fountoux Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μόνο σαν υπολογιστής δεν συμπεριφέρεται πλέον το PC μου από άποψη θορύβου. Εδώ και καιρί κάνει λες και απογειώνεται Boing 747. Το πρόβλημα βρίσκεται σε ανεμιστηράκι, και αν ναι ποιο θα χρειάζεται λογικά αλλαγή;
Predatorkill Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Ξεκινα απο τον επεξεργαστη, ειναι πολυ πιθανο η ψυκτρα κατω απο τον ανεμιστηρα να εχει πιασει 1 κιλο σκονη με αποτελεσμα ο αερας να μην ψυχει σωστα τη ψυκτρα και η μητρικη να δινει εντολη στον ανεμιστηρα να δουλεψει στο φουλ μπας και κρυωσει το συστημα. Σε περιπτωση που διαπιστωσεις κατι τετοιο μην βγαλεις τη ψυκτρα εαν δεν εχεις θερμοαγωγιμη παστα. Για να τη ξαναβαλεις πρεπει να βαλεις αυτη τη παστα αναμεσα απο τη ψυκτρα και τον επεξεργαστη. Μπορεις να τη βρεις σε ολα τα μαγαζι πληροφορικης. Ο θορυβος ακουγεται με το που ανοιξεις το συστημα ή μετα απο καποιο χρονικο διαστημα; Εχει σημασια η ερωτηση, ο επεξεργαστης ειναι κρυος με το που ανοιγεις το PC οποτε ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη δουλευει στις μινιμουμ στροφες. Αν δεν ακουγεται στο ανοιγμα κατα 99.9% ειναι αυτο. Εαν ακουγεται τοτε πρεπει να ελενξεις ολους τους ανεμιστηρες εναν εναν.
antonl Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 [...] Εαν ακουγεται τοτε πρεπει να ελενξεις ολους τους ανεμιστηρες εναν εναν. Αυτό το κάνεις πιέζοντας ελαφρά στο κέντρο τους κι όχι στα πτερύγια για μη φας κανένα (πτερύγιο ή δάχτυλο ). Για το ανεμιστήρι του τροφοδοτικού χρησιμοποίησε κάτι λεπτό που να περνάει από τις γρύλιες του για να το σταματήσεις. Ή στην τελική αν δοκιμάσεις όλα τα άλλα και ο θόρυβος παραμένει, θα φταίει το τροφοδοτικό.
fountoux Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Ουσιαστικά γκαζώνει. Ξεκινάει σχετικά normal και όσο αρχιζει και φορτώνει (μέσα σε 2 λεπτά το πολύ) αρχίζει και δαιμονίζεται.
Predatorkill Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Ουσιαστικά γκαζώνει. Ξεκινάει σχετικά normal και όσο αρχιζει και φορτώνει (μέσα σε 2 λεπτά το πολύ) αρχίζει και δαιμονίζεται. Τοτε ειναι ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη.
De@th L0rd Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Kαι ποτέ δεν σταματάμε με κατσαβίδι τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.Αν θέλουμε να τον σταματήσουμε οπωσδήποτε χρησιμοποιούμε ένα μαλακό πινέλο.
user12 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Και εγω εχω το ιδιο προβλημα πηγα να αλλαξω την ψυκτρα.Αλλα με τις τιμες που παιζουν στην αγορα δεν αξιζει αμα τον καθαρισω θα ησυχασει καθολου?
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2008 Και εγω εχω το ιδιο προβλημα πηγα να αλλαξω την ψυκτρα.Αλλα με τις τιμες που παιζουν στην αγορα δεν αξιζει αμα τον καθαρισω θα ησυχασει καθολου? Ανάλογα, αν έχει πιάσει ένα σωρό "μπίχλα", παίζει...
Angelcrow Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Με μερικά λόγια: Αν βγαίνει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστής τότε: 1. Βγάλε τον ανεμηστήρα του επεξεργαστή από το κουτί 2. ξεσκόνισε την ψύκτρα, 3. Βγάλε όλη την σκόνη από το κουτί 4. Ρίξε λίγο WD40 (κάνει θαυματα) στο εσωτερικό του ανεμιστήρα (η συγκεκριμένη δουλεία να γίνει στον νιπτήρα του μπάνιου γιατί λερώνει πολύ). 5. Στέγνωσε τον ανεμιστήρα με αέρα (δυνατό μπιστολάκι ή συμπιεσμένο αέρα κτλ) 6. Βάλε τον ανεμηστήρα πάνω στον επεξεργαστή, βίδωσε καλά, βάλε και το 3pin για το ρευμα και καθάρισες.
supermedoras Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Αν ειναι παλιοι οι ανεμιστηρες αλλαξε τους με καποιους αθορυβους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.