Προς το περιεχόμενο

Καιρός να μείνω μόνη...αλλά είναι εφικτό;

SpectralQ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσα είναι τα βασκά έξοδα ενός εργένικου σπιτιού;

π.χ για 30-40 τ.μ σε πολυκατοικία με πες ενοίκιο 300-350, ΔΕΗ, νερό DSL και ξερό ψωμί;

Θέλω να κάνω το μεγάλο βήμα (μένω ακόμα με γονείς) αλλά κολλάω εκεί. Θέλω να ξέρω στο περίπου ποιά είναι τα βασικά απαραίτητα έξοδα ώστε να δώ αν θα τα βγάλω πέρα.

Κάποιος που να μένει μόνος-η να μας πεί;

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικά το πιο μεγάλο έξοδο θα είναι το φαγητό/ψώνια από supermarket.

Για Αθήνα σκέφτεσαι, άλλη μεγάλη πόλη ή επαρχία?

Δημοσ.

30 τμ είναι πολύ μικρό σπίτι. Μόνο κάποιος που είναι φοιτητής ή που χρειάζεται το σπίτι μόνο για ύπνο μπορεί να μείνει.

Πάντως στο νερό χρειάζεσαι 600 ευρώ το μήνα για τα πάγια έξοδα (από ενοίκιο, έξοδα σπιτιού έως και ψώνια)

Δημοσ.

Το ενοίκιο είναι χοντρο, δυστυχώς θα πρέπει να το πληρώνεις, οχι απαραίτητα έγκαιρα (αν και το να σε φιλοξενούν διάφοροι είναι μια έσχατη λύση).

Εγώ θα σου πώ πως θα καταργήσεις το super-market.

Φαγητό: Θα τρώς στις λέσχες των πανεπιστημίων (κάθε μέρα θα σκάς σε διαφορετική λέσχη θα λές οτι ξέχασες την κάρτα σου και θα την τυλώνεις, 1 πλήρες γεύμα τη μέρα, 1ο+κύριο πιάτο, σαλάτα, επιδόρπιο, φρούτο, ψωμι όσο θές...τι να λέμε...ούτε βασιλιάδες δεν τρώνε έτσι)

Χαρτί υγείας: Θα βουτάς απέξω.

Καθαριστικά: Θα ψυρίζεις επίσης από τις τουαλέτες των πανεπιστημίων (έχουν τα πάντα και είναι αφύλαχτα, από καθαριστικά για το πάτωμα μέχρι σαπούνια και ROL για τα ρούχα)

Καφέδες: Δε θέλω να σου προτείνω τελειωμένες τζάνκικες λύσεις, να γυρνάς τα καφέ και να πίνεις τα κατακάθια άλλων. Αλλά σίγουρα θα έχεις γνωστούς που δουλεύουν μπουφέ και μπορούν να κερνάνε ένα καφεδάκι τη μέρα, ε;

Τσιγάρα: Να το κόψεις. Εναλλακτικά, αν δεν την παλεύεις, μπορείς μαζεύοντας 5-6 γόπες μπορείς να φτιάξεις 1 στριφτό.Επίσης το tracking σε αγνώστους ποτέ δεν έβλαψε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άγνωστοι, εκμεταλλεύσου τους.

Αλκοόλ: Κοπέλα είσαι, θα βρείς κανα δυο κάγκουρες να σε κερνάν τα πρώτα, μετά στείλτους, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι που δε θές.

Αυτά είναι τα βασικά είδη απο supermarket, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τώρα αν εσύ θέλεις και άλλα είδη, να τα κόψεις, θεωρούνται πολυτέλεια και στις μέρες μας αν δε σφίξεις το ζωνάρι, σπίτι δεν ανοίγεις.

Δημοσ.

Πέρα από το ενοίκιο που πάει γύρω στα 300-400 ανάλογα με το διαμέρισμα έχεις και τα παρακάτω.

100-130(φώς-νερό-τηλ+adsl+κοινοχρηστά)

100-120 (s/m- μανάβη -χασάπη φαγητό +πράγματα του σπιτιού) Σε αυτό βέβαια μπορεί πάντα να βοηθάει η οικογένεια με τα αθάνατα ταπεράκια.

Προσωπικά έξοδα.Αυτό το όρίζεις καλύτερα από όλους εσύ!

Και μην τρώς συνέχεια απέξω! Και κοστίζει και τρώς χάλια! Προσπάθησε να φτιάχνεις σπίτι σου φαγητό!

Καλή τύχη!

Δημοσ.

Δύσκολες εποχές διαλέγεις να φύγεις από το σπίτι των δικών σου.Ακόμα και αν δουλέυεις,στην Αθήνα το ενοίκιο είναι δυσβάστακτο,εκτός κι αν παίρνεις πάνω από 1000 ευρώ μισθό οπότε εντάξει.

Δημοσ.

Οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί από το που θα μένεις, τι θα τρως μέχρι το πόσο συχνά βγαίνεις. Ενδεικτικά εγώ:

Ενοίκιο 2άρι 55τμ: 350 ευρώ

Κοινόχρηστα: Καλοκαίρι 12 ευρώ, Χειμώνας 50 ευρώ (θέρμανση)

Supermarket: 80 ευρώ

Δεη-Τηλ-Ιντερνετ-Ευδαπ: 60 ευρώ

Αλλά βάλε και έκτακτα έξοδα σπιτιού (επισκευές/μικροβλάβες), ποτά, καθαριστικά κτλ κτλ. Οι δικοί σου θα τσοντάρουν καθόλου?

Δημοσ.
Το ενοίκιο είναι χοντρο, δυστυχώς θα πρέπει να το πληρώνεις, οχι απαραίτητα έγκαιρα (αν και το να σε φιλοξενούν διάφοροι είναι μια έσχατη λύση).

Εγώ θα σου πώ πως θα καταργήσεις το super-market.

Φαγητό: Θα τρώς στις λέσχες των πανεπιστημίων (κάθε μέρα θα σκάς σε διαφορετική λέσχη θα λές οτι ξέχασες την κάρτα σου και θα την τυλώνεις, 1 πλήρες γεύμα τη μέρα, 1ο+κύριο πιάτο, σαλάτα, επιδόρπιο, φρούτο, ψωμι όσο θές...τι να λέμε...ούτε βασιλιάδες δεν τρώνε έτσι)

Χαρτί υγείας: Θα βουτάς απέξω.

Καθαριστικά: Θα ψυρίζεις επίσης από τις τουαλέτες των πανεπιστημίων (έχουν τα πάντα και είναι αφύλαχτα, από καθαριστικά για το πάτωμα μέχρι σαπούνια και ROL για τα ρούχα)

Καφέδες: Δε θέλω να σου προτείνω τελειωμένες τζάνκικες λύσεις, να γυρνάς τα καφέ και να πίνεις τα κατακάθια άλλων. Αλλά σίγουρα θα έχεις γνωστούς που δουλεύουν μπουφέ και μπορούν να κερνάνε ένα καφεδάκι τη μέρα, ε;

Τσιγάρα: Να το κόψεις. Εναλλακτικά, αν δεν την παλεύεις, μπορείς μαζεύοντας 5-6 γόπες μπορείς να φτιάξεις 1 στριφτό.Επίσης το tracking σε αγνώστους ποτέ δεν έβλαψε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άγνωστοι, εκμεταλλεύσου τους.

Αλκοόλ: Κοπέλα είσαι, θα βρείς κανα δυο κάγκουρες να σε κερνάν τα πρώτα, μετά στείλτους, δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι που δε θές.

Αυτά είναι τα βασικά είδη απο supermarket, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τώρα αν εσύ θέλεις και άλλα είδη, να τα κόψεις, θεωρούνται πολυτέλεια και στις μέρες μας αν δε σφίξεις το ζωνάρι, σπίτι δεν ανοίγεις.

Ορίστε που παραπονιέσται οι g700(κ εγώ μέσα)!! Λίγη φαντασία θέλει:rolleyes::lol:

Δημοσ.

τι δουλειά κάνεις, και ποια η ηλικία σου;

η οικογένεια ειναι εντελώς άφραγκη;

σημερα, που ζεις με τους δικους σου ενώ εργάζεσαι, συνεισφέρεις καθόλου οικονομικά, ή "τα δικά τους-δικά μας", και "τα δικά σου-δικά σου" ;

αν ΔΕΝ συνεισφέρεις, και οι γονείς σου ειναι απολύτως ΟΚ με αυτη την κατάσταση και δεν σου έχουν κάνει ποτέ νυξη να φύγεις, θα μπορούσες να παζαρέψεις οτι τα έξοδα που θα γλυτώσετε απο την απουσία μου (dsl, σταθερό, φαγητό, κλπ), μηπως γίνεται να τα έχω ως βοήθεια μεχρι να βρώ καλύτερο μισθο.

δηλ, αν σπουδαζες επαρχία δεν θα σε βοηθούσαν κάπως;

(ναι, μπορει να ΜΗΝ σπουδάζεις έξω, αλλα ειναι ρητορικο ερώτημα, για την επιχειρηματολογία :-D )

------------------------------------------------------------------------

υπαρχουν διάφοροι τρόποι, να φύγεις απ το σπίτι...

πχ..

α) "στο διάολο όλοι σας με πρήξατε, αντε γεια!"

β) "ξερετε... ειμαι σε μια ηλικια Α, και θελω να κανω το μεγαλο βήμα, και να νιωσω ανεξαρτητος/υπεύθυνος, κλπ"

γ) "... εχω και μια σχέση, μπλα, μπλα"

ανάλογα πως το σερβίρεις, θα έχεις και την αντίδραση:

-στο καλό και να μας γράφεις

-που πας μωρε ξεβράκωτος στ' αγγουρια;

-δικιο έχεις, να δω μηπως εχω καμια γνωριμία για φτηνό σπιτι

-να δουμε αν μπορουμε σε βοηθάμε στο νοίκι..

------------------------------------------------------------------------

περίπτωση συγκατοίκησης αποκλείεται;

με μια σχέση, το κάνουν πολλοί, αλλα έχει μεγάλες παγίδες. dont mix business with pleasure.

με μια φίλη που να σκέφτεται το ίδιο βήμα;

ειναι δύσκολο, και καταργεί αρκετά το πλεονέκτημα της "ανεξαρτησίας", αλλα απο οικονομική άποψη ειναι δυνατό.

Δημοσ.
γυρω στα 800 ευρω για να ζεις απλα αξιοπρεπως

Η κοπέλα μου για αρκετά χρόνια έμενε μόνη της με μισθό 700? και ενοίκιο 300? σε 50τμ σπίτι αξιοπρεπέστατο στη Νεα Σμύρνη.

Κουτσά στραβά, τα έβγαζε πέρα. Δεν λέω οτι με 700? κάνεις και την ζωή που ονειρεύεσαι, αλλά αν στερηθείς αρκετά πράγματα, μπορείς να επιβιώσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...