Προς το περιεχόμενο

Καλιο γαϊδουροδενε παρα γαϊδουρογυρευε ή ....

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτο γινεται παντου σε καποιες επεμβασεις που ειναι συρματινα τα ραμματα.Κι εμενα που ειχα κανει σπονδυλοδεσια πριν εναμισυ χρονο με καποιο ειδικο συραπτικο με ειχαν ραψει.Και τα εκοψαν με πενσακι.

.

Kαθε επαγγελμα εχει και τα μυστικα του ποσο μαλλον η ιατρικη-χειρουργικη...

Παντως ποσο αλλα γινονται και ουτε καν τα ξερουμε-φανταστει ...

Δημοσ.

Το χειρουργείο είναι αποστειρωμένος χώρος, το μόνο που επιτρέπεται να αγγίζει το τημ είναι τα αποστειρωμένα εργαλεία και το χειρουργικό πεδίο -και αυτό σε συγκεκριμένα σημεία γιατί κάποια είναι άσηπτα και κάποια όχι.

Οπότε το να έχετε ένα γιατρό να διαβάζει χαρτιά με αποστειρωμένα γάντια, να κοιτάει ακτινογραφίες κτλ γενικά δεν παίζει, και μέσα στην πίεση της ημέρας που παίζει να έχει και 20 χειρουργεία αυτού του επιπέδου, νομίζω μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας δεν είναι ανεπιθύμητη. Ειδικά όταν με λίγο νεράκι φεύγει.

Τώρα οι λαϊκισμοί περί συρραπτικών εντάξει, τι να πω ρε χιούστον, προφανώς δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από τρόπους σύγκλισης τομών.

Δημοσ.

Καλώς ο μαρκαδόρος και συμφωνώ με το να μην κοιτάει ακτινογραφίες και χαρτιά στο χειρουργείο αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να γράφει Αριστερό Πόδι.. Δηλαδή κάνει που κάνει το σημάδι στο σημείο, γράφει και ποιο πόδι είναι? Κουφαμάρα μου φαίνεται...

Δημοσ.

Είσαι στο χειρουργείο.

-Διάβασέ μου ιστορικό.

-Μπλαμπλα πρόβλημα στον τάδε τένοντα, αφαίρεση μπλαμπλα, μπλα.

-Μ. Σε ποιο πόδι;

-Στο αριστερό.

Στο αριστερό ΤΟΥ; Στο αριστερό όπως κοιτάς; Που;

Δημοσ.

Θα βασιστει στον μαρκαδόρο και δεν θα κοιταξει τα χαρτια και αν εκανε λαθος με το μαρκαδορο;

Καλυτερα να μην φορτωνουν τους γιατρους με χειρουργεια και να εχουν τον χρονο να ασχολουνται με τον ασθενη. Τωρα απο το να κανει λάθος συμφωνω να γραφει με το μαρκαδορο. Και ο τιτλος ταιριαζει απολυτα

Δημοσ.

Πάντως, εγώ που είχα κάνει σαφηνεκτομή, το προηγούμενο βράδυ ο αγγιοχειρούργος είχε "ζωγραφίσει" με μαρκαδόρο τα σημεία που θα γίνονταν τομές καθώς και όπου υπήρχε πρόβλημα.

Γιάννη, περαστικά και ελπίζω να μην ξαναχρειαστείς να πας σε χειρουργείο. :-)

Δημοσ.

Περαστικα σου..

(Γενικα στις εγχειρησεις μαυτο τον τροπο ζωγραφιζουν τα σημεια, ισως εσενα σου φανηκε καπως περιεργο, επειδη ηταν το ποδι,-και οχι το χερι-, αλλα νομιζω ετσι γινεται παντα.)

Δημοσ.
Και τι είναι το πόδι, ντουβάρι να πουν εδώ θα μπει η πρίζα, εδώ το σοφατοπί, εδώ ο νεροχύτης?

Α να χαθούν τα κτήνη

Αυτη ειναι συνηθης πρακτικη που γινεται σε ολα τα νοσοκομεια του δυτικου κοσμου(ναι και στην αμερικη).Ειναι μια απλη,φτηνη,ΑΝΩΔΥΝΗ μεθοδος για να αποφευγονται ηλιθια λαθη(ναι,και οι γιατροι ειναι ανθρωποι που μπορει να δουλευουν για σερι 16ωρα και να κανουν λαθος) που μπορει να εχουν τραγικα αποτελεσματα.

Αν ποτε χρειαστει να κανεις μια επεμβαση(χτυπαω ξυλο,ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ να μη σου συμβει) δηλωσε κατηγορηματικα οτι δε θες να γραψουν τιποτα πανω στο χερι/ποδι σου.Δικα σου ειναι στο κατω κατω...

Δημοσ.

Θα μπορούσαν να έχουν ένα λαστιχάκι με ένα καρτελάκι επάνω και να γράφει όλα όσα ήθελαν να γράψουν στο πόδι. Για όλα υπάρχουν λύσεις.

Και γιατί γράφουν Α.Π. ? Αφού το βελάκι είναι στο πόδι που έχει την πάθηση. Δηλαδή υπήρχε περίπτωση να σημείωναν το δεξί πόδι και να χρειαζόταν εγχείρηση το αριστερό? Λίγο γκαγκά δε φαίνεται?

Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γιατροί ότι ο ασθενής είναι άνθρωπος, δεν είναι σφαχτό, και πρέπει να σέβονται την προσωπικότητά του. Με αυτά που κάνουν δείχνουν ότι τον αντιμετωπίζουν σαν ένα κομμάτι κρέας.

Όσο για τα αποστειρωμένα...

πριν λίγο καιρό έτυχε να μπαινοβγαίνω στην εντατική … όποιος ήθελε έμπαινε , χωρίς μάσκα. Αν κάποιος ήταν άρρωστος ,γρίπη, ιώσεις ?(δεν είχε κάποια ανακοίνωση - καμιά φορά το ξεχνάς, μόνο τα χέρια σου έπλενες σ ένα βρυσάκι και φορούσες μια ποδιά) Η νοσοκόμα έτρωγε γλυκά

Δημοσ.
Θα μπορούσαν να έχουν ένα λαστιχάκι με ένα καρτελάκι επάνω και να γράφει όλα όσα ήθελαν να γράψουν στο πόδι. Για όλα υπάρχουν λύσεις.

Θα μπορουσαν να γρφουν οτι θελουν κια στο βραχιολακι (σαν αυτο στα νεογεννητα) που μου ειχαν στο δεξι χερι !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...