Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με παλιό PC

souvlaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,είμαι νέος στο φόρουμ και χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πριν ενα μήνα μου κάηκε το τροφοδοτικό σε έναν υπολογιστή που έχω.Η σύνθεσή του είναι...

Athlon xp 2000+

Msi mobo (6712)kt 400

Msi ti 4200 128Mb

2x256 ddr 333Mhz cl2.5

2x hdd (80Gb kai 320Gb)

κάρτα τηλεόρασης,ktl

Μετά την αλλαγή τροφοδοτικού αρνείται πεισματικά να ανέβει το Fsb πάνω από 112 ενώ πριν λειτουργούσε κανονικά στο 133 και επι 12,5 πολλαπλασιαστή 1667Μhz κανονική συχνότητα λειτουργίας επεξεργαστή.Τώρα φτάνει μέχρι 1400Mhz.Πως μπορώ να ελέγξω τι φταίει?Εχει καει η μητρική?Τι μπορεί να φταίει?:cry::cry::cry:

Να σημειώσω ότι δεν έχει γίνει ποτέ ο/c

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...:-)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Φιλαρακο sorry που το λεω αλλα πεταχε το case απο το παραθυρο σου οσο ειναι νωρις! υπαρχουν και φτινες καλες λυσεις!! μην χαλας την ωρα σου αδικα! με αυτο το pc μονο να γραφεις μπορεις τπτ αλλο!

Κανε μια νεα αρχη

Δημοσ.

καλητερο θα ηταν να μου εδινε τον επεξεργαστη του για την συλλογη μου και μετα να το πεταγε απο το παραθυρο...:P

Δημοσ.
Φιλαρακο sorry που το λεω αλλα πεταχε το case απο το παραθυρο σου οσο ειναι νωρις! υπαρχουν και φτινες καλες λυσεις!! μην χαλας την ωρα σου αδικα! με αυτο το pc μονο να γραφεις μπορεις τπτ αλλο!

Αν δεν είχες χρήματα να αγοράσεις καινούριο θα σου λεγα τι θα πέταγες από το παράθυρο..

Καταρχήν πως κάηκε το τροφοδοτικό σου?

Δεύτερον, μπορεί να έκανε ζημιά και στην μητρική σου..

Δημοσ.
στο ειπα και πριν Κανε μια νεα αρχη

Σε ποίον το είπες? καταλαβαίνεις ποιος άνοιξε το θέμα?δεν απάντησε ο souvlaki για να του το πεις ξανά..

Δημοσ.

@NemesisUltra ....

thnx φιλος....σε λιγο καιρο ετοιμαζω αναβαθμηση μοβο και μνημες...δεν λεει qx9770 σε p5e....αν και παει σφαιρα....

εχω τον παλιο επεξεργαστη μου qχ9650 kαι καθeτε...ενδιαφερεσε? :P

Δημοσ.
τι πως ????

Ποιος είπε "πως" μωρέ? ονειρεύεσαι ή δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις?αφού σίγουρα δεν ξέρεις να γράφεις..

Δημοσ.

lol....ρε παιδια χαλαρωστε τι εγινε????

εχετε κοντρα μεταξοι σας?

εχει δικιο ο venisk παντος...αν δεν παιζει φραγκο για αναβαθμηση τοτε ο φιλος εχει προβλημα....

παντοσ αν ρυθμηζες manual τα settings της mobo....ισως ετσι να εκανες κατι....αλλιως μαλλον παρεδωσε πνευμα η μητρηκη σου!!

Δημοσ.
@NemesisUltra ....

thnx φιλος....σε λιγο καιρο ετοιμαζω αναβαθμηση μοβο και μνημες...δεν λεει qx9770 σε p5e....αν και παει σφαιρα....

εχω τον παλιο επεξεργαστη μου qχ9650 kαι καθeτε...ενδιαφερεσε? :P

ATi VS nVidia

Ενδιαφερομε με 1000 [email protected]

Δημοσ.

Ηρεμα παίδες!Δεν είχα σκοπό να σας βάλω να τσακωθείτε!

Το εχω καταλάβει εδώ και 2 χρονια οτι χρειάζεται νέος υπολογιστής αλλα δεν ήμουν έτοιμος και 2ον έχω χάσει τις εξελιξεις...από τότε που ασχολιόμουν συνεχώς με υπολογιστές πάνε 4χρόνια και τα πάντα έχουν αλλάξει!Στο θέμα μας τώρα:και νέο σύστημα να φτιάξω θα ήθελα έναν δεύτερο για κατεβαστήρι όπως αναφέρει και αλλος φίλος στο φόρουμ!

Τον είχα σχεδον κάθε μέρα ανοιχτό και ένα πρωι βρήκα την οθόνη κολλημένη από τις 5 το πρωΐ!Δεν έχω ups και ίσως φταίει το ρεύμα,μετά από 3 επανεκκινήσεις τα'φτυσε!Το έλεγξα και άλλαξα τροφοδοτικό.Δεν μπουταρε και έκανα clear CMOS μέσω jumber.Ανοιξε σε default kai οταν έκανα τις ρυθμίσεις στο bios ξανά τα ίδια!Ετσι τον λειτουργώ στα 1400 Mhz!

Έχω πάρει πολύμετρο και εργαλεία καθώς σκεφτόμουν να κάνω πειράματα o/c σε αυτόν πριν πάρω καινούργιο και θα χρειαστώ και τη βοήθειά σας για νέο σύστημα αλλά μήπως μπορώ να ελέγξω τι ακριβώς φταίει με κάποιο τρόπο?Δηλ να μετρήσω τα ρεύματα κτλ.?Τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

δεν ξερς τησ δυνατοτητεσ τησ σηγκεκριμενης μοβο που εχεις....παντοσ μην περιμενεισ και πολλα απο o/c!!!!

..απλος αδυνατει η μητρηκη να δουλεψει στα default settings και τα "ριχνει"....αμα πατησεις load optimized defaults δουλευει το μηχανημα?και αν ναι σε τι συχνοτητες????επισης δεν χερω μηποισ πρεπει να ρυθμησεις manual τα voltage ths cpu σου....ισως γι αυτο δεν αντεχει το fsb που διαλεγεις....ριξε μια ματια στις επιλογες του βιος... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...