Προς το περιεχόμενο

Κουτι παπουτσιων φιλοξενει κατεβαστηρι! (pstn semi friendly)

GeorgeMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να ξεκινήσω με τα χρόνια πολλά και να σε συγχαρώ για τη κατασκευή σου. Θα μου επιτρέψεις όμως να έχω κάποιες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του όλου εγχειρήματος, αν και δεν είμαι ηλεκτρολόγος ή ηλεκτρονικός.

1) To σπιτι ειναι καινουριο (2004) και εχει μια χαρα αισθητηρες καπνου στο ταβανι.

2) Πυρκαγια απο τους 25 βαθμους του επεξεργαστη? Απο τι? Απο τους δισκους? Μα δεν ακουμπανε αυτοι σε χαρτι... Εδω επι 2 χρονια ειχα ενα P4 1,7 Που ηταν στους 75 βαθμους και ψηνοταν και ουτε καν μυρισε καμενο τοσο καιρο, με 25 βαθμους θα το καψω?

1. Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να λειτουργήσουν οι αισθητήρες καπνού :rolleyes:

2. Η μαγική λέξη νομίζω πως είναι βραχυκύκλωμα, ειδικά σε μια συσκευή που μένει συνέχεια αναμμένη. Από μόνο του, από ένα χυμένο φλιτζάνι καφέ που θα ποτίσει το χαρτί, από το αφρολέξ που χρησιμοποιείς για μόνωση, που ναι μεν δεν καίγεται σε αυτές τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, αλλά με τον καιρό μπορεί να ξεραθεί, να σπάσει και τότε ...μπαμ.

Πιστεύω πως από τη στιγμή που δεν σε απασχολεί η καλαισθησία και η φορητότητα, θα ήταν πιο ασφαλές αν διατηρούσες το τροφοδοτικό στο κουτάκι του χωριστά από τα υπόλοιπα, οπότε θα είχες:

α) γείωση

β) ασφάλεια

γ) περισσότερο χώρο στο κουτί για την αναπνοή των σκληρών.

Και πάλι συγχαρητήρια για το project.

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Koιτα, λογω πατερα ηλεκτρονικου δε γινεται να εχω κανει κατι λαθος, μολις το ειδε ζητησε επιθεωρηση :P

Τα ΠΑΝΤΑ ειναι περαν του δεοντως μονωμενα, μονο δειτε ποσο πολυ μονωτικη εχει πεσει στις ενωσεις των 220volt στο τροφοδοτικο.-που σαι ρε πανο να με επιβεβαιωσεις?-

Πισω εχει αφρολεξ, η μητρικη εχει αφρολεξ, δηλαδη τι στο διαολο να εκανα πια?

Ξεπεραστε λοιπον ηθη κι εθιμα (:P) για τυχον βραχυκυκλωμα γιατι κατι τετοιο πολυ απλα ΔΕ γινεται να συμβει... Ή τουλαχιστον ειναι τοσο πιθανο οσο και εαν ηταν μεσα σε ενα νορμαλ κουτακι.

Να πεσει νερο ή κατι τετοιο πανω του ειναι αδυνατον , καθως το Pc δειτε στη φωτο που ακριβως βρισκεται...

DATA0120.jpg

Εδω δεν εχει πεσει ποτε ουτε καν στο πληκτρολογιο, εκει θα πεσει?

Παντως ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας, θα ληφθουν υποψη σε μελλοντικες δουλιτσες!

Α να πω κιολας πως αυτη δεν ειναι η πρωτη δουλεια, εχουν γινει αλλες 3, η καθεμια αποτυγχανε στο δικο της τομεα. Κι αυτη απετυχε καπου... Στο θορυβο. Πρεπει οπως και δηποτε να αλλαξω ανεμιστηρα γιατι αυτος ακουγεται το βραδυ και μου σπαει τα νευρα.

Δημοσ.

Πλάκα έχει δε λέω, αλλά με το πιο φθηνό desktop κουτί της αγοράς θα έκανες τη δουλειά σου. Τόσες ώρες που έφτιαχνες αυτό δε βαριόσουν;

Δημοσ.

Ανάμεσα στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού και το τροφοδοτικό θα ήταν φρόνιμο να τοποθετήσεις πλαστική σήτα. Σε περίπτωση που "κλατάρει" κάποιος ηλεκτρολυτικός πυκνωτής σίγουρα δεν θέλεις να βγει έξω από το κουτί. Είναι κάθετοι προς το άνοιγμα εξαερισμού. Επίσης δεν θα μπορεί κάποιος να βάλει το δάκτυλο του από το άνοιγμα και να αγγίξει κάτι. Δεν θυμάμαι αν οι ψύκτρες σε αυτά τα τροφοδοτικά είναι "θερμές".

Καλή κατασκευή, μπράβο σου. Μεγάλο μειονέκτημα η απουσία γείωσης από την στιγμή που το τροφοδοτικά είναι ανοικτό και η χρήση εύφλεκτων σχετικά υλικών.

Δημοσ.

Δεν θα ήθελα να με θεωρήσεις κακοπροαίρετο. Απλά δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ μια ηλεκτρική συσκευή μέσα σ' ένα χάρτινο κουτί, πάνω σ' ένα ξύλινο έπιπλο τίγκα στα πλαστικά, να δουλεύει συνέχεια, ακόμα κι όταν λείπω - πόσο μάλλον την ώρα που κοιμάμαι...

Όσο για τον θόρυβο, βρήκα κυριολεκτικά την υγειά μου με αυτά

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=941662

που αν και 8άρια, κυριολεκτικά δεν ακούγονται. Έχω βάλει δυο (PSU και HDD) σε μια κατασκευή που ετοιμάζω και κάνουν καλή δουλειά. Υποθέτω πως τα αντίστοιχα 12άρια (που δεν έχω δοκιμάσει) θα είναι ακόμα καλύτερα.

spdrosin Πλάκα έχει δε λέω, αλλά με το πιο φθηνό desktop κουτί της αγοράς θα έκανες τη δουλειά σου. Τόσες ώρες που έφτιαχνες αυτό δε βαριόσουν;

Άλλοι το λένε μικρόβιο φίλε μου, άλλοι χαρά του να δημιουργήσεις κάτι μόνος σου. Γιατί να βαρεθεί;

• Moderators
Δημοσ.
Δεν θα ήθελα να με θεωρήσεις κακοπροαίρετο. Απλά δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ μια ηλεκτρική συσκευή μέσα σ' ένα χάρτινο κουτί, πάνω σ' ένα ξύλινο έπιπλο τίγκα στα πλαστικά, να δουλεύει συνέχεια, ακόμα κι όταν λείπω - πόσο μάλλον την ώρα που κοιμάμαι...

Όσο για τον θόρυβο, βρήκα κυριολεκτικά την υγειά μου με αυτά

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977823&product=941662

που αν και 8άρια, κυριολεκτικά δεν ακούγονται. Έχω βάλει δυο (PSU και HDD) σε μια κατασκευή που ετοιμάζω και κάνουν καλή δουλειά. Υποθέτω πως τα αντίστοιχα 12άρια (που δεν έχω δοκιμάσει) θα είναι ακόμα καλύτερα.

Άλλοι το λένε μικρόβιο φίλε μου, άλλοι χαρά του να δημιουργήσεις κάτι μόνος σου. Γιατί να βαρεθεί;

Nαι, και ο 8ρης της Artic Cooling πραγματικα δεν ακουγεται.

Το προηγουμενο σπιτι στο οποιο έμενα δεν ειχε καν γειωση στις μπριζες (κατασκευη του '70), και έμενα εκει 9 χρονια. Ποτε δε συνεβη το παραμικρο. Τωρα στο ταπεινο τροφοδοτικακι θα συμβει? Οντως ειναι ενα προβλημα, αλλα και στο κουτι του τροφοδοτικου να αφηνα τη γειωση σε τι θα εξυπηρετουσε? Αφου και παλι εκει θα εμενε, δεν θα ειχε επαφη με αλλου... Δεν επηρεαζει τη λειτουργια παντως ουτε κατα διανεια.

Ανάμεσα στον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού και το τροφοδοτικό θα ήταν φρόνιμο να τοποθετήσεις πλαστική σήτα. Σε περίπτωση που "κλατάρει" κάποιος ηλεκτρολυτικός πυκνωτής σίγουρα δεν θέλεις να βγει έξω από το κουτί. Είναι κάθετοι προς το άνοιγμα εξαερισμού. Επίσης δεν θα μπορεί κάποιος να βάλει το δάκτυλο του από το άνοιγμα και να αγγίξει κάτι. Δεν θυμάμαι αν οι ψύκτρες σε αυτά τα τροφοδοτικά είναι "θερμές".

.

Και με εναν πολυ πιο αδυναμο ανεμιστηρα θα ηταν μια χαρα το τροφοδοτικο. Οταν εκανα το φουλ τεστ στον επεξεργαστη ακουμπησα τις ψυκτρες του τροφοδοτικου και ισα ισα που ειχαν ζεσταθει ελαχιστα.

Οι πυκνωτες ειναι certified 85°C, ενω εκει η θερμοκρασια δεν φτανει ουτε στους μισους απο αυτους τους βαθμους, οποτε περιπτωση -οχι να φουσκωσει- αλλα να εκτιναχθει πυκνωτης δεν υφισταται. Εαν καποιος ηταν προβληματικος θα εκανε ''ηλεκτρονικο θορυβο'' και θα το καταλαβαινα...

Δημοσ.

Αν έπιασες τις ψύκτρες του τροφοδοτικού με γυμνά χέρια μην το ξανακάνεις. Με το "θερμές" εννοούσα ότι μπορεί μα είναι γειωμένες στην υψηλή τάση. Δεν ξέρεις πως σκέφτεται κάποιος κατασκευαστής. Το έχω δει σε τροφοδοτικά. Όσο για τους πυκνωτές σπάνια "σπάνε" χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο το έχω δει να γίνεται. Και επειδή τα τροφοδοτικά έχουν 2 ~3 σε παράλληλη διάταξη ίσως δεν καταλάβεις "θόρυβο".

Δημοσ.

Kοίτα ούτε εγώ είμαι ηλεκτρονικός, αλλά η παροιμία λέει "φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά"....

Και ένας κύριος στο Αμέρικα, άφησε τον Dell φορητό του να φορτίζει πάνω στον καναπέ όταν απουσιαζε από το σπίτι, και πάει το καημένο το σπιτάκι των 130 ετών...

Επίσης δεν συμφωνώ με το ότι απουσιάζεις από το σπιτι στις διακοπές σου και αφήνεις ηλεκτρικές συσκευές να δουλεύουν, πόσο μάλλον αυτή!

Ας βάλεις μπροστά από την "κουλούρα" έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 9 (όσο σε παίρνει η τσέπη σου), για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο στην τελική!!!

Δημοσ.

Σωστό κι αυτό. :X

• Moderators
Δημοσ.
Αν έπιασες τις ψύκτρες του τροφοδοτικού με γυμνά χέρια μην το ξανακάνεις. Με το "θερμές" εννοούσα ότι μπορεί μα είναι γειωμένες στην υψηλή τάση. Δεν ξέρεις πως σκέφτεται κάποιος κατασκευαστής. Το έχω δει σε τροφοδοτικά. Όσο για τους πυκνωτές σπάνια "σπάνε" χωρίς προειδοποίηση. Ωστόσο το έχω δει να γίνεται. Και επειδή τα τροφοδοτικά έχουν 2 ~3 σε παράλληλη διάταξη ίσως δεν καταλάβεις "θόρυβο".

Δεν ειναι γειωμενες στην υψηλη διοτι ειναι στον αερα, μονο βιδωμενες με τα τρανζιστος ισχυος ειναι :-) Πουθενα αλλου...

:-)

• Moderators
Δημοσ.
Kοίτα ούτε εγώ είμαι ηλεκτρονικός, αλλά η παροιμία λέει "φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά"....

Και ένας κύριος στο Αμέρικα, άφησε τον Dell φορητό του να φορτίζει πάνω στον καναπέ όταν απουσιαζε από το σπίτι, και πάει το καημένο το σπιτάκι των 130 ετών...

Επίσης δεν συμφωνώ με το ότι απουσιάζεις από το σπιτι στις διακοπές σου και αφήνεις ηλεκτρικές συσκευές να δουλεύουν, πόσο μάλλον αυτή!

Ας βάλεις μπροστά από την "κουλούρα" έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 9 (όσο σε παίρνει η τσέπη σου), για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο στην τελική!!!

Αν και σορρυ για το double post, οταν λειπω εγω για διακοπες ειναι αλλοι εδω, οποτε μη σκατε. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...