maniac89 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τί κάνει η εντολή που έχω μέσα σε κόκκινο στην παρακάτω οθόνη; προκαταβολικά ευχαριστώ....
Siroko Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 αν το τελευταιο στοιχειο του πινακα ειναι μικροτερο απο το πρωτο, το asc παιρνει την τιμη 1, διαφορετικα παιρνει την τιμη 0.
khykhy Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Με μια πρόχειρη ματιά που του έριξα η συνάρτηση κάνει δυαδική αναζήτηση σε ταξινομημένο πίνακα. Η πρόταση που δείχνεις (δεν είναι εντολή) ελέγχει αν ο πίνακας έχει αύξουσα ή φθίνουσα ταξινόμηση. Καταχωρεί στην asc τιμή true (1) στη περίπτωση φθίνουσας ταξινόμησης και 0 σε περίπτωση άυξουσας. Στο δείκτη j καταχωρίζει τη διεύθυνση που εντόπισε τη τιμή x μέσα στον πίνακα xx[].
flo1 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Kατι μου θυμιζει αυτο!Μαλλον πρεπει να ετοιμαζεσαι για την "Τριτη".;-)
ippo00 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 αν το τελευταιο στοιχειο του πινακα ειναι μικροτερο απο το πρωτο, το asc παιρνει την τιμη 1, διαφορετικα παιρνει την τιμη 0. που προκύπτει ότι το n ειναι το μέγεθος του πίνακα;
georgemarios Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 που προκύπτει ότι το n ειναι το μέγεθος του πίνακα; συνηθιζεται, οταν περναμε σαν ορισμα σε μια συναρτηση ενα πινακα, αμεσως μετα να περναμε σαν ορισμα το μεγεθος του (διαφορετικα η συναρτηση δεν εχει τροπο να το βρει μονη της)
Directx Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 .. εκτός και αν (πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση όπου..) η μορφή των δεδομένων του πίνακα μας είναι τέτοια που μας επιτρέπει να ορίσουμε - μαρκάρουμε με μια συγκεκριμένη τιμή (constant) το τέλος του πίνακα, οπότε σε αυτή την περίπτωση η χρήση του n (θα) είναι περιττή. Φυσικά αυτό το ενδεχόμενο καθορίζεται επίσης και από τον σκοπό (την λειτουργία) που θα επιτελέσει η ρουτίνα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.