Slak Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Για λάπτοπ που το χρησιμοποιεί κανείς όλη μέρα , και ειδικά τώρα το καλοκαίρι η βάση είναι απαραίτητη . Σχετικά με τις σκόνες , δεν βλάπτει να την ξεσκονίζει κανείς , ειδικά αν καπνίζει πάνω από το λάπτοπ που ούτως ή άλλως καλό δεν το λες . Πέρα από αυτά , η βάση ρίχνει αισθητά την θερμοκρασία σκληρών και επεξεργαστή + δεν χρειάζεται να δουλεύει το λάπτοπ σου το δικό του ανεμιστηράκι . Επιπλέον οι περισσότερες βάσεις δίνουν μια κλίση στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ που βολεύει πολύ περισσότερο για γράψιμο . Οπότε ανακεφαλαιώνοντας τα πλεονεκτήματα είναι :μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εσωτερικού ανεμιστήρα , καλύτερες θερμοκρασίες επεξεργαστή και δίσκων -> μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δίσκων , πιο βολικό στην πληκτρολόγηση . Επομένως τώρα που πιάνουνε και οι ζέστες , και ειδικά αν γίνεται βαριά χρήση από γραφείο ή σπίτι (γιατί να κουβαλάς τη βάση και μαζί σου στο δρόμο είναι ένα θέμα) τη συνιστώ και γω ανεπιφύλακτα . Προσωπικά πήρα Zalman για το δικό μου , πριν επιλέξεις πρόσεξε για τι μέγεθος λάπτοπ είναι και επίσης τα επίπεδα θορύβου , γιατί μπορεί αν είναι και πολύ μούφα να κάνει τόση φασαρία που να χάνει το λάπτοπ σου το πλεονέκτημα του αθόρυβου .Τα Zalman γενικά νομίζω έχουνε και ρύθμιση πόσο % να δουλεύουνε οι ανεμιστήρες τησ βάσης .
mkyprian Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 Δημοσ. 26 Μαΐου 2008 παρτε ASUS laptop .χεχε...εγω παιδια εχω ASUS laptop 4 χρονων ειναι αξιοπιστο και κραταει χαμηλες θερμοκρασιες ενω δουλευει αμετρητα 24ωρα χωρις να κλεινει. επισης λεω να παρω ξανα ASUS laptop τον επομενο μηνα λογω αυτον τον πλεονεκτηματων του,και δεν κανει θορυβο ουτε τριζουν πλαστικα και τετοια. εγω δεν εμπιστευωμε τις βασεις,λογω εισαγωγης σκονης στο λαπτοπ εστω και αν το καθαριζεις αφου ο αερας ειναι συνεχους ροης και λογω θορυβου.
sintalkas Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, με βοηθήσατε πολύ στην επιλογή βάσης για το φορητό μου.Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 βάσεις ,εσείς ποιά προτείνετε; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806549 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805778 Να σε ρωτήσω sayer την Coolermaster infinite μήπως ξέρεις που μπορώ να την βρω γιατί δεν την φέρνει πια το eshop.
Sayer Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Λοιπόν παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, με βοηθήσατε πολύ στην επιλογή βάσης για το φορητό μου.Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 βάσεις ,εσείς ποιά προτείνετε; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806549 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805778 Να σε ρωτήσω sayer την Coolermaster infinite μήπως ξέρεις που μπορώ να την βρω γιατί δεν την φέρνει πια το eshop. Θα σου προτεινα να παρεις την δευτερη, εχω την πρώτη αλλά αν παρατηρήσεις οι ανεμιστήρες ειναι πολύ πίσω με αποτέλεσμα να μην ψύχουν την κυρίως επιφάνεια του laptop, αλλά το τμήμα μπροστά από τις μπαταρίες. Αν και εγώ μαλλον θα παραγγείλω αυτην, http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912211 Είναι καλύτερη, καπως ανοιχτη με γρίλιες... Ελπίζω να είναι καλύτερη απο την NOTEPAL coolermaster. Tην infinite den την βρήκα κάπου φίλε.
blashyrkh+ Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 εμενα τα Thinkpad μου (Τ43 και Χ40 ) ειναι 2-3 χρονια σχεδον συνεχεια ανοιχτα για πολλες ωρες και ουτε ζεσταινονται ουτε μου δημιουργουν αλλα προβληματα.Ολα αυτα χωρις βαση ουτε καθαρισμο.Ειχα παρει περσι ενα amilo και πηγαινε απο τη μια υπερθερμανση στην αλλη.Φυσικα εφυγε και ησυχασα.Τα IBΜ πιστευω ειναι ισως τα μονα που μπορουν να δουλευουν απροσκοπτα για μερες χωρις τιποτα εξτρα.Το καλυτερο βεβαια θα ηταν να δουλευουμε ολα τα λαπτοπ σε στερεες επιφανειες και οχι σε κρεβατια η χαλια κλπ γιατι δεν παιρνουν τον απαραιτητο αερα και αναπτυσσουν σε λιγο χρονο μεγαλες θερμοκρασιες..Και φυσικα αν γινεται να δουλευουν σε μερη με περιορισμενη σκονη και υγρασια.
skiabox Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Οτι βαση και να παρετε παντως προσεχτε να ψυχει εκει που ειναι ο σκληρος. Η προηγουμενη βαση που ειχα ενω ειχε τρεις ανεμιστηρες αυτοι ψυχανε ψηλα (ενω ο δικος μου σκληρος ειναι κατω δεξια) οποτε ειχε μειωμενο αποτελεσμα. Στην καινουρια βαση που εχω εχει εναν μονο ανεμιστηρα στο κεντρο αλλα ειναι ετσι φτιαγμενη ωστε να ψυχει μεγαλη επιφανεια , οποτε μου ψυχει τον σκληρο και εχω αποτελεσμα.
sintalkas Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Τελικά παιδιά πήρα την acasa χιλιά ευχαριστώ ,με βοηθήσατε παρά πολυ .
kurkosdr Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Επισης αλλες καλες κινησεις τωρα που ερχεται και το καλοκαιρι ειναι το undervolting και συντηρηση του laptop , δηλαδη ανοιγμα και καθαρισμος + προσθηκη παστας στον επεξεργαστη. Όχι, όχι, όχι αμα είστε εντος εγγύησης (και ας ειναι καλοκαιρι), κατι το οποίο ο φιλος skiabox δεν ανεφερε καθολου, μιας και αμα χαλασει κατι, μετα αυτοι στην αντιπροσωπεια μπορει να αρνηθουν να το φτιαξουν και επιπληρωμη. Επίσης, το ότι αλλαξατε κουλερακι στο σταθερο σας δεν σημαινει ότι μπορειτε να το κανετε και στο λαπτοπ. Προτεινεται μονο για αυτους που ξερουν. _________________________________ Οσον αφορα την "βάση": Αρνουμαι να χρησιμοποιησω κατι που θα φερει τον φορητο μου ενα βημα πιο κοντα στις κουμουτσες που ακουνε στο ονομα desktop. Χανεις φορητοτητα, αυξάνεις το κάπως το μεγεθος, αρκετα τον θορυβο και λιγο την καταναλωση. Πλήρωσα ενα σκασμο λεφτά γι αυτον ακριβως τον λογο, επειδή υποτιθεται ότι το μηχανημα μου μπορει να βολευεται με ενα μονο ανεμιστηρα, με μικρή καταλωση και σε μικρο ογκο. Δεν με νοιαζουν οι θερμοκρασιες που βγαζει (σημαινει ότι η απαγωγη της θερμοτητας γινεται κανονικα), και ευτυχως δεν εχει σβησει ποτέ από θερμοκρασια. Αμα θελετε να μην εχετε πολύ υψηλες θερμοκρασιες, ποτέ πανω σε οποιοδηποτε υφασμα/τσοχα, αποφυγετε το ξυλο, ενω το γυαλι ειναι ότι πρέπει. Καθε μερα καθαρισμα της σκονης που εχει από κατω.
clevercitizen Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Και εγώ την Coοler Master Notepal Infinite εχω. Σε full load οι θερμοκρασίες δεν έχουν διαφορά είτε έχω την βάση είτε όχι(~80 C). Σε κανονικές συνθήκες όμως( εννοω κατέβασμα 25/7) με τη χρήση της βάσης πέφτει κατα 15 βαθμούς. Χωρίς βάση πιάνω 65 βαθμούς επειτα απο 10-12 ώρες ενώ με τη βάση πέφτει στους 50-52
skiabox Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Όχι, όχι, όχι αμα είστε εντος εγγύησης (και ας ειναι καλοκαιρι), κατι το οποίο ο φιλος skiabox δεν ανεφερε καθολου, μιας και αμα χαλασει κατι, μετα αυτοι στην αντιπροσωπεια μπορει να αρνηθουν να το φτιαξουν και επιπληρωμη. Επίσης, το ότι αλλαξατε κουλερακι στο σταθερο σας δεν σημαινει ότι μπορειτε να το κανετε και στο λαπτοπ. Προτεινεται μονο για αυτους που ξερουν._________________________________ Οσον αφορα την "βάση": Αρνουμαι να χρησιμοποιησω κατι που θα φερει τον φορητο μου ενα βημα πιο κοντα στις κουμουτσες που ακουνε στο ονομα desktop. Χανεις φορητοτητα, αυξάνεις το κάπως το μεγεθος, αρκετα τον θορυβο και λιγο την καταναλωση. Πλήρωσα ενα σκασμο λεφτά γι αυτον ακριβως τον λογο, επειδή υποτιθεται ότι το μηχανημα μου μπορει να βολευεται με ενα μονο ανεμιστηρα, με μικρή καταλωση και σε μικρο ογκο. Δεν με νοιαζουν οι θερμοκρασιες που βγαζει (σημαινει ότι η απαγωγη της θερμοτητας γινεται κανονικα), και ευτυχως δεν εχει σβησει ποτέ από θερμοκρασια. Αμα θελετε να μην εχετε πολύ υψηλες θερμοκρασιες, ποτέ πανω σε οποιοδηποτε υφασμα/τσοχα, αποφυγετε το ξυλο, ενω το γυαλι ειναι ότι πρέπει. Καθε μερα καθαρισμα της σκονης που εχει από κατω. kurkosdr : ησυχα και κρυα ομως ειναι τα πολυ ακριβα μοντελα συνηθως οποτε ολοι εμεις οι αλλοι που εχουμε πιο προσιτα μοντελα laptop κατι πρεπει να κανουμε!
Slak Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Οσον αφορα την "βάση": Αρνουμαι να χρησιμοποιησω κατι που θα φερει τον φορητο μου ενα βημα πιο κοντα στις κουμουτσες που ακουνε στο ονομα desktop. Χανεις φορητοτητα, αυξάνεις το κάπως το μεγεθος, αρκετα τον θορυβο και λιγο την καταναλωση. Πλήρωσα ενα σκασμο λεφτά γι αυτον ακριβως τον λογο, επειδή υποτιθεται ότι το μηχανημα μου μπορει να βολευεται με ενα μονο ανεμιστηρα, με μικρή καταλωση και σε μικρο ογκο. Δεν με νοιαζουν οι θερμοκρασιες που βγαζει (σημαινει ότι η απαγωγη της θερμοτητας γινεται κανονικα), και ευτυχως δεν εχει σβησει ποτέ από θερμοκρασια. Αμα θελετε να μην εχετε πολύ υψηλες θερμοκρασιες, ποτέ πανω σε οποιοδηποτε υφασμα/τσοχα, αποφυγετε το ξυλο, ενω το γυαλι ειναι ότι πρέπει. Καθε μερα καθαρισμα της σκονης που εχει από κατω. Σωστά αυτά που λές για την επιφάνεια και τις συνθήκες χρήσης . Αλλά από την άλλη σκέψου λίγο και το μηχάνημά σου το οποίο δεν σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται στις συνθήκες που πιάνει εδώ τα καλοκαίρια (40 φεύγα βαθμούς C).Δεν είπε κανείς οτι δεν θα δουλέψει καθόλου , απλά όπως και νά χει το φθείρεις χωρίς λόγο . Και μένα μόνο του δεν ακούγεται ότι λειτουργεί , ακόμα και να έχει πάρει μπρος το ανεμιστηράκι του .Επειδή όμως ακριβώς θέλω να παραμείνει έτσι , και ακόμα και όταν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει το ανεμιστηράκι του να μην ακούγεται , έχω πάρει μια βάση της Akasa με ρυθμιζόμενη ταχύτητα στα ανεμιστηράκια , και όταν το χρησιμοποιώ πολλές ώρες σε σταθερή θέση στο σπίτι , το αφήνω εκεί .Ούτε ακούγεται η βάση , ούτε τη φορητότητά του χάνει , γιρνω και τη βάσατί πολύ απλά όταν το παίρνω έξω δεν παίη μαζί . Σπίτι όμως δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται το λάπτοπ , και εκεί μετράει η βάση .
skiabox Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Αληθεια εσεις που εχετε ησυχα ανεμιστηρακια τι μαρκες φορητων εχετε? Οχι τιποτε αλλο αλλα να δουμε ποιες εταιριες κανουν καλη δουλεια!
mkyprian Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 εννοεις που δεν ζεσταινονται οι φορητοι μας και δεν χρησιμοποιουμε βασεις.? εγω εχω ASUS 4 χρονων λαπτοπ και δουλευει αμετρητα 24ωρα.
skiabox Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Ναι πιστευω ειναι οτι καλυτερο να μη ζεστενονται και να ειναι ησυχοι ωστε να μη χρειαζεται βαση.Βεβαια ο δικος σου ισως να ειναι μονοπυρηνος. Εγω εχω Core Duo Τ2250 και τωρα ακομα και με την cooling base αλλα και με undervolting φτανει τους 60-65 βαθμους κελσιου ο επεξεργαστης.
TechnoState Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 IBM ThinkPad και Lenovo 3000N series(ο ενας dual core, ο αλλος centrino), δουλευουν ασταματητα τουλαχιστον 2 χρονια τωρα, το think pad ισως και 3 ...σαν Ιαπωνας(μονο βενζινη και λαδια δηλαδη)!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.