Προς το περιεχόμενο

Νέο κουτάκι...

red7genius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω τους αγαπητους συμφορουμιτες:-)

Μετα απο μια μακροχρονη πορεια το pcaki μου εκανε τον κυκλο του και ηρθε η ωρα να αντικατασταθει. Χωρις πολλα λογια με ενα σεβαστο budget της ταξης των 1000-1200 ευρω και με μια προχειρη ερευνα εκανα την εξης συνθεση:

newbitmapimagerq2.png

Δυο λογια πριν μου πειτε την γνωμη σας. Τον τελευταιο καιρο (ενεκα οι πανελληνιες:-)) δεν ενημερωνόμουν αρκετα σχετικα με τις εξελιξεις στον κοσμο του hardware. Γι αυτο εχω και καποιες αμφιβολλιες σχετικα με τις επιλογες που εχω κανει. Αρχικα, δεν ειμαι σιγουρος για το τροφοδοτικο, για την μητρικη και για της μνημες. Καθε προταση για επιλογη καλυτερου κομματιου ειναι φυσικα δεκτη. Επιπλεον δεν εχω επιλεξει καρτα γραφικων. Οπως υπολογιζω, θα παω για το pc στο τελος του μηνα, που εχω ακουσει πως θα βγουν οι καινουργιες καρτες γραφικων της Ati kai Nvidia αντιστοιχα. Αν μεινει η παραπανω συνθεση, μενουν περι τα 300 ευρω για την καρτουλα. Αν ομως ανεβουν στα 1200 θα ηθελα και ενα καλυτερο κουτακι.

Τελος να πω οτι το pc προοριζεται για αχαλινωτο gaming, ιντερνετ, video editing, χρηση AutoCad, ταινιες, και φυσικα ο/c οσο παει:-)

Αυτα ειχα να πω εγω.Σειρα σας:-)

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ενσωματώσεις στο pc σου δύο σκληρούς δίσκους σε διάταξη raid0 και να εγκαταστήσεις εκεί το σύστημά σου. Θα πετύχεις έτσι σχεδόν διπλάσια ταχύτητα ανάγνωσης. Θα φορτώνεται γρηγορότερα το σύστημα, οι εφαρμογές, τα παιχνίδια, κτλ.

Επίσης, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μνήμες επώνυμες, πχ kingston, corsair, κτλ.

Δημοσ.

Αρα αλλαζω το τροφοδοτικο και βαζω αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1031511 ?

Οι μνημες που εχω επιλεξει ειναι καλες για o/c?

Και ακομα δεν ξερω τι να κανω με την καρτα γραφικων...Να παρω μια φτηνη τωρα και να περιμενω τις καινουργιες?

Τακη το εχω σκεφτει και αυτο με τους σκληρους και μαλλον κατι τετοιο θα κανω.

edit The Judas απο οτι βλεπω το buffer του σκληρου που μου προτεινεις ειναι μισο σε σχεση με αυτουνου που εβαλα...Εχει μεγαλη διαφορα?

Δημοσ.
Αρα αλλαζω το τροφοδοτικο και βαζω αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1031511 ?

Οι μνημες που εχω επιλεξει ειναι καλες για o/c?

Και ακομα δεν ξερω τι να κανω με την καρτα γραφικων...Να παρω μια φτηνη τωρα και να περιμενω τις καινουργιες?

Τακη το εχω σκεφτει και αυτο με τους σκληρους και μαλλον κατι τετοιο θα κανω.

edit The Judas απο οτι βλεπω το buffer του σκληρου που μου προτεινεις ειναι μισο σε σχεση με αυτουνου που εβαλα...Εχει μεγαλη διαφορα?

Εφόσον δίνεις 350? για κάρτα γραφικών περίμενε λίγο ακόμα να κυκλοφορήσουν οι καινούργιες κάρτες.

Οσον αγορά τον δίσκο της WD διάβασε εδώ:

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=257210

Δημοσ.

Συμφωνώ με την επιλογή του τροφοδοτικού.

Δεν διαφωνώ με την επιλογή του WD σκληρού δίσκου, μιας και εγώ χρησιμοποιώ παραδοσιακά μόνο WD, αλλά έχω να προτείνω κάτι άλλο. Μπορείς να βρεις στην αγορά δυο όμοιους SATA II σκληρούς δίσκους με 16ΜΒ buffer και να τους βάλεις σε RAID 0. Έτσι διπλασιάζεις την ταχύτητα ανταπόκρισης τους και προσθέτει τα μεγέθη τους. Το κόστος 2 δίσκων 320ΜΒ με 16ΜΒ buffer θα κοστίσουν όχι παραπάνω από 10 ευρώ περισσότερο από την αγορά ενός δίσκου 640ΜΒ με 32ΜΒ. Η διαφορά του μεγέθους των buffer δεν θα επιφέρει τόσο σημαντική αλλαγή στο χρόνο απόκρισης των συστημάτων αποθήκευσης όσο θα επιφέρει η διάταξη RAID.

Για την κάρτα γραφικών συμφωνώ με τον The_Judas

Δημοσ.

i see. προς το παρον το θεμα του(των) σκληρου(ων) δεν με απασχολει ιδαιτερα. αν και το raid θα ηταν μια καλη ιδεα.

Τις μνημες πως τις βλεπετε? ειναι καλες για o/c?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...