Προς το περιεχόμενο

Mπορεί σε brand name laptop με Vista να εγκασταθούν τα XP;

george69

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους!!

Επειδή σκοπεύω να αγοράσω ένα BRANDNAME LAPTOP- είμαι μεταξύ Dell,Sony Vaio και Toshiba και επειδή γνωρίζω ότι δεν τα πουλάνε με τα ΧΡ παρά μόνο με τα VISTA,ηθελα να ρωτήσω εάν μπορεί να γίνει ασφαλής απεγκατάσταση των VISTA (φορμάτ) και εν συνεχεία εγκατάσταση των ΧΡ?

Γιατί κάπου διάβασα ότι αυτή η διαδικασία είναι αδύνατη λόγω προεγκατεστημένων προγραμμάτων από τις κατασκευάστριες εταιρείες....

Πάντως εάν αυτό δεν γίνεται,δεν θα προχωρήσω στην αγορά,αλλά θα περιμένω την έλευση των Windows 7 και ας ελπίσουμε ότι θα είναι ανάλογα "ελαφρύ" λειτουργικό όπως τα ΧΡ,γιατί θεωρώ ότι τα VISTA υπερφορτώνουν και ζορίζουν πολύ τους υπολογιστές και ειδικά τους φορητούς!!

Δηλαδή θα πρέπει να φτάσουμε (να φοράμε) στα 8GB μνήμης για να είναι όλα καλά??

Έλεος πιά....:mad::mad:

Δημοσ.

Τα πράγματα με τα Vista δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα λες.

Στο θέμα μας: Εγκατάσταση των XP μπορείς να κάνεις χωρίς πρόβλημα, με την προϋπόθεση ότι θα βρεις τους κατάλληλους drivers για τις συσκευές του laptop. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις αν μπεις στις ιστοσελίδες των εταιρειών που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.

Γιατί τόση βιασύνη με το downgrade?

Έτσι έχει η κατάσταση.

Κάποτε ο επεξεργαστής έτρεχε με 30ΗΖ και ο σκληρός ήταν 1MB..

Tου χρόνου όλοι θα έχουν VISTA που είναι παρασάγγας ανώτερα των ΧΡ.

Άμα θέλεις ελαφρύ και δωρεάν λειτουργικό βάλε LINUX.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις λίνουξ σε ξεχωριστό διαμέρισμα, πάντως με το sp1 η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και δεν θα συναντήσεις προβλήματα ασυμβατότητας...

Δημοσ.

Να αναφέρω ότι σε περίπτωση που αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι η εγγύηση κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύει.

Έχει ξανά αναφερθεί εδώ κάτι τέτοιο και θυμάμαι ότι υπήρχαν διαφωνίες....αλλά εγώ το έχω ρωτήσει και είναι σίγουρο αυτό....όσο παράλογο και αν ακούγεται.

Έχω θέσει αυτό το ερώτημα απευθείας στην Dell και επίσης στο πλαίσιο που με ενημέρωσαν ότι ισχύει για όλες τις εταιρίες που συνεργάζονται

Δυστυχώς όταν αγοράζεις laptop πλέον παντρεύεσαι και τα Vista.

Η μόνη επιλογή είναι να κάνεις άλλο partition για τα XP και να κρατήσεις τα Vista σε ένα μικρό.

Δημοσ.

οπως ειπαν και μερικοι προλαλησαντες δεν σε καταλαβαινω γιατι θες να πας με τη μια σε xp?Δεν μας ειπες για τι περιπου μηχανημα προσανατολιζεσαι αλλα στο δικο μου με εναν απλο Τ2350 που δεν ειναι core 2 duo αλλα απλος core duo και πανε μια χαρα τα vista με 2 γιγα μνημη,οσο για τα σαβουροπρογραμματα που λες εγω θα σου προτεινα δες το για αρχη και αν θες τραβα ενα φορματ και περνα καθαρα vista γιατι ολο αυτο το Bloatware των κατασκευαστων βαραινει λιγο το συστημα.

στην καθαρη εγκατασταση περνας οτι προγραμμα θελεις εσυ και εχεις ενα μηχανημα σπεσιαλ,μην σε φοβηζουν τα vista,μια χαρα λειτουργικο ειναι

Δημοσ.
οπως ειπαν και μερικοι προλαλησαντες δεν σε καταλαβαινω γιατι θες να πας με τη μια σε xp?Δεν μας ειπες για τι περιπου μηχανημα προσανατολιζεσαι αλλα στο δικο μου με εναν απλο Τ2350 που δεν ειναι core 2 duo αλλα απλος core duo και πανε μια χαρα τα vista με 2 γιγα μνημη,οσο για τα σαβουροπρογραμματα που λες εγω θα σου προτεινα δες το για αρχη και αν θες τραβα ενα φορματ και περνα καθαρα vista γιατι ολο αυτο το Bloatware των κατασκευαστων βαραινει λιγο το συστημα.

στην καθαρη εγκατασταση περνας οτι προγραμμα θελεις εσυ και εχεις ενα μηχανημα σπεσιαλ,μην σε φοβηζουν τα vista,μια χαρα λειτουργικο ειναι

Συμφωνώ απολύτως...

Απείρως σταθερότερα από τα XP.

Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι να αγοράσω κάτι σαν το Vaio FZ-31Z,ανεξαρτήτως μάρκας, σκέφτομαι με αυτά που θα έχει μέσα ο υπολογιστής (4γίγα μνήμη κλπ.) ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ME ΤΑ Vista ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΤΑ ΧΡ!!!!

Αυτή την απλή σκέψη κάνω....

Δημοσ.

Φίλε μου και εγώ πολέμιος των Vista ήμουν μέχρι που πήρα καινούριο υπολογιστή.

Αν κάνεις 5-10 πραγματάκια στα Vista σε πληροφορώ ότι θα είναι πιο γρήγορα και ελαφριά από τα XP.Εγώ τώρα που έχω απενεργοποιήσει τα Aero και διάφορα πράγματα όπως το AutoDefrag,superfetch και άλλα ....βλέπω ότι τα Vista χρησιμοποιούν λιγότερη μνήμη από τα XP.

Και το λέω αυτό λαμβάνοντας υπόψιν τα προγράμματα που έχω πάντα ανοιχτά όταν δουλεύω στον υπολογιστή.Στο προηγούμενο pc μου με αυτά τα στανταρ προγράμματα μου έτρωγαν τα ΧΡ 1GB μνήμης....τώρα με τα Vista βλέπω ότι αυτό έχει πέσει στα 900MB.Και για να μην πέσετε να με φάτε απλά να σας πω ότι πριν απενεργοποιήσω κάποια πράγματα έτρωγε περίπου στο 1,6GB.

Δημοσ.

για δωσε περισσοτερες πληροφοριες γιατι σιγουρα το θεμα ενδιαφερει πολλους. Εγω δοκιμασα καιι εβαλα τα ΧΡ στο Amilo Si2636 και μπορω να πω οτι ηταν απειρως ποιο γρηγορα απο τα Vista λες και δουλευες αλλο μηχανημα. Το κακο ηταν οτι επειδη δεν υπαρχουν οδηγοι για τον ηχο το μονο που καταφερα ηταν να εχω μεν ηχο αλλα δεν λειτουργουσε ουτε το line in ουτε το μικροφωνο και σπαστικα και εκανα παλι restore τα vista. Φυσικα επειδη το συγκεκριμενο φορητο ειναι πολυ γρηγορο σαν μηχανημα δεν σερνετε με τα Vista αλλα οσο θυμαμαι πως πηγαινε με ΧΡ με πιανει το παραπονο...

Δημοσ.

Εγώ ακολούθησα τα tweaks που έχουν προταθεί εδώ στο forum παλαιότερα:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=206444&highlight=Vista+tweak

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=248474

Αν τα κάνεις αυτά θα δεις πραγματικά διαφορά.

Να προσθέσω κάτι σε αυτά όμως.

Κατέβασε επίσης και το sp1 για τα Vista...έχει χιλιάδες fixes τα οποία θα σου κάνουν το λειτουργικό πιο σταθερό.

Επίσης να τονίσω πως αν έχεις κάποιο καλό memory stick καλό είναι να ενεργοποιήσεις το superfetch και να βάλεις το stick σου να δουλεύει με το ReadyBoost feature των Vista.

Εγώ παιδιά πήρα pc με 2GB μνήμη....δυστυχώς το ένα dimm χάλασε και είμαι με 1GB μνήμη(όσο ακριβώς έχει και το παλιό μου laptop με XP).Παρατηρώ ότι το swapping που έκαναν τα XP δεν έχει καμία σχέση με το swapping που κάνουν τα Vista.Ειδικά αν χρησιμοποιώ και stickάκι.

Εγώ προτείνω στον φίλο πιο πάνω πάντως να δώσει μία ευκαιρία στα Vista και αν δεν του αρέσουν να τα πετάξει και να βάλει τα παλιά καλά ΧΡ, έχοντας υπόψιν αυτό που είπα νωρίτερα για την εγγύηση όμως....γιατί φαίνεται πως κανένας δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό που ανέφερα :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...