sveel Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Στον Firefox που δοκίμασα δουλεύει κανονικά εδώ στον opera δεν δουλεύει το middle click πάνω στην σελίδα όταν πατάω ανοίγει σε νέο tab αλλά στα bookmarks και στο search του Google τίποτα δεν κάνει!
CloudConnected Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Περίεργο... Εμένα κανονικά. Ρώτα καλύτερα στο forum της Opera.
flik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2010 Και σε εμένα πάνω στους σελιδοδείκτες δεν κάνει τίποτα το middle click.Αλλά δεν το χρειάστηκα και ποτέ
CloudConnected Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά και από έμενα πολύ καλό topic και θέλω και εγώ να κάνω μια ερώτηση όταν πάω να ανοίξω κάτι στα bookmarks θέλω να το ανοίξω σε νέο tab αλλά παταω middle click και δεν ανοίγει, το ίδιο θέλω να κάνω όταν βάζω στο search του Google να παταω middle click και ανοίγει την αναζήτηση σε νέο tab ξέρει κανένας ? Λοιπόν, το βρήκα: Tools > Preferences > Advanced (tab) > Shortcuts > Middle-Click Options... Παιδιά εγώ έχω άλλο πρόβλημα. Εγκατέστησα την pre alpha του 10.50 και ενώ δεν επέλεξα να είναι default browser, εγίνε. Εν πάσει περιπτώσει, την απεγκατέστησα αλλά ο 10.10 που χρησιμοποιώ δεν μπορεί να επανέλθει ως default. Δεν υπάρχει στην λίστα των default programs των windows, ούτε στα preferences δουλεύει το Check if Opera is default browser on startup... Καμιά ιδέα τι να κάνω?
athns Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι και ελπίζω να μην έχει αναφερθεί ήδη. Γίνεται οι νέες καρτέλες να ανοίγουν με την αρχική μας σελίδα? Thanks!!
Moderators Praetorian Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλεις. Μπορείς να το εξηγήσεις πιο αναλυτικά;
athns Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι θέλεις. Μπορείς να το εξηγήσεις πιο αναλυτικά; Sorry, θέλα όταν ανοίγω νέα ετικέτα με το + να μου ανοίγει η αρχική μου σελίδα και όχι πχ η ταχεία κλήση. Βασικά και με την ταχεία κλήση βολεύομαι αλλά λέμε...
Moderators Praetorian Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Sorry,θέλα όταν ανοίγω νέα ετικέτα με το + να μου ανοίγει η αρχική μου σελίδα και όχι πχ η ταχεία κλήση. Βασικά και με την ταχεία κλήση βολεύομαι αλλά λέμε... Από ό,τι διαβάζω εδώ γίνεται αυτό που λες αλλά χρειάζεται λίγες ρυθμίσεις από μέρους σου ειδικά αν θέλεις να λειτουργεί και με το Ctrl+T, και με το mouse gesture και το new tab κουμπί. Πάντως οι οδηγίες στο παραπάνω link δουλεύουν σε μένα -με κάποιες προσαρμογές γιατί δεν είχαν γραφτεί για το περιβάλλον του 10.10) και κάνουν αυτό που λες (το νέο tab ανοίγει την home σελίδα). Για το κουμπί που ανοίγει νέο tab, πρώτα κάνε κλικ στο τετράγωνο που δίνει η σελίδα με τις οδηγίες, επέλεξε proceed (OK) και αφού προστεθεί αυτόματα στο Tools > "Appearence" > "My Buttons" το κάνεις drag'n'drop δίπλα στο κουμπί που έχεις τώρα για το άνοιγμα νέου Tab. Μετά αν θες σβήνεις το παλιό κουμπί (remove from toolbar). Τα υπόλοιπα τα αλλάζεις από το Tools > Preferences > Advanced > Shortcuts. Για το keyboard πηγαίνεις στο Keyboard Setup > Opera Standard (ή ό,τι άλλο δείχνει να είναι ενεργό στο δικό σου browser) και κάνεις edit. Πηγαίνεις Application, βρίσκεις το "t ctrl" και προσθέτεις το "& Go to homepage" στο τέλος του συνδυασμού. Πατώντας ok θα τεθεί ως ενεργό ένα νέο Opera Standard (Modified) σύνολο συνδυασμών από shortcuts. Παρόμοια ισχύουν και για το mouse gesture, μόνο που αυτή τη φορά πηγαίνεις στο Mouse Setup > Edit> Application και αλλάζεις το gesture down προσθέτοντας το "& Go to homepage" στο τέλος.
gmouzo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Λοιπον εχω βολευτει με τον opera περισοτερο για την λιγοτερη χρηση cpu που κανει απο τον firefox και τα κολληματα του αλλα .... μου λειπει ενα χαρακτηριστικο του firefox και ηθελα να ρωτησω μηπως καποιος ξερει αν υπαρχει τροπος να λειτουργει και στον opera με καποιο tip ισως. Οταν γραφεις στον firefox σου βγαζει προηγουμενες εγραφες που εχεις κανει και μπορεις να επιλεξεις καποια αν θες χωρις να κανεις ολο το γραψιμο της λεξης. Μπορει να γινει και στον opera αυτο ?
Moderators Praetorian Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Καθαρόαιμο auto-fill στον 10.10 δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω. Παίζει η αποθήκευση του ιστορικού των σελίδων που επισκέφτηκες, αποθήκευση των Passwords,(Wand), το autofill για προσωπικά στοιχεία (σε φόρμες registration ή πχ ηλεκτρονικών πληρωμών) και τα Notes όπου μπορείς να αποθηκεύεις (Copy to Note) λέξεις ή ολόκληρα κείμενα (!) που χρησιμοποιείς συχνά και να τα επαναφέρεις σε φόρμες με δεξί κλικ και Insert Note. Στον 10.50 παίζει και για τη γρήγορη αναζήτηση από το σχετικό πεδίο πάνω δεξιά (σε Google, ask.com, wikipedia κλπ). Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω άμεσα αν παίζει και γενικότερα για άλλες φόρμες. Μπορείς να πεις κάποιο παράδειγμα φόρμας που θέλεις να δουλεύει το auto-fill αλλά δεν δουλεύει;
gmouzo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Καθαρόαιμο auto-fill στον 10.10 δεν υπάρχει από όσο γνωρίζω. Παίζει η αποθήκευση του ιστορικού των σελίδων που επισκέφτηκες, αποθήκευση των Passwords,(Wand), το autofill για προσωπικά στοιχεία (σε φόρμες registration ή πχ ηλεκτρονικών πληρωμών) και τα Notes όπου μπορείς να αποθηκεύεις (Copy to Note) λέξεις ή ολόκληρα κείμενα (!) που χρησιμοποιείς συχνά και να τα επαναφέρεις σε φόρμες με δεξί κλικ και Insert Note. Στον 10.50 παίζει και για τη γρήγορη αναζήτηση από το σχετικό πεδίο πάνω δεξιά (σε Google, ask.com, wikipedia κλπ). Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω άμεσα αν παίζει και γενικότερα για άλλες φόρμες. Μπορείς να πεις κάποιο παράδειγμα φόρμας που θέλεις να δουλεύει το auto-fill αλλά δεν δουλεύει; Ευχαριστω αυτο με καλυψε και δεν το ηξερα
Αδμιν Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Opera 10.10@F12 εδώ. Ξέρετε γιατί στα ξαφνικά ο όπερα δεν εμφανίζει σωστά το style των website? Το παθαίνει μετά από λίγες σελίδες χρήσης και θέλει restart.
AbreLosOjos Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Στον Chrome, καθώς πληκτρολογείς μια διεύθυνση, π.χ. http://www.go, συμπληρώνει από μόνο το υπόλοιπο (ogle.gr), όπως συμβαίνει και στο excel. Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να πατήσεις το κάτω βελάκι για να επιλέξεις από τη λίστα με τις προτάσεις, αυτή που θες. Απλά πατάς Enter και ανοίγει το site που σου συμπλήρωσε από μόνο του. Πως γίνεται αυτό στον Opera; Δεν μπορώ να το βρώ...
Moderators Praetorian Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Μαρτίου 2010 Δεν είναι ανάγκη δηλαδή να πατήσεις το κάτω βελάκι για να επιλέξεις από τη λίστα με τις προτάσεις, αυτή που θες. Απλά πατάς Enter και ανοίγει το site που σου συμπλήρωσε από μόνο του.Πως γίνεται αυτό στον Opera; Δεν μπορώ να το βρώ... Αυτό γίνεται στον 10.50. Στον 9.50 δεν νομίζω. Από ό,τι βλέπω πάντως στον 10.50 αυτό που λες ισχύει για πλήρεις διευθύνσεις που έχεις γράψει στο παρελθόν. Πχ γράψε κανονικά http://www.insomnia.gr στo πεδίο διεύθυνσης και πάτα enter. Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις να γράφεις τη διεύθυνση θα σου τη συμπληρώσει αυτόματα. Αλλιώς αν συνεχώς κάνεις κλικ σε bookmarks ή history links, ο Opera θα ψάχνει μόνο στα urls και τις περιγραφές από τα bookmarks και το history, και θα σου δίνει προτάσεις σε dropdown.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.