Προς το περιεχόμενο

HTPC και Gaming νεο pc

valdom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

Εφτασε και για μένα η ώρα να αποκτήσω νέο Pc (μετα από το 2003!!!)

Θα βρίσκεται μόνιμα συνδεδεμένο με μια 50αρα τηλεόραση και ο βασικός ρόλος του θα είναι η αναπαραγωγή ταινιών. Ωστόσο θα ήθελα να ικανοποιήσω και το αποθημένο μου και να παίζω με σχετική άνεση όλα τα νέα games. Η ανάλυση της τηλεόρασης θα είναι 1366-768 αλλά κάνει και upscale σε 1920-1080. Σε ποια από τις 2 αναλύσεις θα είναι προτιμότερο να παίζω τα παιχνίδια? Θα υπάρχει διαφορά με βάση την ανάλυση της TV?

Λοιπόν σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με να κάνω τις σωστές επιλογές (η αγορά θα γίνει εντός της εβδομάδος και θα προτιμούσα από ένα κατάστημα να μην μπλέκω με πολλα τιμολόγια και φτου φτου φτου διαφορετικά service). Τη συναρμολόγηση λέω να την κάνω εγώ να την χαρώ κιόλας :)

Α) CPU: O dual core E8400. Ίσως η πιο εύκολη επιλογή με βάση την απόδοση-τιμή.

Β) CPU ψύκτρα: Λίγο overclocking θα ήθελα να κάνω κάποια στιγμή αλλά όχι τρελά πράγματα. Τι λέει η scythe ninja mini? θα έχω λογικά περιορισμό στο χώρο στο κουτί μου. Υπάρχει άλλη αντίστοιχη μικρή?

Γ) Κάρτα γραφικών: ΑΤΙ φυσικά μετά τις τελευταίες αφίξεις. το μεγάλο δίλημμα είναι 4850 ή 4870. Έχουν το ίδιο ακριβώς μέγεθος? Πόσο πιο θορυβώδης και απαιτητική σε ισχύς είναι η 4870? Crossfire δεν με βλέπω να κάνω λόγω και κουτιού αλλά ποτέ μη λες ποτέ αν σε μερικά χρόνια πέσει στα χέρια μου μια δεύτερη και μπω στον πειρασμό...

Δ) Τροφοδοτικό: Αθόρυβο και επαρκές μέχρι 80-90 Ευρώ. Corsair? Με πόσα watts είμαι καλυμμένος?

Ε) Μητρική: Θέλω μία με το P45 chipset? Προτάσεις?

ΣΤ) Μνήμες: DDR2 θα πάρω και μάλλον 4GB. Οι χρονισμένες στα 1066 είναι προτιμότερες από αυτές στα 800? έχουν κανένα μειονέκτημα? Mπορείτε να προτείνεται ένα 4GB kit?

Z) Σκληρό θα πάρω αρχικά έναν Seagate του 1ΤΒ αφού θέλω όσο περισσότερο χώρο γίνεται(οι ματρόσκες πιάνουν χώρο :) ). Μάλλον θα τον σπάσω σε 2-3 partitions για dual boot xp-vista.

H) Κουτί: Το μεγαλύτερο ίσως δίλλημα μου. Κατά 99% θα πάρω media center style case. Τα χρήματα θα είναι 150-160?. Από ότι βλέπω οι διαστάσεις είναι πάνω κάτω οι ίδιες σε όλα (430χ430χ170). Βρήκα 2 στο plaisio και 2 στο e-shop. Καμμιά προτίμηση, αν κάποιο είναι λίγο πιο ευρύχωρο, παίρνει μεγαλύτερους (και συνεπώς πιο αθόρυβους fans)?

1) Lascala LC20B-M Black

2) Grandia Black

3) THERMALTAKE VF7001BNS DH101 MEDIA LAB BLACK

4) THERMALTAKE VB8001BNS BACH BLACK VFD SCREEN

Συγνώμη για το μεγάλο post, περιμένω με αγωνία τις γνώμες σας!

• Super Moderators
Δημοσ.

Άψογος φίλε Thresh, ευχαριστώ για την απάντηση.

3-4 ερωτησούλες στις προτάσεις σου:

a) Γιατί mobo με Χ38 και όχι το νεότερο P45?

B) Να μην προτιμήσω υψηλότερα χρονισμένες μνήμες? ποια τα πλεονεκτήματα αυτών που προτείνεις (λεφτά πάνω κάτω τα ίδια έχουν οι 1066 MHz)

c) Γιατί Samsung δίσκο και όχι seagate?

d) Τα 550 watt τροφοδοτικού με καλύπτουν αν στο μέλλον χρησιμοποιήσω crossfire?

thanks και πάλι

• Super Moderators
Δημοσ.

α)γιατί είναι προτιμότερο για το Crossfire που ανέφερες (16χ και στα 2 pci-e)

B) έχουν πιο σφικτά timings

c) γιατί είναι πιο γρήγορος πιο ήσυχος πιο κρύος και καταναλώνει λιγότερα watt

d) όχι δεν πρόκειται να σε καλύψουν :-(

Δημοσ.

1)Για τον σκληρο αν εχεις πραγαματικα αναγκη τοσο μεγεθος παρε 2 640gb και βαλτους σε διαταξη raid,απο χρηματα περιπου στα ιδια θα βγεις και θα εχεις ~280gb κερδος + αυξημενη ταχυτητα...

2)Η 4850 θα σε καλυψει απολυτα για την αναλυση 1366-768(πιστευω πως το upscalling ειναι καπως μυθος...) σε οποιοδηποτε παιχνιδι.Επιπλεον το crossfire μην το σκεφτεσαι καθολου αν ειναι να το κανεις στο μελλον.

Π.χ θα εκανες sli αν ειχες μια 7600gt σημερα?

Δημοσ.

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.

Θέλω να φτιάξω παρόμοιο pc για τον ίδιο σκοπό.

Κουτί silverstone grandia

Επεξεργαστής Duo 8400

Ψύκτρα cooler ninja mini

Μητρική Asus P5Q

Μνήμη 4GB 800MHz 4-4-4-12 χρονισμό

Κάρτα γραφικών ATI 4870

Δίσκο WD 680GB

DVD Samsung DVD-RW

Τροφοδοτικό Corsair 550W

Οθόνη εκτός από την 40" TV θα το συνδέω και στο γραφείο με μια Samsung SM2493HM

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1) Δεν ενδιαφέρομαι για crossfire, άρα η P5Q mobo είναι ok ή να πάω για P5E?

2) Η ψύκτρα αυτή χωράει σε τέτοιο κουτί?

3) Ποιούς/πόσους ανεμιστήρες προτείνεται για ικανοποιητική ψύξη?

4) Το τροφοδοτικό αυτό αρκεί ή θέλω παραπάνω Watt?

5) Πως κρίνεται γενικά τη λύση?

Ευχαριστώ

• Super Moderators
Δημοσ.

1)ναι μια χαρά είναι

2)no idea

3)τουλάχιστον έναν 12αρι να βάζει και άλλον ένα να βγάζει

4)ναι είναι οκ

5) ωραιότατη :P

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την ταχύτατη απάντηση.

Θα τα πάρω όλα λοιπόν (και την ψυκτρα) και αν δε χωράει την αλλάζω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...