blademyc Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Παιδια σκευτομαι να αγορασω ενα σκληρο δισκο για να εχω προσβαση δικτιακα απο τα 3 pc που εχω σπιτι μου. Εχω 3 δεδομενα Ασφαλεια θελω να κανει raid. δεν εχω καποιο pc παντα ανοιχτο χρειαζομε γυρο στα 500 mb Βρεικα λοιπον αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303883 Το εχει κανενας, πως σας φαινετε, θα ειναι γρηγορο, θα βλεπω τους φακελους στις θεσεις δικτιου ?? Ευχαριστω.
christos.p25 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 η ταχύτητά του είναι γύρω στα 6 - 10 Megabyte /s average write (η μάλλον transfer) speed.
michalis2610 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Είναι από τους πιο αργούς NAS που υπάρχουν. Συμβουλέψου πρώτα τη παρακάτω λίστα για να αποφασίσεις. http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_nas/Itemid,190/ Τι router έχεις?
blademyc Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Είναι από τους πιο αργούς NAS που υπάρχουν. Συμβουλέψου πρώτα τη παρακάτω λίστα για να αποφασίσεις.Τι router έχεις? Ο δίσκος που αναφέρω είναι στην δεύτερη έκδοση του και έχει μέσα 2 δίσκους των 500, δεν τον αναφέρει η λίστα ελπίζω να έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον προκάτοχο του... Το router kai to switch είναι 100 αρι αλλά σύντομα θα μπω στην διαδικασία αλλαγής όλων...
michalis2610 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δυστυχώς η κατάσταση δεν αλλάζει από πλευράς ταχύτητας ούτε στη μεγαλύτερη έκδοση. (εάν βρώ το link θα το γράψω) Το καλό με το MYBOOK WORLD EDITION II είναι ότι είναι Linux based οπότε έχει πολύ μεγάλο περιθώριο για hackευμα. Γενικά αν θέλεις απλά να μοιράζεσαι πχ. ταινίες σε όλο το σπίτι είναι μια χαρά λύση. Οικονομική και με 3ετή εγγύηση. Αν όμως θέλεις ταχύτητα κοίτα καλύτερα τα μοντέλα της LaCie. Ρώτησα για το router γιατί έαν έχεις κανένα Fritzbox δεν χρειάζεται να αγοράσεις NAS. Μπορείς να συνδέσεις πάνω του οποιοδήποτε usb δίσκο και τον βλέπουν όλοι στο δίκτυο.
laantonios Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 αν και στη θέση σου απλά θα άφηνα μηχάνημα ανοικτό ... θα προτιμούσα κάτι τέτοιο
FELIX Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 εχω τον μικρο wd τον 500αρη.ειναι απελπιστικα αργος σε ολλα του.το λινουξακι του κανει περιπου 3 λεπτα να μπουταρει και να γινει ο δισκος ορατος στο δικτυο.η ταχυτητα μεταφορας ειναι απελπιστικα αργη.βεβαια εχω 100ρι λαν αλλλα ενας φιλος που τον δοκιμασε σε 1000ρι δεν ειδε και μεγαλες διαφορες.το χειροτερο ομως ολων κατα την γνωμη μου ειναι το εξης:βλεπεις μονο τον φακελο η τους φακελους που εχεις ορισει απο το web interface του να κανεις share.δεν ειναι δηλαδη σαν τους κανονικους δισκους που βλεπεις ολο το partition,κανεις φορματ,φακελους και οτι γουσταρεις.παραξενη κατασταση.εχει ενα usb απο πισω αλλα μονο για να συνδεσεις πανω εχτρα δισκο και να αυξησεις τον χωρο.στο λογισμικο του εχει ενα προγραματακι με 5 free accounts για προσβαση απο το ιντερνετ.οσο για χακ στο λογισμικο του και καποια βελτιωση δεν βρηκα και τιποτα χρησιμο να κυκλοφορει.ειναι και καπως θορυβωδης αν και δεν εχει ανεμιστηρακι μεσα.αυτα.
blademyc Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Τον δίσκο τον παίρνω για το σπίτι και το κάνω περσότερο για λόγους ασφαλείας (δεν θα ήθελα να χάσω με τίποτα της δουλειές μου τις φοτο κ.α.π, σίγουρα θα το έκανα και με τον κεντρικό μου υπολογιστή και φτηνότερα. Και αυτό το linksys nas200 φαίνεται πολύ καλύτερο αλλά ακριβότερο μου άρεσε το ότι έχει download manager, ξέρετε αν έχει κάτι αντίστοιχο ο wd.
Innersense Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 michalis2610 όταν λες για το Fritzbox τι ενοείς; σε ποιά μοντέλα; μιλάμε για κανονική υποστήριξη ή πατέντα;
Innersense Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Απ ότι είδα μάλον μιλάς για FRITZ!Box Fon και FRITZ!Box Fon WLAN που υποστηρίζουν απο την μάνα τους, οκ. Φαντάζομαι ότι θα το ήξερε ο άνθρωπος αν το είχε πάντως...
toxotis70 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Nai, μονο που υποστηριζουν μονο ftp και fat32.
blademyc Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Τον πειρα το δισκο !!!! Μια χαρα ειναι δεν εχω παραπονο θα μπορουσε να εχει μια πληαδα με αλλες δινατοτιτες αλλα θα εκανε και μια περιουσια.... Το μονο που θα μου αρεσε να εχει ειναι αν τηα μπορουσα να του εγγαταστησω download manager κανενας γνωστης linux να δωση τα φωτα του ??
_filippos_ Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 εγώ πάλι έχω το LACIE 500GB που είναι και usb και lan. Κι έχει λειτουργικό Linux. Είμαι απολυτα ευχαριστημένος. Του έχω περάσει ταινίες και σειρές και μέσω wireless τις βλέπω είτε απο το pc είτε στο appletv στην tv.
McFarland Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Δημοσ. 1 Μαΐου 2008 Καλή σας μέρα και καλό μήνα. Είμαι καινούριος στην παρέα και έχω ένα πρόβλημα με τον νέο μου εξωτερικό δίσκο, ο οποίος αγοράστηκε στις 30/4/2008. Συγκεκριμένα είναι της WD 500G ο οποίος συνδέεται σε ethernet και το πρόβλημα που έχω ειναι ότι κατα τη διάρκεια μιας μεταφοράς αρχείων μου βγάζει error access dinied με αποτέλεσμα να σταματάει η αντιγραφή. Το περίεργο είναι ότι μετά το σφάλμα τα αρχεία του δίσκου μπορώ να τα δω αλλά δεν μπορώ να τα επεξεργαστώ(αντιγραφή,διαγραφή,κτλ). Για να διορθωθεί το πρόβλημα (προσωρινά μέχρι το επόμενο error) πρέπει να τον κλείσω και να τον ξανα ανοίξω απο το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Θα ήθελα να μου πείτε σχετικά με το θέμα αν γνωρίζεται για να μπορέσω να διορθώσω το πρόβλημα. Τον δίσκο τον συνδέω πάνω σε ένα router της linksys wag200g. ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε απαντηση σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.