question mark Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Σε ένα έγγραφο του word χρησιμοποιώ την αυτόματη αρίθμηση με γράμματα. Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τους αγγλικούς χαρακτήρες a,b,c και να τους κάνω ελληνικούς α,β,γ. Πως μπορώ να το κάνω;
accipio Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2008 Δες το θέμα ms Word αυτόματη αρίθμηση, ή το θέμα Ελληνική αρίθμηση λίστας σε ελληνικό word 2007.
isgkoum Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δες το θέμα ms Word αυτόματη αρίθμηση, ή το θέμα Ελληνική αρίθμηση λίστας σε ελληνικό word 2007. Σ' ευχαριστούμε πολύ! Η προτεινόμενη λύση δουλεύει άψογα για ελληνική αρίθμηση με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες εκτός από την έκτη επιλογή (στ) που την εμφανίζει με τελικό σίγμα (ς). Υπάρχει κάποιος τρόπος διόρθωσης; Επίσης στα κεφαλαία δεν εμφανίζονται σωστά η έκτη επιλογή και όλες οι επιλογές ια, ιβ, ιγ, ... κ.λ.π. Συγκεκριμένα η αρίθμηση εμφανίζεται ως Α,Β,Γ,Δ,Ε,Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,Λ,Μ,Ν,Ξ,Ο,Π,Ρ, ... κ.λπ.Υπάρχει κάποιος τρόπος διόρθωσης; Ευχαριστώ και πάλι
accipio Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Έκανα μια μικρή τροποποίηση στη γραμματοσειρά Greeknumbering (αντί του ς έβαλα το στ, αντί του ις το ιστ και αντί του κς το κστ - ελπίζω πως δε θα έχει αντίρρηση ο δημιουργός της...). Δεν έχω τώρα χρόνο να κάνω κι άλλες αλλαγές, θα ξαναασχοληθώ όταν μπορέσω. Δες αν λειτουργεί σωστά και ενημέρωσε ανάλογα. GrNUM1.zip
isgkoum Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Έκανα μια μικρή τροποποίηση στη γραμματοσειρά Greeknumbering (αντί του ς έβαλα το στ, αντί του ις το ιστ και αντί του κς το κστ - ελπίζω πως δε θα έχει αντίρρηση ο δημιουργός της...). Δεν έχω τώρα χρόνο να κάνω κι άλλες αλλαγές, θα ξαναασχοληθώ όταν μπορέσω. Δες αν λειτουργεί σωστά και ενημέρωσε ανάλογα. Λειτουργεί όπως το περιγράφετε εκτός από το "ιστ" που εμφανίζεται ως "ις". Αν μου επιτρέπεται η παρατήρηση νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να καταχωρηθεί ως όνομα της οικογένειας "ariymisi " στη γραμματοσειρά "ariymisi" και όχι "GreekNumbers" προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση εγκατάστασης της γραμματοσειράς "GreekNumbers" με όνομα της οικογένειας "GreekNumbers". Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση.
accipio Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Χμ, το ιστ σε μένα εμφανίζεται κανονικά. Όσο γι' αυτό που λες με τα ονόματα, αν το κατάλαβα καλά, θες να αλλάξω όνομα στη γραμματοσειρά (στις ιδιότητές της θα εννοείς) και να φαίνεται ως όνομα το "ariymisi" αντί του "GreekNumbers"; Πάντως -μάλλον- δεν μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα με τα κεφαλαία, δεν υπάρχουν "θέσεις" για διπλά γράμματα όπως υπήρχαν με τα μικρά, ούτε και για το ΣΤ. Φοβάμαι πως αν π.χ. επιχειρήσω να μετατοπίσω όλα τα κεφαλαία μετά το Ε μία θέση πιο κάτω για να βρω θέση για το ΣΤ, δεν θα λειτουργεί σωστά η γραμματοσειρά... Γι' αυτό και αφήνω τα κεφαλαία όπως είναι.
isgkoum Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Χμ, το ιστ σε μένα εμφανίζεται κανονικά. Όσο γι' αυτό που λες με τα ονόματα, αν το κατάλαβα καλά, θες να αλλάξω όνομα στη γραμματοσειρά (στις ιδιότητές της θα εννοείς) και να φαίνεται ως όνομα το "ariymisi" αντί του "GreekNumbers";Πάντως -μάλλον- δεν μπορώ να διορθώσω το πρόβλημα με τα κεφαλαία, δεν υπάρχουν "θέσεις" για διπλά γράμματα όπως υπήρχαν με τα μικρά, ούτε και για το ΣΤ. Φοβάμαι πως αν π.χ. επιχειρήσω να μετατοπίσω όλα τα κεφαλαία μετά το Ε μία θέση πιο κάτω για να βρω θέση για το ΣΤ, δεν θα λειτουργεί σωστά η γραμματοσειρά... Γι' αυτό και αφήνω τα κεφαλαία όπως είναι. Όπως μόλις πληροφορήθηκα, η πρώτη έκδοση της γραμματοσειράς GreekΝumbers με το τελικό σίγμα δεν ήταν εσφαλμένη. Πρόκειται για τον αρχαιοελληνικό τρόπο απόδοσης της αρίθμησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.