g3orgi0 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 σε λιγοτερο απο 1 χρονο πρεπει να διαλεξω π θα περασω..μ αρεσει παρα πολυ η πληροφορικη και σκεφτομαι να παω για προγραμματιστης...μ λενε ομως οτι η δουλεια αυτη ειναι κορεσμενη...μηπως ξερει κανεις καποιο παρομοιο επαγγελμα (δλδ να περιεχει και προγραμματισμο)π να μην ειναι κορεσμενο?η αν δν ξερετε προτεινετε μ καποιο π να εχει μελλον και λευτα και μονος θα κατσω να σκεφτω τι θα κανω
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Έχω την εντύπωση πως είναι υπερβολική αυτή η άποψη. Αν είναι ο χώρος της πληροφορικής κορεσμένος, τότε τι να πουν και κάποιοι άλλοι. Σίγουρα δεν είναι όπως πριν 10 χρόνια που τα άτομα του χώρου που ήταν γνώστες του αντικειμένου ήταν (σχετικά) μετρημένα αλλά η άποψή μου, και από ό,τι έχω δει με τη μικρή εμπειρία μου, είναι πως ο τομέας χρειάζεται ακόμα άτομα. Απ' όσους ξέρω που τελειώσαν πληροφορική, σχετικά λίγοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με προγραμματισμό μιας και χαρακτηρίζεται λίγο-πολύ χαμαλοδουλειά. Αν πραγματικά σ' αρέσει, θα γίνεις κατά πάσα πιθανότητα καλός (αν κάτι δε μεσολαβήσει μεταξύ τώρα και τέλους σπουδών). Αν γίνεις καλός, δε θα μείνεις χωρίς δουλειά. Μπορεί να μη βρεις με τη μία τη γ@μ@τη δουλειά αλλά αν είσαι δραστήριος δε νομίζω να μη βρεις σύντομα κάτι που να σε ικανοποιεί. Αλλά αν ασχοληθείς με ιδιωτικό τομέα (που πιθανότατα προς τα κει θα πας), το ωράριο απλώς ξέχνα το. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στον τομέα. Τουλάχιστον στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Αλλά όπως και να χει, ό,τι κι αν αποφασίσεις, μη διαλέξεις μια δουλειά μόνο για τα λεφτά, όπως λες στο τέλος του post σου. Βρες κάτι που να σου ΑΡΕΣΕΙ. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι. Δεν ξέρεις πόσο αργά και βασανιστικά περνάει η ώρα όταν κάνεις κάτι αδιάφορο.
g3orgi0 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 ποτε δν θα διαλεγα μια δουλεια μονο για τα λευτα αλλα με αυτα π θα μ προτεινατε θα εβλεπα αν μ αρεσε κατι και ετσι θα ειχα και τα 2..γιατι ο προγραμματισμος χαμαλοδουλεια?
antonl Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Όπως είπα και πριν το ωράριο είναι "κάπως" τραβηγμένο. Είμαι για λίγο καιρό στο χώρο, έχω περάσει από δυο δουλειές και εργάζομαι ~10 ώρες τη μέρα, όπως και άτομα από παρόμοιας φύσεως εταιρίες που ξέρω. Το 10 συνήθως πάει προς τα πάνω κι όχι προς τα κάτω. Αν βάλεις και το χρόνο μετακίνησης από και προς το χώρο εργασίας, έχεις φάει χαλαρά πάνω απ τη μισή μέρα. Αν λάβεις υπόψη και το ότι οι περισσότερες δουλειές του χώρου ξεκινάνε μετά τις 9 το πρωί, κάνε τους υπολογισμούς να δεις πόσο -εκμεταλλεύσιμο- ελεύθερο χρόνο (καλό) θα έχεις τις καθημερινές. Τα χρήματα μπορεί να μην είναι άσχημα γενικά για πρώτη δουλειά αλλά αν υπολογίσεις πόσο εργάζεσαι το μήνα, τελικά δεν είναι και τόσα πολλά. Για τους παραπάνω λόγους τον χαρακτήρισα (μάλλον τον χαρακτήρισαν) "χαμαλοδουλειά". Α, κι επειδή πολλές φορές θα βρεθείς σε φάση να σκέφτεσαι τι έπινε ο προηγούμενος προγραμματιστής την ώρα που έγραφε τον κώδικα που προσπαθείς εδώ και δυο μέρες να κάνει debug Μ' αυτά δε θέλω να σε αποθαρρύνω . Απλά να είσαι κάπως προετοιμασμένος για το τι πιθανόν σε περιμένει. Απ' την άλλη μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις δουλεία κάπου χωρίς τα παραπάνω "προβλήματα" (αν υπάρχει κι άλλη θέση, στείλε μου ένα email). Εξάλλου κάθε δουλειά έχει τα ζόρια της. Ελπίζω να μένεις Αθήνα, άντε και Θεσ/νίκη.
kage Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 τους προγραμματιστες μην σου πω οτι τους κυνηγανε... για μενα ειναι η πιο δυσκολη ειδικοτητα της πληροφορικης.δεν νομιζω παντως πως γινεται καποιος ,καλος προγραμματιστης αν παει να μαθει 1η φορα προγραμματισμο στο πανεπιστημιο..
antonisid Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2008 Αποψη μου είναι οτι το επιπεδο στην τριτοβάθμεια εκπαίδευση είναι τόσο χαμηλό που οι περισσότεροι που βγαίνουν απο πανεπιστημια και κυριως TEI ξέρουν απλα τα βασικά,λιγο απ'όλα!! Προγραμματισμο για να μαθει καποιος πρέπει να κατσει απο μονος ν ασχοληθει και να λιωσει στο pc. Διοτι απλα σε 10 εργαστηρια το εξαμηνο (χωρις να υπολογισω αυτα που χανονται απο καταληψεις,απεργειες,γιορτες) αντε να μαθεις κατι περισσότερο απ το printf("Hello World") . Ομως πτυχιο παιρνεις και χωρις να το κανεις αυτο,χωρις να εχεις τις απαραιτητες γνωσεις σε προγραμματισμο , δικτυα κτλ! Ειδικα αν είσαι σε ΤΕΙ Βγάζεις την σχολη απο τις λεγόμενες "φωτοτυποσημειώσεις (Εχω περασει ουκ ο λιγα μαθηματα μ αυτον τον τροπο).Οι περισσότεροι που βγαινουν μπορει να εχουν χαρτι τριτοβαθμιας αλλα δεν αντικατοπτριζει την γνωση τους και χωρις να θελω να το υποβαθμισω βρισκουν δουλειες σαν υπαλληλοι γραφειου ή σε αλυσιδες καταστηματων. Γι αυτό λοιπον αν αποφασισεις ν ασχοληθεις σοβαρα με την σχολη,να σαι σιγουρος οτι θα βρεις ευκολα δουλεια σαν προγραμματιστης και οχι με 700 ευρώ τον μήνα. Υ.Γ Περιέγραψα εν συντομία την κατασταση που επικρατει στην τριτοβάθμεια,διοτι νομιζω θα πρεπει να εχεις μια εικονα.Aν καποιος βρισκει κατι υπερβολικο ακουω σχόλια .
g3orgi0 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 η αληθεια ειναι οτι δν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με τον προγραμματισμο αλλα μ αρεσει πολυ...τωρα θα αρχισω να ασχολουμαι μιας και θα το εχω και σαν μαθημα στο σχολειο...θα αρχισω ετσι και μετα σιγα σιγα μονος μου καψιμο
antonl Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Για να δεις αν όντως σ' αρέσει κάτι, θα πρέπει να ασχοληθείς πρώτα μαζί του Κι εγώ σκέφτομαι πως θα μ' άρεσε να πετάω με F-16 αλλά αν το κανα, το πιθανότερο είναι να μου βγαιναν τ' άντερα και να μην ξανάπαιζα ούτε flight simulator Επίσης καλό νομίζω πως θα ήταν να δεις και μόνος σου κάποια πραγματική γλώσσα προγραμματισμού εκτός απ' την ψευδογλώσσα που θα κάνετε στο σχολείο. Και μην απογοητευτείς αν στην αρχή τρως πολύ χρόνο για να κάνεις κάτι που ίσως σου φαίνεται "χαζό". Για να κάνεις κάτι που να είναι πραγματικά χρήσιμο θα πάρει λίγο καιρό
sp00k3rStrikesB Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2008 ο προγραμματισμός δεν θα είναι ποτέ κορεσμένος γιατί είναι δύσκολη δουλειά που δεν ξέρουν όλοι να την κάνουν. Ακόμα και οι πιο πολλοι απόφοιτοι των σχολών δεν θα ασχοληθούν με προγραμματισμό γιατί βαριούνται να ασχοληθούν για να μπουν στα ενδώτερα. Τα λεφτά και το ωράριο είναι καλά έως πολύ καλά αρκεί να ψαχτείς λίγο. Υπάρχουν και κακοί εργοδότες όποτε look around.
afnman Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 ΠΕιδικα αν είσαι σε ΤΕΙ Βγάζεις την σχολη απο τις λεγόμενες "φωτοτυποσημειώσεις (Εχω περασει ουκ ο λιγα μαθηματα μ αυτον τον τροπο).Οι περισσότεροι που βγαινουν μπορει να εχουν χαρτι τριτοβαθμιας αλλα δεν αντικατοπτριζει την γνωση τους και χωρις να θελω να το υποβαθμισω βρισκουν δουλειες σαν υπαλληλοι γραφειου ή σε αλυσιδες καταστηματων. Ειδικα σε ΤΕΙ θα πρεπει να γνωριζουν καλυτερο προγραμματισμο απο τα πανεπιστημια λογω του πρακτικου μέρους...Τωρα αυτο με τις "σημειωσεις" γινεται ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα. Παραυτά βλέπω τους καινουριους ποσο ζοριζονται στα εργαστηρια οταν στο πρωτο κιολας μαθημα τους βαζουν να υλοποιησουν quicksort και binary trees.
zinas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Ειδικα σε ΤΕΙ θα πρεπει να γνωριζουν καλυτερο προγραμματισμο απο τα πανεπιστημια λογω του πρακτικου μέρους... Όχι ότι δεν μπορεί να βρεθεί καλός προγραμματιστής σε ΤΕΙ, αλλά στην πλειοψηφία είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο. Έχω φίλους που διδάσκουν σε ΤΕΙ και οι ιστορίες που μου έχουν πει είναι για γέλια και για κλάμματα. Όσον αφορά την αρχική ερώτηση, δεν θα χαρακτήριζα τον κλάδο κορεσμένο. Είναι πλέον πολύ πιο δύσκολο να βγάλεις τρελλά λεφτά από μία ιδέα, αλλά προγραμματιστές πάντα χρειάζονται. Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα επάγγελμα από το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ποτέ δεν θα γίνεις πάμπλουτος, αλλά σίγουρα ποτέ δεν θα πεινάσεις και θα ζεις αξιοπρεπώς.
georgemarios Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 οσον αφορα το ζητημα ΑΕΙ-ΤΕΙ... θεωρητικα, οι ΤΕΙτζηδες θα επρεπε να ξερουν καλυτερο προγραμματισμο λογω των περισσοτερων ωρων σε εργαστηρια. Στη πραξη, ουτε το επιπεδο των ΤΕΙ ειναι αυτο που θα επρεπε (οχι οτι τα ΑΕΙ ειναι καλυτερα), αλλα και να ηταν, οπως προειπαν καποιοι, οσα εργαστηρια και να κανεις δε γινεσαι προγραμματιστης. Αυτο γινεται με προσωπικη προσπαθεια και ματωμα πανω στο πληκτρολογιο. Απο προσωπικη εμπειρια τωρα. Στην εταιρια που δουλευω ψαχνουν προγραμματιστη εδω και κανα-δυο μηνες. Τα λεφτα ειναι καλα. Εχω δει 15-20 υποψηφιους μεχρις στιγμης. Δεν τους ελεγχω εγω, αλλα απο τη κουβεντα που ειχα με το προισταμενο μου καταλαβαμε πως ολοι αυτοι ενω ειχαν πτυχια, μαστερ και λοιπα, ηταν ΑΣΧΕΤΟΙ. Οταν καποιος εχει εμπειρια καποιων χρονων μπορει με λιγη κουβεντα και μερικες καιριες ερωτησεις να καταλαβει πως αυτος που εχει απεναντι του εχει μαυρα μεσανυχτα. Συμβουλη, σαφως να πατε σε σχολη και να παρετε οτι χαρτι μπορειτε, καλο ειναι να εχεις τυπικα προσοντα. ΑΛΛΑ εκμεταλευτειτε το καιρο που σπουδαζετε και προσπαθειστε να εφοδιαστειτε με αληθινες ικανοντητες και γνωσεις που θα σας δωσουν προβαδισμα στη ζουγκλα της καθημερινης επιβιωσης. Επισης, μη κοιτατε τοσο τον πρωτο μισθο σας οσο το τι προοπτικες εχετε μεσα στη δουλεια, τι εφοδια παιρνετε. Αν δηλ αυριο πας σε αλλη εταιρια να δουλεψεις, η προυπηρεσια σου να μετρησει. Τελικα, στην αρχικη ερωτηση, πιστευω πως οχι μονο δεν ειναι κορεσμενος αλλα υπαρχει μεγαλη αναγκη απο προγραμματιστες που ξερουν ομως τη δουλεια τους. οχι μονο προγραμματιστες δηλ, αλλα απο τεχνικους πασης φυσεως. Και για να το γενικεψω, γενικα εχουμε αναγκη απο ανθρωπους καθε επαγγελματος που ξερουν τη δουλεια τους, εχουμε ελλειψη. Τρελη ελλειψη. Γιαυτο συμβουλη, κανε αυτο που σ'αρεσει και γινε καλος σε αυτο. Δωσου σε αυτο. Αφιερωσε χρονο για να αποκτησεις εφοδια τα οποια μυριζεσαι πως δεν εχουν οι αλλοι ωστε να γινεις ανταγωνιστικος. Και δε θα πεινασεις ποτε. Φιλικα παντα
kickeras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2008 Στη σχολή μαθαίνεις πληροφορική. Προγραμματισμό μαθαίνεις μόνος σου. Απλά αυτό. Αν είσαι καλός φυσικά και θα βγάλεις λεφτά. Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι η πληροφορική είναι περιορισμένη ακόμα όσον αφορά το εύρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.