πουν οτι ειναι ΕΩΣ 24 Mbps κι οτι δεν μπορουν να κανουν κατι, εχει να κανει με την περιοχη, εχει να κανει με το νεφος, τα πουλια που πετανε χαμηλα και αλλες γνωστες πιπες που εχουν προφανως ειναι γραμμενες σε κανενα σκονακι.Δειτε κι αυτο απο το site της forthnet: Στοιχεία τηλεφωνικής γραμμής αναγγελίας βλαβών (800 100 9000) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 Ποσοστό αναπάντητων κλήσεων : 10,07% 0,42% 27,29% Μέσος χρόνος αναμονής (mm.ss) : 01.35 04.03 04.05 Ποσοστό απαντημένων κλήσεων με χρόνο αναμονής διπλάσιο του μέσου χρόνου αναμονής: 10,27% 20,50% 20,74% ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!!
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ποια 16 και 8 ρε μαγκες? Το εγραψα και αλλου, ειμαι στο ιδιοκτητο της forthnet (μονο adsl) και πανω απο 500 kb/s δεν ειδα ΠΟΤΕ. Πιανω κατι 400αρια και πολυ μου ειναι απο οτι καταλαβα απο τη φιλτατη forthnet αφου 3 φορες μου εσπασαν τα νευρα στην αναμονη για να μου πουν οτι ειναι ΕΩΣ 24 Mbps κι οτι δεν μπορουν να κανουν κατι, εχει να κανει με την περιοχη, εχει να κανει με το νεφος, τα πουλια που πετανε χαμηλα και αλλες γνωστες πιπες που εχουν προφανως ειναι γραμμενες σε κανενα σκονακι.Δειτε κι αυτο απο το site της forthnet: Στοιχεία τηλεφωνικής γραμμής αναγγελίας βλαβών (800 100 9000) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2008 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2008 Ποσοστό αναπάντητων κλήσεων : 10,07% 0,42% 27,29% Μέσος χρόνος αναμονής (mm.ss) : 01.35 04.03 04.05 Ποσοστό απαντημένων κλήσεων με χρόνο αναμονής διπλάσιο του μέσου χρόνου αναμονής: 10,27% 20,50% 20,74% ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! καλο θα ηταν να γραψεις τα στατιστικα της γραμμης σου διοτι αμα εχεις 40 attenuation οπως αλλοι τοσοι στην περιοχη σου τοτε .... σημερα μεταξυ 12και 3 περμενα τον τεχνικο ο οποιος και ηρθε.απο το πρωι ομως σημερα εμπαινα πλεον κανονικα στο ιντερνετ χωρις αποσυνδεσεις και αμεσως. οταν ηρθε ο τεχνικος του το ειπα, και αυτος μου ειπε οτι ναι μεν εχω ιντερνετ γιατι κατι εκαναν στα μηχανηματα τους, αλλα εχω και βραχυκυκλωμα στο σπιτι. και ετσι αρχισε να ψαχνει. για να μην τα πολυλογω, ειπε οτι εγταιγε το καλωδιο μεσα στον τοιχο απο την κεντικη πριζα του σαλονιου μεχρι το γραφειο που ειναι το pc. εγω τον ρωτησα αφου εχω βραχυκυκλωμα γιατι μεχρι σημερα το πρωι δεν εμπαινα (εδω και 10-15 μερες και τωρα μπαινω. ειπε οτι κοιτανε και τα μηχανηματα τους πριν ερθουν σπιτι και κανουν τις απαραιτητες διορθωσεις. αποτελεσμα: ενω εδω και ενα χρονο συγχρονιζουμουν στα 23 Mbps τωρα με εριξαν στα 16 Mbps και μου ειπαν ολα καλα, δεν θα ξανα αποσυνδεθεις. οταν εγω γεματος απορια τον ρωτησα, τι επισκευη ειναι αυτη ? ποναει ποδι, κοψει ποδι ? γιατι πλεον δεν θα συγχρονιζομαι στα 23 (αρα θα εχω χαμηλοτερο downloading) ? ουτε εγω μετακομοισα απο το dslam μακρυτερα ουτε αυτο απο μενα (του ειπα). δεν μου απαντησε, μαζεψε τα εργαλεια του λεγοντας μου οτι πρεπει να νιωθω και τυχερος που δεν αποσυνδεομαι πλεον. ξερει καποιος απο εδω μεσα να μου πει γιατι μου εκαναν υποβιβασμο στον συγχρονισμο, και δεν μπορουν να με ξανασυγχρονισουν ξανα στα 23 Mbps ? αποδειχτηκε οτι το διαμερισμα μου δεν εφταιγε η καλωδιωση. τι συναιβη σε αυτους και δεν μου το λενε ? πιταρισμενο dslam ? μπηκα σε καμια μαυρη λιστα ? αναβαθμιζονται και οταν τελειωσουν καποτε θα επανελθω ? γιατι ρε γαμωτο 1 χρονο στο ιδιοκτητο συγχρονιζομουν στα 23 και κατεβαζα με 2,4 μεγαμπαιτ, και τωρα με εριξαν στα 16 ? αν ξερει καποιος το λογο που το κανουν αυτο ας απαντησει. (εχω ακουσει και για αλλους οπου τους κατεβασαν στο συγχρονισμο, ειναι μαλλον παγια τακτικη τους) αρα το αποδεχομαι απο εδω και στο εξης ? περιμενω εξηγησεις και συμβουλες. εγω θα απαντησω σε λιγα διοτι τα εχω γραψει απειρεσ φορες σε αλλα τοπικ.θα απαντησω σε ενα 2 απλα. πιταρισμενο dslam ?και να πιταρει το dslam η ταχυτητα sync δεν αλλαζει με απλο παραδειγμα.το μπουκαλι παραμενει το ιδιο και χωραει ενα λιτρο και ας του δινεις νερο με το σταγονομετρο μπηκα σε καμια μαυρη λιστα ? οχι don't worry αναβαθμιζονται και οταν τελειωσουν καποτε θα επανελθω ? ισχυει αυτο 2 πιο πανω γιατι ρε γαμωτο 1 χρονο στο ιδιοκτητο συγχρονιζομουν στα 23 και κατεβαζα με 2,4 μεγαμπαιτ, και τωρα με εριξαν στα 16 ? εδω παραθετω απαντησεις που εχουν δωθει σε αλλα topic.με απλα λογια αν κλειδωνεις με margin 6 οπως παλια απλα εχει αλλαξει κατι στο χαλκο αν κλειδωνεις με margin 8 η 15 σου εχον αλλαξει προφιλ για να μην κανεις αποσυνδεσεις. long live korydallos.ειδικα αυτοι που χτιζουν σπιτια στην ποταμου ψηλα ψηλα η μετα απο την ποταμου αριστερα πανω στο βουνο 8α δουν πολυ καλο adsl
plato Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Statistics Downstream Upstream Line Rate 4774 Kbps 1021 Kbps Attainable Line Rate 5752 Kbps 1160 Kbps Noise Margin 6.1 dB 9.9 dB Line Attenuation 46.0 dB 22.2 dB Output Power 12.4 dBm 18.8 dBm Tι δειχνει? Μου εχουν σπασει τα νευρα.Απο χθες εχω αποσυνδεσεις συνεχως. Ισα που προλαβαινω να στειλω μηνυμα και ξαναχανεται η γραμμη.Το φωτακι στο router που γραφει dsl και πρεπει να ειναι πρασινο, καθε ενα λεπτο σβηνει(δεν το εχει ξανακανει στο παρελθον) σαν να μην υπαρχει συνδεση δηλαδη, στη συνεχεια αναβοσβηνει ωσπου να ξανασταθεροποιηθει για μολις 30 δευτερολεπτα ή αντε ενα λεπτο και μετα παλι τα ιδια.Τι μπορει να ειναι? Αυριο θα παρω τηλ. στη forthnet. 8 μηνες τωρα το μονο παραπονο που εχω ειναι η ταχυτητα αλλα τωρα ουσιαστικα δεν εχω internet! Καμια βοηθεια?
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 απο αυτα που εγραψες εγω θα απαντησω μονο σε ενα.με 46 attenution φεξε χαραλαμπε. 20dB και κάτω = αστέρι 20dB-30dB εξαιρετικό 30dB-40dB πολύ καλό 40dB-50dB καλό 50dB-60dB φτωχό με πιθανά προβλήματα σύνδεσης 60dB και πάνω = σίγουρα προβλήματα σύνδεσης το 46 δειχνει κανα 4 χιλιομετρα αποσταση και δεν προκειται οχι 24 να δεις αλλα αν εβλεπες 10 θα αναβες και κερακι.
warewolf Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 αν εχω καταλαβει καλα, τα πραγματα εχουν ως εξης: ενας νεος χρηστης στο ιδιοκτητο forthnet, δοκιμαζει την πρωτη στιγμη, την πρωτη μερα της συνδεσης του γινονται αποσυνδεσεις. η forthnet σκεφτεται: παρασιτα, θορυβος, ριξτε του την ταχυτητα σε σημειο που θα σταθεροποιηθει. και τοτε, σε συγχρονιζουν εκει, και σου λενε, τι να κανουμε, ετσι ειναι η καλωδιωση σου μεχρι εκει μπορεις να πας. και εμεις το δεχομαστε. στη δικη μου περιπτωση ομως, μπηκα στο ιδιοκτητο, και απο την πρωτη στιγμη συγχρονιστηκα στα 23 Mbps. χωρις αποσυνδεσεις. οποτε η forthnet ειπε: τοσο καλη ειναι η γραμμη του, εκει θα τον συγχρονιζουμε. βλεπετε, η διαφορα με εμενα ειναι οτι η γραμμη μου ΕΔΙΝΕ ανετα συγχρονισμο 23Mbps. και ρωτω: ΤΙ αλλαξε μετα απο ενα χρονο και η γραμμη εχει θορυβο ? απο τη στιγμη που αποδειχτηκε οτι στο σπιτι μου δεν εχω προβλημα, δεν θα επρεπε η forthnet μονη της η σε συνεργασια με τον ΟΤΕ να βρουν που ειναι η βλαβη ? γιατι ακολουθουν την τακτικη ριξτου την ταχυτητα μεχρι να μεινει σταθερος ? μηπως πρακτικα ειναι ανεφικτο να ελεγχθει η γραμμη μου απο το σπιτι εως εκει που καταληγει ? ειναι εφικτο, να βρουν το σημειο βραχυκυκλωματος, διαρροης, ή οτι αλλο ειναι σε οποιοδηποτε σημειο ? (καφαο,δρομους, φαναρια ή απο οπου στο διαολο περναει η γραμμη ?) πρεπει να επικοινωνησω με τεχνικους του οτε, μηπως αυτοι το βρουν, ή δεν εχουν πλεος αρμοδιοτητα στο ιδιοκτητο της forthnet. η απορια μου ειναι η εξης: αν η γραμμη μου κοπει (κυριολεκτικα) επειδη σκαψανε ενα χαντακι σε εναν δρομο, ποιοε εχει την ευθυνη αποκαταστασης ? ο οτε ή η forthnet ? σε ποιον πρεπει να απευθυνθω τωρα για να ελεγχθει η γραμμη μου μετρο προς μετρο (απο το σπιτι μεχρι το dslam) ωστε να βρεθει σε ποιο σημειο ειναι το προβλημα ? μηπως τελικα δεν δουλευει το συστημα ετσι ? ξερει καποιος να απαντησει σε αυτο ? ΓΙΑΤΙ, αφου η γραμμη μου ηταν σε κατασταση των 23Mbps, κανεις δεν κανει κατι να επανελθει στο ιδιο σημειο ? ηδη, συγχρονιζομαι στα 15 (απο 23) και παλι εχω 2-3 αποσυνδεσεις το 24ωρο. η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω τα ωιλα γραμματα του συμβολαιου που υπεγραψα στο ιδιοκτητο της forthnet. στην περιπτωση μου, οπου οταν μπηκα ειχα ενα χρονο συγχρονισμο 23 Mbps, δεν ειναι υποχρεωμενοι (το τεχνικο συνεργειο) να κρατουν την γραμμη μου σε αυτη την κατασταση ? αν δηλαδη, αρχισουν διαρροες απο βροχη, βραχυκυκλωματα, εργασιες σε καφαο απο καποιον τεχνικο και εππηρεαστει η γραμμη μου ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ? αν ειναι ετσι δεν εχω λογους να ειμαι στο ιδιοκτητο πλεον. θελω να ξερω, για να κανω αιτηση διακοπης απο το ιδιοκτητο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.