Προς το περιεχόμενο

Καλή μου αρχή.

Amadeus7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν τα windows είναι καλύτερα από τα linux και τα mac είναι gay.

Δεύτερον η σχολή μου ήταν και είναι καλύτερη από τη σχολή όλων σας, ενώ όσον αφορά τα Νοκια εννοείται οτι πατάνε τα iphone. :)

Ελπίζω να περάσεις στη σχολή που θέλεις αλλά πρέπει να βελτιώσεις και την ορθογραφία σου φίλε μου.... Μην παίρνεις προσωπικά οτι γράφεται εδώ μέσα,κάποιοι από εμας παρασύρονται αλλά δεν επιτίθονται σε σένα προσωπικά. Δεν φταις εσύ που το σύστημα των εξετάσεων είναι έτσι....Ξεκίνα διακοπές μαζί με κανένα βιβλίο προγραμματισμού ή οτι άλλο ποθείς.

Στο θέμα που έθιξες δεν μπορώ να βοηθήσω :)

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.Θα βάλω Linux αλλά θα κρατήσω και τα windows. Θέλω να μου πείτε, ποιά έκδοση του Linux να βάλω και ποιά προγραμματάκια είναι καλό να βάλω γιά αρχή, διότι δεν ξέρω και πολλά πράγματα από προγράμματα που τρέχουν σε linux.

Δημοσ.

Τι πάει να πει άσε τον προγραμματισμό και βρες κανένα γκομενάκι?

Ασε τον προγραμματισμό και βρες κανα γκομενάκι πάει να πει άσε τον προγραμματισμό και βρές γκομενάκι δεν γίνεται ποιο σαφές απο αυτό.

Πώς αποκλείει το ένα το άλλο? Ή τι σχέση έχει το ένα με το άλλο? Φίλε, δεν υπάρχει δίλημμα γκομενάκι ή προγραμματισμός, μπορείς ν' ασχοληθείς και με τα δύο ήρεμα κι ωραία.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με επίσημα στοιχεία για το πως συνδυάζετε ο προγραμματισμός με την εύρεση (ή μη) γκόμενας, μιας και δεν έχω υπ όψην μου κάποια επίσημη μελέτη. Παρόλα αυτά μιας και λες ότι είσουν μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα φαντάζομαι πως ξέρεις το ζόρι και των παράπονο όλων των κομπιουτεράδων σε αυτές τις σχολές. Κάτι τέτοιο κατα την γνώμη μου εμφανίζει κάποια συσχέτιση σχετικά με αυτό που ρωτάς την οποία καλό είναι να την λαμβάνουμε υπ' όψη.

Επίσης πως μπορώ να πάρω τα πόστ σου στα σοβαρά, όταν απαντάς σε μια παπαριά μου στις 4 τα ξημερώματα. Πιστεύεις οτι είμαστε ρεαλιστικό δείγμα πληθυσμού ο οποίος μπορεί να δίνει και συμβουλές?

Επιστρέφω στην δουλειά, make love (all the time), προγραμματίστε στα διαλείμματα. Ενώ αυτή κάνει τσιγάρο εσείς πιάστε τον gdb :D

Cheers boys!

Δημοσ.

αν και δεν το εχω δοκιμασει, εχω ακουσει πως το ubuntu ειναι απο τα πιο user-friendly linux εκει εξω

μη το εγκαταστησεις, βρες ενα live-cd και παιξε με αυτο, μεχρι να βρεις τη διανομη που σου αρεσει. Με τα live-cd το λειτουργικο φορτωνεται απο το δισκακι, δε χρειαζεται εγκατασταση....

Δημοσ.

το ντιμπεητ "προγραμματισμος vs ευρεση γκομενας" μου θυμιζει ενα αλλο τοπικ με τιτλο "αρχισα να γραφω Java και δε μου σηκωνεται πλεον".

Νομιζω ηταν σε φορουμ του κοσμοπολιταν ή κατι τετοιο.

Οι απαντησεις που επεσαν ηταν the funniest ever!

Δημοσ.

Βασικά υπάρχει το wubi project (http://wubi-installer.org/) το οποίο επιτρέπει να βάλεις ubuntu μέσα στην εγκατάσταση windows. Δεν θα το έκανα προσωπικά αλλα αξίζει για δοκιμή πιστεύω (καλύτερα partition.). Τώρα για προγράμματα αφού θα έχεις ubuntu θα έχεις και package manager, απο κεί βάλε:

xine

amarok

gcc

mysql

apache

netbeans

eclipse

jdk

cpp

g++

gcc

vlc

Glade

GTDesigner

blender

bluefish

medit

SciTE

wine

Infra

aujnta

python

open office

php

και θα είσαι αρκετά καλυμέννος. Το wine θα σου τέχει τα περισσότερα windows προγράμματα (αν και το έχω μονο για FM που και που :P)

Δημοσ.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω με επίσημα στοιχεία για το πως συνδυάζετε ο προγραμματισμός με την εύρεση (ή μη) γκόμενας, μιας και δεν έχω υπ όψην μου κάποια επίσημη μελέτη.

:lol::lol::lol: καλό.

Παρόλα αυτά μιας και λες ότι είσουν μηχανικός Η/Υ στην Πάτρα φαντάζομαι πως ξέρεις το ζόρι και των παράπονο όλων των κομπιουτεράδων σε αυτές τις σχολές.

Τι υπονοείς? Μια χαρά κοπέλες είχε η σχολή..:-) (όμως πάντα υπάρχουν και οι άλλες σχολές!!)

Anyway, Amadeus αν αποφασίσεις να βάλεις linux (το οποίο προσωπικά δεν το κρίνω απαραίτητο στην παρούσα φάση, αλλά δεν είναι άσχημο να βλέπεις καινούρια πράγματα) κι εγώ σου προτείνω τα Ubuntu, έχουν πολύ εύκολη εγκατάσταση, πιο εύκολη κι από XP. Βάζεις το live CD, εκκινείς να δεις πώς είναι, και αν σου αρέσουν πατάς πάνω στην συντόμευση που υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας και ξεκινά η εγκατάσταση. Αυτόματα βρίσκει ακόμα και τον αχρησιμοποιήτο χώρο στο δίσκο σου, αν είσαι πιο απαιτητικός κάνεις κάποιο customization...

Δημοσ.
το ντιμπεητ "προγραμματισμος vs ευρεση γκομενας" μου θυμιζει ενα αλλο τοπικ με τιτλο "αρχισα να γραφω Java και δε μου σηκωνεται πλεον".

Νομιζω ηταν σε φορουμ του κοσμοπολιταν ή κατι τετοιο.

Οι απαντησεις που επεσαν ηταν the funniest ever!

Το έχω κάψει σήμερα αλλα δεν μπορώ να μην απαντήσω,

καλά βρε georgemarios, διαβάζεις τα φόρουμ του Cosmopolitan ???

Δημοσ.

OAXOAOXOAXOAOXOAOXAOAAAAAAA ΚΑΛΟΟΟΟΟ

Λοιπόν κατέβασα το ubundu, έκανα εκίνηση μέσω του cd... Τώρα επειδή έχω κάποια προβληματάκια και απορίες μήπως μπορει κάποιος που ξέρει από linux να μου δώσει το msn του για να με βοηθήσει γιατί αν αρχίσω το ποστάρισμα στην κατηγορία linux θα βαρεθείτε να βλέπετε το όνομά μου :P (είναι και πολές οι άτιμες)

Δημοσ.

εννοειται, ολη μερα ειμαι μεσα :lol::lol::lol:

βασικα, θυμαμαι τη φαση τοτε (ειναι καποια χρονια πριν) ειχε πεσει συρμα για το συγκεκριμενο τοπικ μεσω εμαιλ και ειχε γινει ενας ψιλοχαμος. Ειχε φτασει 3ψηφιο αριθμο απαντησεων απο κοσμο οτι ναναι, προγραμματιστες και μη (απαντησεις του στυλ "μεγαλε ασε τη java και πιασε assembly" ή "να σου δωσω να μου κανεις κατι εργασιουλες οσο εγω ασχολουμαι με τη κοπελα σου...").

Ηταν πολυ γελιο, αλλα δε μπορω να το βρω να σας δωσω λινκ ρε γμτ, μαλλον το αφαιρεσανε

Δημοσ.

OK :mad:

Από πιτσιρικάς ασχολούμαι με τα pc και από πιτσιρικάς ψαχνόμουνα.

Δε ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ψαχτει με τα γνωστά challenges που κυκλοφορούν στο internet τα οποία βασίζονται σε γλώσσες προγραμματισμού και έχουν ως στόχο να βρεις το κωδικό για το επόμενο challenge και δεν εννοώ κρυφές σελίδες και γρίφους αλλά σοβαρά πράγματα!Εγώ λοιπόν δε γνωρίζω κάποια γλώσσα προγραμματισμού εκτός της ΓΛΩΣΣΑΣ της 3ης Λυκείου στη οποία έγραφα 20 :-D και λέω με καμάρι πως έχω πολύ καλα ranks στα challenges αυτά λόγω εμπειρίας τα οποία ούτε ο καθηγητής μου της πληροφορικής δε μπόρεσε να περάσει.Έχω διαβάσει ένα σωρό post που λέτε στο παλικάρι να αλλάξει ΟS να βάλει linux κτλπ.Μα τι λέτε???

Αν κάνω λάθος ΠΑΡΑΚΑΛΩ διορθώστε με αλλά εγώ ένα σωρό φορές έβαλα linux και μου έσπασαν τα νεύρα.Οκ stable φάση αλλά για να κάνεις κάτι απλό θέλει 5-10 γραμμές εντολών που για να της μάθεις και δε μιλάω για copy-paste στο terminal πρέπει να ψάξεις σε ένα σωρό forum.

Και εγώ μόλις τελείωσα με τις εξετάσεις και τώρα θα αγοράσω κάποιο βιβλίο για να μάθω τη C.

Δε πρόκειτε να βάλω linux για να κάνω την εισαγωγή μου στο προγραμματισμό!

Κάποια στιγμή θα τα βάλω λόγω ελευθερίας κινήσεων που προσφέρουν και για διάφορες άλλες εφαρμογές.

Anyway αυτό που θέλω να πω είναι πως ποτέ δεν είναι αργά(ακους εκει αν έχεις το μικρόβιο δε περιμένεις να τελειώσεις τις εξετάσεις...:shock: ) και ας μη συνδέουμε τα linux με τα πρώτα βήματα προγραμματισμού,δε ξέρω κανένα άσχετο να τα προτίμησε...όλοι ξέρανε 5 πράγματα πριν...Φίλε που ξεκίνησες το post...

πάρε από κάποιο βιβλιοπωλείο ένα βιβλίο που να σε εισάγει στα βασικά μιας γλώσσας,και μετά θα βρείς το δρόμο σου.Εγώ θα ξεκινήσω με τη C...σε Windows περιβάλλον και μετά βλέπουμε.

P.S. Σε καμία περίπτωση δε βάζω τα windows πάνω από τα linux και σε καμία περίπτωση δε κατηγορώ όσους τα χρησιμοποιούν αντιθέτως τους θαυμάζω για την επιμονή και επιμονή τους.Απλά το κάθε τι έχει και τον αντίστοιχο τρόπο να χρησιμοποιηθεί από κάποιον για κάποιο διαφορετικό λόγο.:-)

Respect and sorry αν σας την έσπασα...just another newbie ;)

Δημοσ.

chrislsp

έκανες ¨αργά¨ το post

ο ¨πιτσιρικάς¨ την ¨πάτησε¨ και ¨μετακόμισε¨ (προσωρινά ?) στο Linux

ρίξε μιά ματιά κι'εσύ !:-D

ελπίζω να μη γίνει παρεξήγηση ! :mrgreen:

.

Δημοσ.

To είδα :-D

Καλά έκανε και ελπίζω να συνεχίσει !

Απλά,μακάρι μη ξενερώσει και συνδέσει τα linux με προγραμματισμό,άλλη μαγεία έχει το καθένα ;) Αυτό είναι ένα από αυτά που είπα παραπάνω,να μη συνδεθούν ο προγραμματισμός με τα linux!

όπως και να'χει...ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ :-);):-D

Δημοσ.
Καταρχήν τα windows είναι καλύτερα από τα linux και τα mac είναι gay.

Δεύτερον η σχολή μου ήταν και είναι καλύτερη από τη σχολή όλων σας, ενώ ..)

Λενε και μαλλον εχουν δικιο οτι σε καθε παρεα πρεπει να υπαρχει ενας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...