Προς το περιεχόμενο

Απορία ταχύτητας και συμβατότητας...

fe31h

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν από όσο ξέρουν αρκετοί από εδώ μέσα(:lol:) έχω Ρ4 στα 2.8 αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας... το θέμα μας είναι ότι ο επεξεργαστής έχει ταχύτητα 133 το bus(αυτό δεν είναι?) και η μνήμη ram μου έχει την ίδια ταχύτητα...

τώρα εγώ θέλω να βάλω μια άλλη ram η οποία τρέχει στα 400(τόσο ειναι και το bus της) υπάρχει πρόβλημα????

επίσις αν αφήσω αυτήν την ram και βάλω άλλη μια 1gb (σύνολο 1.5...) θα έχω κανένα άλλο πρόβλημα?(η μητρική μου υποστηρίζει μέχρι και 3gb)

Δημοσ.

...ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ MSI :lol:

....και θα κοιτάξεις ΚΑΛΑ τί σόι μνήμης υποστηρίζει.

ΔΕΝ είναι τόσο απλά με τις μνήμες - "ό,τι μνήμη και να βάλουμε επάνω θα δουλέψει" . ;)

Δημοσ.

Δε θα έχεις πρόβλημα, απλά το νέο DIMM module θα τρέχει στα 266MHz (όσο και του υπάρχοντος), αντί των 400MHz που είναι η μέγιστη rated συχνότητα λειτουργίας του.

Αν αφαιρέσεις το παλιό και κρατήσεις μόνο το νέο, εξαρτάται από τις δυνατότητες της μητρικής σου. Αν έχει διαιρέτες για να υποστηρίζει ασύγχρονη λειτουργία μνήμης στα 400MHz, τότε θα παίξει στα 400MHz. Αν είναι λίγο πιο παλιά, μάλλον θα παίξει στα 333MHz. Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για τις ρυθμίσεις του BIOS στο Auto...

Δημοσ.

Η μητρική λέει ότι υποστηρίζει DDR200/266/333MHz and up...

οπότε θα υποστηρίζει και τα 400... το θέμα δεν είναι αυτο... εγω ήθελα να ρωτίσω αν πειράζει να έχει η ram περισσότερη ταχύτητα από τον επεξεργαστή...(δηλαδή θα είναι περιτά τα 400????)

Δημοσ.

Όταν η μνήμη λειτουργεί σε συχνότητα διαφορετική (μεγαλύτερη συνήθως) από του FSB, αυτό λέγεται ασύγχρονη λειτουργία FSB/RAM και δεν είναι κάτι καινοφανές. Άρα, η απάντηση στην ερώτησή σου είναι: «Όχι, δεν πειράζει».

Το θέμα είναι ότι κρατώντας και το παλιό DIMM module στο σύστημά σου, δε θα μπορέσεις να δεις 400ΜΗz συχνότητα στις μνήμες.

Δημοσ.

...εκτός από τα παραπάνω, χωρίς να ξέρω για τη δικιά σου (γι' αυτό είπα πάνε στο site της και δες ΚΑΛΑ τί υποστηρίζει), υπάρχουν (υπήρχαν τουλάχιστον) μητρικές οι οποίες πχ ΔΕΝ θα υποστήριζαν (και να το ήθελες) άλλο module μνήμης, αν είχες βάλει επάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μία PCI3200 χωρητικότητας 1oς Gb .

Χαρακτηριστική πρόσφατη περίπτωση εδώ στο "μητρικές και επεξεργαστές".

Επίσης, υπό ΜΙΑ έννοια (σου περιέγραψε συγκεκριμένη συνθήκη ο parsifal) MΠΟΡΕΙ και να είναι "περιττή" μιά 400άρα, αν δεν μπορεί να πάει παραπάνω από 333ΜHz...

Όχι όμως περιττή σε σχέση με το FSB.

Δημοσ.
...εκτός από τα παραπάνω, χωρίς να ξέρω για τη δικιά σου (γι' αυτό είπα πάνε στο site της και δες ΚΑΛΑ τί υποστηρίζει), υπάρχουν (υπήρχαν τουλάχιστον) μητρικές οι οποίες πχ ΔΕΝ θα υποστήριζαν (και να το ήθελες) άλλο module μνήμης, αν είχες βάλει επάνω ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μία PCI3200 χωρητικότητας 1oς Gb .

Χαρακτηριστική πρόσφατη περίπτωση εδώ στο "μητρικές και επεξεργαστές".

Επίσης, υπό ΜΙΑ έννοια (σου περιέγραψε συγκεκριμένη συνθήκη ο parsifal) MΠΟΡΕΙ και να είναι "περιττή" μιά 400άρα, αν δεν μπορεί να πάει παραπάνω από 333ΜHz...

Όχι όμως περιττή σε σχέση με το FSB.

ορίστε το site της msi http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=648_Max-L (εδώ έχει την 6585-20 ενώ εγώ έχω την 6585...αλλα ίδιες φένονται!) αν δεις λέει ότι υποστιρίζει μέχρι και 3gb (

• Supports three memory banks using three 184-pin unbuffered DDR DIMM on three memory DIMM slots και κάπου αλλού έχω διαβάσει ότι είναι 1gb στην κάθε υποδοχή

• Supports up to 3GB memory size without EEC αυτό το EEC που λέει τι είναι???

• Supports DDR200/266/ 333MHz and up )

αφου λέει 333 και άνω! τι πρόβλημα να έχει στα 400????:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...