kurkosdr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Κοιτα, τα multirama laptops ειναι γενικως συναρμολογουμενα της multirama, οποτε οι υπαλληλοι της multirama εχουν δικαιωμα να προβαινουν σε επισκευες, δοκιμες κ.λ.π. Τωρα, οσον αφορα το ανοιγμα επωνυμων υπολογιστων και περιφερειακων, μανουλα σε αυτα ειναι το Πλαισιο Γλυφάδας, αφου δυο από τις τρεις φορες, χωρις να τους το ζητησω ο ιδιος, ο υπαλληλος (από συνηθεια; ) μου ανοιξε μπροστα μου λαπτοπ toshiba των 2000? (ναι, σιγα μην το αγοραζα) και καρτα τηλεορασης, τα οποια περιεργαστηκε κανονικα. Οταν ρωτησα τα σχετικα "Δεν πειράζει...", "Το κανουμε εδώ..." κ.λ.π. Γι αυτο, παντα παιρνουμε κανονικα προΪόντα, branded, και ελεγχουμε παντα η ζελατινα να ειναι της εταιριας. Και αμα δεν ειναι, φευγουμε επιδεικτικα και το παιρνουμε από αλλού...
pataridis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Συγνώμη για το off topic αλλά ποια η γνώμη σας για τους DELL φορητούς από προσωπική χρήση;;
steliosdel Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δεν ξέρω αν ισχύει 100% αλλά όταν πήρα το δικό μου laptop κατάλαβα ότι ήταν τελείως καινούριο από το ότι τα πλήκτρα (όλα) την πρώτη φορά που πατιούνταν ήθελαν ανεπαίσθητα παραπάνω δύναμη και έκαναν ένα χαρακτηριστικό ήχο, δηλαδή καταλάβαινες ότι δεν είχαν ξαναπατηθεί.Επίσης ασφαλής έλεγχος γίνεται μέσω της μυρουδιάς (η καινουργίλα που λέμε είναι επικίνδυνες ενώσεις που ναι μεν τις περισσότερες φορές είναι ευχάριστες, αλλά καταντούν και ενοχλητικές και μάλιστα στις αυτοκινητοβιομηχανίες υπάρχε το πρόβλημα του πώς θα τις εξαλείψουν γιατί το αυτοκίνητο είναι κλειστος χώρος-πράγμα που δε συμβαίνει με το laptop). Από την άλλη, θα είχε τουλάχιστον ενδιαφέρον να πήγαινες, ας πούμε, στο Πλαίσιο και να τους έλεγες " Το laptop μου δε μυρίζει καινουργίλα,αλλάξτε το !!" , ή " Ρε φίλε για πάτα λίγο το backspace,σου φαίνεται να μην έχει ξαναπατηθεί?Ε?"
bgeorgalas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Γιατί το ταλαιπωρήτε το θέμα? Σίγουρα η συμπεριφορά των μαγαζιών δεν είναι ότι καλύτερο άλλα ο καθένας σαν καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει και λίγο....και εξηγούμαι: όταν αγοράζεις κάτι για καινούργιο (βλέπε laptop) από μαγαζί βάζεις στο πρόγραμμα ότι θα χάσεις 20 λεπτά από τον χρόνο σου και τον ανοίγεις επιτόπου μπροστά τους....Αντίστοιχα με σκληρούς δίσκους κτλ. εγώ πάντα κοιτάω αν η συσκευασία είναι σφραγισμένη. Κανα δύο φορές για παραδείγμα που έχουν επιχειρήσει να μου πουλήσουν σκληρό δίσκοι "χύμα" (όχι σφραγισμένο) πολύ απλά δεν τον δέχομαι εκτός και αν τον δοκιμάσουν επιτόπου μπροστά μου και δω ότι δουλεύει....αν δεν δεχτούν στο παρακάτω μαγαζί και ας βρούν κάνα άλλα κορόιδο να τον αγοράσει.... Αγορές μέσω ιντερνετ ελλάδα δεν έχω κάνει ποτέ....Δόξα τον θεο Ιταλία για αγορές μέσω ιντερνετ έχεις δικαίωμα μέσα σε 10 μέρες από την ημερομήνια παραλαβής να το στείλεις πίσω (με δικά σου έξοδα) και να πάρεις τα λεφτά σου πίσω χωρίς καμμία δικαιολογία γιατί πολύ απλά έτσι σου την κάπνισε....οπότε....
kurkosdr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Κοιτα, η δοκιμασμενη λυση του δοκιμασματος δεν ειναι τοσο δοκιμασμενη αφου 1) μπορει μεν να δουλευει, αλλα να εχει κλεισει 900 ωρες λειτουργιας πριν, δη πολυ μεταχειρισμενο 2) διαιωνιζεις το προβλημα, αφου μετα το δοκιμασμα, αμα δεν θες να το παρεις, θα ερθει και ο επομενος για να το δοκιμασει, και μετα ο επομενος, και τελικα αυτος που θα το παρει... Και για να μην λεμε μονο τα αρνητικα του Πλαισιου (που στην ουσια σου πουλαει το δειγμα που χρησιμοποιει για να κανει επιδειξη σαν καινουριο), στο media markt και ολα ανοικτα τα χουν (δειγματα) για να τα δοκιμασεις, αλλα οσα δινουν ειναι ολοκαινουρια... Καλα να κανουν λοιπον και να φανε το μεριδιο από κατι πλασιο, cosmodata, γερμανους (με το εξουσιοδοτημενο -δειτε myphone.gr για σωρεια παραπονων- service του) και αλλα καταστηματακια, που εχουν ενα κουτι από καθε προϊόν, λες και ειναι παλιατζιδικα....
bgeorgalas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Κοιτα, η δοκιμασμενη λυση του δοκιμασματος δεν ειναι τοσο δοκιμασμενη αφου 1) μπορει μεν να δουλευει, αλλα να εχει κλεισει 900 ωρες λειτουργιας πριν, δη πολυ μεταχειρισμενο 2) διαιωνιζεις το προβλημα, αφου μετα το δοκιμασμα, αμα δεν θες να το παρεις, θα ερθει και ο επομενος για να το δοκιμασει, και μετα ο επομενος, και τελικα αυτος που θα το παρει... 1. Αρκεί να ξέρεις τι πρέπει να κοιτάξεις ανάλογα με το προϊον....αν δεν ξέρεις τι να κοιτάξεις: α. κάνεις έρευνα στο ιντερνετ για να βρεις τι πρέπει να προσέξεις β. Ζητας σφραγισμένη συκσευασία 2. Εγώ δεν είπα να πηγαίνεις στα μαγαζια και να δοκιμάζεις αβέρτα χωρίς να ψωνίζεις τίποτα (Γι αυτό τον σκοπό υπάρχουν οι συγκριτικές δοκιμές πχ. για δίσκους και τα laptop στις εκθέσεις). Εγώ είπα ότι τον φορητό που έχω παραγγείλει (και άρα ενοείται ότι θα πάρω) και που μου κοστίζει κοντά στα 2 μηνιάτικα τον δοκιμάζω επιτόπου πριν πληρώσω. Σε τέτοια περίπτωση δοκιμάζω δεν σημαίνει ότι βλέπω αν μου κάνει το Touchpad ή τα πλήκτρα είναι σκληρά ή δεν με βολεύει εκεί που είναι το enter (Αυτά υποτίθεται ότι τα κάνεις πριν παραγγείλεις). Δοκιμάζω σημαίνει: Ανάβει? Πόσες ώρες έχει γράψει ο δίσκος? ο δίσκος είναι στις στροφές που έχω παραγγείλει? Υπάρχουν dead pixel στην οθόνη? μου έχουν φορτώσει τις μνήμες και τον επεξεργαστή που έχω παραγγείλει? Η κάρτα οθόνης είναι η σωστή? έχει γρατζουνιές? κτλ. κτλ.
epivitor Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Kαι πώς καταλαβαινεις ρε φιλε πόσες ώρες έχει γράψει ο δίσκος?
bgeorgalas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Kαι πώς καταλαβαινεις ρε φιλε πόσες ώρες έχει γράψει ο δίσκος? μπορεί να έχω στραβή μέρα αλλά epivitor δεν μου αρέσει καθόλου το ύφος σου.... anyway για παράδειγμα: http://en.wikipedia.org/wiki/Self-Monitoring%2C_Analysis%2C_and_Reporting_Technology#Known_S.M.A.R.T._attributes
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Kαι πώς καταλαβαινεις ρε φιλε πόσες ώρες έχει γράψει ο δίσκος? με προγράμματα όπως το Everest...που διαβάζουν info από S.M.A.R.T.
kotsos_licious Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 με προγράμματα όπως το Everest...που διαβάζουν info από S.M.A.R.T. μπορεί κανείς να βρει το "EVERST" free??? ή μονό μέσω αγοράς....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 υπάρχει η απλή έκδοση που είναι free... και για αυτή την δουλειά που είναι για μια φορά σε βολεύει και το Trial της Ultimate version
epivitor Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 με προγράμματα όπως το Everest...που διαβάζουν info από S.M.A.R.T. Σε μενα παντως το everst μου βγαζει αυτο το νουμερο (54836) το οποιο μετραει τα λεπτα (δηλαδη περιπου 38 μερες) και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα μιας και τον σκληρο μου τον εχω πανω απο 2 χρονια 09 Power-On Time Count 0 232 232 54836 OK: Always passes Μηπως πρεπει να κοιταξω καποια αλλη ενδειξη?
Members gsarig Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Members Δημοσ. 23 Ιουνίου 2008 Άντε να σας πω και εγώ μια ιστορία μου. Παραγγέλνω pc σε κομμάτια για έναν. Έρχονται όλα και ξεκινάω να το μοντάρω. Βλέπω λοιπόν στην μητρική καρφωμένο έναν επεξεργαστή. Φυσικά και έκανα την πάπια και δεν πήγα την μητρική πίσω γιατί θα μου ζητούσαν και τον επεξεργαστή πίσω. Μια παρόμοια περίπτωση κι εδώ: είχα αγοράσει κάποτε ένα κουτί για sata σκληρό δίσκο (25 ευρώ το είχα πάρει αν θυμάμαι καλά). Με το που το βγάζω από τη θήκη αμέσως μου φάνηκε πολύ βαρύ - "που να βάλω και τον δίσκο μέσα" σκέφτομαι. Ε, τελικά δεν χρειάστηκε γιατί είχε ήδη μέσα έναν δίσκο 250άρη WD (που τότε πρέπει να κόστιζε καμιά 75αριά-80 ευρώ - αυτό είναι που λέμε "τα έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω η θήκη!). Εδώ και 2 χρόνια ο δίσκος δουλεύει μια χαρά στις πιο αντίξοες συνθήκες :lol:. Τιμής ένεκεν, του έχω βάλει label "e-shop gift".
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Σε μενα παντως το everst μου βγαζει αυτο το νουμερο (54836) το οποιο μετραει τα λεπτα (δηλαδη περιπου 38 μερες) και δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα μιας και τον σκληρο μου τον εχω πανω απο 2 χρονια09 Power-On Time Count 0 232 232 54836 OK: Always passes Μηπως πρεπει να κοιταξω καποια αλλη ενδειξη? σε ώρες είναι όχι σε λεπτά... και να φανταστώ ότι δεν έχεις το pc 24/7 ανοιχτό τα 2 αυτά χρόνια έτσι?
epivitor Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 σε ώρες είναι όχι σε λεπτά...και να φανταστώ ότι δεν έχεις το pc 24/7 ανοιχτό τα 2 αυτά χρόνια έτσι? Οχι φιλε μου λεπτα ειναι γιατι καθε λεπτο αυξανεται κατα 1 (αυτη τη στιγμη ειναι στο 54984).Φανταζομαι και σ'εσενα το ιδιο θα συμβαινει. Ετσι κι αλλιως αν ηταν σε ωρες θα σημαινε οτι ο σκληρος εχει λειτουργησει πανω απο 6 χρονια δηλαδη λειτουργουσε πριν καν δημιουργηθει (λες να μου εχουν κανει τετοια μπινια απ'το μαγαζι που τον αγορασα ???? )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.