Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω προγραμμα για μαζικη μετονομασια αρχειων!

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ποιο ειναι το προβλημα μου. Εχω εκατονταδες αρχεια τα οποια ειναι της μορφης

file150 (1)

file150 (2)

file150 (3)

....

file150(10) κτλ

Αυτο που θελω να κανω ειναι να τα παρω ολα αυτα και να τα μετονομασω σε

file100

file101

file102

....

file110 κτλ

Το δηλαδη τα εχω με την σειρα που τα θελω σε () αλλα πρεπει να μπουνε με αλλη αριθμηση και να ξεκινανε απο ενα τυχαιο αριθμο. Αυτο γινεται γιατι σκαναρουμε μαζικα εγγραφα που εχουν μεσα καποιον αριθμο στον οποιο βασιζεται η αριθμηση αλλα μιλαμε για χιλιαδες εγγραφα οποτε πολλα σκανερ μαζι δουλευουνε και αργοτερα αλλαζουμε την αριθμηση με βαση τον αριθμο που εχει μεσα το εγγραφο και οχι τον αυξοντα αριθμο που σου δινει το σκαναρισμα. Υπαρχει καποιος τροπος?

Θα με βολευε πχ απιστευτα αν τα windows αντι να ονομαζουμε file200 (1) file 200 (1) ονομαζαν file200, file 201 κτλ οταν τα διαλεγω για μαζικη μετονομασια...

Δημοσ.

Μαλλον δεν καταλαβατε τι θελω. Εχω αρχεια οπως στην φωτογραφια παρακατω.

fileser5.jpg

fileser5.4750e9b4a6.jpg

και θελω να τα κανω πχ απο b201 σε b850 και ολα τα υπολοιπα μετα να γινουν b851, b852 κτλ. Αυτο με τα εργαλεια που με προτεινατε δεν μπορεσα να το κανω. Καποιος αλλος?

Επισης ολα αυτα τα προγραμματα εχουν το ενοχλητικο που βαζουν τα ονοματα στην σειρα με βαση το β (1), β(10) και οχι το β(1), β(2) κτλ που με κανει την δουλεια πολυ δυσκολη αφου τα θελω με την σειρα που ειναι...

Δημοσ.

Μια χαρά γίνεται αυτό που θες, απλά χρειάζεται μια προεργασία.

1. Χώρισε τα αρχεία σου σε φακέλους ανάλογα με τον αριθμό των ψηφίων που έχει το νουμεράκι τους.

2. Σε κάθε φάκελο μετά, κάνε bulk rename και επέλεξε:

File -> Name Fixed -> και στο όνομα του αρχείου "File_" χωρίς τα εισαγωγικά

Numbering -> Suffix , Start at: τον πρώτο αριθμό κάθε φακέλου & Pad τον μέγιστο αριθμό ψηφίων. Έτσι το αρχείο πχ "b201 (1)" θα γίνει "File_0001" (αν επιλέξεις pad 4)

3. Αφού τελειώσεις, μεταφέρεις όλα τα αρχεία πάλι σε ένα φάκελο και έχεις πλέον τη λίστα σου που μπορεί να γίνει sort με βάση τον αριθμό.

4. Bulk rename στο φάκελο αυτό με ότι pattern θες και είσαι έτοιμος.

(Οι οδηγίες αφορούν το Bulk Rename)

Καλή επιτυχία.

Δημοσ.

Φιλε vagpap ευχαριστω για την βοηθεια, αλλα τελικα πριν δω το μηνυμα σου βρηκα την λυση που βολευει εμενα (μπορει να υπαρχουν και καλυτερες) με το προγραμμα Rename Master (να σαι καλα gagarin!).

Σε 3 βηματα μπορεσα και ειχα το επιθυμητο αποτελεσμα. Πρωτα κανει rename ολα τα αρχεια σε b, μετα renumbering οποτε γινονται b01, b02 κτλ και τελος counting απο 850 πχ, οποτε απο b201, b201 (1) παμε σε b850, b851 κτλ, αυτο ακριβως που εψαχνα.

Και παλι σας ευχαριστω ολους οσους απαντησατε!

Δημοσ.

Να και οι δικές μου οδηγίες, με το Bulk Rename Utility που χρησιμοποιώ κι εγώ:

α. Θα επιλέξεις όλα τα αρχεία και θα εφαρμόσεις αυτόματη αρίθμηση στο τέλος κάθε αρχείου, αρχίζοντας από τον αριθμό 850: ››› Ενότητα Numbering (10), Mode=Suffix, Start=850 ››› Rename. Αφού γίνει η προσθήκη, πάτα το R για να γίνει reset της αυτόματης αρίθμησης.

β. Θα αφαιρέσεις από κάθε αρχείο το τμήμα του ονόματός του που δεν θέλεις. Θα πρέπει όμως να εργάζεσαι με αρχεία που έχουν το ίδιο μήκος χαρακτήρων. Π.χ. για τα αρχεία b201 (1) ως b201 (9), που τώρα έχουν γίνει b201 (1)850, b201 (2)851 κ.ο.κ., αφού τα επιλέξεις, θα κάνεις το εξής: Ενότητα Remove (5) ››› From=2, To=8 ››› Rename. Επαναλαμβάνεις όσες φορές χρειαστεί.

Οι ενέργειες α και β μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα, αν θέλεις.

Ελπίζω να τα καταφέρεις..

EDIT: Με πρόλαβατε όλοι, τελικά...

Δημοσ.

Παιδια ειστε απιθανοι, ενα μεγαλο μπραβο σε ολους, απο εδω και περα με ενα απλο search θα μπορει ο καθενας να παιζει στα δαχτυλα του το mass renaming!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...