Προς το περιεχόμενο

Κλειδωμένο Toshiba Satellite A200

lefkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Αγόρασα πρόσφατα ένα Toshiba Satellite A200 και είχε προεγκατεστημένα Windows Vista. Φυσικά προσπάθησα να κάνω format και να βάλω WINXP.

Εδώ αρχίζει η γκρίνια.

Ενώ ξεκινά κανονικά την εγκατάσταση, βγάζει ένα μήνυμα ότι δε βρίσκει HDD. Επειδή έχει SATA drive. Δοκίμασα με F6 να βάλω drivers αλλά δε λειτουργεί το F6!

Από την Toshiba μου είπαν ότι είναι κλειδωμένος ο σκληρός και πρέπει (άκουσον άκουσον) να αγοράσω το δικό τους floppy (65euro!!!) για να bootαρω από εκεί.

Δοκίμασα με ένα δικό μου USB floppy και πάλι δε λειτουργεί το F6 και δε βλέπει σκληρό δίσκο.

Μήπως ξέρει κανείς πως θα μπορούσε να ξεκλειδώσει αυτό το laptop?

Από το BIOS εμφανίζει user pswd στον σκληρό.

Δε βρήκα μπαταρία για να κάνω reset στο CMOS, ούτε έχει serial port για να δοκιμάσω να φτιάξω serial port key.

Δηλαδή αγοράζουμε ένα φορητό και πρέπει με το έτσι θέλω να χρησιμοποιούμε το εφαρμοσμένο λογισμικό αλλίως να πληρώσουμε για το αυτονόητο? Είναι η πρώτη φορά που συναντάω κάτι τέτοιο και το θεωρώ απαράδεκτο.

Δημοσ.
Φυσικά προσπάθησα να κάνω format και να βάλω WINXP.

Φίλε lefkas θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το "Φυσικά" στην παραπάνω φράση σου? Πιστεύω αν βάζαμε σε σωστή βάση το τι κάνουν και τι δεν κάνουν σωστά τα vista, το 90% των χρηστών θα γλίτωνε την περιττή γι' αυτούς ταλαιπωρία της εγκατάστασης των xp στους φορητούς.

Το λέω γιατί και εγώ την πρώτη εβδομάδα επαφής με τα vista μπήκα στον πειρασμό να περάσω τα xp. Για πράγματα που στα xp γίνονταν σχεδόν αμέσως, στα vista έτρωγα μία ώρα ψαξίματος. Αποφάσισα όμως να διαθέσω τον χρόνο στο να λύσω τα προβλήματα του νέου λειτουργικού και όχι στα προβλήματα εγκτάστασης του παλιού. Τώρα λειτουργούν όλα ομαλότατα (ή τουλάχιστον πιο ομαλά από τον παλιό φορητό με τα xp).

Δημοσ.

πρεπει να μπεις στο bios και καπου εχει μια ρυθμιση no sata η κατι τετοιο.με λιγο ψαξιμο θα το βρεις..

εγω παντως σε ενα satelite a300 εβαλα χπ, αλλα δεν θυμαμαι να σου πω ακριβως την ρυθμιση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...