Προς το περιεχόμενο

Έχω απηυδήσει με το ConvertX To DVD

varvag1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οπως λεει και ο τιτλος το συγκεκριμενο προγραμμα μου εχει σπασει τα νευρα. Ο μονος λογος που το χρησιμοποιω ειναι γιατι ειναι πιο γρηγορο απο διαφορα αλλα που εχω δοκιμασει. Ζηταω λοιπον καποιος να μου προτεινει καποιο προγραμμα αντιστοιχο με το Convertx To Dvd. Δηλαδη να κανει τα εξης:

1- Να δημιουργει dvd menu

2- Να μπορεις να περασεις υποτιτλους

3- Να κανει convert την ταινια χωρις να εξαφανιζει της μαυρες μπαρες στο πανω και στο κατω μερος της ταινιας.(Ο λογος που δεν το θελω πια το Convertx To Dvd. Ποτε τις εμφανιζει και ποτε οχι)

4- Οσο πιο απλο γινεται

Ευχαριστω για την κατανοηση.

Φιλικα Βαγγελης

Δημοσ.

αν μπείτε στο site του φίλου κ συμforumίτη kastel και συγκεκριμένα εδώ θα βρείτε αναλυτικούς οδηγούς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Σε όποιους έχω δώσει τον οδηγό τα έχουν καταφέρει άψογα (κ χωρίς ιδιαίτερη σχέση με pc τα άτομα αυτά)...

Δημοσ.

παιδια μπορει να μου πει καποιος ακριβως ποια ρυθμιση πρεπει να κανω ακριβως στο convertx ετσι ωστε μετα που θα γραψω την ταινια σε dvd να μην εξαφανιζονται οι μαυρες μπαρες στο πανω και στο κατω μερος της ταινιας?

Δημοσ.
παιδια μπορει να μου πει καποιος ακριβως ποια ρυθμιση πρεπει να κανω ακριβως στο convertx ετσι ωστε μετα που θα γραψω την ταινια σε dvd να μην εξαφανιζονται οι μαυρες μπαρες στο πανω και στο κατω μερος της ταινιας?

Ρε παιδια ας βοηθησει καποιος και μενα τον αμοιρο. εχω καψει 10 dvd με διαφορες ρυθμισεις χωρις να καταφερνω τιποτα... Μια φορα απο default το convert χ χωρις να κανω εγω τιποτα εμφανιζε τις μαυρες μπαρες. τωρα πια δεν ξερω τι παιχτηκε. δεν μπορω να βλεπω ταινια στην τηλεοραση χωρις αυτες τις καταραμενες μαυρες μπαρες. εχω την εντυπωση οτι η εικονα ειναι τραβηγμενη!!!:cry::cry::cry::cry:βοηθηστε με!

Δημοσ.

1. Δημιουργει από default. Ή ψαξε στις ρυθμισεις, ή κανε αναβαθμιση στην προσφατη εκδοση. Ή μπορει να το εχεις ρυθμισει να παιζει κατευθειαν την ταινια χωρις να μπει μενου πρωτα (και να πρέπει να πατησεις "title menu" από το τηλεχειριστηριο του dvd player για να μπεις στο μενου). Οπως ειπα, ψαξε στις ρυθμισεις. Αμα εννοεις την αδυναμια του convert x to dvd να φτιαξει μενου με δυνατοτητα ρυθμισης υποτιτλων από το μενου, συμφωνω μαζι σου (αλλα δεν εχω βρει προγραμμα που να το κανει). Μενου ομως που σου δινει την δυνατοτητα να επιλεξεις ποια βιντεο από αυτα που υπαρχουν στο dvd θα δεις, φτιαχνει μια χαρα.

2. Κανεις τον υποτιτλο (αρχειο .srt κατα προτιμηση) να εχει το ιδιο ονομα με το αρχειο βιντεο (πχ αν η ταινια ειναι movie.avi θα μετονομασεις τον υποτιτλο που κατεβασες σε movie.srt). Μετα, αμα πας file --> Insert video και του δειξεις το αρχειο της ταινιας, θα δει αυτοματα και τον υποτιτλο. Για να σιγουρευτεις οτι τον ειδε, κανεις κλικ στο "+" δεξια από το ονομα της ταινιας, και στο Subtitle πρέπει να γραφει διπλα "1 stream" ή "1 external". Για να δεις τους υποτιτλους οταν βλεπεις την ταινια στο dvd player, πατα το κουμπι "subtitles" από το τηλεχειριστηριο του dvd player καθως βλέπεις την ταινια.

3. . Οι "μαυρες μπάρες" που βλεπεις όταν παιζει η ταινια πιθανοτατα δεν ειναι μερος της εικονας της ταινιας, αλλα τις βαζει ο media player που χρησιμοποιεις επειδή η οθονη σου ειναι 4:3 και η εικονα της ταινιας "στενομακρη" (16:9 aspect ratio). Στην δικια μου οθονη πχ που ειναι 16:10 οι μπαρες ή δεν εμφανιζονται καθολου ή ειναι παρα πολύ στενες (ενω οταν παιζω το ιδιο βιντεο στην οθονη 4:3 του σταθερου μου ειναι πολύ πιο παχιες), πραμα που σημαινει ότι τις μπαρες τις βαζει ο media player (για να μην "ξεχειλωσει" η εικονα της ταινιας κατα υψος), και δεν ειναι μερος του βιντεο. Το convert x to dvd απλώς διατηρει το aspect ratio. Aμα εβαζε το convert x to dvd μαυρες μπαρες (και την μετατροπη του aspect ratio σε 4:3 που αυτο συνεπαγεται), αυτό θα ηταν πραγματικο προβλημα. Τωρα οσον αφορα της περιπτωση σου, που οι μπαρες διατηρηθηκαν, πολύ απλά το βιντεο ειναι ενα απλό βιντεο 4:3, και οι μπαρες ειναι μερος της εικονας του βιντεο (νομιζω μπορεις να δεις ποιο ειναι το aspect ratio ενος βιντεο πατωντας file --> properties στο vlc player). Για το πως θα κοψεις τις μπαρες (που ειναι μερος της εικονας του βιντεο), ωστε η εικονα του βιντεο να γινει κανονικη "στενομακρη" (16:9) ας μας διαφωτισει καποιος και τους δυο.

4. Πιο απλό δεν γινεται αμα μιλάμε για προγραμμα που μπορει να φτιαχνει μενου και να χειριζεται υποτιτλους. Που την βρηκες την πολυπλοκοτητα αδυνατο να καταλαβω (χωρις διαθεση να σε θιξω, απλά εχω δει πολύ πιο δυσχρηστα προγραμματα οπως πχ το super, και συνεπως το convert x to dvd για μενα ειναι πολύ καθαρο από αποψη interface). Με ενα file --> insert video βαζεις το βιντεακι και πατας convert (μεγαλο κουμπι στην μεση). Τελος!! Καλα ενταξει, αμα εχεις ορεξη, αλλαζεις και το ρυθμισεις --> Κωδικοποιηση για την ποιοτητα, αντε να παιξεις λιγο και με την backround εικονα του μενου.

Σε καθε περιπτωση, περνα από εδω που υπάρχει ενα πολύ ωραιο tutorial για το προγραμμα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλησπερα εχω ενα προβλημα στο προγραμμα αυτο.βαζω μια ταινια να μου την κανει σε dvd και αμεσως ξεκιναει η ταινια και στο τελος της ταινιας μου δειχνει το μενου.ποιες ειναι οι ρυθμισεις ?

θελω οταν βαζω το dvd να μου δειχνει το μενου ετσι οπως ειναι τα γνησια dvd

σασ παρακαλω βοηθειστε!!!!!

Δημοσ.

Λογικά πρέπει να ξετσεκάρεις την 'Αυτόματη Αναπαραγωγή" στις Ρυθμίσεις -> Μενού του DVD.

Εμένα τις μαύρες μπάρες τις εμφανίζει σωστά χώρις να κόβει τίποτα όταν επιλέγω 4:3 Letterbox στο dvd player. Την ίδια ρύθμιση βάζω και όταν παίζω ταινίες divx από τη θύρα usb. Μόνο στα "κανονικά" dvd πρέπει να το ρυθμίσω σε 16:9. Η τηλεόραση είναι wide.

Δημοσ.

1ον Για τις μαύρες μπάρες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω δεν ευθύνεται το πρόγραμμα.

Αν κάποιος θέλει να παραμορφωθεί η εικόνα στο ύψος ώστε να καλύψει μια 4:3 οθόνη, μπορεί να το κάνει από το μενού Ρυθμίσεις->Φορμά TV και στο Οθόνη να επιλέξει 4:3 (Fullscreen).

2ον Στο πρόβλημα με το μενού, η μία ρύθμιση είναι αυτή που λέει ο mikaha και μια ακόμα είναι στο ίδιο μενού (Ρυθμίσεις->Μενού) το Πέρνα το αρχικό μενού (να μην είναι τσεκαρισμένο).

Δημοσ.

υπάχρει το dvdflick όπωε λέει και ο giogr4 και το avi2DVD αλλά από την εμπειρία μου σου λέω να μείνεις στο ConvertXtoDVD γιατί όλα τα υπόλοιπα είναι υποδιέστερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...