red7genius Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 ερωτηση: Ξερει κανεις με ποιο προγραμμα μπορω να διαχειρηστω την adsl συνδεση μου, δηλαδη να μπορεσω να την κατανειμω στο τοπικο μου δικτυο 2 υπολογιστων οπως θελω εγω, και να βλεπω την "ροη" της?
poscaman Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 μονο αν το επιτρεπει το ρουτερ σου.λεγεται QoS (Quality of Service) και στα περισσοτερα ειναι ΜΑΠΑ.
red7genius Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 μονο αν το επιτρεπει το ρουτερ σου.λεγεται QoS (Quality of Service) και στα περισσοτερα ειναι ΜΑΠΑ. δηλαδη μονο μεσα απο τις ρυθμισεις? δεν υπαρχει καποιο προγραμμα? θελω ας πουμε να δωσω στον εναν 300 και στον αλλο 700 απο το 1mbps για παραδειγμα να βλεπω αν τρωει ο ενας ταχυτητα κτλ..
poscaman Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 δηλαδη μονο μεσα απο τις ρυθμισεις? δεν υπαρχει καποιο προγραμμα? θελω ας πουμε να δωσω στον εναν 300 και στον αλλο 700 απο το 1mbps για παραδειγμα να βλεπω αν τρωει ο ενας ταχυτητα κτλ.. οχι δεν γινεται.δεν μπορει ο ενας υπολογιστης να καταλαβει τι κανει ο αλλος υπολογιστης.αυτο μονο το ρουτερ μπορει να το κανει.αυτο αναλαμβανει να μοιρασει το bandwith. παντως απο παλιοτερες συζητησεις,αυτο που προσπαθεις να κανεις δεν γινεται παρα μονο απο σοβαρα ρουτερ.κι οταν λεω σοβαρα εννοω CISCO...
wizzy Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 ρε παιδιά, αυτό που θέλει ο red7genious δεν γίνεται με το netlimiter;
red7genius Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 στη θεωρια ναι,στην πραξη ποτε δεν δουλευει δηλαδη?
poscaman Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 κοιτα να δεις.εχεις 2 υπολογιστες και μια γραμμη του 1mbit.μπορεις να κατεβασεις ενα προγραμματακι τυπου net limiter και να πεις στον καθενα μεχρι ποσο να πιανει. ο Α υπολογιστης ξεκιναει το κατεβασμα (απο http) και μολις φτανει το οριο σταματαει εκει και κατεβαζει με το οριο.ταυτοχρονα ο Β υπολογιστης κανει τα δικα του. αν ομως ενας απ'τους 2 κατεβαζει απο torrent η απο dc αυτο το σχεδιο ναυαγει και πας σε hardware λυσεις.όπου κι εδω μιλαω μονο για επαγγελματικο επιπεδο κανονικα,σε μεγαλύτερα των οικιακών δίκτυα την δουλεια αυτή την αναλαμβάνει ο Router με το QoS.ακόμα και τότε όμως το CPU load ειναι τοσο υψηλο που αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος να επιβληθει καποιο policy δεν εφαρμοζεται αν θελεις δωσε μας μερικες παραπανω πληροφοριες σχετικα με το τι εχεις κατα νου...
red7genius Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 αν θελεις δωσε μας μερικες παραπανω πληροφοριες σχετικα με το τι εχεις κατα νου... κοιτα αν ειναι για να δουλευει με http τοτε μου κανει. πρακτικα, θελω να μπορω να χρησιμοποιω το ιντερνετ με την αδερφη μου (το αλλο pc) ταυτοχρονα, χωρις να μου τρωει την μιση συνδεση, αλλα κατι λιγοτερο
Moriarty Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δεν είναι ανάγκη να πας σε cisco, μπορείς να πάρεις έναν WRT54GL και με custom firmware να τον βάλεις να κάνει ό,τι θες...
red7genius Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 τοτε χρησιμοποιησε DU Super Controller προγραμμα ειναι αυτο? πως θα το χρησιμοποιησω?
poscaman Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 http://www.homeqos.com/ ναι προγραμμα.οριζει στον υπολογιστη σου ποσο να κατεβαζει και ποσο να ανεβαζει ειτε το καθε προγραμμα ξεχωριστα,ειτε ο υπολογιστης.θα το εγκαταστησεις και στους 2 υπολογιστες αν δεν το βρεις απο καναν θειο,στειλε ενα mail
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.