Cyberbob Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 ...να μπορεί να μαρκάρει ένα αρχείο με ένα ✓ για να ξέρουμε ότι έχει "χρησιμοποιηθεί"... Τι εννοώ...και που θα χρησίμευε... Έχουμε ένα φάκελο με 24 αρχεία βίντεο (πχ. επεισόδια απο κάποια σειρά) Κάθε επεισόδιο που βλέπουμε, κάνουμε δεξί κλίκ στο αρχείο, υπάρχει μια σχετική επιλογή (πχ. όπως το "Διαγραφή) και εμφανίζεται ενα ✓ στο αρχείο (πως είναι το εικονιδιάκι για το shortcut, κάτι αντοίστοιχο). Έτσι μπορούμε μετά απο καιρό που δεν θυμόμαστε μέχρι πιο επεισόδιο έχουμε παρακολουθήσει να το βρούμε εύκολα και γρήγορα. Άραγε υπάρχει κάποιο πρόγραμμα? ή αν δεν υπάρχει είναι εύκολο να υλοποιηθεί απο κάποιον που έχει τις απαραίτητες γνώσεις?
tmjuju Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δεν γνωρίζω κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα… Αλλά να προσθέσω δύο πραγματάκια… Α. Μπορεί τελικά να σε βολεύει το recent files/history που έχουν ορισμένα προγράμματα…. Αν και δεν έχει μεγάλη μνύμη… Το ίδιο και το start->recent documents-> Κάτι που βοηθάει λίγο… δεξί κλικ->properties πάνω στο αρχείο και στο tab summary, γράφεις ότι θές. B. αυτό που ζητάς ιδανικά θα έπρεπε να γίνεται από το file system. Υπάρχουν file systems που υποστηρίζουν metadata αλλά ακόμα δεν είναι εύκολο να τα χρησιμοποιήσεις. Η apple, και ορισμένα Open source file systems υποστηρίζουν οποιαδήποτε ʽσημείωσηʼ / flag για τα αρχεία (κάποτε και στο beos). Η M$ αναπτύσσει το winfs καμία δεκαετία εάν δεν με απατά η μνήμη μου… αλλά ακόμα δεν τα καταφέρνει. Τέλος, μην ξεχνάς ότι το να θυμάται ο υπολογιστής τι έχεις κάνει είναι δίκοπο μαχαίρι.
antonl Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μπακάλικη λύση που χρησιμοποιώ καμιά φορά. Δημιουργώ ένα .txt στον συγκεκριμένο φάκελο και για όνομα δίνω τον αριθμό του τελευταίου επεισοδίου που είδα.
sam sam Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 μια αλλη λυση ειναι μολις το πλεπει να κανει μετονομασια και να βαζει μια τελιτσα μποστα ή κατι αλλο...
alex2005 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Καλή ιδέα πέταξες CyberBob μου φαίνεται. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί και σχετικά εύκολα μάλιστα. Μπορεί να κάτσω να το ψάξω στο μέλλον όταν θα έχω τον χρόνο
Nearly_God Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2008 Μπορείς να αλλάξεις το χρώμα στη γραμματοσειρά του ονόματος των αρχείων που θέλεις. Δεξί κλικ -> ιδιότητες -> Για προχωρημένους -> και μετά αν τσεκάρεις το "Συμπίεση περιεχομένων ...κλπ" τα γράμματα γίνονται μπλε, αν τσεκάρεις το "Κρυπτογράφηση περιεχομένων....κλπ" τα γράμματα γίνονται πράσινα. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ σε φακέλους όπου κρατάω πολλά αρχεία WORD ή EXCEL και θέλω να βρίσκω εύκολα κάποια συγκεκριμένα με το που ανοίγω το φάκελο.
Cyberbob Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μπακάλικη λύση που χρησιμοποιώ καμιά φορά. Δημιουργώ ένα .txt στον συγκεκριμένο φάκελο και για όνομα δίνω τον αριθμό του τελευταίου επεισοδίου που είδα. Μάλλον θα κάνω κάτι αντίστοιχο προς το παρόν! μια αλλη λυση ειναι μολις το βλεπει να κανει μετονομασια και να βαζει μια τελιτσα μποστα ή κατι αλλο... Κι αυτό δεν είναι άσχημη λύση... Καλή ιδέα πέταξες CyberBob μου φαίνεται.Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να δημιουργηθεί και σχετικά εύκολα μάλιστα. Μπορεί να κάτσω να το ψάξω στο μέλλον όταν θα έχω τον χρόνο Τέτοια λέγε μου με φτιάχνεις Μπορείς να αλλάξεις το χρώμα στη γραμματοσειρά του ονόματος των αρχείων που θέλεις. Δεξί κλικ -> ιδιότητες -> Για προχωρημένους -> και μετά αν τσεκάρεις το "Συμπίεση περιεχομένων ...κλπ" τα γράμματα γίνονται μπλε, αν τσεκάρεις το "Κρυπτογράφηση περιεχομένων....κλπ" τα γράμματα γίνονται πράσινα. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ σε φακέλους όπου κρατάω πολλά αρχεία WORD ή EXCEL και θέλω να βρίσκω εύκολα κάποια συγκεκριμένα με το που ανοίγω το φάκελο. Αυτό δυστυχώς δεν κατάφερα να το βρώ... Κάνω δεξί κλίκ και ιδιότητες αλλα έχει μόνο "Γενικά" και "Λεπτομέρειες" πουθενά "Για προχωρημένους"...
Nearly_God Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Αυτό δυστυχώς δεν κατάφερα να το βρώ... Κάνω δεξί κλίκ και ιδιότητες αλλα έχει μόνο "Γενικά" και "Λεπτομέρειες" πουθενά "Για προχωρημένους"... Στην καρτέλα "Γενικά" στο κάτω μέρος.
Cyberbob Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουλίου 2008 Στην καρτέλα "Γενικά" στο κάτω μέρος. Μου βγάζει "Μόνο για ανάγνωση" "Κρυφό" και "Αρχειοθέτηση". Δεν έχει τίποτα άλλο απο κάτω...
e-tic Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Υπάρχει ένα προγραμματάκι που σου δίνει τη δυνατότητα να χρωματίζεις τους φακέλους και τα αρχεία. Αυτό φαντάζομαι οτι θα σε βόλευε, να χρωματίζεις πχ τα επεισόδια που έχεις δεί με κόκκινο, αυτά που έχεις δεί μισά με κίτρινο κοκ. Βέβαια δεν θυμάμαι πως λέγεται αυτό το πρόγραμμα και με μια πρόχειρη αναζήτηση στο γούγλη δεν μπόρεσα να το εντοπίσω... Αν κάποιο άλλο μέλος θυμάται το όνομα του προγράμματος αυτού, τότε πιθανώς έχεις βρεί τη λύση που ζητάς.
nibakou Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 λοιπον το προγραμμα που αλλάζει χρώμα σε φακέλους λέγεται icolorfolder γκουγκλισε και θα το βρεις αλλα δεν αλλάζει τα αρχεία μονο τους φακέλους. για τα αρχεία δεν έχω κάτι αν και το θέλω και εγώ.
Cyberbob Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2008 Είναι για XP κι εγω έχω vista... αλλα και πάλι δε νομιζώ να βοηθάει ιδιαίτερα το χρώμα για φακέλους... Δεν υπάρχει κανένα που να κάνει κάτι τέτοιο σε αρχεία?
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2008 Γιατί δεν κάνεις έναν υποφάκελο π.χ. "Τα Είδα Αυτά" ή όπως αλλιώς θέλεις και βάλε μέσα όποια είδες. Εγώ αυτό κάνω για να μην χάσω την σειρά μου από Naruto, Bleach, γιατί σταματάω για λίγο καιρό βλέπω κάτι άλλο και μετά έπρεπε να θυμηθώ πού είμουν.
Cyberbob Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Αλήθεια υπάρχει καμία εξέλιξη; Σκέφτεται κανείς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος; (ή γνωρίζει για κάποιο που κάνει αυτή τη δουλειά; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.