De@th L0rd Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Εν τω μεταξύ το ωραίο είναι που η ΕΕ επιβάλει πρόστιμα αλλά οι αρμόδιοι στα τέτοια τους,εφόσον τα λεφτά πάλι οι φορολογούμενοι θα τα πληρώσουν.Τι σόι φάυλος κύκλος είναι αυτός προσπαθώ χρόοοοοονια να καταλάβω..
jimarass Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 dimitris74 και Pablo_Hasan ωραίες απαντήσεις, δεν είχα καθόλου υπόψιν τα στοιχεία αυτά.. Ρε συ johnnyestia αν δεν κάνω λάθος ο jimarass δεν εννοούσε ότι κακώς παίρνουμε τόσο μεγάλες συντάξεις, είπε ότι δεν βγαίνουμε σαν χώρα και σαν προυπολογισμός έτσι. Αν δεν περικοπούν έστω και λίγο, οι μέρες πείνας που ζούμε τώρα δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται. Τρώμε δανεικά λεφτά και αυτό πρέπει να σταματήσει ειδικά τώρα που ο κέρβερος (ΕΕ) είναι από πάνω μας και απειλεί με πρόστιμα και περικοπές στις επιδοτήσεις. Κέρβερος με την καλή ένοια βέβαια. Είδες πως τρέχουν με τους ΧΥΤΑ.
De@th L0rd Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Κέρβερος με την καλή ένοια βέβαια. Είδες πως τρέχουν με τους ΧΥΤΑ. και αυτός ο μακάκας υπεύθυνος της χωματερής λιοσίων με το κοστουμάκι και τα γυαλιά αποκαλούσε την χωματερή ΧΥΤΑ.Έλεος ρε γμτ με τους ΔΥ και τις αυταπάτες τους.Λένε ψέματα στο τέλος τα πιστεύουν κι αυτοί!
Praetorianos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2008 Η παράνοια του ασφαλιστικού: http://www.capital.gr/articles.asp?showlist=0&catid=4&id=469588&expand=1
Ather Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2008 Στις εποχές μας ζούμε πρωτοφανές κύμα αυξήσεων και σε όλα αυτά έρχονται όλο και νέοι φόροι. Αυτοί οι φόροι φυσικά κατά 50% συντηρούν ένα σύστημα από κατά πλειοψηφία τεμπελ^%^%δες ΔΥ αλλά και συνταξιούχους από ιδιωτικό και κυρίως δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν συντάξεις των οποίων τα λεφτά δεν πλήρωσαν ποτέ, αν αναλογιστούμε καθαρά οικονομικά κριτήρια. Πάρα πολλοί έχουν συντάξεις πάνω από το μισθό τους και μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους. Το επιχείρημά τους είναι ότι για αυτά πλήρωσαν όσο δούλευαν. Το αντεπιχείρημα της γεννιάς των 700 ευρώ είναι:1)Αυτός που υπολόγισε τη σύνταξή σας ΔΕΝ έκανε σωστούς υπολογισμούς στις κρατήσεις. 2)Τα λεφτά που πληρώσατε τα φάγανε οι κυβερνήσεις που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε, προωθώντας τα σε μαύρες τρύπες. Επομένως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια ΔΕΝ πληρώσατε για αυτές τις συντάξεις. Σε λίγα χρόνια που η αναλογία συνταξιούχων θα αυξηθεί, οι νέοι θα δουλεύουμε σα σκλάβοι για να πληρώνουμε εγκλήματα που δεν κάναμε, απλά για να περνάει ωραία η γεννιά της μεταπολίτευσης. ΝΑ σημειώσω ότι ένας από τους γονείς μου έχει αρκετά μεγάλη σύνταξη, κάτω από 2000 φυσικά, αλλά μαλώνω συχνά μαζί του. Πρότασή μου είναι να μπεί μια μέγιστη εθνική σύνταξη, πχ 800 ευρώ η οποία να γίνεται πχ 1200 όταν πεθαίνει ο ένας σύζυγος. ΠΩς θα ζήσει αυτός με 1200? Όπως ζούμε και εμείς με 700. Αυτά είναι απορίες για το ασφαλιστικό; 1. Στην ασφάλειά μισθωτού υπάρχει ποσοστό κρατήσεων και εισφορών, το οποίο σημαίνει ότι ένας με χαμηλό μισθό πληρώνει λιγότερα από έναν με υψηλό μισθό για να εξασφαλιστούν οι συντάξεις. Άρα ο g700 δίνει πολύ λιγότερα από τον g1400 2. Οι ασφάλεια έχει για την κύρια σύνταξη τριμερή χρηματοδότηση (Εργαζόμενος-Εργοδότης-Κράτος) 3. Οι ασφάλεια δεν παρέχει μόνο σύνταξη, έχει και άλλους κλάδους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) 4. Την σύνταξη την πληρώνει το ταμείο από τους ασφαλισμένους του για τους ασφαλισμένους του, δεν την πληρώνει το κράτος, τουλάχιστο όχι άμεσα. 5. Εξαίρεση αποτελούν οι Δ.Υ. που για την κύρια σύνταξη πληρώνονται όχι από κάποιο ταμείο αλλά απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. 6. Η σύνταξη έχει πλέον μέγιστο όπως μέγιστο έχουν και τα επικουρικά. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες "έχουν" εισόδημα 35 ευρώ το μήνα. Σκέψου αυτοί πόσο υποφέρουν. Αν θες να δουλέψεις και είσαι καλός στον κλάδο σου βγάζεις παραπάνω από 700. Έλεος δηλαδή ακούω συνέχεια για τέτοια ποσά.
jimarass Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Αυτά είναι απορίες για το ασφαλιστικό;1. Στην ασφάλειά μισθωτού υπάρχει ποσοστό κρατήσεων και εισφορών, το οποίο σημαίνει ότι ένας με χαμηλό μισθό πληρώνει λιγότερα από έναν με υψηλό μισθό για να εξασφαλιστούν οι συντάξεις. Άρα ο g700 δίνει πολύ λιγότερα από τον g1400 2. Οι ασφάλεια έχει για την κύρια σύνταξη τριμερή χρηματοδότηση (Εργαζόμενος-Εργοδότης-Κράτος) 3. Οι ασφάλεια δεν παρέχει μόνο σύνταξη, έχει και άλλους κλάδους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) 4. Την σύνταξη την πληρώνει το ταμείο από τους ασφαλισμένους του για τους ασφαλισμένους του, δεν την πληρώνει το κράτος, τουλάχιστο όχι άμεσα. 5. Εξαίρεση αποτελούν οι Δ.Υ. που για την κύρια σύνταξη πληρώνονται όχι από κάποιο ταμείο αλλά απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. 6. Η σύνταξη έχει πλέον μέγιστο όπως μέγιστο έχουν και τα επικουρικά. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες "έχουν" εισόδημα 35 ευρώ το μήνα. Σκέψου αυτοί πόσο υποφέρουν. Αν θες να δουλέψεις και είσαι καλός στον κλάδο σου βγάζεις παραπάνω από 700. Έλεος δηλαδή ακούω συνέχεια για τέτοια ποσά. 1.Όλα αυτά δεδομένου ότι στη γεννιά της μεταπολίτευσης g1400 είχαν μισθό πολλοί περισσότεροι από ότι σήμερα. Επίσης, όλα αυτά ισχύουν δεδομένου ότι αυτές οι εισφορές έχουν παραμείνει στα ταμεία. ΑΥΤΟ δεν έχει γίνει. Αν θες διάβασε κελύτερα τι γράφω. Τότε θα καταλάβεις ότι αναφέρομαι πως όταν τα λεφτά που πλήρωσε ο g1400 δεν υπάρχουν πια, δε μπορεί να τα πληρώνει ο g700. Τώρα γιατί ο g700 είναι 700 και όχι 1400 αυτό είναι άλλη κουβέντα. Εγώ θα πρότεινα να πάρουμε όσες εισφορές έχουν μείνει από αυτή τη γεννιά και με βάση ΑΥΤΕΣ να τους δίνουμε σύνταξη.... Το δέχονται???? 2.3.Δεκτό, δες 1. 4.Επίσης δες 1. 5.Το δράμα του λαού, αφού αυτοί συνήθως έχουν και τις ποιο τρελές συντάξεις και δε μιλάω μόνο για το ποσό. 6.Αν δεις τη σύνταξη της μάνας μου θα κλάψεις (ιδιωτ.υπαλ). Εκτός και αν εννοείς για τη νέα γεννιά!!!! Πολλοί θέλουν να δουλέψουν, κάνουν δύο δουλειές, αλλά δεν είναι τόσο τυχεροί όσο: α)Οι βολεμένοι με βύσμα,το 90% δηλαδή β)Όσοι ήταν τυχεροί γ)Όσοι δούλεψαν σκληρά και η ζωή τους φέρθηκα καλά ....διότι απλά η ζωή δε θα τους χαμογελάσει ποτέ, και αυτοί είναι πολλοί.
JohnnyDragon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Γιατι τόση γκρίνια ρε παιδια??? Τόση πείνα υπάρχει πια στην Ελλάδα? Εγω γιατι όπου πάω δηλαδή βλέπω όλα τα 12χρονα έως και 18χρονα με ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ρουχα, να ακολουθούν την μοδα πιστά σε όλα, με το πανάκριβο κινητό τους, με το ipod στην κωλότσεπη, και απο καφετέρια σε καφετέρια??? Μιλάμε για τρελά λεφτά που κάποιος γονιός απο πίσω χρηματοδοτεί. Κάντε μια βόλτα στο mall και θα δείτε πως ή τελικά ο Έλληνας δεν πεινάει όσο λέει. ή πως τα παιδιά του Έλληνα τον έχουν καβαλήσει ΚΑΙ αυτά (όπως και οι κυβερνήσεις-επιχειριματίες) κανονικότατα.
agpr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Και αν πας στο Άγιον Όρος θα βλέπεις παντού πιστούς Χριστιανούς, αλλά ο κόσμος δεν είναι το περιβόλι της Παναγιάς.
JohnnyDragon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Και αν πας στο Άγιον Όρος θα βλέπεις παντού πιστούς Χριστιανούς, αλλά ο κόσμος δεν είναι το περιβόλι της Παναγιάς. Καλα καλα.... και εχει γεμισει η Ελλάδα ακριβά αμάξια και κάθε οικογένια απο 2-3 αμάξια ο κάθε ένας. Τα θέλουνε και τα παθαίνουν οι πιο πολλοί. Ξεπουλάνε οικόπεδα και σπίτια και πάνε και χαλάνε τα λεφτά σε αμάξια και φιγούρες και μετα κλαίγοντε για την ακρίβεια. Άσε τα βλέπω πολύ καλά όλα όσα λέω εδώ που μένω.
agpr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2008 Οκ, έχεις δίκιο, δεν υπάρχει ακρίβεια. Είναι απλώς κακομαθημένοι.
Praetorianos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2008 Καλα καλα.... και εχει γεμισει η Ελλάδα ακριβά αμάξια και κάθε οικογένια απο 2-3 αμάξια ο κάθε ένας.Τα θέλουνε και τα παθαίνουν οι πιο πολλοί. Ξεπουλάνε οικόπεδα και σπίτια και πάνε και χαλάνε τα λεφτά σε αμάξια και φιγούρες και μετα κλαίγοντε για την ακρίβεια. Άσε τα βλέπω πολύ καλά όλα όσα λέω εδώ που μένω. Αυτό που λες δεν ισχύει για όλους, συνεχίζεις να βλέπεις μια μειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού. Όταν μου μιλάς για mall ε δεν βγάζουμε άκρη, ποιος θα πήγαινε δηλαδή στο mall, αυτός που δεν έχει λεφτά να φάει? Και όσο και για αυτούς που και καλά είναι άνετοι, το παίζουν με δανεικά λεφτά ή έστω με "έκτακτα έσοδα" που λέμε και στην λογιστική. Όταν τελειώσουν να δεις πείνες που έχουν να έρθουν, και από ότι ακούω τα χειρότερα στην οικονομία έρχονται..
jimarass Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Αυτό που λες δεν ισχύει για όλους, συνεχίζεις να βλέπεις μια μειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού. Όταν μου μιλάς για mall ε δεν βγάζουμε άκρη, ποιος θα πήγαινε δηλαδή στο mall, αυτός που δεν έχει λεφτά να φάει? Και όσο και για αυτούς που και καλά είναι άνετοι, το παίζουν με δανεικά λεφτά ή έστω με "έκτακτα έσοδα" που λέμε και στην λογιστική. Όταν τελειώσουν να δεις πείνες που έχουν να έρθουν, και από ότι ακούω τα χειρότερα στην οικονομία έρχονται.. To κακό είναι πως τα χειρότερα που έρχονται, θα έρθουν για να μείνουν. Και αυτό επειδή ο έλληνας δε ξέρει τι σημαίνει αποταμίευση και συγκράτηση. Και για αυτό οφείλεται το στυλ ζωής που κάνει ο έλληνας, δηλαδή λεφτά για βενζίνη, λεφτά για έξοδο, λεφτά για πίτσες, λεφτά για φαγητό στη δουλειά, λεφτά για διακοπές στα νησιά, λεφτά για τη γκόμενα, λεφτά για πάστες. Ειδικά όταν είσαι με φίλους ή γκόμενα, τα 20ρικα φέυγουν άκλαφτα, μη σε πουν και γύφτο!!! Αυτά τα έξοδα σταματάνε σιγά σιγά και μαζί όλη η χάρτινη βιομηχανία που βρίσκεται από πίσω. Διότι η οικονομία στην Ελλάδα βασίζεται στη διακίνηση του χρήματος μέσω retail πωλήσεων και υπηρεσιών. Οι πλούσιες πολιτείες στην αμερική, στην ευρώπη και γενικά οι χώρες που παράγουν κάτι, μπορούν να σηνέλθουν από μια ύφεση ελέγχοντας το προιόν. Εμείς απλά θα φορολογούμεόλο και πιο πολύ αμάξια, σπίτια, εισοδήματα μέχρι ο κόσμος να αποδεχτεί μείωση συντάξεων και μισθών!!
punky Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Το αντεπιχείρημα της γεννιάς των 700 ευρώ είναι:1)Αυτός που υπολόγισε τη σύνταξή σας ΔΕΝ έκανε σωστούς υπολογισμούς στις κρατήσεις. 2)Τα λεφτά που πληρώσατε τα φάγανε οι κυβερνήσεις που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε, προωθώντας τα σε μαύρες τρύπες. Επομένως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια ΔΕΝ πληρώσατε για αυτές τις συντάξεις. Δηλαδή οκ, είμαι πρόθυμος να συζητήσω ότι να 'ναι, αλλά τον λαϊκισμό και τις ρητορείες επιπέδου blog, δεν τις αντέχω. Κάλλιστα θα μπορούσε να πει η προηγούμενη γενιά ότι μας προσέφερε τη μεγαλύτερη περίοδο ειρήνης στην Ευρώπη. Εγώ δεν έζησα καμία κατοχή. Ο πατέρας μου την έζησε. Επομένως αυτοί οι διαχωρισμοί και οι αφορισμοί, μου ακούγονται πολύ φτηνοί. Την καλύτερη τοποθέτηση την έκανε ο insomniak. Αυτό δείχνει το προφίλ αυτής της χώρας. Και πόσο ταλιμπάν είμαστε.
tomasss Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Στις εποχές μας ζούμε πρωτοφανές κύμα αυξήσεων και σε όλα αυτά έρχονται όλο και νέοι φόροι. Αυτοί οι φόροι φυσικά κατά 50% συντηρούν ένα σύστημα από κατά πλειοψηφία τεμπελ^%^%δες ΔΥ αλλά και συνταξιούχους από ιδιωτικό και κυρίως δημόσιο τομέα οι οποίοι έχουν συντάξεις των οποίων τα λεφτά δεν πλήρωσαν ποτέ, αν αναλογιστούμε καθαρά οικονομικά κριτήρια. Πάρα πολλοί έχουν συντάξεις πάνω από το μισθό τους και μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους. Το επιχείρημά τους είναι ότι για αυτά πλήρωσαν όσο δούλευαν. Το αντεπιχείρημα της γεννιάς των 700 ευρώ είναι:1)Αυτός που υπολόγισε τη σύνταξή σας ΔΕΝ έκανε σωστούς υπολογισμούς στις κρατήσεις. 2)Τα λεφτά που πληρώσατε τα φάγανε οι κυβερνήσεις που ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε, προωθώντας τα σε μαύρες τρύπες. Επομένως με αυστηρά οικονομικά κριτήρια ΔΕΝ πληρώσατε για αυτές τις συντάξεις. Σε λίγα χρόνια που η αναλογία συνταξιούχων θα αυξηθεί, οι νέοι θα δουλεύουμε σα σκλάβοι για να πληρώνουμε εγκλήματα που δεν κάναμε, απλά για να περνάει ωραία η γεννιά της μεταπολίτευσης. ΝΑ σημειώσω ότι ένας από τους γονείς μου έχει αρκετά μεγάλη σύνταξη, κάτω από 2000 φυσικά, αλλά μαλώνω συχνά μαζί του. Πρότασή μου είναι να μπεί μια μέγιστη εθνική σύνταξη, πχ 800 ευρώ η οποία να γίνεται πχ 1200 όταν πεθαίνει ο ένας σύζυγος. ΠΩς θα ζήσει αυτός με 1200? Όπως ζούμε και εμείς με 700. Ο δημόσιος υπάλληλος θα δηλώσει στην εφορία όλα του τα εισοδήματα. Ο ιδιωτικός υπάλληλος ή ο ελευθερος επαγγελματίας , όπως ο θείος μου, έχει ετήσιο εισόδημα γύρω στα 70000 ευρώ και δηλώνει 3000 ευρώ. Ο μπαμπάς μου, ως δημόσιος υπάλληλος με μέτριο μισθό, δεν πήρε το επίδομα των 1000 ευρώ όταν είμουν φοιτητής σε άλλη πόλη. Η κορούλα του θείου μου, φοιτήτρια όταν ήταν, το πήρε το επίδομα. Το κράτος με ενίσχυε με 50 ευρώ όλο τον χρόνο όταν ήμουν φοιτητής. Λοιπόν, λεφτά για αυξήσεις σε μισθούς Δ.Υ. υπάρχουν άφθονα.Παρόλα αυτά, οι καλές μας κυβερνήσεις φροντίζουν την επιχειρηματικότητα και τους βιομήχανους με το παραπάνω. Ξέρουν ότι δεν θα αφήσουν χαμένες ψήφους. Και αυτά μπορεί να σου τα επιβεβαιώσει και ο τελευταίος φοροτεχνικός Ας μην ακούω, λοιπόν, λαλακίες και ελαφριές κουβέντες όπως τεμπέληδες ΔΥ και συνταξιούχοι, αδικία στις συντάξεις κ.α. Οι συντάξεις είναι κρατήσεις μισθού, δουλειάς μιας ζωής και φυσικά, χρωστούμενα χρήματα. Σου προτείνω να ξεφυλλίσεις μερικές διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις και μάλλον θα αναθεωρήσεις. Ελπίζω να μην σου απαντήσει κάποιος από την γεννιά της μεταπολίτευσης που ΕΣΥ βλέπεις ότι καλοπερνάει. Για την δική μας γεννιά στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε καλούς μισθούς με τις λιγότερες ώρες εργασίας, και καλές συντάξεις. Αλλαγή πολιτικού σκηνικού μου μυρίζεται....
De@th L0rd Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2008 Καλά ,το σχόλειο με το the mall ήταν επικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.