Προς το περιεχόμενο

Mobile java packaging

VitamineQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετώ τα παιδιά.

Ψάχνω έναν οδηγό – tutorial με λίγα λόγια, για το πώς μπορώ να φτιάχνω jar αρχεία για κινητά.

Να σας εξηγήσω το πρόβλημα για να καταλάβετε καλύτερα :

Φτιάχνω διάφορα wallpaper για κινητά με το flash lite. Εκεί δεν έχω πρόβλημα μιας και πρόκειται για ένα swf αρχείο. Το θέμα είναι ότι θέλω να φτιάξω και κάποιες εφαρμογές οι οποίες περιέχουν και αρχεία xml, ή και κάποιους φάκελους με άλλα swf αρχεία που φορτώνονται στο κεντρικό .

Σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ πρακτικό αυτά να τα δίνω σε ένα jar αρχείο και αυτό στην εγκατάσταση να αποσυμπιέζει τα αρχεία σε ένα φάκελο.

μήπως ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό; :-)

Δημοσ.
χαιρετώ τα παιδιά.

Ψάχνω έναν οδηγό – tutorial με λίγα λόγια, για το πώς μπορώ να φτιάχνω jar αρχεία για κινητά.

Να σας εξηγήσω το πρόβλημα για να καταλάβετε καλύτερα :

Φτιάχνω διάφορα wallpaper για κινητά με το flash lite. Εκεί δεν έχω πρόβλημα μιας και πρόκειται για ένα swf αρχείο. Το θέμα είναι ότι θέλω να φτιάξω και κάποιες εφαρμογές οι οποίες περιέχουν και αρχεία xml, ή και κάποιους φάκελους με άλλα swf αρχεία που φορτώνονται στο κεντρικό .

Σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ πρακτικό αυτά να τα δίνω σε ένα jar αρχείο και αυτό στην εγκατάσταση να αποσυμπιέζει τα αρχεία σε ένα φάκελο.

μήπως ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό; :-)

Τουλάχιστον απ'όσο ίσχυε πριν μερικά χρόνια το .jar αρχείο έχει το δικό του filesystem και χρησιμοποιεί αποκλειστικά αυτό και αυτό για λόγους ασφαλείας. Οπότε θεωρητικά δεν μπορείς να κάνεις αυτό που λες. Ανάλογα όμως με το κινητό στο οποίο απευθύνεσαι αν έχει πχ symbian ή ms mobile έχεις άλλες δυνατότητες.

Δημοσ.

Δηλαδή φίλε μου επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, εκτός από .sis δε μπορώ να κάνω κάτι με .jar? ακόμα και αν αναγκαστώ να βάλω τα αρχεία μου σε classes έτσι ώστε να διαβάζονται από java; (τα *.class τα είδα μέσα σε jar αρχείο το οποίο ξεzipαρα sorry αν πέταξα κοτσάνα:))

εσύ τι προτείνεις ;

Δημοσ.

Όχι, τα JAR αναγνωρίζονται από όσες πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων έχω υπόψη μου (Nokia S40, S60 και Sony-Ericsson) ως πακεταρισμένο λογισμικό Java Midlet (MIDP) συνεπώς η χρήση του για κάθε άλλη περίπτωση αποκλείεται, τέλος τα περιεχόμενα των MIDP JAR αρχείων καθορίζονται από το MIDP specification και περιέχουν τυποποιημένη δομή.

Δημοσ.
Δηλαδή φίλε μου επειδή είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα, εκτός από .sis δε μπορώ να κάνω κάτι με .jar? ακόμα και αν αναγκαστώ να βάλω τα αρχεία μου σε classes έτσι ώστε να διαβάζονται από java; (τα *.class τα είδα μέσα σε jar αρχείο το οποίο ξεzipαρα sorry αν πέταξα κοτσάνα:))

εσύ τι προτείνεις ;

Δεν γίνεται να φτιάξεις installation πρόγραμμα με Java application για Mobile. Η οποιαδήποτε εφαρμογή Java που θα φτιάξεις έχει πρόσβαση μόνο στα αρχεία που θα της ενσοματώσεις μέσα στο jar πχ τις εικόνες αν θυμάμαι καλά τις βάζεις στο /res. Επειδή χρησιμοποιείς το Flash Lite το πιο πιθανό είναι τα κινητά στα οποία στοχεύεις να σου παρέχουν κάποιο τρόπο να κάνεις installation. Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο να μας πεις 2 μοντέλα και τι λειτουργικό έχουν για να σου προτείνουμε κάτι ανάλογα.

Δημοσ.
Δεν γίνεται να φτιάξεις installation πρόγραμμα με Java application για Mobile. Η οποιαδήποτε εφαρμογή Java που θα φτιάξεις έχει πρόσβαση μόνο στα αρχεία που θα της ενσοματώσεις μέσα στο jar πχ τις εικόνες αν θυμάμαι καλά τις βάζεις στο /res.

Βασικά γίνεται να έχει πρόσβαση και στα αρχεία του χρήστη με δυο τρόπους.

Ο ένας είναι να κάνει sign την εφαρμογή (πρέπει να πληρώσει, άρα δεν αξίζει για κάτι τόσο απλό).

Ο άλλος είναι πριν αποκτήσει access να γίνεται ερώτηση προς τον χρήστη αν είναι σίγουρος. Το θέμα είναι ότι κάνει 2-3 φορές ερώτηση ξεχωριστά για κάθε αρχείο και για κάθε directory που ανοίγει, άρα καταντά τελείως σπαστικό.

Οπότε έχετε δίκιο δεν αξίζει να γίνει με αυτόν τον τρόπο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...