Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Αν υπάρχει κανένας άγιος άνθρωπος να με βοηθήσει με το διάγραμμα ER... το θέλω μέχρι μεχρι μεθαύριο όμως... help :( Βάση των στοιχείων στην εικόνα παρακάτω πρέπει να φτιάξω το διάγραμμα ΕR
Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Αν υπάρχει κανένας άγιος άνθρωπος να με βοηθήσει με το διάγραμμα ER... το θέλω μέχρι μεχρι μεθαύριο όμως... help :( Βάση των στοιχείων στην εικόνα παρακάτω πρέπει να φτιάξω το διάγραμμα ΕR
elis88 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Που ακριβως δισκολεύεσαι; Έχεις εγκαταστίσει κάποιο πρόγραμμα για να το κάνεις;
Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 προγραμμα έχω για να κατασκευάσω τη βάση κ να λύσω κάποια ερωτήματα μετά! εγώ θέλω να κάνω το διάγραμμα ΕR ! Κατι τέτοιο δηλάδη: http://www.conceptdraw.com/products/img/ScreenShots/cd5/software/Chen_ERD.gif
Wise_One Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Συνάδελφε δε θα 'πρεπε να ρωτάς, ειδικά αν δεν έχεις ετοιμάσει τίποτα απολύτως. Κάνε τα βασικά και ρώτα μετά. Προσωπικά δε θυμάμαι και πολλά απ' την κατασκευή του διαγράμματος. Να δώ πώς θα δώσω θεωρία. Πάντως ελπίζω να έχετε Κουρου γιατί βάζει εύκολα βαθμούς (σ' εμάς τότε τουλάχιστον).
Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 χαχα ναι απλα με το διάγραμμα δε τη παλεύω, δε ξέρω!!! τοση ωρα αυτό κοιτάω... μου την έχει σπάσει αυτό το διάγραμμα! και θεωρία 3 βαθμούς πιάνει το διάγραμμα... στανταρ. so αν ξέρει κανείς...
Wise_One Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ξεκίνα με τα βασικά ρε σύ. Εννοείται σε χαρτί. Βάλε πρώτα τις οντότητες. Οι διασυνδέσεις (ή όπως λέγονται, δε θυμάμαι), αυτές δηλαδή που έχουν μόνο σύνθετο κύριο κλειδί μπαίνουν πολύ εύκολα. Πάντως κοίτα να μάθεις καλά ER γιατί ο Δέρβος πάντα βάζει θέμα με αρκετές μονάδες.
Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 αυτο κάνω ώρες αλλα πάντα το σκατώνω νομίζω... οντότητες- συσχετίσεις αν μπουν καλά.. 3 μονάδες βάζει σίγουρα... Αν θέλει κανείς μπορώ να δείξω πως το έχω κάνει κι εγώ αλλά έχω λάθη σίγουρα..
elis88 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Βασικά ERD = Entity Relation Diagram. Άρα έχεις κάποιους οντότητες. Οι οντότητες αυτες έχουν κάποια χαρακτηριστικά. Ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να υπάρχει σε καθε οντότητα είναι κάποιο primary key. Αφού φτιάξεις τις οντότητες αυτες φτιάχνεις και τις συσχετίσεις μεταξύ του. Π.χ. έχουμε εναν πίνακα που λέγεται καθηγητής και ένα άλλο που λέγετι μαθητή. Και λες... ενας καθηγητής πόσους μαθητές έχει; ... Πολλούς. ΄Ρνας μαθητής ποσόυς καθηγητές έχει... Πολλούς. Άρα η συσχέτηση είναι πολλά προς πολλα. Αυτά πάνω κάτω για το λογικό μοντέλο. Στο φυσικό μοντέλο... οι συσχετίσεις που είανι πολλά προς πολλά γίνονται καινούργιοι πινακες (η συσχέτηση στον καινούργιο πίνακα.. γίνεται... μαθητής ενα προς πολλά στο καινούργιο πίνακα... και καθηγητής... ενα προς πολλά στο καινούργιο πίνακα), οι οποίοι πέρνουν τα δύο primary key apo τις οντότητες .. που στο παραδειγμά μας είναι μαθητής και καθηγητής... και μάζι γίνονται primary στο καινούργιο πίνακα... και μπορείς σε αυτο το πίνακα να βάλεις και αλλά χαρακτηριστικά που πιθανών να σε ενδιαφέρουνε. Όταν έχουμε συσχέτηση ενα προς πολλά η πολλά προς ένα.... αυτός που πέρνει τα πολλά, πέρνει ως foreign key , το primary του άλλου και η συσχέτηση μένει ίδια. Αυτό πάνω κάτω είναι το ERD.
Martini Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 οταν τα λες εύκολα είναι οταν το σχεδιάζεις? ορίστε πως το έκανα εγώ π.χ .( τα 1 προς πολλά κτλ δε τα έβαλα για να μην είναι όπως να ναι) αν θες κοίτα το και πες και εσύ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.