Προς το περιεχόμενο

Καινούριο αυτοκίνητο - Γνώμες


kosmasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν πλησιάζει η ώρα για αυτοκίνητο οπότε θέλω γνώμες και κυρίως εμπειρίες απο τα αυτοκίνητα που θα προτείνω. OPEL θα πάρω και αυτο είναι κάτι που δεν αλλάζει :P Οπότε όποιος έχει κάποιο απο αυτά ας μου πεί. B)

 

Είμαι ανάμεσα σε δύο

 

  • Astra GTC 1.6 115HP Sport
  • Astra GTC 1.6 Turbo 180HP Cosmo

 

 

sport_main_image.jpg

cosmo_main_image.jpg

0T08S_trim_large_10U.jpg

 

Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν βασικό εξοπλισμό :

 

* Χαμηλωμένο sport chassis

* ESP

* ABS με 4 δισκόφρενα

* Κεντρικό κλείδωμα θυρών με τηλεχειρισμό

* Πακέτο Καπνιστού

* Βάσεις τοποθέτησης παιδικών καθισμάτων ISOFIX στα εξωτερικά πίσω καθίσματα

* Διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα

* Ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού 4 σημείων

* Ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός

* Υδραυλικό τιμόνι

* Aυτόματος κλιματισμός

* Radio CD 30 MP3 με βοηθητική είσοδο aux-in

* Δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια ηχοσυστήματος

* Ηλεκτρικοί/ θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες

* Boardcomputer (με check control)

* Αερόσακοι οδηγού, συνοδηγού, πλευρικοί και κεφαλής

* Εξωτερικοί καθρέπτες, λαβές θυρών, προφυλακτήρες και πλαϊνά προστατευτικά στο χρώμα του αμαξώματος

* Ζάντες αλουμινίου 16˝

* Tαπετσαρία Tabita/Elba, Charcoal Light Pack

* Οθόνη γραφικών ενδείξεων

* Σκιάδια με φωτιζόμενους καθρέπτες

* Αναδιπλούμενο κλειδί

 

Επιπλέον το Sport έχει : Σπορ καθίσματα εμπρός , Σπορ δερμάτινο τιμόνι , Σπορ πακέτο πλαισίου με διακόπτη σπορ λειτουργίας (δεν διατίθεται με τους κινητήρες 1.3lt & 1.4lt)

Σπορ πεντάλ αλουμινίου , Προβολείς ομίχλης εμπρός , Ταπετσαρία Alpha, Silver/Elba, Charcoal , Θήκη γυαλιών

 

Και το Cosmo : Πανοραμική οροφή , Ηλεκτρονικό κλιματισμό , Προβολείς ομίχλης εμπρός , Ταπετσαρία Alpha Morrocana charcoal , Σπορ πακέτο πλαισίου με διακόπτη σπορ λειτουργίας (εκτός κινητήρων 1.3lt & 1.4lt) , Κεντρική κονσόλα σε Piano Paint

 

Τιμές 19.890 το πρώτο και 23.290 το δεύτερο (ενδεικτικές).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα φυσικά αυτό με τα περισσότερα άλογα!!!Πρόσφατα οδήγησα το Λεον 1.8 TSI με 170+αλογα του κολητού μου.Καμία σχέση με ενα απλό 1.6. Το αμάξι είναι πραγματικά διασκέδαση αφού η μηχανή δεν σε κρεμάει πουθενα.

 

Με την προυπόθεση οτι έχεις φράγκα ωστε να το ''ποτίζεις''. Να περιμένεις 11-12 λιτρα κατανάλωση εναντι 7,5-8 ενός απλού 1.6. Οπότε καθε 100 χλμ το τουρμπο θα σου καίει 4-5 ευρώ παραπάνω. Αν τα υπολογήσεις στα 100.000 χλμ θα σου εχει ζητήσει +4000 ευρώ μόνο για καυσιμο (συν την ποιο ακριβή συντήρηση).

Η επιλογή δική σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20xil 115hp ελεος ...

στην φωτο εχει δερμα μονο στα καθισματα κ μαλιστα δεν ταιριαζει με το μαυρο ταμπλο...αν δεν μπαινει παντου ταπαιτσαρια μην βαλεις καθολου χρωμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο αυτο το αμαξι δλδ κοιτας?

Φανταζομαι γνωριζεις οτι σε λιγοτερο απο ενα χρονο θα αντικατασταθει απο το νεο opel astra.

Δεν ειναι λιγο κριμα να παρεις αμαξι που σε ενα χρονο θα αντικατασταθει?

Οχι τπτ αλλα δεν εκανε και η Opel καμια γεναια προσφορα(νομιζω σταματησε την προσφορα των 2000 ευρω!)

Παντως αν αντεχει η τσεπη σου και θα ηθελες να δεις καποια ανταγωνιστηκα μοντελα θα σου ελεγα το fiat bravo με τα 150 αλογα και το PEUGEOT 207 RC με τα 175 θανασιμα αλογατα.

Στο astra την παρουσα στιγμη με χαλαει αυτο με την αντικατασταση αλλα και γενικα δε μαρεσει η κονσολα του, δειχνει φθηνη και πολυ πλαστικη.Οταν ομως παμε στον κινητηρα με τα 160 εκει υποκλινομαι, σε test drive με φιλο απλα κολησα στο καθισμα μετα τις 3000rpm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την προσφορά των 2000? άξιζε πραγματικά να πάρει κανείς το Astra είτε στα 1.4 είτε στα 1.6. Με 16.000 έπαιρνες το 1.6 και με 14.000 το 1.4 (στις βασικές εκδόσεις)

Τώρα όμως στα ίδια χρήματα υπάρχουν πολλές επιλογές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εαν έχεις τα λεφτά για να πάρεις την ποιο ακριβή εκδοση τι το συζητάς? Μοναδικό μείον η κατανάλωση. Αλλα΄προφανώς πολύ καλύτερη αίσθηση οδηγικά τα 160 αλογάκια ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

λοιπον επηδη εχω καπιον μεσα στην opel και τα εχω δει απο κοντα και τα 2 και εχω παει βολτα....ειναι γ@ματα και τα 2....που να το δεις με πανοραμικο μπαρ-πριζ (μονο το cosmo)....το cosmo εχει τον ιδιο κινητηρα με το corsa το opc απλα ενα προγραμμα αλαζεις και πας 192hp .... φυσικα εχει τρελα γκαζακια και δεν κολονει ευκολα....το sport γ@ματο δεν λεω ειναι ιδιο με το αλλο (δεν εχει πανοραμικο) αλλο σαλονι κ.τ.λ....διαλεγεις και περνεις αναλογα με τις διαθεσεις σου με πολα γκαζια η με λιγοτερα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα astra είναι από τα λίγα εναπομήναντα της μικρο-μεσαίας με ημιάκαμπτο πίσω. Αν οδηγήσεις οποιοδήποτε άλλο γερμανικό της κατηγορίας (seat, skoda συμπεριλαμβανομένων) θα καταλάβεις τη διαφορά... Από εκεί και πέρα, καλό αυτοκινητάκι είναι και το 3θυρο πολύ όμορφο. Αν με ανάγκαζες θα προτιμούσα μάλλον το τουρμπάτο αν και η υποστροφή είναι τουλάχιστον σπαστική ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας φίλος έχει το Astra GTC 1.8 Ecotec με τα 140 άλογα, έχω πάει πολλές βόλτες και το έχω οδηγήσει.

Μέχρι τώρα στα 30000χλμ η μέση κατανάλωση είναι στα 8.8-9 lt/100km και είναι κυρίως εκτός πόλης. Η ιπποδύναμη είναι πολύ καλή ειδικά όταν ανοίγει το vvti στις υψηλές. Έχω την εντύπωση ότι αν είσαι έστω και λίγο ανήσυχος το 1.6 δε θα σε καλύψει, στο 1,6Τ πήγαινε με προσοχή γιατί φαντάζομαι θα καίει πιο πολύ και παίρνει 100 οκτανίων.

Από προβλήματα δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα στο 1,6 και στο 1,8 τουλάχιστον που ξέρω εκτός από κάτι ηλεκτρικά που φαίνεται ότι είναι αρκετά συχνά στα astra.

Κατά τα άλλα πάρε ένα test drive, θα δείς το αυτοκίνητο είναι καλό στο δρόμο και αρκετά σφιχτές αναρτήσεις για πιο σπορ αίσθηση.

Επίσης για τρίθυρο coupe έχει φοβερούς χώρους.

 

Επειδή τυχαίνει να έχω ένα TSI έχω να πώ ότι το 1.4 με τα 140+ άλογα έχει αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση από το 1.8. Απλά για σύγκριση το αναφέρω αν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση κάνε πολύ προσεκτική επιλογή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To αυτοκινητο ειναι μια χαρα για νεανικο sport αμαξι.Tελη του 2008 ομως παιζει να βγει το επομενο astra για αυτο ριξε μια ματια στο καινουργιο πρωτα και μετα αποφασιζεις.

Το πιο σημαντικο ειναι φιλε μου η συντηρηση.Το Astra GTC 1.6 Turbo 180HP Cosmo

σαφως εχει γκαζι(για γερμανικο δηλαδη μια χαρα ειναι)αλλα η συντηρηση του ειναι ακριβη πλακα πλακα.Το μονο προβλημα που θα αντιμετωπισεις ειναι με την θερμοκρασια.Εαν το δινεις γκαζια για αρκετη ωρα ανεβαζει θερμοκρασια ευκολα.Θελει να περασεις ενα Intercooler μεγαλυτερο για να εισαι ησυχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Kalispera

Apopsh mou einai oti pernontas ena Astra petas ta leuta sou...poly gerasmeno montelo palios kinhthras k genika gia ta xrhmata ayta ena poly metrio aytokinhto(to exw odhghsei sta Megara to 180ari) kathismata ths plakas...

An exeis 22.500 eyro pare to 207RC...kai ayto pou den tha pistepseis einai oi xwroi tou...Kinitiras Peugeot-BMW kai 181HP dinamometrhmena.Plirws apenergopoioumeno ESP an epithimis ,full backet kathismata kai oso an sou fanei parakseno kleinoun kai oi kathreptes tou...(blepe corsa OPC pou den kleinoun o.O 500eyro an sou spaei enas...).

Oso afora to kostos sintirishs ontws h Peugeot einai panakribh makria mhn plisiazeis an zeis sthn dekaetia tou 90 akoma...mpes se ena synergeio VW k tha katalabeis ti shmainei farmakeio....

Filika panta

 

Καταρχήν καλώς όρισες στο φόρουμ

Κατά δεύτερον μην γράφεις Greeklish

 

Peugeot = lol ....

Πολύ καλό το αστείο για τα Opel αλλά μην το πεις παρά έξω....

Αμάξι θέλει ο άνθρωπος όχι Rallaki να τρακάρει πουθενά και μετά να στήλη το αμάξι για ανακύκλωση!

Πλάκα ρε kosma δεν μας έχεις πει τη έκανες?

Ποιο πείρες τελικά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...