Προς το περιεχόμενο

Excel Βοήθεια 2

stiv1966

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι γεια σας, θέλοντας να εκμεταλλευτώ την ευγενική άμιλλα που επικρατεί σε αυτόν τον ιστοχώρο έχω ακόμα ένα ερώτημα σχετικά με Excel.

Υπάρχει περίπτωση να αυτοματοποιήσω την πρόσθεση τιμών μέσα σε κελιά ?

Σε μια στήλη του φύλλου εργασίας, ας πούμε στην Q, σε όλα τα κελιά έχω τιμές του τύπου: 1-0 η 5-4 η 2-1 η 0-0 κ.λ.π.. Θα ήθελα να μου προσθέσει αυτά τα δυο νούμερα και να μου αποδώσει το άθροισμα τους είτε μέσα στο ίδιο κελί είτε στο αντίστοιχο της διπλανής στήλης.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι γίνεται αυτό που ζητάς. Θα πρέπει το σκορ να είναι γραμμένο σε 2 διαφορετικά κελιά, ώστε στο τρίτο να δίνεται το άθροισμά τους. Δηλ το 3-1 να γράφεται: στο Α1 το "3", στο Β1 το "1", στο C1 το "4"

Δημοσ.
Δεν νομίζω οτι γίνεται αυτό που ζητάς. Θα πρέπει το σκορ να είναι γραμμένο σε 2 διαφορετικά κελιά, ώστε στο τρίτο να δίνεται το άθροισμά τους. Δηλ το 3-1 να γράφεται: στο Α1 το "3", στο Β1 το "1", στο C1 το "4"

Καλησπέρα μήπως υπάρχει περίπτωση να μεταφερθούν οι τιμές σε δυο αλλά κελιά αυτόματα γιατί είναι μόλις 70.000 !!!! γραμμές αυτές που θέλω να επεξεργαστώ ?

Δημοσ.

ναι. Υποθέτω πως τα κελιά σου έχουν την μορφή χ-ψ (αριθμός παύλα αριθμός). Πρόσθεσε μια κενή στήλη δεξιά της στήλης με τα σκορ. Επέλεξε την στήλη με τα σκορ και πάνε στο μενού Δεδομένα > κείμενο σε στήλες. Στην πρώτη καρτέλα επέλεξε "οριοθετημένο" και πάτα "επόμενο" Στην επόμενη καρτέλα βάλε τικ στο "άλλο" και στο κουτάκι βάλε - (μια παύλα). Πάτα "τέλος". Καλή τύχη :lol:

Δημοσ.
ναι. Υποθέτω πως τα κελιά σου έχουν την μορφή χ-ψ (αριθμός παύλα αριθμός). Πρόσθεσε μια κενή στήλη δεξιά της στήλης με τα σκορ. Επέλεξε την στήλη με τα σκορ και πάνε στο μενού Δεδομένα > κείμενο σε στήλες. Στην πρώτη καρτέλα επέλεξε "οριοθετημένο" και πάτα "επόμενο" Στην επόμενη καρτέλα βάλε τικ στο "άλλο" και στο κουτάκι βάλε - (μια παύλα). Πάτα "τέλος". Καλή τύχη :lol:

Οφείλω να σου πω ότι με έχεις εντυπωσιάσει, δούλεψε μια χαρά.

Δημοσ.

Τώρα έχουμε δυο στήλες με αριθμούς, πως τις προσθέτουμε και εμφανίζουμε το άθροισμα σε ένα διπλανό κελί ?

Δημοσ.

με κάνεις και κοκκινίζω:lol::lol::lol:

Πλάκα πλάκα, το excel κάνει θαύματα, αλλά θέλει λίγο διάβασμα και πολύ πειραματισμό.

έντιτ: πρόσθεσε μία ακόμα κενή στήλη δεξιά του σκορ. επέλεξε και τις 3 στήλες, και πάνε μορφή > κελιά και επέλεξε "αριθμός" και "πλήθος δεκαδικών = 0", πάτα οκ.

πάνε στο πρώτο κελί αθροίσματος, πάτα το κουμπί Σ (αυτόματη άθροιση) και μετά επέλεξε το πρώτο κελί από το σκορ, και κρατώντας πατημένο το control επέλεξε και το 2ο κελί σκορ. Πάτα enter.

τώρα στο κελί αυτό πρέπει να δεις το άθροισμα των δύο αριστερά του. Επέλεξέ το και πάνε επεξεργασία > αντιγραφή. Μετά επέλεξε όλη την στήλη των αθροισμάτων και πάνε επεξεργασία > επικόλληση. Πιστεύω είσαι έτοιμος. Ουφ...

Δημοσ.

Πλάκα πλάκα, το excel κάνει θαύματα, αλλά θέλει λίγο διάβασμα και πολύ πειραματισμό.

Το είχα ακούσει για τα θαύματα αλλά ως άλλος Ιούδας ....

Όσο για το διάβασμα έχω ένα βιβλίο από το οποίο δεν κατάλαβα τίποτα!!!!

Δημοσ.

έντιτ: πρόσθεσε μία ακόμα κενή στήλη δεξιά του σκορ. επέλεξε και τις 3 στήλες, και πάνε μορφή > κελιά και επέλεξε "αριθμός" και "πλήθος δεκαδικών = 0", πάτα οκ.

πάνε στο πρώτο κελί αθροίσματος, πάτα το κουμπί Σ (αυτόματη άθροιση) και μετά επέλεξε το πρώτο κελί από το σκορ, και κρατώντας πατημένο το control επέλεξε και το 2ο κελί σκορ. Πάτα enter.

τώρα στο κελί αυτό πρέπει να δεις το άθροισμα των δύο αριστερά του. Επέλεξέ το και πάνε επεξεργασία > αντιγραφή. Μετά επέλεξε όλη την στήλη των αθροισμάτων και πάνε επεξεργασία > επικόλληση. Πιστεύω είσαι έτοιμος. Ουφ...

100.000 ευχαριστώ φίλε μου, να ηξερες από τι δουλειά με γλίτωσες που σημειωτέον θα είχε και τα λάθητης λόγω ανθρώπινου παράγοντα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, πολύ ωραία λοιπόν τώρα έχουμε χωρίσει και κατόπιν προσθέσει τους αριθμούς και βρήκαμε και τα over under. Τώρα πως μπορούμε να ξαναενώσουμε τα κελιά που χωρίσαμε και να έχουν πάλι την μορφή 1-0 η 3-2 η 1-3 κ.λ.π. μέσα σε ένα κελί ? :eek::eek:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...