Προς το περιεχόμενο

Αποχή απο την αγορά γάλακτος...ζητούν bloggers!

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να μην ξεχνάμε και την ΕΛΓΑΛ με το καταπληκτικό σοκολατούχο ΡΟΔΟΠΑΚΙ.

Και μετά πηγαίνεις στην τουαλέτα για παραγωγή παγωτού :-D

Δημοσ.

Και το καταπληκτικό σοκολατούχο carnation,με την εξίσου καταπληκτική διαφήμιση με τον καουμπόυ(ποιον μου θύμιζε,ποιόν μου θύμιζε).

Δημοσ.
ποιος ειναι ο λογος του μισους σου δεν καταλαβαίνω.

Τι έχεις να κερδίσεις ;

Αν ήθελα να γραψω μάρκες στο blog μου θα τις έγραφα μόνος μου.

Για το γάλα είπες μια μπούρδα και όταν σου είπα οτι τέτοια supermarket δεν υπάρχουν στη Β. Ελλάδα και οτι το γάλα που μας διαφημίζεις είναι μακράς διαρκείας .... τουμπεκι ψιλοκομμένο

Προσπαθείς να ασχοληθούν μαζί σου λόγω του επιθετικού σου ύφους μάλλον και τίποτε άλλο.

Μπορείς να συνεχίζεις να πίνεις το αυστριακό γαλατάκι σου μέχρι να μεγαλώσεις και γίνεις γερό παιδί .. όπως έλεγε η παλιά διαφήμηση.

Δεν θες να συμμετάσχεις το καταλάβαμε τα υπόλοιπα όμως περι @@ και κουτόχορτων κλπ είναι μόνο κακίες και κομπλεξισμός και τίποτε άλλο .

Και εσύ δεν θές ωραία ..γιατι προσπαθείς να διαβάλλεις εμάς που θέλουμε ...

Αβυσος η ψυχή του ανθρώπου.

Snoob, το να προτιμήσεις το ελληνικό προιόν, ε, δεν το λες και σωβινισμό. Όταν πρόκειται πχ για γάλα, μια χαρά ξέρει και ο έλληνας να φτιάχνει. Και δεν εννοώ ότι το ελληνικό γάλα είναι σούπερ ουάου, αλλά όσο να'ναι αυξάνεις τις πιθανότητες να αγοράσεις ένα προιόν με καλή επεξεργασία και πιθανότατα ντόπιο. Προσοχή. Αυξάνεις τις πιθανότητες !.

Όσο για την αυστριακή "αισθητική" στις φάρμες, δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να "ενοχλεί". Και σε παγόδες να έφτιαχναν το γάλα, γιατί να δώσει δεκάρα γι'αυτό ο καταναλωτής?

Τώρα, ως έλληνες είμαστε αρκούντως ξενομανείς σε 1002 εκφάνσεις της καθημερινότητας, γιατί θα πρέπει να εμπιστευτούμε το skill των αυστριακών στο γάλα?

Να πω ότι πρόκειται για στρούντελ ή whatever κάνουν εκεί, να πω οκ.

Το άλλο με το συμβολικό χαρακτήρα κτλ.

Αν μπεις στο τριπάκι(γενικά μιλώντας, όχι εσύ Snoob), να συμμετάσχεις σε μια τέτοια κίνηση και την προηγούμενη μέρα πας να εφοδιαστείς με προμήθειες για να είσαι καβατζωμένος, τότε !συγχαρητήρια! είσαι ο αδύναμος κρίκος μεταξύ γραφικότητας και αναξιοπρέπειας.

Στην τελική η κίνηση αυτοαποκαλείται(νομίζω) συμβολική, δεν μίλησε κανείς για επανάσταση(και πάλι νομίζω).

φιλικά, μένιος

Ποιος σας είπε ότι το Ελληνικό γάλα έχει περισσότερες πιθανότητες από το Αυστριακό να είναι καλό; Γιατί αν πάρουμε σα δεδομένο την οργάνωση και τους ελέγχους που εφαρμόζονται, μάλλον το αντίθετο δείχνουν. Το αντίθετο δείχνει και το γεγονός ότι στην Ελλάδα παράγουμε λιγότερο γάλα από όσο καταναλώνουμε. Και εισάγουμε από τη Βουλγαρία για να καλύψουμε τη διαφορά. Οπότε ίσως η ελληνικές λαμογιο-εταιρίες που εισάγουν από τη Βουλγαρία και έχουν πλέον σταματήσει να μας λένε ότι είναι ελληνικό το προϊόν τους, πιθανόν να μας δίνουν και χειρότερο γάλα από τη μεγαλύτερη αυστριακή εταιρία με 100+ χρόνια ζωής...

Και στην τελική, αν θέλετε παπούτσι από τον τόπο σας και ας είναι και (πιθανόν) μπαλωμένο, αγοράστε ΑΓΝΟ με 85 λεπτά.

Αλήθεια, γνωρίζετε διαφορά του απλού φρέσκου και του φρέσκου μακράς διαρκείας;

Δημοσ.

ΝΕΟΓΑΛ

Ή εισαι απο την Κω ή εχεις κανει φανταρος στην Κω.

Πουλανε στα SM Νεογαλ? Αφου το νεογαλ ειναι μιας μερας γαλας (χωρις συντηρητικα) και πολλες φορες δεν το βρισκεις ουτε στην Κω. Εκτος αν αλλαξανε τπτ απο περισυ που εχω να παω.

Δημοσ.
Ή εισαι απο την Κω ή εχεις κανει φανταρος στην Κω.

Πουλανε στα SM Νεογαλ? Αφου το νεογαλ ειναι μιας μερας γαλας (χωρις συντηρητικα) και πολλες φορες δεν το βρισκεις ουτε στην Κω. Εκτος αν αλλαξανε τπτ απο περισυ που εχω να παω.

Όχι, καμία σχέση με Κω … μια πρόχειρη έρευνα στο νετ.

Πάντως στα Σ/Μ της Αθήνας (κυρίως Βασιλόπουλο) βρίσκεις κάποια γάλατα από επαρχία αλλά δεν θυμάμαι ονομασία… ΑΓΝΟ & ΕΒΟΛ σίγουρα και Φάρμα Κουκάκη αν δε κάνω λάθος , από Κρήτη εχω δει (κατσικίσιο), από Γεωπονικό Ινστιτούτο Αμερικής (ή κάτι τέτοιο) , από Σέρρες (ΣΕΡΓΑΛ ?) και άλλα πολλά από ντόπιους παραγωγούς με μικρές μονάδες. Και επίσης γιαούρτι Ρήγα .

• Super Moderators
Δημοσ.
από Γεωπονικό Ινστιτούτο Αμερικής (ή κάτι τέτοιο) , [...]

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή.

Από Θεσσαλονίκη (είναι προς Φοίνικα, κοντά στη Σχολή Πολέμου).

Εξαιρετικό, σε γυάλινα μπουκάλια.

Δημοσ.

Εξαιρετικό, σε γυάλινα μπουκάλια.

πραγματικά.

μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια :o

• Super Moderators
Δημοσ.
πραγματικά.

μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια :o

Κι εμένα τα μεταπτυχιακά μου χρόνια.

Την Ανάληψη. Την Μελενίκου. Την Προξένου Κορομηλά. Το Residents και τον Δον Κιχώτη και το Romance. Το Αρνί Του Φτωχού. Τη Σάνη.

:cry:

Δημοσ.
Και στην τελική, αν θέλετε παπούτσι από τον τόπο σας και ας είναι και (πιθανόν) μπαλωμένο, αγοράστε ΑΓΝΟ με 85 λεπτά.

Αλήθεια, γνωρίζετε διαφορά του απλού φρέσκου και του φρέσκου μακράς διαρκείας;

Γι'αυτό έγραψα "αυξημένες πιθανότητες". Δεν είπα ότι είναι στάνταρ καλύτερο.

Το φρέσκο μακράς διαρκείας είναι αυτό που περνάει από επεξεργασία τύπου U.H.T. ?

Ultra High Temperature νομίζω σημαίνει.

Μου έχει εξηγήσει χημικός μηχανικός που εργάζεται στο χώρο, ότι είναι τίμια διαδικασία. Θερμαίνεται το γάλα σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, στιγμιαία, και επαναφέρεται σε φυσιολογικά επίπεδα έχοντας αποκτήσει καλύτερη αντοχή στο χρόνο.

προχθές πίναμε ένα vintage κατσικίσιο του '92, σκέτο νέκταρ λολ!

Anyway, προσωπικά δεν πίνω γάλα για άλλους λόγους αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν καλές λύσεις εντός Ελλάδας, όπως αυτή που πρότεινε ο paredwse(στο μυαλό μου είσαι πρωινιάτικα?).

Δημοσ.

Η διαφορά είναι μέχρι να ανοίξει η συσκευασία. Μετά ξυνίζει μια χαρά και αυτό.

Το απλό παστεριωμένο υπόκειται σε επεξεργασία σε θερμοκρασία περίπου 70-75 βαθμούς για 15-20 δευτερόλεπτα. Το μακράς διαρκείας παστεριωμένο υπόκειται σε παστερίωση στους 250 βαθμούς για κάποια κλάσματα του δευτερολέπτου.

Κανένα από τα δύο δεν είναι αποστειρωμένο, καθώς υπάρχουν ακόμα παθογόνεοι οργανισμοί, μόνο που αυτοί που απομένουν δε μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.

Η χρήση του γάλατος αυτού πανευρωπαϊκά σαν ποσοστό της συνολικής κατανάλωσης:

Αυστρία 20.3

Βέλγιο 96.7

Γαλλία 95.5

Γερμανία 66.1

Δανία 0.0

Ελλάδα 0.9

Ελβετία 62.8

Ιρλανδία 10.9

Ισπανία 95.7

Ιταλία 49.8

Μεγάλη Βρετανία 8.4

Νορβηγία 5.3

Ολλανδία 20.2

Ουγγαρία 35.1

Πολωνία 48.6

Πορτογαλία 92.9

Σλοβακία 35.5

Σουηδία 5.5

Τσεχία 71.4

Φινλανδία 2.4

Μάλλον στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ως γνωστόν κουτόφραγκοι και το δίνουν στα παιδιά τους...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...