Evangelos Anagnostou Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Με την πτώση τιμών στα blu ray drives στα 130 ευρώ περιπού σκέφτομαι να κοτσάρω ένα στο παλιό μου desktop, το οποίο μετά την αγορά καινούριας HD τηλεόρασης παίζει το ρόλο media pc στο σαλόνι (κυρίως για το upscale στα dvd). To θέμα είναι αν μπορεί το pc να παίξει απροβλημάτιστα τις hd ταινίες, τα 1080p trailers που έχω κατεβάσει τα παίζει νεράκι με τον media player classic (με το quicktime έχει κολήματα). Το pc έχει ένα P4 3.0ghz, με 512ΜΒ μνήμη και κάρτα γραφικών την ati radeon 9600xt. Όποιος σχετικός ή άσχετος έχει άποψη επί του θέματος ας την καταθέσει εδώ.
parsifal Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Πρέπει να έπεσες σε πολύ χαμηλού bitrate (και συμπιεσμένα κατά MPEG-2, όχι H264) trailers, για να σου παίζουν ομαλά με τόσο χαμηλών specifications μηχάνημα. Νομίζω πως θα απογοητευθείς, αν δοκιμάσεις να αναπαράγεις μία high-action movie από blu-ray drive...
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Έχεις δίκιο! Έβαλα για δοκιμή το τρέιλερ του speed racer σε 1080p και 760p με κωδικοποίηση Η264 και παρατήρησα ελαφρές διαφορές στην κίνηση στις πολύ γρήγορες σκηνές, οι οποίες όμως είναι τόσες ώστε να είναι ενοχλητικές. Οπότε πάω για αναβάθμιση (ή ολική απόσυρση!) ή περιμένω τα dedicated blu ray players να έρθουν τουλάχιστον στα 200 ευρώ. Πάντως επειδή είμαι αισιόδοξο άτομο θα παίξω λίγο με τις ρυθμίσεις του video και θα ελαφρύνω λίγο το σύστημα μήπως κάνω τίποτα, γιατί μου φαίνεται ότι δεν θέλει και πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ για να παίξει σωστά το full hd video. Αναρωτιέμαι αν με τα ελαφρύτερα λίνουξ έκανα τίποτα...
parsifal Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Χωρίς κάρτα γραφικών που να επιτρέπει H264/VC-1 decoding και έναν software player που να υποστηρίζει αυτήν τη δυνατότητα της κάρτας, χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν τελευταίας τεχνολογίας διπύρηνο επεξεργαστή για να έχεις αναπαραγωγή χωρίς «σπασίματα». Δες αυτό το σχετικό άρθρο από AnandTech. Τα trailers που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν έχουν και πολλή σχέση από άποψη απαιτήσεων με το περιεχόμενο που τελικά υπάρχει στα Blu-ray δισκάκια...
Delirium Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Is your PC ready for Blu-ray Discs or HD DVDs? http://www.cyberlink.com/english/support/bdhd_support/diagnosis.jsp http://download.cyberlink.com/ftpdload/trial/BD_HD_Advisor_2807.exe http://www.digital-digest.com/articles/PC_Blu-ray_HD_DVD_Ready_page2.html
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Φαίνεται το να θέλω να παίξω blu ray movies στον desktop μου ήταν πολύ αισιόδοξη ιδέα (στα όρια της αφέλειας!). Από ότι κατάλαβα, η προβολή των hd ταινιών δεν είναι μόνο θέμα υπολογιστικής δύναμης, αλλά απαιτείται και κάρτα γραφικών συμβατή με το σύστημα προστασίας HDCP, αν θέλω η έξοδος εικόνας να είναι η ψηφιακή dvi.
Delirium Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Ισως βοηθουσε vga π.χ. 2400 ή 2600 [δεν εχω δοκιμασει καμμια απο τις 2]
parsifal Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Θα βοηθούσε, αλλά: 1. Το ολοκληρωμένο μπορεί να υποστηρίζει HDCP στην έξοδο εικόνας (όπως αναφέρθηκε ήδη ότι πρέπει να ισχύει), αλλά πρέπει και ο κατασκευαστής της κάρτας να το έχει υλοποιήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο 2. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί software player που να υποστηρίζει το offloading της αποκωδικοποίησης στον επεξεργαστή της κάρτας. Ξεχνάμε δηλαδή Media Player Classic κλπ. Οι μόνοι που το υποστηρίζουν είναι οι τελευταίες εκδόσεις PowerDVD και WinDVD, και εν μέρει το Media Player Classic HomeCinema project
Salvation Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2008 Παιδιά το HDCP είναι κάτι το υποχρεωτικό; Η κάρτα γραφικών υποστηρίζει HDCP, το θέμα είναι οτι δεν υποστηρίζει η οθόνη.. Θα υπάρχει πρόβλημα γιατί σκεφτόμουνα να βάλω blu ray player στο pc. Thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.