Προς το περιεχόμενο

Οι φθηνότερες PVA, ποια να διαλέξω;

Mvpgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας αποφασίσει να αφήσω την 17άρα CRT μου για μια 24'' κατέληξα ότι για τη χρήση που θέλω (ταινίες από τον καναπέ, το κρεβάτι ή και με παρέα) οι γωνίες θέασης είναι το πιο σημαντικό. Άρα πάμε σε PVA panel. Παίζω και παιχνίδια αλλά το ghosting δε με ενοχλεί (στο 16ms laptop μου δε βλέπω καμιά διαφορά από τη CRT! Ή τυφλός είμαι ή απλά δε το ψυρίζω και τόσο) αλλά το tearing όπου το έχω δει είναι ενοχλητικό.

Οι πιο φτηνές PVA που βρήκα είναι οι Hyundai W241D και η NEC LCD2470WNX.

1)Για τη hyundai διάβασα καλά πράματα (φοράει το panel της Benq FP241W) αλλά το όνομα της με τρομάζει σχετικά με την εγγυηση και το service στην ελλάδα.

2)Για τη NEC διάβασα πολύ καλά πράματα, άλλωστε είναι "επαγγελματικό" μοντέλο και η τιμή που την έχω βρει είναι μάλλον προσφορά. Αλλά είναι η πιο βαθιά LCD που υπάρχει στα 27cm μαζί με την βάση. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα για Wall mount οπότε αυτό μάλλον θα λύσει το πρόβλημα.

Και τις δυο οθόνες τις βρήκα περίπου στα 450 ευρώ από Ευρώπη μαζί με τα μεταφορικά. Πολύ θα ήθελα να πάρω την Dell 2408 ή την Benq FP241W αλλά είναι τουλάχιστον 100 ευρώ ακριβότερες και δεν διαθέτω τα λεφτά.

Τι προτείνετε; Έχετε δει κάποια από τις δύο; Είναι πραγματικά τοοοοοοόσο βαθιά η NEC; Και φυσικά έχετε να προτείνετε κάτι άλλο σε αυτή την τιμή;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προτείνω την NEC. Όσο για το βάθος της εγώ την βλέπω φυσιολογική. Εγώ, έχω εδώ και 6 χρόνια μια NEC LCD οθόνη και δεν μου έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα και ούτε είναι ''χοντρή'' !

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά... Έστω και μετά από καιρό! Η Nec ήταν refurbished από πόλύ μεγάλο γερμανικό μαγαζί στο ebay αλλά έδινε και εγγυηση. Δεν την προλαβα. Την Hyundai την βρισκώ κανονικά καινούργια τόσο αλλά όπως είπα δεν ξέρω τι παίζει με τις εγγυήσεις.

Όπως και να έχει περιμένω τις επόμενες μέρες κάποια ακόμα λεφτά και ίσως να προλάβω την 26άρα του Πλαισίου. Αλλιώς εδώ είμαστε να τα λέμε.

Παρατηρώ πάντως πως είναι καλή εποχή για monitor καθώς βλέπω καλά all-arround μοντέλα από αρκετές εταιρίες σε πιο λογικές τιμές!

Δημοσ.

Επειδή βρίσκομαι και εγώ στο ψάξιμο για οθόνη εσχάτως και τις τελευταίες μέρες έχω ρίξει ΤΟ διάβασμα έπεσε το μάτι μου σε αυτό το μοντέλο (Iolair MB24W) από μύνημα σε άλλο φορουμ. Είναι το πιο οικονομικό MVA panel της αγορας και διάβασα πολύ καλές κριτικές. Το θέμα βέβαια είναι τι ισχύει με την εγγύηση...δεν κατάφερα να βρω κάτι πάντως.

Επειδή αναφέρθηκε πάντως πολλά από τα νεώτερα μοντέλα της Hyundai όπως το W241D που γράφεις ή το W220D στις 22'' είναι απλά εξαιρετικά.

Όπως και να έχει περιμένω τις επόμενες μέρες κάποια ακόμα λεφτά και ίσως να προλάβω την 26άρα του Πλαισίου. Αλλιώς εδώ είμαστε να τα λέμε.

Ισως τελικά αυτή να είναι η καλύτερη λύση. Αν την σήκωνε η κάρτα γραφικών μου θα την αγόραζα με κλειστά μάτια παρά τα 500 ευρώ. Αλλά που να πας με ενσωματωμένη στα 1920 x 1200...θα γελάνε και οι ρέγγες...

Δημοσ.

Η καλυτερη λυση με τα προβληματα που εχει το 1o Firmware δεν ειναι....Μονο αν μπορεσει να γινει αναβαθμιση απο την Ελληνικη αντιπροσωπεια. Οπως και να εχει θα δουμε αρκετες τετοιες προσφορες συντομα.

Δημοσ.

Γιατί Vangabond? Τι αναμένεται να γίνει με τα ηλεκτρονικά μεσα στο Σεπτέμβρη; Είμαι στα πρόθυρα αγοράς νέου συστήματος, πέρα από την οθόνη. Αν δεν ήταν η εξεταστική μάλλον θα το είχα ήδη πάρει.

Όσο για τις Hyundai κι εγώ τις εκτιμώ από τότε που βγάζανε CRT απλά δεν ξέρω τι γίνεται με το service.

Δημοσ.

Μετα την IFA που εγινε τωρα ΟΛΕΣ οι εταιρειες λανσαρουν νεα μοντελα και τα παλια τρωνε κατρακυλα....Οποτε πιστευω αρχες Οκτωμβρη να γινει και εδω αυτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μετα την IFA που εγινε τωρα ΟΛΕΣ οι εταιρειες λανσαρουν νεα μοντελα και τα παλια τρωνε κατρακυλα....Οποτε πιστευω αρχες Οκτωμβρη να γινει και εδω αυτο.

κλασικά, αλλά ποιος θα πάει να πάρει το παλιό όταν έχει βγει το καινούριο? :P (εφόσον ασφαλώς το καινούριο είναι καλύτερο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...