parsifal Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Ένας τρόπος είναι ο παρακάτω: 1. Δημιουργείς ένα batch file π.χ. το C:\MYPATH\FileMarkAsRead.cmd με τα εξής περιεχόμενα: > @echo off set checkmark="__OK__" ren %1 %checkmark%%1 2. Control Panel --> Folder Options --> καρτέλα File Types --> κλικ στο file extension που σε ενδιαφέρει --> Advanced --> New... --> Στο πεδίο Action: γράφεις το κείμενο που θες να εμφανίζεται στο context menu (όταν κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο, π.χ. Mark As Read) και στο επόμενο πεδίο δίνεις: > "C:\MYPATH\FileMarkAsRead.cmd" "%1" 3. Τώρα, όταν κάνεις δεξί κλικ σε αρχείο με την επέκταση που όρισες, θα εμφανίζεται ως πρώτη επιλογή στο context menu η Mark As Read. Επιλέγοντάς την, θα κάνει rename το αρχείο, προσθέτοντας στην αρχή τη συμβολοσειρά "__OK__" Υ.Γ.: Νομίζω πως γίνεται να φτιάξεις ένα μοναδικό context menu entry που να ισχύει για όλα τα file extensions, ώστε να μην αναγκάζεσαι να κάνεις τα βήματα 2, 3 για κάθε file extension που θέλεις. Όποιος βρει πώς γίνεται, ας το ποστάρει...
gtok Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Υπάρχει ένα πρόγραμμα , το LabelsWin , που ισχυρίζεται πως κάνει κάτι σαν κι αυτό που ζητάς (χρωματίζει το εικονίδιο), αλλά στην πλήρη έκδοσή του κοστίζει 10 δολάρια. Στη δωρεάν έκδοση αλλάζει τα χρώματα μόνο σε φακέλους. Link εδώ. Έκδοση Lite (δωρεάν) εδώ.
Cyberbob Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 2. Control Panel --> Folder Options --> καρτέλα File Types --> κλικ στο file extension που σε ενδιαφέρει --> Advanced --> New... --> Στο πεδίο Action: γράφεις το κείμενο που θες να εμφανίζεται στο context menu (όταν κάνεις δεξί κλικ στο αρχείο, π.χ. Mark As Read) και στο επόμενο πεδίο δίνεις: > "C:\MYPATH\FileMarkAsRead.cmd" "%1" Δυστυχώς έχω vista και δεν υπάρχει καρτέλα file types Υπάρχει ένα πρόγραμμα , το LabelsWin , που ισχυρίζεται πως κάνει κάτι σαν κι αυτό που ζητάς (χρωματίζει το εικονίδιο), αλλά στην πλήρη έκδοσή του κοστίζει 10 δολάρια. Στη δωρεάν έκδοση αλλάζει τα χρώματα μόνο σε φακέλους.Link εδώ. Έκδοση Lite (δωρεάν) εδώ. Δοκίμασα το trial αλλα δεν δουλεύει, μετέτρεψε τα εικονίδια σε μια λευκή σελίδα (σαν να μην έχουν κάποιο εικονίδιο) και δεν άλλαζε ούτε χρώμα ούτε τίποτα (προφανώς φταίει και πάλι οτι έχω vista) Βάλε Linux Μου φαίνεται θ'αρχίσω να το σκέφτομαι Μα πώς είναι δυνατόν να μην υποστηρίζουν τα windows μια τόσο απλή λειτουργία;
Cyberbob Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 1 μήνα και λίγες ώρες μετά την τελευταία μου απάντηση το επαναφέρω μπάς και έχει βρεί κανείς κάποιο προγραμματάκι
alkisg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2008 Το κουτάκι "αρχειοθέτηση" που βλέπεις με δεξί κλικ είναι στο περίπου γι' αυτή τη λειτουργία. Δηλαδή χρησιμοποιείται από προγράμματα backup για να δουν ποια έχουν γράψει και ποια όχι. Μπορείς λοιπόν στην αρχή να τα διαλέξεις όλα και να επιλέξεις να μην είναι αρχειοθετημένα. Μόλις βλέπεις κάποιο, δεξί κλικ => αρχειοθέτηση. Και για να μην κουράζεσαι να τα βλέπεις με δεξί κλικ κάθε φορά, πήγαινε στις επιλογές της εξερεύνησης και επίλεξε να σου προβάλλει και τη στήλη "Attributes" (δε θυμάμαι πως είναι στα ελληνικά...)
Cyberbob Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα να ξεθάβω θέματα, αλλά δεν έχω βρεί ακόμα λύση... Άραγε έχει βρεί κανείς τίποτα σχετικό;
Αδμιν Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Αυτο μοιαζει να ειναι κλωνος της λειτουργιας εμβληματων του GNOME.
censOred Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Αυτο μοιαζει να ειναι κλωνος της λειτουργιας εμβληματων του GNOME. δεν μου εμφανιζει την σελίδα που δίνεις πιο πάνω... σκέφτομαι να δοκιμασω το batch file.
Cyberbob Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Αυτο μοιαζει να ειναι κλωνος της λειτουργιας εμβληματων του GNOME. Πάλι με τη χαρά έμεινα... Αν δούλευε θα ήταν τέλεια! Μάλλον φταίνε γι'άλλη μια φορά τα vista... Δυστυχώς το πρόγραμμα έχει να ανανεωθεί απο το 2007. Κρίμα γιατί ήταν φιλόδοξο project..
Cyberbob Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2009 Άραγε θα βρεθεί ποτέ κάτι που να δουλεύει;
micos000 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2009 Λοιπόν, κατέβασα ιδέα γι' αυτό που θέλεις. Το επεισόδιο που έχεις δει και θέλεις να το σημαδέψεις, κάντο ...κρυφό. Καλά, μιλάμε έγραψα... Έτσι μπορείς να κάνεις απόκρυψη των κρυφών αρχείων και να μην σε μπερδεύουν. Ακόμα κι αν έχεις επιλεγμένο να εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία, αυτά που μάρκαρες θα έχουν πιο θαμπό εικονίδιο.
Cyberbob Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Ας ξεθάψω για μια ακόμη φορά το thread μου μπάς και το δεί κανείς που γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να μας διαφωτίσει Αν δουλεύει και σε Windows 7 ακόμα καλύτερα
Praetorianos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 σκέφτηκε κανείς τίποτα? Αλήθεια υπάρχει καμία εξέλιξη;Σκέφτεται κανείς την υλοποίηση αυτού του προγράμματος; (ή γνωρίζει για κάποιο που κάνει αυτή τη δουλειά; ) 1 μήνα και λίγες ώρες μετά την τελευταία μου απάντηση το επαναφέρω μπάς και έχει βρεί κανείς κάποιο προγραμματάκι Δεν μ'αρέσει ιδιαίτερα να ξεθάβω θέματα, αλλά δεν έχω βρεί ακόμα λύση...Άραγε έχει βρεί κανείς τίποτα σχετικό; Άραγε θα βρεθεί ποτέ κάτι που να δουλεύει; Ας ξεθάψω για μια ακόμη φορά το thread μου μπάς και το δεί κανείς που γνωρίζει κάτι παραπάνω και μπορεί να μας διαφωτίσει Αν δουλεύει και σε Windows 7 ακόμα καλύτερα Άστο ρε φίλε να ψοφήσει αφού δεν τραβάει άλλο... Φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν ξέθαβε κανείς κάθε τρεις και λίγο αναπάντητα ερωτήματα? Σιγά το σημαντικό πρόβλημα στο κάτω κάτω..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.