Προς το περιεχόμενο

Αντίδραση στην ακρίβεια και γενικότερα στην αδικία που ζούμε

opera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς τελευταίως έχω την εντύπωση πως στη χώρα μας δεχόμαστε παθητικά ότι μας

σερβίρουνε από ακρίβεια και κερδοσκοπία εως την απώλεια κεκτημένων εργασιακών δικαωμάτων.

Γιατί στη χώρα αυτή των ενδόξων προγόνων οι σημερινοί κάτοικοι καταντήσανε άβουλα πλάσματα, όργανα των κομμάτων που έχουνε διασπάσει τις διάφορες κοινωνικές ομάδες σε κομματικές ομάδες (φοιτητές,δημ.υπάλληλοι κ.λ.π) λες και έχουνε διαφορετικά συμφέροντα .

Το διαίρει και βασίλευε των ισχυρών-κυβερνήσεων λειτουργεί καλά γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν για μια ποιοτικότερη ζωή.

Σε πολλές χώρες της ευρώπης γίνονται διαμαρτυρίες ενώ εδώ τίποτα λες και δεν μας αγγίζει η ακρίβεια λες και ότι όλα είναι ιδανικά.

Δεν το γνώριζα ότι ζω στον παράδεισο συγνώμη .

Μπορει κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν αντιδρά κανείς.

• Απαντ. 143
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Νομίζω φίλε ότι την απάντηση την κατέχεις ο ίδιος αφου την έδωσες εντός του κειμένού σου. Έχεις ένα δίκιο σε αυτά που λές αλλά γιατί όποτε συγκρίνουμε την Ελλάδα με κάποια άλλη χώρα, πάντα η άλλη χώρα είναι καλύτερη;

Υπάρχουν και εδώ πολλές αντιδράσεις οι οποίες όμως πνίγονται στην λογοκρισία και στην άγνοια. Σε συνδυασμό με τον χαρακτηρισμό τους ως βάση κάποια στερεότυπα, οι αντιδράσεις αυτές περνάνε απαρατήρητες.

Πάντως αν και γενικώς είμαι πολύ αισιόδοξο άτομο, έως εκνευρισμού, σε αυτό το θέμα δεν έχω κάτι καλό να πώ. Δυστυχώς, στο τέλος μάλλον οι ευσυνείδητοι θα χάσουμε. Καλά θα κάνουμε να αρχίσουμε να παραμένουμε ενωμένοι όσο μπορούμε γιατί θα έχουμε να δώσουμε αρκετές μάχες την υπόλοιπη ζωή μας.

GG.

Δημοσ.

Εγώ νομίζω ότι ασχολείστε με βλακείες...εξηγώ:

Διάβαζα στο άλλο thread τον αποτροπιασμό των περισσοτέρων για το 48ωρο, το οποίο λέει ότι ο μέγιστος αριθμός ορών που μπορεί να απασχοληθεί ένας εργαζόμενος (έστω και υπερωριακά) θα αυξηθεί από 48 σε 65 ώρες την εβδομάδα.

Και ρωτάω εγώ: Όταν στην Ελλάδα πολύς κόσμος δουλεύει έτσι και αλλίως πολύ πάνω από 48 ώρες ήδη, και όχι μόνο αυτό αλλά ούτε καν τις πληρώνετε αυτές τις ώρες (και κάποιες φορές είναι ακόμα και ανασφάλιστος), γιατί τρελαίνεστε για την αύξηση ενός πρακτικά θεωρητικού στην Ελλάδα ορίου, και δεν διαμαρτύρεστε για τα κακώς κείμενα που ήδη υπάρχουν και είναι πολύ χειρότερα από την προτεινόμενη στην προκειμένη περίπτωση αλλαγή?

Τώρα γιατί δεν αντιδρά κανείς...κάποτε διάβαζα ένα άρθρο (πριν αρκετά χρόνια όμως) το οποίο ισχυριζόταν ότι ο καπιταλισμός στην Ελλάδα είναι καταδικασμένος γιατί ο Έλληνας είναι ο μόνος άνθρωπος που είναι ζημιοσκόπος, δεδομένου ότι ακριβώς του ακριβαίνουν ένα προιόν πολύ και αυτός συνεχίζει να το καταναλώνει ακατάπαυστα. Παρουσιάζονται φτηνότερες λύσεις και αυτός τις σνομπάρει για λόγους μούρης, κλπ.

Εκεί έγκειται και το πρόβλημα...διάβαζα πρόσφατα ένα βιβλίο του Kissinger που ισχυριζόταν ότι για να πετύχει μια εξωτερική πολιτική πρέπει να είσαι πρόθυμος να τη στηρίξεις και με πράξεις. Παρόλο ότι αναφερόταν σε άλλο τομέα το ίδιο ισχύει και εδώ. Δηλαδή για να πειστεί ο καταστηματάρχης να μειώσει το 300% περιθώριο κέρδους στο Replay ή στον καφέ, πρέπει να πειστεί ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσει την πελατεία. Και αυτό δεν γίνεται γιατί όλοι γκρινιάζετε αλλά κανείς δεν αφήνει το αυτοκίνητο του να πάει με κάνα ΜΜΜ, κάνεις δεν πίνει λιγότερο από 10 καφέδες την εβδομάδα και κανείς δεν θα καταδεχτεί να μην έχει πουκαμισιά Diesel και γυαλιά ηλίου Dolce Gabbana.

Δημοσ.

Typhoon αυτα που γραφεις ειναι πολυ γενικα και δεν αντικατοπτριζουν την πλειοψηφια των πολιτων. Αυτοι που καταναλωνουν αγαθα πολυτελειας για να το παιξουν μουρη ειναι αρκετοι αλλα οχι η πλειοψηφια. Αν το δουμε ποσοστιαια σε συγκριση με αλλες χώρες, σιγουρα η αναλογια του trendaδων στην Ελλαδα ειναι μεγαλυτερη.

Ας πουμε το αυτοκινητο πολλοι το χρησιμοποιουν καταχρηστικα αλλα όχι η πλειοψηφια. Οι συγκοινωνιες μας ειναι γτπ όπως ξερεις. Δεν ειμαστε ουτε Αγγλια ουτε Γαλλια να εχουμε καθε 500 μετρα σταση μετρο. Επισης στις λεωφοριολωριδες κυκλοφορουν περισσοτερα ταξι και μηχανικια παρα λεωφορεια.

Εν ολίγης η νοοτροπια του Ελληνα εχει καλλιεργηθει απο το ιδιο το κρατος. Δεν νομιζω να γεννιεται κανεις ρεμπεσκες. Οταν το κρατος υστερει στο να δωσει στο λαο τη σωστη παιδεία, ο λαος θα βγει κάγκουρας. Αν τα παιδια μεχρι τα 18 τους συνηθιζανε ενα σωστο συστημα ΜΜΜ να εισαι σιγουρος οτι μολις βγαζανε το διπλωμα τα ποσοστα καταχρησης θα πεφτανε κατακορυφα. Επισης αν ξαφνικα διορθωνοντουσαν ολα με ενα μαγικο ραβδακι, δεν σημαινει οτι ολα θα πηγαιναν τελεια....το μεταβατικο σταδιο μπορει να έπαιρνε και 2-3 γενιες μεχρι να συνηθίζαμε την νεα λειτουργια των πραγματων ως Έλληνες.

Τα γιατι δεν αντιδρα κανεις ειναι πολυ απλο....σκεφτειται οτι με τους μισθους που παιρνουνε οι περισσοτεροι βγαζουν το μηνα τσιμα τσιμα. Φανταστειτε να κανουν και απεργια με αποτελεσμα να χασουν μερικα μεροκαματα...Με λιγα λογια τα φερανε απο δω τα φερανε απο κει, καταφερανε να κανουν οτι θελουν και να μην μπορει να αντιδρασει ο κοσμος.

Οσο για τις υπερωριες, η πλειοψηφια στην Ελλαδα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, οποτε δεν κανουν. Στον ιδιωτικο τομεα οι καταστασεις εχουν 3 διαστασεις. Καποιοι δεν κανουν καθολου υπερωριες, καποιοι κανουν και δεν πληρωνονται και καποιοι κανουν και πληρωνονται. Με λιγα λογια παλι μειοψηφια αποτελουν επι του συνολου. Γιʼαυτο το λογο μιλαω για γενικολογιες.

Τα κοινωνικοοικονομικαπολιτικα προβληματα εχουν απιστευτες πτυχες και δεν νομιζω οτι μπορουμε να τα αποτυπωσουμε ουτε καν προφορικα. Ασε που πολλες πτυχες δεν μπορουμε ουτε να τις γνωριζουμε αλλα ουτε και να τις πιστεψουμε μιας και αυτα που διαβαζουμε ποτε δεν ξερουμε αν ειναι εγκυρα για γνωστους λόγους.

Δημοσ.
Typhoon αυτα που γραφεις ειναι πολυ γενικα και δεν αντικατοπτριζουν την πλειοψηφια των πολιτων. Αυτοι που καταναλωνουν αγαθα πολυτελειας για να το παιξουν μουρη ειναι αρκετοι αλλα οχι η πλειοψηφια. Αν το δουμε ποσοστιαια σε συγκριση με αλλες χώρες, σιγουρα η αναλογια του trendaδων στην Ελλαδα ειναι μεγαλυτερη.

Ας πουμε το αυτοκινητο πολλοι το χρησιμοποιουν καταχρηστικα αλλα όχι η πλειοψηφια. Οι συγκοινωνιες μας ειναι γτπ όπως ξερεις. Δεν ειμαστε ουτε Αγγλια ουτε Γαλλια να εχουμε καθε 500 μετρα σταση μετρο. Επισης στις λεωφοριολωριδες κυκλοφορουν περισσοτερα ταξι και μηχανικια παρα λεωφορεια.

Εν ολίγης η νοοτροπια του Ελληνα εχει καλλιεργηθει απο το ιδιο το κρατος. Δεν νομιζω να γεννιεται κανεις ρεμπεσκες. Οταν το κρατος υστερει στο να δωσει στο λαο τη σωστη παιδεία, ο λαος θα βγει κάγκουρας. Αν τα παιδια μεχρι τα 18 τους συνηθιζανε ενα σωστο συστημα ΜΜΜ να εισαι σιγουρος οτι μολις βγαζανε το διπλωμα τα ποσοστα καταχρησης θα πεφτανε κατακορυφα. Επισης αν ξαφνικα διορθωνοντουσαν ολα με ενα μαγικο ραβδακι, δεν σημαινει οτι ολα θα πηγαιναν τελεια....το μεταβατικο σταδιο μπορει να έπαιρνε και 2-3 γενιες μεχρι να συνηθίζαμε την νεα λειτουργια των πραγματων ως Έλληνες.

Τα γιατι δεν αντιδρα κανεις ειναι πολυ απλο....σκεφτειται οτι με τους μισθους που παιρνουνε οι περισσοτεροι βγαζουν το μηνα τσιμα τσιμα. Φανταστειτε να κανουν και απεργια με αποτελεσμα να χασουν μερικα μεροκαματα...Με λιγα λογια τα φερανε απο δω τα φερανε απο κει, καταφερανε να κανουν οτι θελουν και να μην μπορει να αντιδρασει ο κοσμος.

Οσο για τις υπερωριες, η πλειοψηφια στην Ελλαδα ειναι δημοσιοι υπαλληλοι, οποτε δεν κανουν. Στον ιδιωτικο τομεα οι καταστασεις εχουν 3 διαστασεις. Καποιοι δεν κανουν καθολου υπερωριες, καποιοι κανουν και δεν πληρωνονται και καποιοι κανουν και πληρωνονται. Με λιγα λογια παλι μειοψηφια αποτελουν επι του συνολου. Γιʼαυτο το λογο μιλαω για γενικολογιες.

Τα κοινωνικοοικονομικαπολιτικα προβληματα εχουν απιστευτες πτυχες και δεν νομιζω οτι μπορουμε να τα αποτυπωσουμε ουτε καν προφορικα. Ασε που πολλες πτυχες δεν μπορουμε ουτε να τις γνωριζουμε αλλα ουτε και να τις πιστεψουμε μιας και αυτα που διαβαζουμε ποτε δεν ξερουμε αν ειναι εγκυρα για γνωστους λόγους.

Παιδιά ποντάρω ότι έχω και δεν έχω ότι σε αυτή τη χώρα δεν παίζει να αλλάξει κάτι σύντομα, παρά μόνο με την "ήσυχη" αντίδραση, δηλαδή με το να ξεψωνιαστούμε και να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση. Όμως ο Έλλην από τη φύση του είναι απάλευτος και τεμπέλης!!! Δείτε τις φάτσες στα λεωφορία και τα αμάξια κάθε μέρα, και τις απάλευτες γκόμενες με τα taxi!!!!

Δημοσ.

Ποιά αδικία και πράσιν' άλογα...όλοι κοιτάνε πως θα σε δαγκώσουνε με την πρώτη ευκαιρία, μεταξύ μας κλεβόμαστε και μετά κλαιγόμαστε για τα κόμματα και τους πολιτικούς, αυτοί δλδ απο άλλη χώρα ήρθανε? Απλά αυτό που κάνουμε μεταξύ μας αυτοί όταν έχουν την εξουσία το κάνουν σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Χώρα λαμογιών και κρυφοπούστηδων έχουμε γίνει...

Δημοσ.

Προφανώς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη μιας και δεν έχουμε ακριβή μεγέθη για τίποτα από αυτά που λέμε. Παρόλα αυτά είμαι σχετικά σίγουρος ότι οι πλειοψηφία στην Ελλάδα δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε σίγουρα έναν υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα αλλά δεν είναι η πλειοψηφία. Έχω την εντύπωση ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γύρω στις 350.000.

Όσον αφορά τις υπερωρίες από γνωστούς και φίλους έχω την εντύπωση ότι η πλειονότητα δεν τις πληρώνετε ή τις παίρνει με μορφή άδειας την οποία όμως πρακτικά ποτέ δεν μπορεί να πάρει γιατί πάντα πήζει στη δουλειά.

Ακόμα και τα παραδείγματα που φέρνεις είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας που προανέφερα...πχ στο θέμα των λεωφορειολωρίδων, δεν είδα ποτέ κανέναν να διαμαρτύρεται (ούτε καν κάνοντας thread) για το ότι ο Μπαντουράκης θεωρεί θεόσταλτο δικαίωμα των ταρίφων να μπαίνουν στις λεωφορειολωρίδες και μάλιστα να κάνει και απεργία γι'αυτό. Αλλά όλοι καίγονται για την τιμή της βενζίνης, γιατί οι καημένοι δεν θα μπορούν να κουνήσουν τα 1800κ.εκ. με τις τουρμπίνες που συζητιούνται σε κάτι άλλα thread.

Έτσι όπως το θέτεις οδηγούμαστε σε ένα παράδοξο τύπου κότας/αυγού, δεδομένου ότι αν δεχτούμε (που δεν είναι λάθος, τουλάχιστον εν μέρει) ότι το κράτος ευθύνεται για τα χάλια των πολιτών του, οι οποίοι εκλέγουν την κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το κράτος.

Όπως και να έχει συμφωνώ ότι το θέμα είναι πάρα πολύ περίπλοκο και δεν μπορεί να λυθεί σε λίγες γραμμές και με ελλειπή στοιχεία. Απλώς διαφωνώ στο να ρίχνουμε όλο το βάρος μας στο κράτος όταν οι δικές μας ευθύνες είναι σαφώς μεγαλύτερες (γιατί ακόμα και αν η εκπαίδευση αύριο γίνοταν ως δια μαγείας ιδανική, πάλι είναι γνωστό ότι η οικογένεια και ο κοινωνικός περίγυρος παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην ανάπτυξη ενός νέου από ότι το σχολείο).

Δημοσ.

Εγώ πάντως έχω κάνει μια καλή αρχή, οτιδήποτε εκτός τροφίμων το αγοράζω online!! Φέτος η Ελληνική αγορά έχασε τουλάχιστον 2000 σε αγορές από την πάρτη μου!!!!

....η πιστωτική μου με πληρώνει κάπου 150 ευρώ το χρόνο επειδή τη χρησιμοποιώ!!

....και φυσικά η ένοια "κυλικείο" έχει διαγραφεί από τον εγκέφαλό μου!! bring from home!!!

Δημοσ.

Πιστεύω ότι απλά δεν χρησιμοποιούμε τα <<όπλα>> μας σαν λαός.

Εξηγώ: Τώρα είναι η 2η εβδομάδα που κάνουμε μποηκοτάζ στο γάλα,σωστά;Σωστα.

Ανοίγω το ψηγείο εχτές και βλέπω ένα μονόλυτρο γάλα μέσα.Ποιος το πήρε λέω;Μου απαντά η μάνα μου.<<Εγω, το χρειάζομαι!>>(είναι 56 ετών και τώρα το θυμήθηκε).

Πάω μετά στο ψιλικατζίδικο, και βλέπω έναν μεσήλικα πάλι να αγοράζει γάλα.Να του πεις τι;Να τσακωθείς;

Αυτό που βλέπω είναι ότι πληρώνουμε τις αμαρτίες των γονέων μας και θα συνεχίσουμε να τις πληρώνουμε για πολύ ακόμη..

Αν δεν αγόραζε κανείς για μία εβδομάδα θα έπαιφτε η τιμή του στο μισό.Αλλά ο Έλληνας δεν μπορεί να περιμένει μια εβδομάδα ενώ έκανε καταχρήσεις μιά ζωή..

Τέλοσπάντων, το θέμα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός τέτοια φαινόμενα θα λιγοστευόυν,οπότε υπάρχει ελπίδα.

Δημοσ.

Το ζήτημα με απασχολεί πολύ έντονα τον τελευταίο καιρό. Αφού κανείς δεν κάνει κάνει κάτι για αλλάξουν τα πράγματα γιατί να μην είμαστε εμείς εκείνοι που θα τα αλλάξουν?

Αντί να αναρωτιόμαστε γιατί κάποιος δεν αντιδρά, ίσως να αναρωτηθούμε γιατί δεν αντιδράμε εμείς οι ίδιοι?

Μήπως δεν είμαστε αρκετοί? Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να μαζευτούμε χιλιάδες. Ίσως να μην έχουμε αρκετά κίνητρα? Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αποκτήσουμε κίνητρα? Ίσως να μην είμαστε ικανοί? Δε νομίζω.

Μάλλον είμαστε όλοι θύματα του ωχαδερφισμού. Για να αλλάξει το σύνολο πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Στην σημερινή εποχή, η μοναδική δύναμη που έχουμε εμείς οι πολίτες είναι η δύναμη ως καταναλωτές. Δεν έχει νόημα πλέον να βγαίνουμε στους δρόμους να φωνάζουμε και να τρώμε ξύλο. Μπορούμε να επιτύχουμε τον σκοπό μας με πιο απλά μέσα: Την αποχή από την κατανάλωση. Μόνο όταν οι εταιρείες δουν τα κέρδη τους να χάνονται θα προβληματιστούν.

Λέμε ότι στην ελλάδα δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, εμείς οι καταναλωτές μπορούμε να τον κάνουμε να λειτουργήσει. Απλά τα πράγματα: Κάτι είναι υπερτιμημένο; Δεν το αγοράζω.

Στο insomnia είμαστε εκατοντάδες ενεργοί χρήστες που μπορόύμε όλοι να συνεισφέρουμε στην κοινή προσπάθεια. Άλλωστε αυτό που χρειάζεται είναι συλλογικότητα. Ο καθένας μας έχει δεκάδες γνωστούς που θα μπορούν να συμβάλλουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Αν μαζευτούμε χιλιάδες έχουμε τον τρόπο να κάνουμε την διαφορά. Ίσως ακούγεται δύσκολο, πιστεύω όμως ότι δεν είναι. Και αυτό επειδή το θέμα μας αφορά όλους.

Τι λέτε;

Δημοσ.

οικονομικα προβληματα παντα ειχαμε, αλλα μετα το ευρο βλεπω ολο και περισσοτερο κοσμο να μιλαει για λεφτα, τις τιμες, κτλ.

Πριν απο αυτο το να μιλας για λεφτα ηταν καπως πιο ταμπου επρεπε δηλαδη να υπαρχει σοβαρο προβλημα για να μιλησεις για αυτα, τωρα ακουω κοσμο να γκρινιαζει για τον καφε...

Ειχα δει και προσφατα μια στατιστικη, συμφωνα με την κατανομη του πλουτου στην Ευρωπη, και στην Ελλαδα εχουμε την μεγαλυτερη ανισοκατανομη μετα την Πορτογαλια, και οι διαφορες φαινεται να αυξανονται χρονο με τον χρονο.

και σε αυτο φταιμε κυριως εμεις...

Δημοσ.
οικονομικα προβληματα παντα ειχαμε, αλλα μετα το ευρο βλεπω ολο και περισσοτερο κοσμο να μιλαει για λεφτα, τις τιμες, κτλ.

Πριν απο αυτο το να μιλας για λεφτα ηταν καπως πιο ταμπου επρεπε δηλαδη να υπαρχει σοβαρο προβλημα για να μιλησεις για αυτα, τωρα ακουω κοσμο να γκρινιαζει για τον καφε...

Ειχα δει και προσφατα μια στατιστικη, συμφωνα με την κατανομη του πλουτου στην Ευρωπη, και στην Ελλαδα εχουμε την μεγαλυτερη ανισοκατανομη μετα την Πορτογαλια, και οι διαφορες φαινεται να αυξανονται χρονο με τον χρονο.

και σε αυτο φταιμε κυριως εμεις...

Πίστεψέ με δεν θα θέλαμε να ζούσε στην Ελλάδα του 2008 με τη δραχμή. Το ευρώ έφερε ακρίβεια ,ως αναμενόμενο, αλλά έσωσε το Ελλάντα!!!! Μόνο και μόνο που το ebay ζει από Ευρώπη πια τα λέει όλα!! Φανταζόσουνα ποτέ να είχες ισχυρότερο νόμισμα από το δολάριο?

Ωστόσο η ακρίβεια που έφερε το ευρώ δεν χάλασε τη κάθε κυβέρνηση , αφού έτσι εισπράτει φαπα!! Επίσης έτσι δημιουργεί ψεύτικο πλούτο στους επιχειρηματίες για να φαίνεται η οικονομία καλή, μεταθέτοντας το αγγούρι σε νέες γεννιές!! Χεστήκαμε για το αύριο, αλλά αυτό ήρθε γρήγορα!!!

Δημοσ.

...απλά πρόβατα είμαστε όλοι, που μουρμουρίζουμε όταν ακούμε ότι από τη διπλανή στάνη πήραν κάποιον για σφάξιμο... Χαμένοι στον καταναλωτισμό...μηδέ εμού εξαιρουμένου... Με μόνο στόχο την επιβίωση σε όλα τα επίπεδα...Και βγαίνουν μετά κάτι θύματα αν πεις να μιλήσεις για καμμιά αξία και καμμιά επανάσταση και σου λένε "έτσι θα μείνει πίσω η χώρα στην Ευρώπη"... Αξίες μηδέν...Φιλοσοφία μηδέν...Ηθική πολύ προσωπική...Πολιτική παιδεία/συνείδηση μέσα από την τηλεόραση...Και το χειρότερο είναι ότι δεν είμαστε απλά έτσι σα λαός, αλλά ολόκληρο το είδος έτσι πάει...Ο χρόνος μας ο πεπερασμένος έχει χαθεί μέσα στην διεθνή ποπ κουλτούρα της κατανάλωσης, ταινίες, μουσικές, κινητά, το ένα, το άλλο, και για να τα έχουμε αυτά θέλει να γινόμαστε λάστιχο, να τρώμε 2ωρα για να πάμε στις δουλειές μας, για να βγάζουμε τα 500, 600,700,800,1000 ευρώ μας, να τρέχουμε σαν τους πούστηδες για 2-3 βδομάδες διακοπές το χρόνο, κι άμα κάποιοι είμαστε λίγο πιο καπάτσοι, να βγάζουμε λίγο περισσότερα, για να πηγαίνουμε λίγες περισσότερες μέρες διακοπές, σε λίγο πιο μακρυνά μέρη, και να το διατυμπανίζουμε κι όλας ότι "αυτός που είναι πιο έξυπνος και βγάζει περισσότερα, καλά κάνει"...

Η μεγαλύτερη νίκη του καπιταλισμού δεν ήταν να βγάζει ακόμα περισσότερα από ακόμα περισσότερους...Το ότι μας έκανε όλους μικρούς καπιταλίστες ήτανε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...