Προς το περιεχόμενο

Lenovo R61 (T8300/X3100/160GB/WSXGA+)


EvangelosN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 10 μέρες, μετά από αναζήτηση πολλών ημερών, είμαι κάτοχος του Lenovo R61 με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

CPU: T8300

VGA: X3100 (SHARED)

HD: Hitachi 160GB

Ram : 2GB

Screen: 15,4ʼʼ WSXGA+ (1680x1050)

OS: XP Pro (Gr)

Bluetooth, camera, card-reader (SD,MS)

3 χρόνια εγγύηση Bring-in

Τιμή : 1150?

 

Αποδόσεις

1. Απόδοση συστήματος : 8/10

Ο Τ8300 ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς σε όλες τις εργασίες και τα 2 GB Ram που έχει είναι υπεραρκετά για τα ΧΡ Pro. Σε ότι αφορά τα γραφικά, προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος. Δεν παίζω παιχνίδια, ασχολούμαι μόνο με σχεδιαστικά προγράμματα και άλλες εφαρμογές.

2. Απόδοση οθόνης : 9/10

Πολύ καλή, ματ οθόνη υψηλής ανάλυσης που δεν με έχει κουράσει καθόλου και αντίθετα με έχει βολέψει αρκετά στα προγράμματα που χρησιμοποιώ. Καλή φωτεινότητα, contrast και χωρίς παραμορφώσεις.

3. Συνοδευτικές εφαρμογές : 9/10

Πολλά προεγκατεστημένα προγράμματα της Lenovo, τα περισσότερα από τα οποία είναι χρήσιμα ιδιαίτερα σε θέματα ασφάλειας. Πολλή καλή και άμεση υποστήριξη από το πλήκτρο ThinkVantage της Lenovo που έχει πληροφορίες για το συστημα, tutorials και help files , ευκολία για updates και back up κλπ.

4. Απόδοση ηχείων: 8/10

αρκετά καλή αν και δεν είναι κάτι σημαντικό για μένα οπότε τα standards μου είναι χαμηλά

5. Πληκτρολόγιο : 9/10

Πολύ καλή αίσθηση ακόμα και μετά από πολύωρο γράψιμο

6. Ευχρηστία: 8/10

Θέλει μια περίοδο προσαρμογής για να συνηθίσει κάποιος τις τόσες εφαρμογες, αλλα αξίζει τον κόπο.

7. Τιμή/απόδοση :7/10

Σίγουρα μπορεί κάποιος να πάρει κάτι φθηνότερο με τα ίδια χαρακτηριστικά, πλην όμως της οθόνης η οποία το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

8. Αυτονομία : 9/10

Αρκετά καλή,αφού την βοηθάει και ο Τ8300 και η Χ3100.Έχοντας πραγματοποιήσει προς το παρόν 6-7 κύκλους φόρτισης τα αποτελέσματα είναι:

Σχεδόν 3 ώρες με μέγιστη απόδοση επεξεργαστή και μέγιστη φωτεινότητα,αλλά με κλειστο Wi-Fi και Bluetooth.

Πάνω από 3,5 ώρες με απόδοση επεξεργαστή 2/7 και ελάχιστη φωτεινότητα.

Σε κάθε περίπτωση, με ανοικτές πολλές εφαρμογές, τουλάχιστον 2 ώρες αυτονομία.

 

Αν και σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα με την απόδοση του φορητού, ούτε με την οθόνη του η οποία είναι ματ και έχει υψηλή ανάλυση (άλλωστε αυτός ήταν και ο λόγος που το επέλεξα), μου έχουν κάνει εντύπωση 2 πράγματα:

Το μηχάνημα είναι αρκετά κρύο (30ο C ο επεξεργαστής), αλλά ο ανεμιστήρας του δεν σταματήσει να λειτούργει ποτέ, και μάλιστα δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση από τις επιλογές ενέργειας ή το BIOS για να μπορέσω να το αλλάξω. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν περίμενα από ένα laptop αυτής της κατηγορίας γιατί ο θόρυβος αν και δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, καταντά ενοχλητικός κάποιες φόρες. Με το καιρό θα το συνηθίσω. Απευθύνθηκα βέβαια και στην Lenovo, αλλά και στο κατάστημα για αυτό το θέμα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Το δεύτερο είναι ότι αν και τα πλαστικά του είναι ποιοτικά, δηλαδή η επιφάνεια τους είναι ματ και δείχνει ότι δύσκολα χαράσσονται, εντούτοις σε μερικά σημεία η ποιότητα συναρμογής είναι προβληματική. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω, στο σημείο όπου είναι οι φωτεινές ενδείξεις για μπαταρία, Wi-Fi, Βluetooth κλπ, αλλά στο οριζόντιο τμήμα και όχι στην οθόνη, όταν το ακουμπάω, ακούγεται σαν να είναι κούφιο από κάτω και κάνει έναν περίεργο θόρυβο. Το ίδιο συμβαίνει και στην περιοχή δεξιά του touchpad και σε αλλά σημεία, γεγονός που με έχει προβληματίσει γιατί είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την ποιότητα κατασκευής των Thinkpad και αυτό με απογοήτευσε.

 

Λεπτομέρειες

• Το touchpad και το Trackpoint

• Ο φωτισμός πληκτρολογίου από ένα led στην οθόνη (Thinklight το ονομάζει η Lenovo)

• Ο αισθητήρας για τον σκληρό δίσκο που διακόπτει την λειτουργία του όταν αντιληφθεί κίνηση

• Το ThinkVantage Productivity Center που διευκολύνει τον χρήστη

• Οι ατσάλινες hinges που συνδέουν την οθόνη με το case.

• Οι μόνο 3 θύρες USB

• Το αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος που γράφει Vista Bussiness αλλά φοράει XP Pro.

• Τα αυτοκόλλητα στο αριστερό τμήμα του case που δείχνουν παλιά δηλαδή δεν γράφει Intel Centrino core 2 duo αλλά Ιntel Centrino και επίσης ένα παλιό αυτοκόλλητο που γράφει Windows Vista Basic.(Σαν να έβαλε η Lenovo νέα motherboard και CPU σε ένα κουτί 1-2 ετών).

 

Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος, αλλά αν δεν είχα το πρόβλημα με τον ήχο θα ήμουν ευτυχής. Καλύτερα να ήταν 10-15 βαθμούς θερμότερο και ας ησύχαζε λίγο ο ανεμιστήρας.(Κάτι το οποίο δεν λύνεται ούτε με undervolting πιστεύω).

Όσο για τα πλαστικά, ελπίζω να αντέξουν στον χρόνο και ας μην φαίνεται τόσο καλή η συναρμολόγηση.

Αν κάποιος μπορεί να παραβλέψει τα παραπάνω προβλήματα του συνιστώ να το αγοράσει.

 

Τέλος αν κάποιος έχει το R61 και αντιμετωπίζει κάτι παρόμοιο ή δεν έχει πρόβλημα με ήχο και πλαστικά, παρακαλώ να με ενημερώσει για να ξέρω μήπως το δικό μου κομμάτι έτυχε να είναι προβληματικό.

 

dsc07527vo5.jpg

dsc07529pr6.jpg

dsc07530gd6.jpg

dsc07531lj8.jpg

dsc07537uz6.jpg

Δημοσ.

Πάντως με τέτοιο επεξεργαστή που ειναι πρόσφατος σχετικά και με βασικά Βίστα το βλέπω λίγο οξύμωρο, ωστόσο με τα xp σίγουρα θα πετούσε το μηχάνημα, θεωρώ όμως ότι το κόστος του ειναι μεγάλο για τόσα χρήματα...ιδίως με ενσωματωμένή κάρτα γραφικών..

Δημοσ.

baggelis,για να ειναι ολοκληρωμενο το review,πρεπει να μας πεις και την αυτονομια του με μπαταρια....κατι στο οποιο δεν αναφερθηκες καθολου.και νομιζω για ενα λαπτοπι ειναι βασικος παραγοντας αγορας ή οχι....

Δημοσ.

.Εκτος απο την αυτονομια βαλε αν μπορεις και καμια παραπανω φωτογραφια.Για τα πλαστικα επειδη εχω tHinkpad(και οχι μονο ενα)απο τοτε που με θυμαμαι μπορω να σου πω οτι δεν καταλαβαινουν τιποτα αλλα καθαριζονται και πολυ ευκολα με ενα στεγνο υφασμα.Επισης μια φορα το χρονο ανοιγε το notebook και με ενα σκουπακι η αερα καθαριζε τις ψυκτρες και τα fans.Τελος αυτο που δεν θα βρεις καλυτερο παρα μονο σε thinkpad ειναι το πληκτρολογιο.

Δημοσ.

Πρόσθεσα και το θέμα της μπαταρίας, αλλά και μια ακόμη φωτογραφία που δείχνει την αριστερή του πλευρά.

Το πάχος του είναι περίπου 3 εκατοστά.

Δημοσ.

Εξαιρετικό μηχάνημα! Νομίζω ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα. Αν θέλεις γράψε από που έγινε η αγορά.

 

Με προβληματίζει πάντως αυτό που γράφεις για το θόρυβο. Τα Thinkpad συνήθως είναι αν όχι μουγκά τουλάχιστον φιλήσυχα. Αντίθετα αυτό που λες για τα πλαστικά ισχύει σε αρκετές περιπτώσεις αλλά όπως θα διαπιστώσεις στη συνέχεια δεν επιρρεάζει στο ελάχιστο την ποιότητα κατασκευής που παραμένει κορυφαία.

 

Καλή και απροβλημάτιστη συμβίωση με το νέο απόκτημα.

 

ΥΓ: Υπάρχει ανάλογο section στο insomnia αποκλειστικά για review.

Δημοσ.

Ευχαριστώ Μιχάλη

O θόρυβος με προβληματίζει και θα το ψάξω παραπάνω μέσω Lenovo. Ελπίζω ότι από το φθινόπωρο που θα πέσει λίγο η θερμοκρασία (γιατί τώρα έχουμε 30άρια), να πέσει ο θόρυβος κάπως...

 

kpartsi

Το κίτρινο αυτοκόλλητο στην φωτογραφία δεν είναι τίποτα, απλά καλύπτει τους διακόπτες για την εξαγωγή της mini pc κάρτας.

 

Και τέλος ένα λαθάκι που έκανα πριν, είναι 4 εκατοστά το πάχος του και όχι 3.

Δημοσ.

Εμενα μου εκανε εντυπωση η απιστευτη αναλυση της οθονης!

Πως ειναι δυνατον μια τετοια αναλυση να μην ειναι κουραστικη σε αυτες τις ιντσες?

Δημοσ.
Εμενα μου εκανε εντυπωση η απιστευτη αναλυση της οθονης!

Πως ειναι δυνατον μια τετοια αναλυση να μην ειναι κουραστικη σε αυτες τις ιντσες?

 

Αν δεν το δεις, δεν το καταλαβαίνεις...

Από τότε που το πήρα δεν έχω αλλάξει ανάλυση.Το έχω στην μέγιστη.

Με έχει βολέψει πολύ και δεν με κουράζει.Βέβαια προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα όρασης και δεν φοράω γυαλιά.

Κουραστικά είναι τα υπερβολικά 1900χ1200 κάτι, που υπάρχουν σε μερικά μοντέλα 15,4.

Αν ξαναπάρω λάπτοπ 15,4', πάλι 1680x1050 ανάλυση θα προτιμήσω.

Δημοσ.

Δε τα φερνει και το πλαισιο να τα δουμε απο κοντα!

Αν και καποιος που εχει συνιθισει να δουλευει σε 17αρι laptop -οπως εγω- πολυ δυσκολα θα γυρισει σε 15αρι!

Επισης βλεπω οτι επιμενουν στο trackpoint μετα απο τοσα χρονια.

Αν καποιος ειναι προγραμματιστης οποτε χρησιμοποιει εκτενεστατα το πληκτρολογιο τι γινεται?

Δημοσ.
Δε τα φερνει και το πλαισιο να τα δουμε απο κοντα!

Αν και καποιος που εχει συνιθισει να δουλευει σε 17αρι laptop -οπως εγω- πολυ δυσκολα θα γυρισει σε 15αρι!

Επισης βλεπω οτι επιμενουν στο trackpoint μετα απο τοσα χρονια.

Αν καποιος ειναι προγραμματιστης οποτε χρησιμοποιει εκτενεστατα το πληκτρολογιο τι γινεται?

 

Lenovo δεν θα βρεις σε πολλά μαγαζιά.

Ούτε σε Πλαίσιο , ούτε σε Multirama, ούτε σε Κωτσόβολο κλπ.

Μπορείς να δεις όμως οθόνη 15,4 με υψηλή ανάλυση στα καινούργια μοντέλα Turbo -X του Πλαισίου που διαφημίζονται και στο πάνω banner.

Νομίζω ότι θα υπάρχουν στα καταστήματα ήδη...

Το trackpoint πάντως εμένα μου είναι άχρηστο προς το παρόν, αν και δοκίμασα να το χρησιμοποιήσω 1-2 φορές. Δεν είναι κακή ιδέα πάντως.

To εφαρμόζει και η HP-Compaq σε μερικά μοντέλα της (σε μπλε χρώμα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...