Προς το περιεχόμενο

Excel: Φίλτρα και Α/Α

ipparxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα φύλλο excel εφαρμόζω διάφορα φίλτρα. Εν τέλει, θέλω τις εγγραφές που ικανοποιούν τα κριτήρια και εμφανίζονται, να τις τυπώνω. Το θέμα είναι ότι μαζί θέλω να τυπώνεται και μια στήλη αρίθμιση μόνο των εγγραφών αυτών. Δεν γίνεται να βασιστώ στη αυτόματη συμπλήρωση λόγω τον γραμμών που μεσολαβούν αλλά δεν εμφανίζονται. Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει;

Δημοσ.

δε μπορείς αυτά τα αποτελέσματα να τα φέρεις σε ένα άλλο φύλλο και να τυπώνεις αυτό? Διαφορετικά μπορείς να κάνεις μια μακροεντολη

(αν και να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει ακριβως ποιο ειναι το προβλημά σου) ίσως να ανεβαζες ενα δειγμα

Δημοσ.
δε μπορείς αυτά τα αποτελέσματα να τα φέρεις σε ένα άλλο φύλλο και να τυπώνεις αυτό?

Αυτό καλώ ως τώρα. Απλά ψάχνω κάτι λίγο πιο γρηγορο μιας και γίνεται εξαιρετικά σύχνα.

Ξαναδιατυπώνω: Μετά την εφαρμογή των φίλτρων η αρίθμιση δεν είναι συνεχόμενη. Αυτο είναι απολύτως φυσιολογικό αλλά ενοχλητικός στην εκτύπωση όπου θα ήθελα συνεχή αρίθμιση και μόνο για τα αποτελέσματα των φίλτρων.

Μακροεντολές (μάλλον) δεν επιτρέπονται από τον διαχειριστή μας. Το λέω γιατί δεν έχω πρόσβαση στα options και συνεπώς δεν μπορώ να εμφανίσω το developer tab. Μιλάω πάντα για office 2007.

Δημοσ.

στη στήλη που θελεις τον Α/Α βάλε τη φόρμουλα

=SUBTOTAL( 2; B$2:B2)

και την αντιγράφεις προς τα κάτω για να γίνει

SUBTOTAL( 2; B$2:B3)

SUBTOTAL( 2; B$2:B4)

κ.ο.κ.

B ειναι μια άλλη στήλη που περιέχει αριθμούς (και κανένα κενό).

αν προτιμάς με μια στηλη που περιέχει κειμενο, βάλε

=SUBTOTAL( 3;B$2:B2)

την ξεκινάω απο το B2, γιατι υποθέτω το B1 έχει την επικεφαλίδα.

http://www.contextures.com/xlautofilter02.html by googling

Δημοσ.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απάντηση! Βοήθησε πραγματικά πολύ!

Ωστόσο σε ένα έγγραφο δεν κατάφερα να το κάνω να δουλέψει. Το περίεργο είναι ότι αν ορίσω στατικά μία περιοχή (πχ Β2:Β100) μετράει κανονικά. Με τη μεταβλητή (Β$2) δείχνει πάντα 0. Καμιά ιδέα τη μπορεί να συμβαίνει;

Δυστυχώς το αρχείο δεν έχω τρόπο να το ανεβάσω για να το δείτε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...