Hellaslover Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Έχω παρατηρήσει, και είμαι σίγουρος δε κάνω λάθος, υπάρχει ένα μισος εναντίων των Αμερικανων. Σαν χωρα αμφισβήτητα η Αμερική κοιτάει το συμφέρον της, "πληγωντας" την ανθρωπότητα για το συμφέρον. Αλλα η Αμερικανοι πολίτες τι φταίνε? Γιατί υπάρχει αυτό το μισος και αντιπαθητικότητα για ανθρώπους που δεν έχουν "κακια", δεν έχουν μάθει στις παρανομίες και τις κλεψιές. Γιατί αποκαλούμε ειρωνικά "αμερικανάκια" αυτούς τους ανθρώπους που αν ήμασταν όλοι σαν αυτούς θα πηγαίναμε μπροστά σαν χωρα? και που δεν συμφωνούν με την ίδια τι κυβέρνηση? Με την ίδια λογική, δεν είμαστε "μπουρδέλο" και εμείς σαν έλληνες καθώς ανήκουμε σε "μπουρδέλο" κράτος? Και γιατί ακόμα και εγώ που είμαι γεννημένος ελλάδα από έλληνες γονείς κτλ. αντιμετωπίζουμε σαν αμερικανάκι όταν επιστρέφω στη πατρίδα? Δε καταλαβαίνω με ποια λογική στρέφεσαι εναντίων κάποιου που αναγκάζεται να φύγει για να επιβιώσει- ενώ ο κάθε έλληνας θα έκανε το ίδιο με τι πρώτη ευκαιρία? Είναι πραγματικά μισος η ότι δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια?
frenzy Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Το πρόβλημα δεν είναι με τους αμερικάνους. Στην Ελλάδα ζούμε και μισούμε εξ' ίσου όλους τους λαούς. Και τους άλλους νομούς...
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Το μεγαλύτερο πλήθος των ομογενών της Αμερικής ταξίδεψαν στην χώρα βράδυ, καθώς εκείνη την εποχή έπρεπε να έχει κανείς "φρονήματα" για να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αντίστοιχο πράγμα βλέπεις στους κινέζους μετανάστες που ζουν στην χώρα μας, πρόκειται κατά 99% για καθεστωτικούς κινέζους γι' αυτό και έχουν τόσο μεγάλη υποστήριξη από την πρεσβεία τους ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα. Οι γονείς αυτοί λοιπόν είχαν εξαρχής κάποια πίκρα στην καρδιά που πολλαπλασιάζεται μάλιστα από την μακρόχρονη αποχή, την αρχική σκλαβιά στις λάτζες της αμερικής και τις κακουχίες. Θέλοντας και μη περνούν πολιτικά στοιχεία στα παιδιά και στα παιδιά των παιδιών τους διαμέσου του περιβάλλοντος της οικογένειας. Το βασικό πρόβλημα είναι πως μιλάμε για "ελληνοαμερικανούς" ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία χώρα που να λέγεται "Ελληνοαμερικανία", ούτε ήθη και έθιμα της "Ελληνοαμερικανίας", ούτε παραδόσεις της "Αμερικανοελλάδος", ούτε υπάρχει και καμία σχετική επίσημη κουλτούρα πλην των γειτονιών σαν της Αστόρια. Έτσι βρίσκονται ξαφνικά χωρίς καμία πραγματική πατρίδα, αλλά ίσως τις ευθύνες να πρέπει να τις ζητήσουν από τους γονείς και όχι από εμάς τους υπόλοιπους. Τα περί "κρεμασταριών" τα προσπερνώ, καθώς εκ των γεγονότων οι ομογενείς της Αμερικής ΔΕΝ ζουν καλύτερα και αυτό δεν θα το έλεγα αν δεν είχα τόσες πολλές επαφές με ομογενείς. Ο εργάτης είναι εργάτης όπου και να πάει. Όπως έλεγε όμως ο πατέρας μου, ο καλός ο ναύτης δεν εγκαταλείπει το πλοίο όταν αυτό βυθίζεται. Δηλαδή περί "κρεμασταριών" μάλλον δικαιούνται να μιλήσουν οι δικοί μας οι πατεράδες που όρθωσαν μια χώρα στα πόδια της, από το τίποτα. Αντί να την κοπανήσουν στο εξωτερικό.
papahlamidas Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 ΟΟΟΟΟΟΟπα μεγάλε... Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες... Το ότι γενικά δεν υπάρχει και η μεγαλύτερη συμπάθεια απέναντι στους Αμερικανούς γενικά είναι γεγονός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μίσος. Το πρόβλημα με τους Αμερικάνους είναι ότι σαν λαός γενικά δεν κοιτάει γύρω του και έρμαιο τον ΜΜΕ που κυριολεκτικά ελέγχουν και διαμορφώνουν της απόψεις τους. Γιατί αποκαλούμε ειρωνικά "αμερικανάκια" αυτούς τους ανθρώπους που αν ήμασταν όλοι σαν αυτούς θα πηγαίναμε μπροστά σαν χωρα? Παρακαλώ???? Ναι θα πηγαίναμε μπροστά γιατί απλά δεν θα κάναμε τίποτα... Το μόνο που θα μας ένοιαζε θα ήτανε πως θα αγοράσουμε το νέο προϊών και όχι το πως θα βρούμε κάποια λύση για το ασφαλιστικό. Δεν λέω ότι ήμαστε η καλύτεροι ούτε καν στην μέση δεν ήμαστε... Απλά δεν έχουμε σαν λαός κάτι με τους ίδιους τους Αμερικάνους. Αυτές είναι οι δικές μου απόψεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 M' αυτά που γράφεις papahlamida όταν πάρεις το basiκla σου να πας Astoria δεν θα έχεις roufi να μείνεις, στα floria θα κοιμάσαι, αυτοί θα κάνουν το viκesio και θα τρώνε το aisκrimi τους και σένα δεν θα σου πετάνε ούτε ένα κοri, εκεί θα μείνεις έξω στα biloziria να ξεπαγιάζεις.
FilipposMD Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Το πρόβλημα με τους Αμερικάνους είναι ότι σαν λαός γενικά δεν κοιτάει γύρω του και έρμαιο τον ΜΜΕ που κυριολεκτικά ελέγχουν και διαμορφώνουν της απόψεις τους. Ε ναι, όχι σαν τους Έλληνες που διακρίνονται για την κριτική τους σκέψη, για το ενδιαφέρον τους για τα διεθνή θέματα και τα υψηλής ποιότητας ΜΜΕ που παρέχουν αντικειμενική ενημέρωση... Τελικά το θέμα ποιο είναι; Οι Αμερικανοι γενικά ή οι Έλληνες της Αμερικής;
livewire Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μίσος δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Μίσος τρέφει (ο 'σωστός') ο Έλληνας για μερικούς γείτονες. Για τους Αμερικανούς, στη χειρότερη περίπτωση, ο <<σκεπτόμενος>> αντι-Αμερικανός νιώθει φθόνο και βγάζει κόμπλεξ. Και βέβαια, αυτό ισχύει θαυμάσια ακόμα και αν αφήσουμε την πολιτική απ'έξω....
Tasoti Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Το Ευκολο στην Ελλαδα ειναι να κρινουμε τους αλλους λαους και να μην κανουμε αυτοκριτικη, με συνεπεια σε αυτο το λαθος να αφομοιονουμε σαν λαος τις ξενες κουλτουρες και στο τελος να χανουμε την ταυτοτητα μας. Σιγουρα πρεπει να επιρεαζομασται απο τα καλα παραδειγματα αλλα στην Ελλαδα περνουμε μονο τα κακα. Ας Αφησουμε τι κανουν τα Αμερικανακια και να δουμε τι θα κανουμε με τα "Ελληνακια".
fantomas3004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Απλούστατα ο Έλληνας πολίτης δέν έχει έρθει σε επαφές με Αμερικάνους για να καταλάβουν οτι είναι μιά απο τα ίδια ή ίσως και οι ίδιοι να είναι χειρότεροι. Κρίνουν 300.000.000 ανθρώπους αποκλειστικά και μόνο βάση της κάκιστης πολιτικής του Αμερικάνου προέδρου στην εξωτερική του πολιτική. Ξεχνούν οτι ανάμεσα στα χαζοαμερικανάκια υπάρχει και κάποιο ποσοστό Ελληνοαμερικάνων που οι επιδόσεις τους είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγαλύτερες απο τις δικές τους.
Sellers Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δεν είναι ο Αμερικάνος σαν άνθρωπος που ενοχλεί τον Έλληνα, αλλά η Αμερικάνικη κουλτούρα. Τον ενοχλούν οι ταινίες τους που πλέον είναι προπαγάνδες απροκάλυπτες. Ο με το ζόρι πατριώτισμος τους. Η κυβέρνηση τους που τους θεωρεί χαζούς και τους πλασάρει ψεύτικες δικαιολογίες για ότι κάνει την στιγμή που είναι απόλυτα φανερό το τι όντως θέλει να κάνει. Επίσης μας ενοχλεί που σε ότι πρόβλημα και αν έχουμε ΠΡΕΠΕι σαν λαός να σκύψουμε να μας τον φορέσουνε. Και είναι λογικό αφού είναι απο πάνω. Τέλος προσωπικά με ενοχλεί πολύ το Γκοντ μπλεσ αμέρικα γιατί δεν μπορώ νακαταλάβω απο που προέκυψε αυτό το συμπέρασμα.
Houston Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ξεχνούν οτι ανάμεσα στα χαζοαμερικανάκια υπάρχει και κάποιο ποσοστό Ελληνοαμερικάνων που οι επιδόσεις τους είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγαλύτερες απο τις δικές τους. οπαααα , τι μας λες … δεν ξέρω για τους άλλους συμπατριώτες μου αλλά οι επιδόσεις οι δικές μου, όχι να το παινευτώ δλδ, είναι ακατάρριπτες.
fantomas3004 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δεν είναι ο Αμερικάνος σαν άνθρωπος που ενοχλεί τον Έλληνα' date=' αλλά η Αμερικάνικη κουλτούρα. Τον ενοχλούν οι ταινίες τους που πλέον είναι προπαγάνδες απροκάλυπτες. Ο με το ζόρι πατριώτισμος τους.[/quote'] Κιόμως τα μιμείται μέχρι τουλάχιστον πρίν 20 χρόνια ήταν το καλό παράδειγμα, με την εμφάνιση του Μπούς γύρισαν όλα ανάποδα.
klainmaingr Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μήπως ψιλομπερδεύουμε την πολιτική ηγεσία (νταβαντζιλίκι) των αμερικάνων, με τους ίδιους τους αμερικάνους; Μισούμε την αμερική για τους "δήθεν" πολέμους ειρήνης και σωτηρίας... Μισούμε την αμερική γιατί δεν κάθεται στα αυγά της και προωθεί την παγκοσμιοποίηση... Όσους αμερικανούς έχει τύχει να γνωρίσω μια χαρά άτομα ήτανε και μια χαρά γέλιο βγάζαμε.. Αυτούς προφανώς δεν θα τους μισήσω.. Ούτε έναν δεν είδα περίεργο και διεκδικητικό.. Τώρα θα μου πείτε, αυτοί ψηφίζουνε τους πολιτικούς τους... Και μείς αυτό κάνουμε αλλα δεν είδα ποτέ κανέναν ευχαριστημένο... Όλοι σ'αυτό το μαμωπλανήτη τα ίδια σκ@τ@ είμαστε... Όπως θα υπάρχει ο μ@λ@κ@ς ο έλληνας.. έτσι θα υπάρχει και ο μ@λ@κ@ς ο αμερικάνος.. Αλλα ντάξει.... εμείς είμαστε 10μύρια και έχουμε ΤΟΣΟΥΣ! Αυτοί που είναι και γώ δεν ξέρω πόσοι δεν έχουν δικαίωμα να έχουν μερικούς παραπάνω; Όσοι τους βάζουν όλους στο ίδιο καζάνι (και είναι πολλοί) δεν νομίζω οτι έχουν μπεί στον κόπο να σκεφτούν ποτέ...
Sellers Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Κιόμως τα μιμείται μέχρι τουλάχιστον πρίν 20 χρόνια ήταν το καλό παράδειγμα, με την εμφάνιση του Μπούς γύρισαν όλα ανάποδα. Σίγουρα ρε φίλε. Η σχέση είναι σχέση μαζοχισμού. Λέω χριστέ μου τι παπαριές ταινίες βγάζουν οι Αμερικάνοι ενώ παράλληλα λέω πότε να έρθει η 24 Απριλίου να δούμε το Λόστ...
Bougas Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Αλλα η Αμερικανοι πολίτες τι φταίνε? Γιατί αποκαλούμε ειρωνικά "αμερικανάκια" αυτούς τους ανθρώπους αυτοι ψηφιζουν κυβερνηση,αυτοι επισης στις τελευταιες εκλογες εδωσαν την ψηφο τους για ακομα μια τετραετια στον εγκληματια μπους.ευχομαι τα χειροτερα για ολους.οχι οτι και εμεις παμε πισω....τα ιδια σκατα μυαλα με αυτους εχουμε και εμεις. τι εχει κανει ο αμερικανικος λαος,για την κατασταση που επικρατει στο ιρακ,στο αφγανισταν?αντε κανα χειροκροτημα στον σβαρτζενεκερ και στον σταλονε,που μιλανε για την κακη πολιτικη και τον αδικο πολεμο του μπους στο ιρακ για το πετρελαιο,και αυτο ολως τυχαιος σε κατι βραβεια και κατι τετοιες παπαριες,και οχι σε καποια αντιπολεμικη συγκεντρωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.