Προς το περιεχόμενο

Διάρρηξη

Crazy killer123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ακούσει οτι αν έχεισ τα κλειδιά πίσω απο την πόρτα, ένας διαρρήκτης μπορεί να εισβάλει στο σπίτι πιο εύκολα.Αλήθεια είναι αυτό γιατι συνιθίζω να έχω τα κλειδιά πίσω από την πόρτα.Να αρχίσω να φοβάμαι?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κι εγώ το χω ακούσει αλλά δεν ξέρω πόσο ευσταθεί.

Πάντως μην πολυαγχώνεσαι. Άντε να χει μισό λεπτό διαφορά με/χωρίς κλειδί.

Δημοσ.

Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές, βάσει του σκεπτικού πως όταν ο άλλος χώσει το σύρμα ή το κατσαβιδοειδές, ή οτιδήποτε χώνει την ώρα που του χώνουνε τη μάνα του μπινέ τεσπά, το κλειδί, κρατάει "ανοιχτές" τις μικρές "αμπάρες" μέσα στην κλειδαριά (αυτά που σπρώχνει με το διαμορφωμένο του σχήμα τεσπά) οπότε αυτό που βάζει ο άλλος μέσα, δεν στουκάρει πάνω σε αυτά, απλώς σπρώχνει το κλειδί και παίρνει τη θέση του πριν "κλείσουν".

Σε κλειδαριά ασφαλείας, το καλύτερο είναι να γυρνάς το κλειδί σε θέση που δεν βγαίνει, συνήθως κάθετη.

Δημοσ.

Αυτό νομίζω ότι ισχύει μόνο για τις κλειδαριές ασφαλείας. Σε αυτές δεν πρέπει να αφήνεις το κλειδί. Στις άλλες είναι οκ.

Δημοσ.
Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές, βάσει του σκεπτικού πως όταν ο άλλος χώσει το σύρμα ή το κατσαβιδοειδές, ή οτιδήποτε χώνει [...]

Εξελίχθηκαν. Ψεκασμός με ένα σπρέυ, πάγωμα της κλειδαριάς, σπάσιμό της (ασχέτως αν είναι απλή/ασφαλείας(= εννοώ τις "ασημένιες" με τα τρυπητά κλειδιά) με/χωρίς κλειδί) και γεια σας.

Αυτά με μηδενικό θόρυβο και σε κάτω από δύο λεπτά.

Δημοσ.
Αυτό ισχύει σε γενικές γραμμές, βάσει του σκεπτικού πως όταν ο άλλος χώσει το σύρμα ή το κατσαβιδοειδές, ή οτιδήποτε χώνει την ώρα που του χώνουνε τη μάνα του μπινέ τεσπά, το κλειδί, κρατάει "ανοιχτές" τις μικρές "αμπάρες" μέσα στην κλειδαριά (αυτά που σπρώχνει με το διαμορφωμένο του σχήμα τεσπά) οπότε αυτό που βάζει ο άλλος μέσα, δεν στουκάρει πάνω σε αυτά, απλώς σπρώχνει το κλειδί και παίρνει τη θέση του πριν "κλείσουν".

Σε κλειδαριά ασφαλείας, το καλύτερο είναι να γυρνάς το κλειδί σε θέση που δεν βγαίνει, συνήθως κάθετη.

Σε κλειδαριά ασφαλείας ΔΕΝ αφήνουμε το κλειδί από πίσω ποτέ!

Δημοσ.

Αλήθεια; Γιατι; Μη με λες τέτοια!

Εγω το αφηνω απο πίσω (αν και σπιτι μου εχουν μπει ηδη 2 φορες, επειδη δεν ειχα κλειδωσει όμως)

Δημοσ.

Αν είσαι μέσα γιατί δε βάζεις ένα σύρτη της προκοπής να μη μπορεί να κάνει τπτ;;

Όταν λείπεις είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Μπορεί να γίνομαι ανόητος, αλλά αν έχεις το κλειδί πάνω στην κλειδαριά, γιατί να μπεί μέσα ο διαρρήκτης?

Για να αυξήσει το δείκτη δυσκολίας της διάρρηξης ή για να πιείτε καφέ μαζί(to know us better) πριν σας ληστέψει?

Στο δικό μου βιβλίο, ένας τέτοιος θα ήταν ή πολύ καθυστερημένος διαρρήκτης ή πολύ αποφασισμένος δολοφόνος.

Αλήθεια; Γιατι; Μη με λες τέτοια!

Εγω το αφηνω απο πίσω (αν και σπιτι μου εχουν μπει ηδη 2 φορες, επειδη δεν ειχα κλειδωσει όμως)

Εγώ δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του διαρρήκτη που θα μπει και θα σε βρει μέσα, πάντως. Και προπαντώς, δεν θα έκανα αστείο για το ύψος σου:Ρ

Δημοσ.

Ναι και παραλαηζερ και φυσικα θα εχουν και κανα οπλο just in case.

Αλλα απότι ξερω, χτυπανε αρκετες φορες το κουδουνι για να σιγουρευτουν οτι δεν εισαι μεσα.

Δημοσ.

Και εγω εχω ακουσει οτι αμα αφηνεις το κλειδι μπαινει πιο ευκολα, ~καπως το γυρνανε ΝΟΜΙΖΩ~

Η καλυτερη λυση ειναι ο συρτης, που δεν σπαει με το σπρευ, και μεχρι να καταφερει να μπει (αν τα καταφερει) θα εχεις πρλαβει να ξυπνησεις οποτε κατι θα κανεις...

παντως, αμα θελει να μπει θα μπει, απλως τον καθυστερεις μερικα (δευτερο)λεπτα.

Δημοσ.
Αλλα απότι ξερω, χτυπανε αρκετες φορες το κουδουνι για να σιγουρευτουν οτι δεν εισαι μεσα.

Μου θύμισε μια γαμάτη συνομιλία που είχα με μια κοπελίτσα αυτό.

Ήταν γύρω στις 11.30 το βράδυ, χτυπάει το κουδούνι, ματάκι, γκομενάκι σε κόμπακτ μέγεθος, ανοίγω.

-Γεια σας είμαι από την (δε θυμάμαι εταιρεία) και κάνουμε μια έρευνα, είστε ο τελευταίος της περιοχής σας που επισκεπτόμαστε...

-Κάνετε τέτοια ώρα έρευνα;;;

-Ναι, αφήστε, πτώμα είμαι... Μπορώ να σας κάνω μερικές ερωτήσεις; Είναι ανώνυμο το ερωτηματολόγιο.

-Αμέ.

Μου κάνει 4-5 ερωτήσεις δημοτικού, της απαντάω, όλα σε πολύ χαχα-χουχου τόνο, τεσπα, τελειώνουμε.

-Εντάξει, ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για την ώρα.

-Κανένα πρόβλημα! Α και κάτι ακόμα!

-Πείτε μου.

-Αν όλο αυτό ήταν για να δείτε αν υπάρχει κανείς στο σπίτι ώστε να το διαρρήξετε, ελάτε 2-2, θέλω καιρό να δοκιμάσω άνθρωπο. Αν όχι, δεν το είπα ποτέ αυτό.

Αν κρίνω από την έκφρασή της, μάλλον ήταν όντως για γκάλοπ.

Δημοσ.
Μου θύμισε μια γαμάτη συνομιλία που είχα με μια κοπελίτσα αυτό.

Ήταν γύρω στις 11.30 το βράδυ, χτυπάει το κουδούνι, ματάκι, γκομενάκι σε κόμπακτ μέγεθος, ανοίγω.

-Γεια σας είμαι από την (δε θυμάμαι εταιρεία) και κάνουμε μια έρευνα, είστε ο τελευταίος της περιοχής σας που επισκεπτόμαστε...

-Κάνετε τέτοια ώρα έρευνα;;;

-Ναι, αφήστε, πτώμα είμαι... Μπορώ να σας κάνω μερικές ερωτήσεις; Είναι ανώνυμο το ερωτηματολόγιο.

-Αμέ.

Μου κάνει 4-5 ερωτήσεις δημοτικού, της απαντάω, όλα σε πολύ χαχα-χουχου τόνο, τεσπα, τελειώνουμε.

-Εντάξει, ευχαριστώ πάρα πολύ και συγγνώμη για την ώρα.

-Κανένα πρόβλημα! Α και κάτι ακόμα!

-Πείτε μου.

-Αν όλο αυτό ήταν για να δείτε αν υπάρχει κανείς στο σπίτι ώστε να το διαρρήξετε, ελάτε 2-2, θέλω καιρό να δοκιμάσω άνθρωπο. Αν όχι, δεν το είπα ποτέ αυτό.

Αν κρίνω από την έκφρασή της, μάλλον ήταν όντως για γκάλοπ.

LOL

.... ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...