Προς το περιεχόμενο

PHP Sessions->register

emi_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, σχετικά με τα sessions στη php έχω τοεξής πρόβλημα:

όταν ένας χρήστης βλέπει τ οweb site θέλω σε κάθε σελίδα να ξέρω ποιος χρήστης είναι αυτός. Από ότι ξέρω αυτό γίνεται κρατώντας το username του μέσα σε μία μεταβλητή session.

Το πρόβλημα μου είναι πως το login και γενικά το user authentication το έχω φτιάξει με ένα εργαλείο το οποίο δεν με αφήνει να χρησιμοποιήσω το POST ώστε να πάρω το θσερναμε του χρήστη.

Έτσι τώρα δεν ξέρω πως θα πάρω αρχικά το username του χρήστη ώστε να το μεταφέρω σε κάθε σελίδα. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει μ'αυτή τη σπαζοκεφαλιά?

Δημοσ.

Για δοκίμασε:

>echo $_POST['username']."<br/>";

Δεν νομίζω να μην σ' αφήνει να χρησιμοποιήσεις την $_POST, εκτός κι αν την κάνει unset κάπου, οπότε χωρίς κώδικα δεν μπορούμε να σου πούμε και πολλά...

Δημοσ.

Είναι λίγο μπερδεμένος ο κώδικας και γι'αυτόδεν τον έκανα paste. Έψαξα τον κώδικα που παράγει το έτοιμο εργαλείο και κατα παράδοξο τρόπο κάπου ρίχνει το θσερναμε σε ενα session έτσι το χρησιμοποίησα αυτό. Ελπίζω να μην με οδηγήσει σε καταστροφή αργότερα.

Ευχαριστώ για την απάντηση :).

Δημοσ.

Καταρχήν πρέπει να αναφαίρεις το εργαλείο που χρησιμοποιείς, γιατί έτσι δε γίνεται δουλειά!

Έπειτα σου προτείνω να φτιάξεις μια δικιά σου login form και κατά τη γνώμη μου καλύτερη λύση είναι να βάλεις το action να δείχνει στην ίδια σελίδα με τη φόρμα. Μετά θα είναι πολύ εύκολο να δεις τα περιεχόμενα της $_POST και να θέσεις το session.

Δημοσ.

Θα το κάνω μόλις βρω τον χρόνο ναφτιάξω το user authentication από την αρχή. Θέλω να υλοποιούνται διάφορα περίεργα και είναι χρονοβόρο να τα κάνω manual. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις πάντως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...