Προς το περιεχόμενο

Σενάρια πολέμου Ελλάδας - Τουρκίας

stefplak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

βασικα αν γινει πολεμος θα φαμε πολυ ξυλο...ο νεοελληνας στο 99 τοις εκατο ειναι μπουλης,μαμοθρεφτος,βαριεται να δουλεψει και μονο ξερει για τα δικαιωματα τους εκτος απο τις υποχρεωσεις του...δειτε μονο σε χακι νηματα τι γινεται..διαβαστε τα και ειμαι σιγουρος οτι θα αναρωτηθειτε για το αν να γελασετε η να κλαψετε...ενας φιλος και ενας ξαδελφος ηταν φανταροι...το τι ακουγα ιστοριες απο φανταρακια που ειχαν ειδωλο τους πρωταγωνιστες απο τη λουφα και παραλλαγη - φλωροι στο αιγαιο θα τρελαθειτε...ενας εβαλε το μπαμπα του μεγαλοδικηγορο να "ταρακουνησει" τον υποδιοικιτη επειδη τον εβαλε το μαγκα μαζι με αλλους τρεις να κανουν μια στοιχειωδη καθαριοτητα στο προαυλιο του στρατοπεδου...αλλος παλι εκανε καταγγελια ενα εποπ επειδη "ειχε το θρασος ο εποπ να θελει να κανουν τροχαδην ολοι οι φανταροι μπας και γυμναστουν λιγο "

να σας πω και το εξης το οτι αν εισαι παραμεθοριο περιοχη και δεις κατι στην σκοπια "πρεπει να σκυψεις κατω και να κανεις οτι δεν εισαι εκει" και ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ να μην πυροβολησεις εαν σου ριξουν οι αλβανοι και τουρκοι ναρκοντιλερς~! το πρωτο που θα παθετε ειναι οτι θα σας ριξουν στρατοδικειο και δευτερον οι γεμιστηρες τους βαζουν σε μια ζωνη και απο πανω την ραβουν με ναιλον σπαγγο ουτως ωστε να μην μπορεις να την ανοιξεις....

και μετα απο τοσα χρονια που βολευτηκε μεσω κομματων της καθε καρυδιας καρυδι και το κρατος μας παει κατα διαολου πιστευετε οτι θα αντισταθουμε σε μια επιθεση?? θα φτασουν μεχρι την αθηνα και θα λενε οι πολιτικοι στις τηλεορασεις "εμεις οτι μπορεσαμε καναμε αλλα φταιει το μπαχαλο που παραλαβαμε απο την προηγουμενη κυβερνηση"..αυτη τη γνωστη ρεπλικα που ακουμε καθε τρεις και λιγο...

θες να εισαι αστυνομικος?ετοιμασου να γλυψεις και μετα εισαι αρχοντας...και δειρε το μεροκαματιαρη που ειχε το θρασος να συλλαβει το πρεζακι-δολοφονο αντι εσυ να το κανεις....

γινε εποπ μπορεις...ολη μερα καφεδες αραλικι και οταν πας να φορεσεις την εξαρτηση να φυγεις διοτι εγινε κατι να δουμε αν θα μπορεις να κουμπωσεις το Α/Τ...ασε που οι περισσοτεροι συναδελφοι σου την εχουν κοπανησει με τα αγροτικα και τα σαξοραλλα διοτι "για 1000 ευρω σιγα μην κατσω να με σκοτωσουν"

το ελληνοαμερικανικο λομπι που μονο λομπι δεν ειναι??? τους νοιαζει?καθολου δεν τους νοιαζει...

το εργοστασιακο λομπι που ΤΟΟΟΟΣΑ χρονια κλεινει τα εργοστασια και τις ετεριες εδω και τις ανοιγουν σε κρατη πρωην ανατολικου μπλοκ για πιο φτηνα εργατικα χερια και μετα εχουν το θρασος να πουλανε την παραγωγη τους στους χιλιαδες ανεργους που αφησαν πισω? εγω αυτους τους θεωρω ως προδοτες του κρατους...οπως ειχε πει και ο γκερχαρντ σρεντερ για τους γερμανους που κλεινουν εργοστασια στη γερμανια και τα ανοιγουν σε κρατη πρωην ΕΣΣΔ " αυτοι οι κυριοι δεν ειναι αξιοι της ονομασιας Γερμανος" ...οχι οτι αλλαξε κατι τους εκλ@#$ μια μαντρα αλλα τουλαχιστον το ειπε...σε συγκριση με δικα μας αχρηστα κομματοσκυλα που αντι να κανουν κατι να δημιουργησουν θεσεις εργασιας καθονται και χτιζουν βιλες στη μυκονο και αλλα νησια...αυτοι θα πανε να πολεμησουν?

εχω ακουσει και το αλλο ακρο..ερχεται ξενο κεφαλαιο να επενδυσει σε ενα τοπο που θα λυσει το προβλημα της περιοχης και μου βγαινει ενας "ανυσηχος" δημαρχος να λεει οτι αν χτιστει το ταδε θα εξαφανιστουν οι πεταλουδες ΑΕΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ και βρισκει 20-30 ομοιδεατες του και κλεινουν τους δρομους...προσφατο παραδειγμα ο αγωγος μπουργκας-αλεξανδρουπολη που θα δωσει νεο αερα στην ανατολικη μακεδονια και θρακη ... και γιατι λεω νεο αερα?? ολη η βορεια ελλαδα παρασιτει απο τους φοιτητες και τους φανταρους...εχουν γεμισει ΤΕΙ και στρατοπεδα ολη τη βορεια ελλαδα και ξερω απο φιλους εκει που υπηρετουν οτι 2 μερες ειναι μεσα στο στρατοπεδο και τρεις ειναι εξω να αφησουν κανα ευρω...αυτος ο κοσμος θα παει να πολεμησει?

εχω και αλλα πολλα παραδειγματα αλλα ηρθε η ωρα του φαγητου και πρεπει να φαω ,δεν ειμαι υστερικος σορρυ αν φαινεται ετσι αλλα απο την πεινα γραφω γρηγορα και κανω συντακτικα λαθη..θελω να σας βαλω σε σκεψη

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
βασικα αν γινει πολεμος θα φαμε πολυ ξυλο...ο νεοελληνας στο 99 τοις εκατο ειναι μπουλης,μαμοθρεφτος,βαριεται να δουλεψει και μονο ξερει για τα δικαιωματα τους εκτος απο τις υποχρεωσεις του...δειτε μονο σε χακι νηματα τι γινεται..διαβαστε τα και ειμαι σιγουρος οτι θα αναρωτηθειτε για το αν να γελασετε η να κλαψετε...ενας φιλος και ενας ξαδελφος ηταν φανταροι...το τι ακουγα ιστοριες απο φανταρακια που ειχαν ειδωλο τους πρωταγωνιστες απο τη λουφα και

....

εχω και αλλα πολλα παραδειγματα αλλα ηρθε η ωρα του φαγητου και πρεπει να φαω ,δεν ειμαι υστερικος σορρυ αν φαινεται ετσι αλλα απο την πεινα γραφω γρηγορα και κανω συντακτικα λαθη..θελω να σας βαλω σε σκεψη

Αυτό που λες ισχύει σε όλες τις χώρες που είναι φτωχότερες από εμάς. Πήγαινε τουρκία να δεις τι γίνεται και πως θα την παλέψουν πχ τώρα με το πετρέλαιο. Να δεις για πότε θα μειωθούν οι παραβιάσεις!!!! Σε λίγο θα πουλάνε f16 για να πιούνε και νερό!!!Και φυσικά ακολουθεί και το τελικό πλήγμα στο τουρκικό καθεστός που θα είναι η πείνα σε συνδυασμό με τη μόρφωση!!

Να ξέρεις ένα πράγμα, η δικτατορία έχει έναν εχθρό μόνο και ένα πολύ καλό φίλο. Εχθρός είναι ο γείτονας και φίλος ο λαός που θρέφει αδιαμαρτύρητα το καθεστός. Η δημοκρατία έχει 2 εχθρούς, τον γείτονα και τον έλεγχο του λαού!! Η Τουρκία δεν θα μπορέσει να αντέξει τη δημοκρατία εκτός και αν αλλάξει δραμματικά.΄Πάντως έχει τα φόντα να γίνει καλός λαός αλλά θα πάρει πολλααααα χρόνια!!

Δημοσ.

αφου εφαγα κατι και εκανα ενα τσιγαρο στα γρηγορα θελω να πω και ενα τελευταιο που το ξεχασα...εγω προσωπικα δεν ειμαι υπερ της στρατιωτικης θητειας..ουτε ειμαι κατα. το θεωρω αναγκαιο κακο που καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε θελουμε δεν θελουμε..ουτε ειμαι υπερ του στρατου..ο στρατος ειναι ενα μπαχαλο αλλα αυτος ειναι δεν μπορουμε απο τη μια στιγμη στην αλλη να τον αλλαξουμε...θελει σιγα-σιγα και με επιμονη...αυτο ηθελα να πω για να ξεκαθαρισω τη θεση μου ουτως ωστε να μην με επιτεθειτε και να μου λετε οτι ειμαι στρατοκ:#$@ κλπ...εαν εκαναν την υποχρεωτικη στρατευση στα 18 και οχι στα 19-20 θα το ειχα κανει...τωρα στα 28-29 το εχω σκυλομετανιωσει που δεν το εκανα πιο μπροστα....και παλι αυτο το νομοσχεδιο αν δεν το σκεφτηκε κανενας μλκς να μου τρυπησετε τη μυτη...απο οσο καταταλαβα το νομοσχεδιο λεει οτι δινεις πανεληνιες,αν περασεις κανεις ενα χρονο σπουδες μετα διακοπτεις κανεις εναμισι χρονο φανταρος μετα δεν ξερω και εγω τι και μλκιες στο τετραγωνο...γιατι δεν το κανουν οπως στην κυπρο ρε γμτ τελειωσες σχολειο μεγαλε?περασες καπου¨?ωραια!αντε κανε φανταρος να μην εχεις βαβουρες αργοτερα και να μην εχεις τη φασαρια...οι κυπριοι αν ειχαν τα μυαλα που εχουμε εμεις θα επρεπε να το ειχαν διαλυσει τωρα...εχω πολους κυπριους συναδελφους και φιλους και ολοι μου λενε οτι δεν το μετανιωσαν καθολου και το θεωρουσαν χρεος τους ενω εμεις...

Δημοσ.
αφου εφαγα κατι και εκανα ενα τσιγαρο στα γρηγορα θελω να πω και ενα τελευταιο που το ξεχασα...εγω προσωπικα δεν ειμαι υπερ της στρατιωτικης θητειας..ουτε ειμαι κατα. το θεωρω αναγκαιο κακο που καποια στιγμη πρεπει να το κανουμε θελουμε δεν θελουμε..ουτε ειμαι υπερ του στρατου..ο στρατος ειναι ενα μπαχαλο αλλα αυτος ειναι δεν μπορουμε απο τη μια στιγμη στην αλλη να τον αλλαξουμε...θελει σιγα-σιγα και με επιμονη...αυτο ηθελα να πω για να ξεκαθαρισω τη θεση μου ουτως ωστε να μην με επιτεθειτε και να μου λετε οτι ειμαι στρατοκ:#$@ κλπ...εαν εκαναν την υποχρεωτικη στρατευση στα 18 και οχι στα 19-20 θα το ειχα κανει...τωρα στα 28-29 το εχω σκυλομετανιωσει που δεν το εκανα πιο μπροστα....και παλι αυτο το νομοσχεδιο αν δεν το σκεφτηκε κανενας μλκς να μου τρυπησετε τη μυτη...απο οσο καταταλαβα το νομοσχεδιο λεει οτι δινεις πανεληνιες,αν περασεις κανεις ενα χρονο σπουδες μετα διακοπτεις κανεις εναμισι χρονο φανταρος μετα δεν ξερω και εγω τι και μλκιες στο τετραγωνο...γιατι δεν το κανουν οπως στην κυπρο ρε γμτ τελειωσες σχολειο μεγαλε?περασες καπου¨?ωραια!αντε κανε φανταρος να μην εχεις βαβουρες αργοτερα και να μην εχεις τη φασαρια...οι κυπριοι αν ειχαν τα μυαλα που εχουμε εμεις θα επρεπε να το ειχαν διαλυσει τωρα...εχω πολους κυπριους συναδελφους και φιλους και ολοι μου λενε οτι δεν το μετανιωσαν καθολου και το θεωρουσαν χρεος τους ενω εμεις...

Όπα όπα ψηλέ πήρες φόρα! Δηλαδή εσύ θα προτιμούσες στην "ευαίσθητη" ηλικία των 18 χρονών, την ηλικία που φεύγεις (συνήθως) από το σπίτι σου, να πας στρατό;;; Συγνώμη αλλά ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Θες δηλαδή να διαμορφώσεις χαρακτήρα, ιδέες κτλ μέσα στον στρατό; Να σου περάσουν μια εθνικοφροσύνη πρώτης τάξεως χωρίς να μπορείς να πεις και τίποτα; Η προτιμάς να πάς στο πανεπιστήμιο να διαμορφώσεις μια άποψη σαν άτομο, να ολοκληρωθείς και μετά να πας στον στρατό;

Το καλύτερο βέβαια είναι να μην υπάρχει καν υποχρεωτική θητεία! Αλλά βέβαια σε αυτά τα θέματα δεν κοιτάμε χώρες όπως η Γερμανία, η ΣΟυηδία, η Ελβετία κτλ. αλλά την Κύπρο, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράk. Τι θέλουμε δηλαδή εξέλιξη δημοκρατία, τεχνολογία (ADSL) κτλ σαν την Σουηδία και στρατό σαν τον Ιράν (να κάνουμε και καμιά παρέλαση ακόμα)...

Ψηλέ κάνε ένα τσιγάρο ακόμα και σκέψου τι λες...

Δημοσ.
Δηλαδή εσύ θα προτιμούσες στην "ευαίσθητη" ηλικία των 18 χρονών, την ηλικία που φεύγεις (συνήθως) από το σπίτι σου, να πας στρατό;;; Συγνώμη αλλά ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Θες δηλαδή να διαμορφώσεις χαρακτήρα, ιδέες κτλ μέσα στον στρατό; Να σου περάσουν μια εθνικοφροσύνη πρώτης τάξεως χωρίς να μπορείς να πεις και τίποτα; Η προτιμάς να πάς στο πανεπιστήμιο να διαμορφώσεις μια άποψη σαν άτομο, να ολοκληρωθείς και μετά να πας στον στρατό;

Ενώ με τη δική σου άποψη είναι καλύτερο να πας πρώτα στο πανεπιστήμιο, να κάτσεις λίγο ακόμα κάτω από τα φουστάνια της μαμάς, να είσαι φοιτητής μια 7ετία και μετά να παίρνεις και συνεχόμενες αναβολές για μεταπτυχιακό.

+1000 για στρατιωτική θητεία στα 18.

Το καλύτερο βέβαια είναι να μην υπάρχει καν υποχρεωτική θητεία! Αλλά βέβαια σε αυτά τα θέματα δεν κοιτάμε χώρες όπως η Γερμανία, η ΣΟυηδία, η Ελβετία κτλ. αλλά την Κύπρο, την Τουρκία, το Ιράν, το Ιράk. Τι θέλουμε δηλαδή εξέλιξη δημοκρατία, τεχνολογία (ADSL) κτλ σαν την Σουηδία και στρατό σαν τον Ιράν.

Ναι αυτό ακριβώς θέλω.:-D

Για την ακρίβεια, θα μου έκανε το Ισραηλινό μοντέλο, όπου υπηρετούν και οι γυναίκες και η εκπαίδευση είναι άκρως επαγγελματική.

Δημοσ.
..θα προτιμούσες στην "ευαίσθητη" ηλικία των 18 χρονών, την ηλικία που φεύγεις (συνήθως) από το σπίτι σου, να πας στρατό;;; Συγνώμη αλλά ξέρεις πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Θες δηλαδή να διαμορφώσεις χαρακτήρα, ιδέες κτλ μέσα στον στρατό; Να σου περάσουν μια εθνικοφροσύνη πρώτης τάξεως χωρίς να μπορείς να πεις και τίποτα; Η προτιμάς να πάς στο πανεπιστήμιο να διαμορφώσεις μια άποψη σαν άτομο, να ολοκληρωθείς και μετά να πας στον στρατό;

Εχεις υπηρετήσει;

αν ναι, πότε; πριν το 1975;

λίγο εκτός εποχής μου φαίνονται αυτά, γι αυτό καταλαβαίνεις.. συγνώμη για την αδιακρισία (ή την αμέλεια να διαβάσω τα προηγούμενα ποστ).

τι έμαθα/έπαθα, ή είδα άλλους να πρωτοβιώνουν, στη θητεία :

1. το τσιγάρο, το νόμιμο και το μή.

2. τα εργαζόμενα κορίτσια

3. γευσιγνωσία στο ούζο, και το Μεταξά

4. ενα φοβερό ζαμπονάκι σε κονσέρβα, σαν ζβαν, που δεν βρίσκεις σε κανενα ΣΜ :-D

5. πλύσιμο κάλτσας στην ίδια χύτρα που μετά λίγες ώρες θα έβραζαν τα φασόλια

6. μοιρασιά, κοινή χρήση, ενός πιρουνιού, μπουκαλιού και ποτηριού απο 5-6 άτομα, σα να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Κανεις δεν πήγε να το πλύνει ή να το σκουπίσει με πετσέτα. Παρομοίως και με τσιγάρα.

7. Η επιστήμη της Λούφας: η τέχνη του να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα, να μοιάζεις οσο το δυνατόν πιο κουρασμένος, και να κοιμάσαι ανεξαρτήτως συνθηκών θορύβου, φωτός, ζέστης, βρώμας, κλπ

8. να τρως ανεξάρτητα αν πεινάς. Στο φαγητό φαίνονται οι χαρακτήρες. Αν δείτε φίλο σας, μετα τον πρωτο καιρό του στραβισμού, να είναι στα ίδια ή λιγότερα κιλά, κάτι δεν πάει καλά. Ολοι οι υπόλοιποι παχύναμε στη θητεία.

9. Μεταξύ των στελεχών των Εν.Δυνάμεων.. συντριπτική η πλοιοψηφία όσως αισθάνονται "Δημ.Υπάλληλοι, με απόσπαση σε ειδική υπηρεσία του Υπ.Εθ.Α" :fear: , σε σχέση με τους "Στρατιώτης, που ατύχησα να ζω σε καιρούς ειρήνης" :-(

και άλλα τέτοια πατριωτικές εμπειρίες που με έκαναν εναν στρατόκαυλο... τι να λέμε τώρα :lol:

Ψάχνω τον Ραμπο να του ξηγήσω 2 φωνήεντα.

Υπηρέτησα 1990-91. μετά απο 17 χρόνια, δεν μπορώ να πιστέψω οτι η κατάσταση θα ειναι πιο "μιλιτέρ". Μάλλον ακόμα πιο χύμα ειναι.

Οταν λέμε, αν θα ειναι καλύτερα/χειρότερα να πας 18-19, αντί 25-30+ εννοούμε για το σύνολο (πατριδα, κοινωνια, οικονομία κλπ), ή το άτομο ?

εγώ για το άτομο λέω. καθένας την πάρτι του.

Αμα σου λέει ενας υπαξιωματικός ηλικίας μεταξυ 19-24 .. "παρε τη μαλαστούπα σφουγγάρισε", ή "τρέξιμο μιση ώρα", ή "σήμερα βάφουμε"... συνοδευόμενα με τα απαραίτητα "τελειώνετε! ταχέως! πάμε! ξυπνάτε! δεν περπατάμε, τρέχουμε! "

μερικοί μπορει να αντιδράσουν (απο μέσα τους), σπάνια ανοιχτά.

αλλα οι περισσότεροι υπακούν και τη δουλειά θα την κάνουν. Διαφέρει όμως το τι παίζεται στο κεφάλι του καθενός την ώρα εκείνη.

ενας νέος, θα σκεφτεται "αντε να τελειώνουμε, με το μ.... να παμε για κανα τσιγάρο μετά" :-)

ενας μεγαλύτερος, "τι λέει ρε το νιάνιαρο; γιατι να βάψουμε; ρε π.. γι αυτο πηρα πτυχίο; για να με στέλνουν να σφουγγαρίσω;" :mad:

μετά τα 30, ειναι πιά δράμα... "πως μου μιλάει έτσι; να βρω κανα σαιτ να κάνω καταγγελια για τις συνθήκες στο στρατό... Εδώ δεν ξερω πως θα πληρώσω την κάρτα, και χάνω την ώρα μου με βαψίματα" :cry:

Για τον 1ο, τον μικρό, οι μήνες θα περάσουν πολύ πιο εύκολα,

εκτός αν κάνει την πατάτα να έχει έξω σχέση :shock: ,

ή οι μεγαλύτεροι εχουν προλάβει να παντρευτούν και κάνουν μειωμένη, αλλα και πάλι εχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να σκεφτούν απο τη θητεία.

Δημοσ.

Αμα σου λέει ενας υπαξιωματικός ηλικίας μεταξυ 19-24 .. "παρε τη μαλαστούπα σφουγγάρισε", ή "τρέξιμο μιση ώρα", ή "σήμερα βάφουμε"... συνοδευόμενα με τα απαραίτητα "τελειώνετε! ταχέως! πάμε! ξυπνάτε! δεν περπατάμε, τρέχουμε! "

μερικοί μπορει να αντιδράσουν (απο μέσα τους), σπάνια ανοιχτά.

αλλα οι περισσότεροι υπακούν και τη δουλειά θα την κάνουν. Διαφέρει όμως το τι παίζεται στο κεφάλι του καθενός την ώρα εκείνη.

ενας νέος, θα σκεφτεται "αντε να τελειώνουμε, με το μ.... να παμε για κανα τσιγάρο μετά" :-)

ενας μεγαλύτερος, "τι λέει ρε το νιάνιαρο; γιατι να βάψουμε; ρε π.. γι αυτο πηρα πτυχίο; για να με στέλνουν να σφουγγαρίσω;" :mad:

μετά τα 30, ειναι πιά δράμα... "πως μου μιλάει έτσι; να βρω κανα σαιτ να κάνω καταγγελια για τις συνθήκες στο στρατό... Εδώ δεν ξερω πως θα πληρώσω την κάρτα, και χάνω την ώρα μου με βαψίματα" :cry:

Για τον 1ο, τον μικρό, οι μήνες θα περάσουν πολύ πιο εύκολα,

εκτός αν κάνει την πατάτα να έχει έξω σχέση :shock: ,

ή οι μεγαλύτεροι εχουν προλάβει να παντρευτούν και κάνουν μειωμένη, αλλα και πάλι εχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να σκεφτούν απο τη θητεία.

1ον Τόσο ελαφρά τι καρδία που το λες το ότι έρχεσε σε επαφή με το τσιγάρο και το "παράνομο" τσιγάρο στον στρατό τι να πω..

2ον. Ε ναι καλύτερα να πας ζώο να μην ξέρεις τα δικαιώματα σου και να κάθεσε να υπακούς τυφλά παρά να ξέρεις να υπερασπίζεις τον εαυτό σου απέναντι στο κάθε βλάκα που θα σε έχει του κλώτσου και του μπάτσου σαν νιάνιαρο που είσαι. Και όλα αυτά ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ένα 19-24 άχρονο κάποτε στην ζωή μας... Τι λέμε;;;

Λογική. Ε θα μας γ... που θα μας γ... ας το ευχαριστηθώ τουλάχιστον να πάω για τσιγάρο. Αλλά αυτή είναι η λογική του νεοέλληνα.

Ωχ αδερφέ κάνε ότι σου λένε εκεί να τελειώνεις, καλά είναι και τα 700 τι να μπλέκω τώρα να ζητάω παραπάνω, καλά είναι να μπω ένα δημόσιο, ωχ καημένε εγώ θα σώσω τον κόσμο..

ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΣΤΡΑΤΟ ΑΚΟΜΑ!

Δημοσ.

Όταν πας μικρός (και ψαρωμένος) στο στρατό παίρνεις πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα απ'ότι αν πας μεγαλύτερος. Πολύ απλά γιατί αν πας στα 18, πας από ένα προστατευόμενο περιβάλλον (σχολείο) σε άλλο κλειστό περιβάλλον (στρατό) χωρίς να έχεις δει κάτι διαφορετικό. Όταν πας μεγαλύτερος, έχεις δει και 5 πράγματα παραπάνω, έχεις δει πως είναι η πραγματική ζωή και καταλαβαίνεις πόσο ασήμαντο είναι αν θα σου τη πει ένας κακόμοιρος βαθμοφόρος που για όλη του τη ζωή θα κάνει το ίδιο πράγμα - μικρότερος μπορεί να ψαρώσεις.

Και βασικότερο όλων, το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις στο στρατό είναι η λαμογιά, το μέσο και η λούφα. Δεν είναι ό,τι καλύτερο να μπεις τόσο μικρός σε τέτοιο περιβάλλον.

Δημοσ.
..παρά να ξέρεις να υπερασπίζεις τον εαυτό σου..κάποτε στην ζωή μας... Τι λέμε;

δεν διαβασες καλά τι γράφω.

Το δεδομένο ειναι οτι το 99% των φαντάρων υπακούει. Το 1% πάει στις Σ.Φ.Αυλώνως.

η διαφορά ειναι, πόσο "χαλιέσαι" εσύ μέσα σου (και αυτό το βγάζεις στους δικούς σου όταν βγαίνεις έξοδο, ή στα τηλεφωνήματα).

Δεδομένη ειναι και η διάρκεια της θητείας. δεν προκειται να τη συντομέυσεις με το να στεναχωριέσαι και να τρελαίνεσαι.

Το μοναδικό θεμέλιο του στρατού ειναι η υπακοή στον ανώτερο. Κι ο 20άρης υπαξ. δεν ειναι κανας ψυχασθενής. μια δουλειά διάλεξε και υπακούει σε άλλα καθίκια.

αλλα πάντα υπάρχει στο βάθος η ευχάριστη σκέψη οτι εσυ σε κάτι μήνες φεύγεις, ενω ο λοχιας θα ασχοληται μια ζωή με το ποιος θα ξεσκατίσει.

Αν δεν εφαρμοζόταν, και κάναμε διάλογο και επιχειρηματολογία για κάθε εντολή, δεν θα μιλαγαμε για στρατό αλλα για δημόσιο πανεπιστήμιο, ή συμμορία ατάκτων.

και πες οτι κάνεις διάλογο οταν πρόκειται για τον καθαρισμό,

αν, χτύπα ξύλο, χρειαστεί πραγματικά ο στρατός πιστευεις οτι ξαφνικά, το "δημοκρατικό" ασκέρι θα αρχίσει να συμπεριφέρεται με πειθαρχία; καμια ελπίδα.

Αν δεν σ' αρέσουν αυτά, life sucks, δεν αλλάζει κάτι. Δυστυχώς βρίσκεσαι στην Ελλάδα :o

οποιος θέλει μπορει να το παίξει τρελός και.. απαλλαγή. Ευτυχώς βρίσκεσαι στην Ελλάδα :o

Δημοσ.

Ποιο ισραηλινό μοντέλο ρε παιδιά?

Έχουμε πυρηνικά? έχουμε δορυφόρους ?

Με τα αεροπλανάκια που μας δώσαν οι Αμερικανοί να παίζουμε με τους Τούρκους? Αυτά όλα τυφλά είναι…όποια ώρα θέλουν τα ελέγχουν με τον δορυφόρο και τα ρίχνουν…βρήκαν κορόιδα και είπαν να τους τα πάρουν…και μάλιστα χοντρά.

Όσο για την θητεία…

μέχρι και η Αλβανία επί Χόντζα που η θητεία τότε ήταν στα 2 εως 4 χρόνια, είχε ειδική ρύθμιση για τους σπουδαγμένους ---> 6μηνη . Ανάλογες συνθήκες και για τους Ρώσους απόφοιτους πανεπιστημίων…δεν υπηρετούσαν μαζί με τους άλλους…γινόντουσαν βαθμοφόροι και έκαναν θεωρητική εκπαίδευση.

Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τουλάχιστον ας καταργηθεί…δεν μπορείς να έχεις τον άλλον με μάστερ και ντοκτορά να τρίβει ταψιά από ομελέτες … ντροπή.

Δημοσ.
Ποιο ισραηλινό μοντέλο ρε παιδιά?

Έχουμε πυρηνικά? έχουμε δορυφόρους ?

Με τα αεροπλανάκια που μας δώσαν οι Αμερικανοί να παίζουμε με τους Τούρκους? Αυτά όλα τυφλά είναι…όποια ώρα θέλουν τα ελέγχουν με τον δορυφόρο και τα ρίχνουν…βρήκαν κορόιδα και είπαν να τους τα πάρουν…και μάλιστα χοντρά.

Όσο για την θητεία…

μέχρι και η Αλβανία επί Χόντζα που η θητεία τότε ήταν στα 2 εως 4 χρόνια, είχε ειδική ρύθμιση για τους σπουδαγμένους ---> 6μηνη . Ανάλογες συνθήκες και για τους Ρώσους απόφοιτους πανεπιστημίων…δεν υπηρετούσαν μαζί με τους άλλους…γινόντουσαν βαθμοφόροι και έκαναν θεωρητική εκπαίδευση.

Αν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, τουλάχιστον ας καταργηθεί…δεν μπορείς να έχεις τον άλλον με μάστερ και ντοκτορά να τρίβει ταψιά από ομελέτες … ντροπή.

Τι λες τώρα και εσύ! Και η ΠΑΤΡΙΔΑ; Πως θα προασπίσουμε το ΕΘΝΟΣ μας; Πως θα προστατέψουμε την πολύτιμη ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας; Που θα πάει αυτή η χώρα αν ΕΣΥ ναι ΕΣΥ φίλε Έλληνα δεν καθαρίσεις τουαλέτες και δεν βάψεις άρματα! Ε;;;

Κατάντια η Ελλάδα μας σε αυτό τον τομέα δυστυχώς... Ακόμα παρελάσεις κάνουμε...

Δημοσ.
Τι λες τώρα και εσύ! Και η ΠΑΤΡΙΔΑ; Πως θα προασπίσουμε το ΕΘΝΟΣ μας; Πως θα προστατέψουμε την πολύτιμη ΘΡΗΣΚΕΙΑ μας; Που θα πάει αυτή η χώρα αν ΕΣΥ ναι ΕΣΥ φίλε Έλληνα δεν καθαρίσεις τουαλέτες και δεν βάψεις άρματα! Ε;;;

Δηλαδή τι κακό είναι η παρέλαση? Που τιμάμε τους νεκρούς που πέθαναν για να ζούμε εμείς? Δεν είναι χουντικές παρελάσεις, μαθητικές είναι και μπαίνει και ο στρατός λόγω Τουρκίας!

Δημοσ.

Σωστά. Γιατί αν δεν βγουνε τα καμάρια να περπατήσουν στους δρόμους οι νεκροί θα στραβώσουν και θα στοιχειώσουν την ελλάδα και θα χαθούν τα έθιμα και οι παραδόσεις και, λαστ μπατ νοτ ληστ, το αλεξανδρινο ντι εν εη θα μετατραπεί σε αυτό που έχουν οι "ημιάγριοι πακιστανοί"

Για συνέλθετε.

Δημοσ.

Και ποιος θα καθαρίσει τα τοξικά σου απόβλητα ε;Η κυρά Μαρίκα;Αυτό σας πείραξε;

Ε ναι, η παρέλαση είναι ντροπή για το έθνος μας,γιατί κάποιοι σακατεύτηκαν,σκοτώθηκαν για σένα και μένα και η παρέλαση είναι για να σου το θυμίζει,είναι μια παράδοση, αλλά που;;;;

Τι σας πειράζει η παρέλαση,δεν μπορώ να το καταλάβω.Δηλ.αν δεν γίνει τι θα αλλάξει;Μετά θα σας πειράζει κάτι άλλο.Οι τουαλέτες στον στρατό π.χ.Και αν λύσουμε και αυτό φέρνοντας την κυρά Μαρίκα να καθαρίσει;Μετά θα έχουμε άλλο ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα.Γιατί να μην είμαι εγώ ο αρχηγός του ε.ς.;Αυτός τι παραπάνω έχει;

Δεν πάτε καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...