kpartsi Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Δημοσ. 28 Μαΐου 2008 Πάντως η διαφορά ματ οθόνης με γκλόσσυ δεν είναι μόνο αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή στο κάμπινγκ το καταμεσήμερο... Η γκλόσσυ δίνει προβλήματα ακόμα και σε κλειστούς χώρους με έντονο φωτισμό (π.χ στο σαλόνι του σπιτού μου με αναμμένο τον πολυέλαιο, προσωπικό παράδειγμα) ή ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους χωρίς καν να σε χτυπάει ο ήλιος (π.χ τη μπροστινή βεράντα του σπιτιού μου στις 5 το απόγευμα όταν ο ήλιος δύει από την πίσω πλευρά ή στην πλατεία Συντάγματος στις 9 το πρωί προσπαθώντας να πιάσω το ελεύθερο wifi, πάλι προσωπικά παράδείγματα ). Γενικά λοιπόν οι glossy δεν κάνουν για ανοιχτούς χώρους ή για κλειστούς με έντονο φωτισμό. Επίσης όσο αφορά το παράδειγμα με το κουρσάκι και το αγροτικό, δεν είναι μια σωστή σύγκριση. Εγώ θα έλεγα τί θα προτιμούσες;;; Μερσεντές με 1300 κυβικά ή Κία με 2000 κυβικά
michalis2610 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Πάντως η διαφορά ματ οθόνης με γκλόσσυ δεν είναι μόνο αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή στο κάμπινγκ το καταμεσήμερο...Η γκλόσσυ δίνει προβλήματα ακόμα και σε κλειστούς χώρους με έντονο φωτισμό (π.χ στο σαλόνι του σπιτού μου με αναμμένο τον πολυέλαιο, προσωπικό παράδειγμα) ή ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους χωρίς καν να σε χτυπάει ο ήλιος (π.χ τη μπροστινή βεράντα του σπιτιού μου στις 5 το απόγευμα όταν ο ήλιος δύει από την πίσω πλευρά ή στην πλατεία Συντάγματος στις 9 το πρωί προσπαθώντας να πιάσω το ελεύθερο wifi, πάλι προσωπικά παράδείγματα ). Γενικά λοιπόν οι glossy δεν κάνουν για ανοιχτούς χώρους ή για κλειστούς με έντονο φωτισμό./quote] Couldn't agree more...οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο σε εξωτερικούς χώρους που άλλωστε δεν χρησημοποιούνται και τόσο, αλλά σε εσωτερικούς με, έντονο γράφει ο kpartsi, νορμάλ θα έλεγα εγώ φωτισμό. Και μετά βγάζουμε τα ματάκια μας και αναρωτιώμαστε γιατί πονάνε και τι και πως...
stauros772000 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 xmmmm....καταλαβα....οι κατασκευαστες παλι κανανε λαθος....δεν μας ρωτησανε πριν κατασκευασουν τα πισια τους....επρεπε να μας ρωτησουν: "που καθεστε οταν χρησιμοποιητε το λαπτοπι?εχει φωτισμο?γιατι εμεις βγαζουμε το λαπτοπι για ανθρωπους που ζουν σε σπηλαια....εκει στο ελλαντα δεν θα εχετε προβληματα....ετσι νομιζουμε εμεις οι κατασκευαστες....γιατι ζητε σε σπηλαια....να το γυρισουμε και σε 286 που δεν καταναλωνουν ρευμα????" αυτες πρεπει να ειναι σκεψεις των ασχετων κατασκευαστων.... και πλεον θα πρεπει να γραφουν στα εγχειριδια χρησης των οθονων γενικοτερα:ΜΗΝ εργαζεστε με φωτισμο πισω σας....καταντισαμε αμερικανακια. βεβαιως και θα επαιρνα το ΚΙΑ....αλλα δεν καταλαβες την παρομοιωση....
sintalkas Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Δημοσ. 29 Μαΐου 2008 Κοίτα μιας και ο Fujitsu Siemens έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά , τότε πήγαινε να τον αγοράσεις αλλά πάρε και μια επέκταση εγγύησης γιατί με τα Fujitsu Siemens δεν παίζεις σε τέτοια θέματα.
Nikos_Vita Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Οτι ειναι επαγγελματικο εργαλειο ειναι στα θετικα... Ο φιλος ειπε οτι θελει κατι με καλη αυτονομια και καλη ποιοτητα κατασκευης. Ε το thinkpad ειναι οτι καλυτερο μπορει να παρει σε αυτα τα λεφτα.. Οσο για την οθονη του, ναι ειναι ματ (που για πολλους ειναι πλεονεκτημα), αλλα ειναι πολυ καλης ποιοτητας.. Οι glossy οθονες, απλα επειδη τις εβαλαν ενα γυαλιστερο φιλμ μπροστα δεν σημαινει οτι εγιναν και καλυτερες. Υπαρχουν οθονες και οθονες.(πχ τα fs εχουν μετριες συνηθως οθονες, matt ή glossy ) Η συγκεκριμενη οθονη του thinkpad ειναι απο τις καλυτερες σε φορητο αυτων των χρηματων... Σωστός. Το βασικότερο είναι η ποιότητα κατασκευής και η ποιότητα οθόνης. Τι να τα κάνεις όλα τα υπολοιπα οταν η οθόνη βγάλει κολλημένα Pixel ή το μηχανάκι βράζει απο την εσωτερική θερμοκρασία ή κάνει απίστευτο θόρυβο από τα ανεμιστηράκια. Η IBM και ειδικότερα η σειρά ThinkPad και αν κρίνω και από τις απόψεις και reviews σε ξένα sites δίνει ρέστα στους τομείς αυτούς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.