Προς το περιεχόμενο

DHCP σε μία από τις δύο κάρτες δικτύου

tpelek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα σε έναν server που θέλω να στήσω.

Ο server έχει δύο κάρτες δικτύου, στην μία έχω απευθείας το DSL rooter και στην άλλη το εσωτερικό δίκτυο.

Το εσωτερικό δίκτυο θέλω να έχει DHCP από τον server, αλλά επειδή στον dsl router δεν μπορώ να κάνω off τον DHCP μου βγάζει error ότι υπάρχει και άλλος DHCP server στο δίκτυο.

Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω τον DHCP του Server να είναι για την μία κάρτα δικτύου και όχι για τις δύο ;

Δημοσ.

Γιατί δεν έχει αυτήν την επιλογή :(

… είναι ένας τις ΟΝ.

Βρήκα ψάχνοντας στο Google αυτό:

Go to your DHCP manager. Right click on your server name/properties/advanced/bindings. Make sure your only your internal

nic is checked.Try to restart dhcp after you unbind from external nic.

Θα το δοκιμάσω αλλά αν ξέρει κάποιος κάτι άλλο ας το πει :)

Δημοσ.

Αν δεν μπορείς να το κλείσεις και σου βγάζει αυτό το πρόβλημα θα πρότεινα να παίξεις με υποδίκτυα. Από ότι κατάλαβα τώρα έχει ως εξής

router:192.168.1.1

server: eth1:192.168.1.2

eth2:192.168.1.3

clients: 192.168.1.*

Αν είναι έτσι θα πρότεινα την άλλη λύση.

router: 192.168.1.1

server:eth1:192.168.1.2

eth2:192.168.2.1

clients:192.168.2.*

Απλά σε αυτή την περίπτωση αφού έχεις δύο δίκτυα θα πρέπει να παίξεις με μάσκα υποδικτύου την 255.255.0.0 και για gateway στους clients θα βάλεις την ip του server για το 2ο δίκτυο. Δηλαδή την 192.168.2.1

Οπότε αν πας να στήσεις τον DHCP στην δεύτερη κάρτα (δίκτυο 192.168.2.*) που καταλήγει στο switch τότε λογικά δεν θα σου βαρέσει ότι υπάρχει άλλος dhcp server γιατί είναι τελείως διαφορετικό δίκτυο.

Θεωρητικά απο ότι ξέρω γίνεται. Τώρα για το πως θα κάνεις το bridging μεταξύ των 2 καρτών δικτύου δεν το έχω κάνει προσωπικά. Καλύτερα να μας πει κάποιος που το έχει κάνει για το τι προγράμματα χρειάζονται. Αν έχω κάποιο λάθος θα ήθελα να διορθωθεί γιατί απο τα λάθη μας μαθαίνουμε!!! Ευχαριστώ!

Ελπίζω να βοήθησα όσο μπορούσα

Δημοσ.

μπορεις να ρυθμησεις τον dhcp του server αλλα και το router

να μοιραζουν σε συγκεκριμενο range ip.

οποτε μπορεις να ρυθμησεις το router να δινει απο 2 εως 100 και ο dhcp του server απο 101 εως 254....

Δημοσ.

αν έχει την δυνατότητα να δώσει ip από το router, μπορεί πολύ απλά να πάει δώσει στο router από πχ 192.168.1.1-192.168.1.1 (ώστε να κρατήσει μονο αυτή την IP)

και να δώσει τα υπόλοιπα από τον server

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...