Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

exmmm μονο που αναφέρει την ύπαρξη πίσσας στην μελάσα του ναργιλέ δείχνει να μην το έχει ψάξει και πολύ το θέμα...

όπως και η παράθεση

"Είναι ακόμη δυνατόν να προστεθούν ναρκωτικά και αλκοόλ που καθιστούν το κάπνισμα με ναργιλέ ακόμη πιο επικίνδυνο."

είναι απλά για γέλια...μου θυμίζει την ιστορία με τις πορτοκαλάδες και την ηρωίνη...

το μονο που είναι επικίνδυνο και το άρθρο δεν το αναφέρει καν είναι οι αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνοί που έχουν βρεθεί και στοιχεια από φυτοφάρμακα :P ποτε χύμα αλλα από εταιρίες

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οποιαδήποτε κάυση οργανικής ύλης δημιουργεί προβλήματα στο αναπνευστικό όταν εισπνέεται ο καπνός.Αυτό μόνο φτάνει να καταλάβεις.Κόψτο μαχαίρι.Η πρώτη βδομάδα είναι δύσκολη!

Δημοσ.
exmmm μονο που αναφέρει την ύπαρξη πίσσας στην μελάσα του ναργιλέ δείχνει να μην το έχει ψάξει και πολύ το θέμα...

όπως και η παράθεση

"Είναι ακόμη δυνατόν να προστεθούν ναρκωτικά και αλκοόλ που καθιστούν το κάπνισμα με ναργιλέ ακόμη πιο επικίνδυνο."

είναι απλά για γέλια...μου θυμίζει την ιστορία με τις πορτοκαλάδες και την ηρωίνη...

το μονο που είναι επικίνδυνο και το άρθρο δεν το αναφέρει καν είναι οι αμφιβόλου ποιότητας χύμα καπνοί που έχουν βρεθεί και στοιχεια από φυτοφάρμακα :P ποτε χύμα αλλα από εταιρίες

Κοίταξα το άρθρο από το οποίο λένε ότι πήραν τις πληροφορίες. Λοπόν, είναι άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2005, στο περιοδικό Pediatrics, που έχει αξιοπρεπέστατο impact factor (το δευτερο καλύτερο στον τομέα της παιδιατρικής) και μπορεί να θεωρηθεί πολύ αξιόπιστη πηγή. Τα στοιχεία όντως περιέχονται στο άρθρο. Πχ για τα ναρκωτικά λέει "In the Israeli sample, 6% of the respondents reported adding drugs or alcohol to the tobacco". Όποιος χρησιμοποιεί ναργιλέ ή το σκέφτεται, θα πρότεινα να ρίξει μια ματιά:

http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/116/1/e113#SEC1

Δημοσ.

Ο καπνός του ναργιλέ δεν περιέχει πίσσα.

Το αν μπορεί ο κάθε βλάχος που δεν ελέγχεται από τυποποιήσεις να φτιάχνει καπνό από άσφαλτο της Κηφισίας και το αν μπορείς να καπνίσεις γαμάτο χορταράκι στο ναργιλέ, δε σημαίνει τίποτα. Αντίστοιχα:

"Το νερό λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας του μέσα στο σύστημα ύδρευσης, μπορεί να περιέχει 400 φορές παραπάνω κουτσουλιές γλάρων από τον αντίστοιχο όγκο σκουπιδιών μιας χωματερής. Επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί κατά την κατάποση χαπιών ΕΞΤΑΣΗ το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο."

Δημοσ.
...συνήθως αφού δε μπορώ να κοιμηθώ η νιώθω περίεργους πόνους στο στήθος.

Φιλε μου, δεν θελω να σε τρομαξω, αλλα ξερεις τι μπορει να

σημαινει αυτο?

Και εξακολουθεις να καπνιζεις?:mad::mad::mad:

Λοιπον, ακου:

Μεγαλυτερος χασικλας απο μενα στο τσιγαρο, δεν υπηρχε...

Ξυπναγα απο τον υπνο,ανα τακτα διαστηματα,για να καπνισω...

Το πρωι πρωτου πλυθω, πρωτου φτιαξω καφε, επρεπε να κανω

2-3 τσιγαρα για να ερθω στα ισα μου...

Μιλαμε για πολλααααα χρονια αυτη η δουλεια, και δεν ειμαι μικρος.

Μεχρι που ηρθε το πρωτο ταρακουνημα...κολητος φιλος, μια χαρα

στην υγεια του, πηγε στο γιατρο για ενα ψιλοσυναχι που δεν εφευγε...αποτελεσμα? γεματοι οι πνευμονες, απ' την αρρωστεια...

Εσβησε σε 26 μερες...

Αυτο εγινε περισυ, ταρακουνηθηκα, προσπαθησα να το κοψω,

τα καταφερα μονο για 2 μερες...

Φετος τον χειμωνα αρχισα να ποναω στο στηθος...αρχισα να

κουραζομαι υπερβολικα με οτι εκανα, αρχισα να αδυνατιζω...

Πηγα σε γιατρο, μου συστησε ακτινογραφια θωρακος για αρχη,

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, τα χρειαστηκα και πηρα την αποφαση:

Τελος το τσιγαρο!

Εκει να δεις ζορια...τις πρωτες 5-6 μερες τρακαριζα (ναι) στις κολονες του δρομου περπατωντας,δεν εβλεπα,δεν υπηρχε

συγκεντρωση σε τιποτα, η ελλειψη νικοτινης...

Το παλεψα, επεμεινα, και σημερα ειμαι 5 μηνες καθαρος!

Εκει που δεν μπορουσα να παω 20 μετρα στο περιπτερο, σημερα

κανω καθημερινα 3-4 χιλιομετρακια ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!

Απεκτησα οσμη, γευση, αντοχη!

Και ολα αυτα με αποφαση και τσαμπουκα και τιποτε αλλο!

Ξεχνα τσιμπουκια, ναργιλεδες και τετοια, δεν θα καταφερεις τιποτα!

Η το κοβεις μαχαιρι η δεν το κοβεις.

Και κατι αλλο, ο "ρουφιανος του τσιγαρου" δεν ειναι ο καφες,

ο ρουφιανος του τσιγαρου ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ, αν πινεις.

Δημοσ.
An analysis of mainstream smoke aerosol found that narghile smoke contains significant amounts of nicotine, "tar," and heavy metals. Using a standard smoking protocol of 100 puffs of 3 seconds' duration in a single smoking session, 2.25 mg of nicotine and 242 mg of nicotine-free dry particulate matter were obtained. In addition, high levels of arsenic, chromium, and lead were found, in comparison with smoke from a single cigarette. Increasing the puff frequency increased the nicotine-free dry particulate matter, whereas removing water from the bowl increased the amount of nicotine.

Αυτό το λέει άρθρο σε επιστημονικό περιοδικό. Το ότι δεν υπάρχει πίσσα, εσείς πού το βασίζετε;

Δημοσ.

Στο γεγονός πως η πίσσα είναι σε εισαγωγικά και εννοεί (όπως εξηγεί παρακάτω) "κάτι που δεν είναι νικοτίνη".

εντιτ, επειδή σε λίγο θα την κάνω για όξω, ας γίνω λίγο πιο ομιλητικός.

Η πίσσα είναι προϊόν καύσης καπνού και η πίσσα που αναγράφεται στα τσιγάρα, υπολογίζεται από το ποσοστό καύσιμης ύλης στο τσιγάρο και έτσι προκύπτει η ποσότητα. Στον ναργιλέ, όταν αυτός καπνίζεται κανονικά και όχι όπως-όπως, ο καπνός δεν καίγεται, αλλά θερμαίνεται. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο καπνός "καρβουνιάσει" (κατά τις οποίες ναι, παράγεται πίσσα) για να αγγίξεις τα ποσοστά που έχει ένα πακέτο τσιγάρα, πρέπει να καπνίζεις κανένα τριήμερο συνεχόμενα.

Δημοσ.

Ok, σωστός για τα εισαγωγικά, αλλά δεν αντελήφθην πού λέει ότι πρόκειται για κάτι που δεν είναι νικοτίνη. Ψιλοδιαγώνια το διάβασα βέβαια, αλλά μου φαίνεται περίεργο να λέει tar και να μην εννοεί tar. Χμμμμ, βαριέμαι να το ξαναδιαβάζω...

Δημοσ.

ένα άρθρο από πολύ πιο έμπιστη πηγή http://rapidshare.com/files/131914754/Waterpipe_recommendation_Final.pdfhttp://rapidshare.com/files/131914754/Waterpipe_recommendation_Final.pdf (ειναι σε direct link)

φυσικά δεν λέμε ότι ο ναργιλές είναι αθώος ούτε ότι δεν προκαλεί καρκίνο απλά κάποια άρθρα έχουν ως σκοπό την τρομοκρατία και υπερβάλλουν

αν προσέξεις θα δεις ότι δεν αναφέρει πουθενά πίσσα και αναφέρει και την κακή ποιότητα καπνού και την κακή χρήση καύσιμης ύλης και το ποσο πιο επικίνδυνη είναι από το τσιγάρο όπως ανάφερα

όσο για το αν ο ναργιλές είναι πιο εθιστικός όπως λέει αυτό το άρθρο...

δεν πρόσεξα καμια αλλαγή στην ποσότητα νικοτίνης που χρειαζόμουν πριν η μετά το ξεσάλωμα μου με τους ναργιλέδες

Δημοσ.

Το gamucci παίρνει κάτι "φυσίγγια" ας το πω, που ανάλογα το επίπεδο του καπνιστή έχουν και διαφορετική ποσότητα νικοτίνης. Μπορείς να επιλέξεις αν θέλεις μεγάλη ή μικρή δόση, από 0 έως 16mg νικοτίνης. Υπολόγισε ότι κάθε φυσίγγιο ισοδυναμεί με 20-25 τσιγάρα και άρα αν πχ πάρεις το 16αρι (το βαρύ) έχει 16mg νικοτίνη και άρα έχεις 16/20 = 0.8mg ή 16/25 = 0.64mg νικοτίνη σε κάθε "τσιγάρο". Τα φυσίγγια έρχονται σε 5αδες άρα κάπου ισοδυναμούν με 100 τσιγάρα και κοστίζουν 10 ?. Όπως λένε και αυτοί δεν σε κάνει να το κόψεις απλά σε "σώζει" από τις βλαβερές ουσίες και εν καιρό με λίγη θέληση ίσως σε βοηθήσει να το κόψεις. Όμως το έχουν μελετήσει και ως προς το σχήμα και ως προς τον καπνό που είναι μέρος του εθισμού.

Δημοσ.
Φιλε μου, δεν θελω να σε τρομαξω, αλλα ξερεις τι μπορει να

σημαινει αυτο?

Και εξακολουθεις να καπνιζεις?:mad::mad::mad:

Λοιπον, ακου:

Μεγαλυτερος χασικλας απο μενα στο τσιγαρο, δεν υπηρχε...

Ξυπναγα απο τον υπνο,ανα τακτα διαστηματα,για να καπνισω...

Το πρωι πρωτου πλυθω, πρωτου φτιαξω καφε, επρεπε να κανω

2-3 τσιγαρα για να ερθω στα ισα μου...

Μιλαμε για πολλααααα χρονια αυτη η δουλεια, και δεν ειμαι μικρος.

Μεχρι που ηρθε το πρωτο ταρακουνημα...κολητος φιλος, μια χαρα

στην υγεια του, πηγε στο γιατρο για ενα ψιλοσυναχι που δεν εφευγε...αποτελεσμα? γεματοι οι πνευμονες, απ' την αρρωστεια...

Εσβησε σε 26 μερες...

Αυτο εγινε περισυ, ταρακουνηθηκα, προσπαθησα να το κοψω,

τα καταφερα μονο για 2 μερες...

Φετος τον χειμωνα αρχισα να ποναω στο στηθος...αρχισα να

κουραζομαι υπερβολικα με οτι εκανα, αρχισα να αδυνατιζω...

Πηγα σε γιατρο, μου συστησε ακτινογραφια θωρακος για αρχη,

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, τα χρειαστηκα και πηρα την αποφαση:

Τελος το τσιγαρο!

Εκει να δεις ζορια...τις πρωτες 5-6 μερες τρακαριζα (ναι) στις κολονες του δρομου περπατωντας,δεν εβλεπα,δεν υπηρχε

συγκεντρωση σε τιποτα, η ελλειψη νικοτινης...

Το παλεψα, επεμεινα, και σημερα ειμαι 5 μηνες καθαρος!

Εκει που δεν μπορουσα να παω 20 μετρα στο περιπτερο, σημερα

κανω καθημερινα 3-4 χιλιομετρακια ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!

Απεκτησα οσμη, γευση, αντοχη!

Και ολα αυτα με αποφαση και τσαμπουκα και τιποτε αλλο!

Ξεχνα τσιμπουκια, ναργιλεδες και τετοια, δεν θα καταφερεις τιποτα!

Η το κοβεις μαχαιρι η δεν το κοβεις.

Και κατι αλλο, ο "ρουφιανος του τσιγαρου" δεν ειναι ο καφες,

ο ρουφιανος του τσιγαρου ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ, αν πινεις.

Μου πήρες το γραφτό απ'τα χέρια μου :lol:

Ίσως να ήμουν και χειρότερος εγώ στο τσιγάρο. Ξυπνούσα και δεν κοιτούσα να ανάψω το φως αλλά να ανάψω τσιγάρο...

Είχα φτάσει σε γελία επίπεδα πραγματικά. Δεν έκανα τίποτα χωρίς να έχω ένα τσιγάρο στα χέρια μου.

Ας μην πολυλογώ όμως γιατί τα ξέρετε και εσείς όπως εγώ τα περί τσιγάρου.

Μιλάμε για τόσο πολύ τσιγάρο που με είχε γδύσει ακόμα και οικονομικά. Κόντευα να βάλω τα κλάματα κάθε φορά που υπολόγιζα τι χαλούσα σε τσιγάρα. Όσο για την υγεία μου :confused:

Και ήρθε η στιγμή εδώ και ενάμιση μήνα και έπρεπε να το κόψω για οινομικούς λόγους.

Μετρούσα ξαναμετρούσα μήπως είχα κάνει κάνα λάθος ή μήπως γίνει κάνα θαύμα αλλά τίποτα. Έπρεπε να το κόψω.

Και ναι. Το έκοψα και γελούσα μαζί μου μετά. Είναι πανεύκολο. Αλλά όσο το σκεφτώμουν ήταν αδύνατο :fear:

Ας μην υπολογίσω τώρα πόσα έδωσα μια εικοσαετία χ 3 πακέτα την ημέρα.

Τρομάζω και στην σκέψη μόνο για τα περί υγείας :fear:

Αφήστε λοιπόν ναργιλέδες και τσιγάρα στην άκρη. Βγείτε αύριο έξω και πείτε στους γνωστούς ότι είστε πολύ μεγάλοι μάγκες. Η μεγαλύτερη μαγκιά μου ήταν αυτή που έκοψα το τσιγάρο. Με κοιτάζουν και απορούν. Μου το προσφέρουν ξανά αλλά δεν το ακουμπάω καν. Γιατί θέλω να αναπνέω πλέον όσο θα ζήσω σαν κανονικός άνθρωπος και όπως το όρισε ο θεός. Γιατί είναι ωραίο να περπατάς μερικά χιλιόμετρα και να μην κουράζεσε. Επίσης ωραίο να μην βρωμάνε σπίτια αυτοκίνητα ρούχα και ο ίδιος ο άνθρωπος από το τσιγάρο. :P

Αλλά τι τα λέω; Και εμένα μου τα έλεγαν και καθώς μου τα έλεγαν έκανα και κάνα δύο τσιγάρα. :shock:

Επρεπε να φτάσω στο χείλος του γκρεμού για να πάρω την απόφαση. :cry:

Δημοσ.

ναι ρε γαμωτο καλα τα λετε. Αλλα δεν ειναι ευκολο, ειναι εθισμος, συντροφια, ηρεμιστικο, κατι να περναει η ωρα. Να φανταστειτε μπορει να καθομαι στο pc ωρες και οταν μου τελειωσουν τα τσιγαρα τοτε παω για υπνο, βγαινω ξημερωματα να παρω τσιγαρα, και κοιμαμαι μονο 1-2 ωρες τη μερα εδω και ενα μηνα, δηλαδη καπνιζω 22 ωρες τo 24ωρο...αλλα οντως αποφαση ειναι..πρεπει να το κοψω..και ο πατερας μου πριν κατι βδομαδες ειχε καρδιακο επεισοδιο του κλεισανε οι αρτηριες απο το καπνισμα και εγω μυαλο δεν εβαλα..

αγορασα ηλεκτρονικο τσιγαρο απο ε-βay σημερα. ελπιζω να βοηθησει

Και ποτο και καφε πινω, και το αστειο ειναι οτι παιρνω κατι να πιω για να "πηγαινει" με το τσιγαρο...

και λογικά τώρα που αρχίζει το σχολειό μου και το χειμώνα κοιμάμαι νωρίς θα καπνίζω λιγότερο. είναι και λίγο από βαρεμάρα που του αλλάζω τα φώτα

Δημοσ.
ναι ρε γαμωτο καλα τα λετε. Αλλα δεν ειναι ευκολο, ειναι εθισμος, συντροφια, ηρεμιστικο, κατι να περναει η ωρα. Να φανταστειτε μπορει να καθομαι στο pc ωρες και οταν μου τελειωσουν τα τσιγαρα τοτε παω για υπνο, βγαινω ξημερωματα να παρω τσιγαρα, και κοιμαμαι μονο 1-2 ωρες τη μερα εδω και ενα μηνα, δηλαδη καπνιζω 22 ωρες τo 24ωρο...αλλα οντως αποφαση ειναι..πρεπει να το κοψω..και ο πατερας μου πριν κατι βδομαδες ειχε καρδιακο επεισοδιο του κλεισανε οι αρτηριες απο το καπνισμα και εγω μυαλο δεν εβαλα..

αγορασα ηλεκτρονικο τσιγαρο απο ε-βay σημερα. ελπιζω να βοηθησει

Και ποτο και καφε πινω, και το αστειο ειναι οτι παιρνω κατι να πιω για να "πηγαινει" με το τσιγαρο...

και λογικά τώρα που αρχίζει το σχολειό μου και το χειμώνα κοιμάμαι νωρίς θα καπνίζω λιγότερο. είναι και λίγο από βαρεμάρα που του αλλάζω τα φώτα

Φίλε, όλοι οι καπνιστές τα ίδια λέμε για το τσιγάρο. Ότι μας βοηθάει να χαλαρώνουμε, να μας ξυπνάει, να ταξιδεύουμε, να συγκεντρωνόμαστε και άλλα πολλά αντιφατικά πράματα.

Όλα ψεφτιές είναι που λέμε στους εαυτούς μας.

Δοκίμασε την μέθοδο του Allen Carr και δεν πρόκειται να χάσεις.

12 σχεδόν χρόνια κάπνιζα και η μεγαλύτερη περίοδος αποχής ποτέ δεν ξεπέρασε τις μερικές ώρες.

Ένα απλό σεμινάριο των 6 ωρών και τώρα είμαι 1 μήνα απεξαρτημένος από τη νικοτίνη.

Δημοσ.

δε μου εχει ερθει ακομα..ελεγε θα φυγει απο hong kong σε 2 μερες αρα λογικο ειναι. το εχω κοψει λιγακι κανω καμια 10-15τσιγαρα τωρα, μια χαρα ειναι σε σχεση με τα πακετα που εκανα παλια. Οντος δεν ειναι και πολυ δυσκολο, δηλαδη επιτρεπω στον εαυτο μου να κανει μονο στη καφετερια και γενικα με το καφε. οσο ειμαι σπιτι και θελω να καπνισω κανω κατι αλλο και ξεχνιεμαι. με το που θα ερθει το ε-τσιγαρο θα τα κοψω μαχαιρι...το προβλημα ειναι μη με παρουν στο ψιλο που θα καπνιζω ηλεκτρονικο τσιγαρο, και ειδικα στην ελλαδα:lol:

εχει γουστο να παθω τιποτα απο το ηλεκτρονικο τσιγαρο, μην εχει τιποτα καρκινογονα υλικα και καρκινογονα πλαστικα..οσο να ναι κινεζικο προιον ειναι..:rolleyes::fear:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...